Γάτες και οικονομική επιβάρυνση....

zoo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η zoo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 1.511 μηνύματα.
Έχω ήδη ένα γατούλι 2 μηνών περίπου και μια φίλη μου βρήκε και ταίζει που και που ένα κουκλί αδεσποτούλι γύρω στα 2 1/2 μηνών.
Ήδη δυσκολεύομαι οικονομικώς, αλλά θα ήθελα να πάρω και το άλλο που το λυπάμαι + ότι το δικό μου είναι πολύ άγριο και όλο με δαγκώνει, με γρατσουνάει και μου κάνει χχχχχ....:/: μάλλον γιατί το μάλωσα πολύ και έφαγε και μια-δυο :bye:μια μέρα που μου έσκισε τον καναπέ ( σε μια γωνία που ήταν ξεσκέπαστη). ( Έχω μετανοιώσει και έχω πολλές τύψεις! :redface:)
Σκέφτομαι μήπως θέλει και παρέα όταν μένει μόνο του στο σπίτι.
Επειδή τα οικονομικά μου δεν μου το επιτρέπουν, έχω ένα δίλλημα... είναι καλύτερα να πάρω και δεύτερο γατί, αγοράζοντας όμως 2ης ποιότητας και πιο φτηνές τροφές για να ανταπεξέλθω ή να κρατήσω ένα και να αφήσω το άλλο μέσα στους δρόμους; :hmm: :(

Τι λέτε εσείς;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

υπαρχει και η λυση να βρει η φιλη σου αλλο σπιτακι να το δωσει.Οσο για τα οικονομικα υπαρχουν και οι μεσες τροφες.Δεν ειναι ολα ασπρο μαυρο:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ειναι βασικο ναφανε καλη τροφη τον πρωτο χρονο που φτιαχνεται ο οργανισμος τους και μετα τη στειρωση μπορεις να αναμιγνυεισ μια υποδεεστερη με μια για στειρωμενα και να σου κραταει περισσοτερο. Εαν μπορεις παρε και δευτερο θα ωφεληθουν πολυ κα τα δυο απο την ασκηση μεταξυ τους και αν κανεις σωστο εμβολιασμο και προληψη σε φτηνο κτηνιατρο θα τα πας μια χαρα

Συμφωνώ απόλυτα με την yasmin αρκεί να είσαι απόλυτα βέβαιη ότι το θέλεις καί το άλλο γατάκι.Εγώ πάντως έχω πάντα 2 γατούνια ποτέ δεν αφήνω ένα γατί μόνο του,καλή η δική μας η παρέα αλλά νομίζω πως δεν φτάνει!

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση όλων σας. :)

Και φυσικά το θέλω και το 2ο γατάκι...γι' αυτό το συζητάω κιόλας. Απλά διάβασα εδώ μέσα για τις τροφές που πρέπει να είναι καλές, για την άμμο που πρέπει να είναι ακριβή για να μην μυρίζει και σκέφτομαι πόσο κόστος μπορεί να έχουν 2 γατιά τον μήνα;
Φθηνό κτηνίατρο μου προτείνατε...:hmm: Πως θα το ξέρω αυτό;
Ξέρετε πόσο παίρνουν για επίσκεψη, για εμβόλια και στείρωση με σημερινές τιμές οι φθηνοί; Για να καταλάβω...

Η δική μου άποψη είναι "μέχρι εκεί που φτάνει η τσέπη σου". Ακούγεται ψυχρό, αλλά εν τέλει είναι υπέρ της γάτας (ή των γατών) που θα μπορείς να αναθρέψεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κι εγώ θα ήθελα να είχα πάρει άλλα 3 γατάκια τον τελευταίο χρόνο που έχω το Πουπσάκι αλλά δεν το κάνω γιατί θέλω σε αυτό το ένα που έχω να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν κατανοώ όποιον πιστεύει κάτι διαφορετικό - τουναντίον.

Θα έλεγα πάντως ότι από την εμπειρία μου (που δεν είναι πολύ μεγάλη, μόλις 10 μηνών συμβίωση) δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για "συνέργειες" στο θέμα του κόστους. Δηλαδή, αν ένα γατάκι σου στοιχίζει ένα χ ποσό το μήνα, τα δύο θα σου στοιχίζουν, αν όχι , τότε περίπου 1,8χ.

Όσον αφορά τιμές, η στείρωση της μικρής μας κόστισε ?100 και ο πρώτος εμβολιασμός μαζί με γενικό "ρεκτιφιέ" :D κόστισε ?40. Στον αδερφό μου που πήγε 2 γατάκια μαζί, ο πρώτος εμβολιασμός κόστισε ?50 και για τα δύο. Νομίζω ότι πρόκειται για καλές τιμές, ή τουλάχιστον για πολύ καλή σχέση τιμής-ποιότητας, σε σχέση με ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες ευχαρίστως να σου απαντήσω μέσω ΡΜ.

Νομίζω ότι δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικοί. Τί τύχη θα έχει το αδεσποτούλι που το ταϊζουν μια στις τόσες. Η μέτρια τροφή θα μπορεί να συγκριθεί ποτέ με τα σκουπίδια; Το ζεστό σπιτάκι θα μπορεί να συγκριθεί ποτέ με τους κρύους δρόμους; Η αγκαλιά της φίλης μας μπορεί να έχει σχέση με τις πέτρες που μπορεί να του πετάνε κάποια αλητόπαιδα ή τις ρόδες κάποιου αυτοκινήτου; Πόσοι παρακαλάνε στο forum να δώσουν γατάκια που τελικά μένουν στα αζήτητα; Δεν μπορούν να τρώνε όλα τα γατάκια gourmet, ούτε νομίζω ότι αυτό θα τα κάνει πιο ευτυχισμένα! Αν σκεφτόμαστε έτσι για τα γατάκια τότε τί θα έπρεπε να πούμε για τα παιδιά; Μόνο ο πρωθυπουργός και οι 300 που τα έχουν χοντρά πρέπει να τεκνοποιούν;
Για όνομα...(που λέει και ο Λαζόπουλος!:))

good luck καταλαβαίνω αυτό που λες και το σέβομαι απόλυτα. Απλώς α) δε μπορώ να το εφαρμόσω και β) για αρκετούς λόγους πιστεύω ότι όσα αντέχει η τσέπη μας να φροντίσουμε αξίζουν το καλύτερο δυνατό. Καμία αντίρρηση.

συμφωνω απολυτα με τη γνωμη που ειπωθηκε οτι καλυτερα σε σπιτι με φθηνη τροφη παρα στο δρομο με οτι συνεπαγεται αυτο και για τροφη αλλα και για κακοποιηση....και η πιο φθηνη τροφη ειναι καλυτερη απ τα σκουπιδια.

Καλησπέρα!
Αν έβαζες έναν κουμπαρά όπου θα μάζευες χρήματα για τις ανάγκες τους;Εγώ έχω έναν,και έχω ήδη στην άκρη τα χρήματα για τις στειρώσεις και των 2.Με βόλεψε πολυ,γιατί έριχνα απο δύο ευρω κάθε μερα σχεδόν,και έτσι μαζεύτηκε γρήγορα σχετικά το ποσό,ειδικά αν ξεκινήσεις αρκετά νωρίς και δεν το ξεχνάς.Συμφωνώ ότι η φθηνή τροφή είναι καλύτερη από τα σκουπιδια,αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς,το να έχεις ένα ζωάκι σημαίνει ότι έχεις και έξοδα,και η τροφή είναι το λιγότερο.Με τους εμβολιασμούς,που δε μπορεις να επιλέξεις πιο φθηνό;Μπορείς να βρεις κτηνίατρο που θα σου παίρνει πιο λίγα,αλλά κάτω από 20 ευρώ εγώ δεν έχω βρει.Αν υπολογίσεις ότι είναι 60 ευρώ για το καθένα ο εμβολιασμός,συν στειρώσεις,μαζευεται ένα σχετικό ποσό.Θα σου πρότεινα να το υπολογίσεις σαν ένα μικρό μέρος απο τα πάγια έξοδά σου κάθε μήνα,να βάλεις τα χρήματα για τα εμβόλιά τους στην άκρη,και να αποφασίσεις αν μπορεις να ανταπεξέλθεις και για τα υπόλοιπα.:)

Σας ευχαριστώ όλους σας, θα δω τι θα κάνω.

Η φρισκις αρωματικη αμμος με 3. 50 αν τη βαλεις σε κλειστη τουαλεττα με φιλτρα ανθρακα 20 ειναι μια χαρα λυση για δυο και θα την καθαριζεις καθε μερα.
αν παρεια μεγαλη συσκευασια καλη τροφη και μεγαλη συσκευασια μετρια τροφη θα κρατησουν καιρο και ειναι πιο οικονομικα. Γιατρο φτηνο κ με πειρα εχω να σου πω κι εκει κι εδω, τωρα δεν ξερω αν θα σε βολευει η περιοχη παντως κι ο αιλουρος ειναι πολύ καλος και δεν ειναι ακριβος καθως και το κεντρο γατας το ιδιο

Να προσθέσω κάτι γι' αυτό που λες εδώ:
Και φυσικά το θέλω και το 2ο γατάκι...γι' αυτό το συζητάω κιόλας. Απλά διάβασα εδώ μέσα για τις τροφές που πρέπει να είναι καλές, για την άμμο που πρέπει να είναι ακριβή για να μην μυρίζει και σκέφτομαι πόσο κόστος μπορεί να έχουν 2 γατιά τον μήνα;

Τα πολλά έξοδα είναι τον πρώτο χρόνο, που πέφτουν μαζεμένοι οι εμβολιασμοί και οι στειρώσεις. Τα έξοδα για την τροφή και την άμμο δεν είναι τόσο τρομερά.

Για παράδειγμα, μια 2κιλη τροφή καλής ποιότητας κάνει περίπου 15 ευρώ και θα σε βγάλει σχεδόν ένα μήνα με δύο γάτες. Γενικά, όσο μεγαλύτερη συσκευασία παίρνεις, τόσο μειώνεται το κόστος.

Την καλή άμμο προσωπικά δεν τη θεωρώ απαραίτητη. Εγώ χρησιμοποιώ την άμμο του ΑΒ, που βγαίνει σε δεκάκιλη συσκευασία, κρατάει πολύ καιρό και στοιχίζει μόλις 4,5 ευρώ. Ανάλογες άμμους έχουν τα LIDL (δες εδώ).
Για περισσότερα, διάβασε το άρθρο Γατήσιος κουμπαράς.:)

Πράγματι, εσύ θα σταθμίσεις και θα δεις τι θα κάνεις!
Τα πράγματα είναι ανάλογα με τον άνθρωπο: για μένα που δίνω σημασία στο απλό φαγητό μπορεί να μην έχω για μένα αλλά οι γάτες μου τρώνε το καλύτερο. Δεν θα είχα αντίρρηση όμως, άν είχα οικονομικό πρόβλημα, να φάμε όλοι μαζί κάτι λιγότερο ακριβό και ποιοτικό. Και εγώ θα έκανα οικονομία σε όλα μου και στα γατιά μου. Ωστόσο, με συμβουλές από το φόρουμ και με τη λογική του κουμπαρά μπορεί να ανταπεξέλθει κανείς σε πολλά!
Νάσαι καλά και καλή επιλογή!

Την καλή άμμο προσωπικά δεν τη θεωρώ απαραίτητη. Εγώ χρησιμοποιώ την άμμο του ΑΒ, που βγαίνει σε δεκάκιλη συσκευασία, κρατάει πολύ καιρό και στοιχίζει μόλις 4,5 ευρώ. Ανάλογες άμμους έχουν τα LIDL (δες εδώ).
Για περισσότερα, διάβασε το άρθρο Γατήσιος κουμπαράς.:)
Πράγματι, το πιο σημαντικό για να μη μυρίζει η άμμος είναι να την καθαρίζεις κάθε μέρα με το ειδικό φτυαράκι. Εγώ που έχω 2 ενήλικα γατιά και 2 αμμολεκάνες, αλλάζω εντελώς την άμμο μια φορά τη βδομάδα ή μια φορά στις 10 μέρες.

Θα συμφωνήσω με τις πιο πάνω συμβουλές αν το μόνο δίλημμά σου είναι το οικονομικό. Βαλ'τα κάτω κ δες αν μπορείς, με όσα σου είπαν κ τα υπόλοιπα μέλη, να τα βγάλεις πέρα. Σίγουρα ένα 2ο γατάκι θα κάνει το γατάκι που έχεις τώρα πολύ χαρούμενο!!! Αλλά να'σαι σίγουρη γι'αυτό που πας να κάνεις, γιατί είναι μια δέσμευση. Είναι άδικο να προσφέρεις στο γατάκι ένα σπιτικό για 2 χρόνια κ ξαφνικά να το διώχνεις γιατί είναι οικονομικό βάρος. :down: Πάντως κ τα μέλη που φιλοξενούν γατάκια αδέσποτα κατά καιρούς, δεν έχουν όλα κανέναν τεράστιο μισθό. Κ μπράβο τους που στερούνται άλλα πράγματα για να δώσουν σε αυτά μια ευκαιρία.:up: Το σκέφτεσαι, κ αποφασίζεις:)

Έχω ήδη ένα γατούλι 2 μηνών περίπου και μια φίλη μου βρήκε και ταίζει που και που ένα κουκλί αδεσποτούλι γύρω στα 2 1/2 μηνών.
Ήδη δυσκολεύομαι οικονομικώς, αλλά θα ήθελα να πάρω και το άλλο που το λυπάμαι .......

Σήμερα το αδεσποτούλι γατούλι υιοθετήθηκε.:up: Μέχρι να δω τα προβλήματα με τον δικό μου και να δω τι θα κάνω για να φτιάξω το χώρο του, βρήκε μαμά...
να περνάει καλά το κουκλι μου...:)

Μπράβοοοοοοοοοοοο!Καλή ζωή στην νέα του οικογένεια!:)

Μπράβο!Πολύ ωραία! Ευτυχισμένος να είναι και αυτός και η οικογένειά του...! :up:

A...! Basiliki, τι γλυκούλια είναι τα γατούλια σου! :up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back