Γάτες και παθητικό κάπνισμα

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24.247 μηνύματα.
Πόσο επικινδύνο είναι για τις γάτες να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με άτομα που καπνίζουν; Τι μπορεί να τους προκαλέσει; :confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτή την απορία την έχω κι εγώ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υποθέτω ισχύει ότι και για ένα μικρό παιδί. Ισχύει για όλα τα ζώα που έχουν πνευμόνια και καρδιά.

Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:
Υποθέτω ισχύει ότι και για ένα μικρό παιδί. Ισχύει για όλα τα ζώα που έχουν πνευμόνια και καρδιά.
Ωωωωχχχχχ!! :(

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:
Πόσο επικινδύνο είναι για τις γάτες να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με άτομα που καπνίζουν; Τι μπορεί να τους προκαλέσει; :confused:

Ο καπνός του τσιγάρου βλάπτει ΚΑΙ τις γάτες, ρώτησα τον κτηνίατρο.
Καλό είναι να μην καπνίζει κανείς σε κλειστό και μικρό χώρο (:down:) είτε ενοχλεί ανθρώπους είτε ζώα... Αν δεν ανανεώνεται ο αέρας, όλοι θα τον εισπνεύσουμε!

Τι μπορει να παθει μια γατα αν βρισκεται σε κλειστο χωρο γεμάτο καπνό;

Ασθένειες ακριβώς δεν ξέρω, αλλά παθαίνει ότι και ο άνθρωπος που γίνεται παθητικός καπνιστής. Και μάλιστα φοβάμαι ότι το ζώο είναι και πιο ευάλωτο σε τέτοιες ουσίες. Τι παθαίνει ο ενεργητικός καπνιστής; Καρκίνο… το ίδιο παθαίνει και ο παθητικός, άρα το ίδιο και η γάτα που είναι παθητικός καπνιστής. Αν υπάρχει κάπου να φεύγει ο καπνός ώστε να μην συγκεντρώνεται πολύ…ε…εντάξει…αλλά άμα γίνεται σαν τεκές που λέει ο λόγος…. Ολα τα αναπνευστικά συστήματα έχουν ανάγκη απο καθαρό αέρα και ο μολυσμένος τα βλάπτει.

Ο καρκίνος στις γάτες παρουσιάζει έξαρση και τα αναπνευστικά τους προβλήματα τις κάνουν πολύ ευάλωτες (γίνεται όλο και πιο δύσκολο να τα ξεπερνούν). Άρα το τσιγάρο τις βλάπτει ίσως περισσότερο απ'ό,τι τον άνθρωπο... :(
(αν σκεφτούμε και τη διαφορά μεγέθους...)

Αρχική Δημοσίευση από Αθανασία:
Ο καρκίνος στις γάτες παρουσιάζει έξαρση και τα αναπνευστικά τους προβλήματα τις κάνουν πολύ ευάλωτες (γίνεται όλο και πιο δύσκολο να τα ξεπερνούν). Άρα το τσιγάρο τις βλάπτει ίσως περισσότερο απ'ό,τι τον άνθρωπο... :(
(αν σκεφτούμε και τη διαφορά μεγέθους...)
:cry: :cry: :cry:

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:

Michelle, καπνίζεις πολύ; Γι'αυτό τα "ωχ" κ.λ.π.?

Όλα βλάπτουν στην εποχή μας, έτσι όπως τα κάναμε... Αν μέχρι τώρα τα γατάκια σου επιβίωσαν του τσιγάρου, μην κάθεσαι να σκέφτεσαι το παρελθόν.
Αν μπορείς από δω και πέρα να καπνίζεις π.χ. στο μπαλκόνι, no problem (γι'αυτά, :lol::lol::lol:, γιατί για σένα δικό σου πρόβλημα)

Και πολύ καπνίζω, και σε κλειστό χώρο που δεν αερίζεται καλά... :(
Και δυστυχώς αυτό για το μπαλκόνι είναι λίιγο δύσκολο για διαφόρους λόγους... :/:

Κι εγώ Θεσσαλονίκη σπούδασα (:)) και ξέρω τα "φοιτητικά διαμερίσματα". Μικροσκοπικό το μπαλκόνι και έβλεπε και σε ακόμα πιο μικροσκοπικό ακάλυπτο.
Τι να αερίσεις...

Να πάρεις μήπως ιονιστή; Λέω τώρα... :/:

Δεν κοστίζει αρκετά; Άσε που παίζει να μετακομίσω πάλι Αθήνα στα μέσα της χρονιάς...

Όσον αφορά τον "αερισμό", πιο πιθανό εδώ που μένω είναι να αποδειχθεί "κατσαριδασμός" :P

Ιιιι, ούτε τη λέξη ν'ακούω!!!:(:(:(

Στο διαμέρισμα που νοικιάζαμε στους Αμπελόκηπους (προ αιώνων :lol:) η κουζίνα δεν είχε απορροφητήρα αλλά ένα "ανεμιστηράκι-εξαεριστήρα" που έβλεπε σε φωταγωγό (του σκουπιδαριού και της δυσωδίας). Από κει είχαμε απίστευτη εισβολή ιπτάμενων *#@^* (και δεν είχαμε γάτα να τις κυνηγάει :P) και το κλείσαμε τελείως.

Καταλαβαίνω λοιπόν!

Υ.Γ. Παίζει μεταγραφή; Τις ευχές μου!

Αρχική Δημοσίευση από Αθανασία:
Υ.Γ. Παίζει μεταγραφή; Τις ευχές μου!

Ολική! :P
Σκέφτομαι να ξαναδώσω πανελλήνιες και να πάω σε άλλη σχολή.
Και το γελοίον του εκπαιδευτικού συστήματος είναι οτι ενώ είχα γράψει 19 την πρώτη φορά, πρέπει να τα ξαναδώσω όλα επειδή δεν είχα δώσει σχέδιο και δεν γίνεται να δώσω μόνο αυτό! Τραγικό, isn't it?

Δεν υπάρχει κατοχύρωση βαθμολογίας.
Και να'ταν μόνο αυτό...
Καλό κουράγιο! :)

Michelle και τι σχολες θελεις τωρα? Ειχα δωσει πριν απο ενα χρονο σχεδιο, μαζι με τα υπολοιπα. Θα πας και φροντιστηριο στο σχεδιο?

Αρχιτεκτονική ΕΜΠ. Η γραφιστική με ενδιαφέρει περισσότερο αλλά θα τη σπουδάζω παράλληλα στο ΑΚΤΟ και μετά θα προσπαθήσω να τα συνδυάσω. :)
Το καλό με την αρχιτεκτονική είναι οτι είναι και τέχνη και επιστήμη οπότε όπως και να το δω μου αρέσει :)
lactoula το σχέδιο ήταν δύσκολο;

Εμενα δεν μου φανηκε δυσκολο Michelle, εκανα και 1 χρονο φροντιστηριο, μου αρεσε παρα πολυ. Ζωγραφιζα ηδη ομως απο μονη μου απο μικρη ηλικια και μου ειχαν πει οτι ειχα ταλεντο :redface: . Το ελευθερο σχεδιο ειναι σαν την εκθεση, δεν ξερεις πως θα σε βαθμολογησουν, το γραμμικο ομως ειναι πιο σταθερο στην βαθμολογια αφου υπαρχουν συγκεκριμενοι κανονες... Εγω ηθελα διακοσμηση αλλα δεν μου φτασανε 800 μορια, και ετσι πηγα ανακαινιση (2 επιλογη) ομως με 5000 μορια παραπανω. Την διακοσμηση μαλλον θα την σπουδασω σε κανενα ΙΕΚ μετα. Σου ευχομαι να περασει Αρχιτεκτονικη!

Για διακόσμηση μπορείς να πας στο ΑΚΤΟ. Είναι μεν λίγο τσουχτερές οι τιμές, αλλά είναι πολύ καλό. Άλλωστε αν υπάρχει οικονομικό θέμα μπορείς να παίρνεις απλά ένα μάθημα το εξάμηνο με το πρόγραμμα part time (600 ευρώ το μάθημα ανα εξάμηνο). Μην πας σε ΙΕΚ, δεν αξίζει πιστευω.
Όσον αφορά το σχέδιο, μικρή κι εγώ ζωγράφιζα και μου έλεγαν οτι είχα πολύ ταλέντο αλλά τα παράτησα κάπου στο γυμνάσιο οπότε και να είχα όντως ταλέντο δεν το έχω αναπτύξει σχεδόν καθόλου... :/:
Τέσπα για να μην χαλάμε το θέμα, σε προσθέτω στο μσν να τα πούμε απο εκεί! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back