Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:Χμμμ αυτό σίγουρα είναι αρνητικό μήνυμα για το κάπνισμα κι όχι θετικό. Κι εγώ δεν κάνω προσπάθεια να το κόψω γιατί από τη νευρικότητα θα κάνω συνέχεια λάθη και δεν πρέπει, και αυτό σημαίνει μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα και όχι κάτι καλό.
Αν σε βοηθάει να το κόψεις
, επαναλαμβάνω αυτό που έλεγα για το κάπνισμα τότε που φιλονικούσαμε για το θέμα με τις λίστες εταιρειών που κάνουν πειράματα στα ζώα:όλα τα φίλτρα για τσιγάρα έχουν τεσταριστεί σε ζώα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
), μάλλον δίκιο θα'χεις!Όλα για τα φράγκα δε γίνονται στον κόσμο τούτο;
Αν θελήσεις να το κόψεις, θα το κόψεις και μόνη σου! Όπως κι αν θέλει κανείς ν'αδυνατίσει, θα το κάνει και χωρίς να χρυσοπληρώσει τα ινστιτούτα!

Το θέμα είναι ότι αν απολαμβάνεις το τσιγαράκι σου (το ποτάκι σου, το φαγάκι σου ... υπάρχουν κι άλλα βλαβερά στη ζωή που δεν τα κόβουμε όλοι, τι ζωή θα'ταν άλλωστε?), είναι δύσκολο να το κόψεις χωρίς σημαντικό κίνητρο.
Νομίζω το έθεσες παρα πολύ σωστά όταν είπες ότι παρόλο που καπνίζεις, το αποφεύγεις μπροστά στη γάτα σου! Τελικά υπάρχουν λύσεις (το περιορίζετε όσο μπορείτε, καπνίζετε σε ανοιχτό και αεριζόμενο χώρο, όχι με παιδιά, ζωάκια, ευαίσθητους κ.λ.π.) ακόμα κι αν πραγματικά το λατρεύετε το τσιγαράκι σας και δε θέλετε να το κόψετε!
Εγώ ήμουν φανατική αντικαπνίστρια κάποτε (η πρώτη στην Ελλάδα

που έβγαλε φίλους καπνιστές στο μπαλκόνι), αλλά είδα πια πού πάει το πράγμα και έκοψα το φανατισμό! Αν είναι ευγενής ο άλλος και δε με ενοχλεί .... όλοι χωράμε!Πριν λίγο είχα επίσκεψη και άδειασα το τασάκι της φίλης (στο μπαλκόνι πάντα, να είμαστε και οι δύο ευχαριστημένες) από 12-13 αποτσίγαρα! Φαντάσου να μην την άφηνα καθόλου! Ή θα'χε φύγει ή θα'χε πάθει απ'τα νεύρα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Poupoulenia
Νεοφερμένο μέλος
Τελικα το παν ειναι ο χαρακτηρας στον ανθρωπο...
Καλα κανεις που την αφηνεις, γιατι αλλιώς θα έφευγε νομιζω
..Εγω παλι λογω υπερμετρης φιλοξενιας που με διακατεχει, τους αφηνω ολους να κανουν ο,τι θελουν οταν ερχονται στο σπιτι..
Το μονο που δεν ανεχομαι (και συμβαινει αρκετα συχνα) ειναι να αηδιαζουν καποιοι τισ μαπες τους οταν παει να τους τριφτει καποια γατα μου..
Αυτο χμμμμ... δεν το μπορω καθόλου!!
Παρ' όλα αυτα, καταλαβαίνω ότι δεν μπορούν όλοι να αγαπάνε τα γατια, για τους διάφορους λόγους τους.
Δυστυχώς, υπάρχουν λίγοι και καλοί!!
Σαν όλους εσας εδωμέσα!!
maxi2
Δραστήριο μέλος
Τον χειμώνα αφήνω ανοικτό παράθυρο σε άλλο δωμάτιο, μιας και λατρεύω το κρύο...
'Ετσι τα γατουλίνια μας θέλοντας και μη είναι παθητικοί καπνιστές...

χριστινα
Διάσημο μέλος
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
siam
Νεοφερμένο μέλος

Ismini
Διάσημο μέλος
ή να το περιορισεις ΜΟΝΟ στο μπαλκονι! (το χειμωνα με ειδικη στολη για το κρυο). Αυτο το σχεδιο εβαλα εγω σε εφαρμογη (προβλεπεται δυσκολος χειμωνας....)Να ένας πολύ καλός λόγος να κόψεις το κάπνισμα!![]()

Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
ή να το περιορισεις ΜΟΝΟ στο μπαλκονι! (το χειμωνα με ειδικη στολη για το κρυο). Αυτο το σχεδιο εβαλα εγω σε εφαρμογη (προβλεπεται δυσκολος χειμωνας....)![]()

Καλή επιτυχία!
Ismini
Διάσημο μέλος
Ευχαριστω!!!
Καλή επιτυχία!
Ηδη εχουμε ψοφησει απο το κρυο! Ειμαστε οι μονοι στο μπαλκονι το βραδυ!
(Με τα χιονια να δουμε...)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Ευχαριστω!!!![]()
![]()
Ηδη εχουμε ψοφησει απο το κρυο! Ειμαστε οι μονοι στο μπαλκονι το βραδυ!
(Με τα χιονια να δουμε...)
Αν δεν περιορίσετε το κάπνισμα, σας βλέπω να καταλήγετε όπως κάποιοι γνωστοί μου: έκαναν το γραφείο "καπνιστήριο" και το είχαν κλειστό και "απαγορευμένο" στα παιδιά τους, για να μην τα υποβάλλουν στο παθητικό κάπνισμα. Είναι κι αυτό μια λύση!
Στο δικό μας το σπίτι το κάπνισμα στο μπαλκόνι αποτελεί την ατραξιόν της γειτονιάς. Τι μας έχουν δει καταχείμωνο να χιονίζει και εμείς με μπουφάν κασκόλ και σκουφί, τι κατακαλόκαιρο σχεδον τσίτσιδους τη μαύρη νύχτα και όχι μόνο εμάς, αλλά και τους ξένους. Τις μόνες φορές που το έχουμε καταστρατηγήσει είναι στα παιδικά πάρτυ
των σκασμένων μου και αυτό απο τις μαμάδες των άλλων των παιδιών. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι εαν εσύ παραμείνεις σταθερή στην απαγόρευση το σέβονται όλοι ή σχεδόν όλοι. Στο σπίτι μας μένουν κατά καιρούς άτομα που καπνίζουν πάρα πολύ και μέσα στο σπίτι τους, το κάνουν και σε εμάς αλλά μόνο στο μπαλκόνι και εαν έρθει κάποιος καινούργιος που δεν ξέρει τον κανόνα του τον λένε αυτοί.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Εγώ καπνίζω μανιωδώς και μέσα στο σπίτι κι εξω από αυτο. Και είμαι εξαιρετικά κρυουλιάρα.
. Κακό αυτό. Εχω σκεφτει πως τα βλάπτω αλλά συνεχίζω
. Μόνο όταν ο γατούλης έπαθε τη θρομβοεμβολή και μου είπαν για τη καρδιά του πρόσεχα. Πρόβλημα.... Λύση δεν βρίσκω. Μαλλον πρέπει να ανοιγω έστω. 
Θα σου έλεγα να αρχίσεις να εκπαιδεύεσαι στο "υπαίθριο" κάπνισμα. Και για τώρα που ζείς με ζώα που εκ των πραγμάτων είναι ευαίσθητα στους πνεύμονες (απο ότι φαίνεται), αλλά και για τη μέρα που θα σκάσει μύτη το σκασμένο, εαν η περίοδος της εγκυμοσύνης και του θηλασμού δεν σε βοηθήσουν να το κόψεις. (Εμένα πάλι όχι. Στη Νερίνα το ξεκίνησα μετά απο 16 μήνες αποχής και στη Νάσια μετά απο 31,5 μήνες αποχής. Ναι το ζαβό θήλαζε 22,5 μήνες και εαν δεν αρρώσταινα ακόμα θα θήλαζε.Βλέποντας την δε αυτά τα περί ευφυών παιδιών εαν θηλάζουν ξέχνα τα, ή επειδή παραθήλασε έκοψε τελείως και ξέχασε να μεγαλώσει). Αλλά αλήθεια στο λέω όσο και να ανοίξεις ένα σπίτι η ζημιά δεν μετριάζεται. Και είναι τόσο μικρή η θυσία.

χριστινα
Διάσημο μέλος

Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
felis reich
Νεοφερμένο μέλος
Το ξέρω ότι μπορεί να φανώ αντιπαθητικός, αλλά υπενθυμίζω σε όλους ότι το κάπνισμα είναι αποδεδειγμένα η πιο βλαβερή σχεδόν συνήθεια
. Βέβαια, δικαίωμα του καθενός είναι να καπνίζει, αλλά πιστεύω ότι αξίζει να προσπαθήσει κανείς να το κόψει πρώτα για τον εαυτό του αλλά και για τους γύρω του και την αγαπημένη του
. Δεν θέλω να το παίξω έξυπνος, εγώ κάπνιζα δυομισυ χρόνια και μια μέρα αναρωτήθηκα γιατί το κάνω αυτό. Βρήκα τους λόγους πολύ ασήμαντους μπροστά στα οφέλη που θα είχα αν το έκοβα.. και το έκοψα. Για μένα βοήθησε και η άθληση, γιατί έβλεπα ότι είχα αρχίσει να σέρνομαι.. και μου φάνηκε πολύ αφύσικο αυτό.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Τωρα δεν καπνιζουμε μεσα στο σπιτι για να μην βρωμισει (κριμα καινουργιο σπιτι
). Γιατι τα ανοιχτα παραθυρα δεν βοηθανε και πολυ. Ο Siva βγαινει μαζι μας ΚΑΙ στο μπαλκονι (η τριτη καρεκλα υπαρχει γι αυτον). Οπου παμε πηγαινει κλασσικα....YS. Εαν μπορουσε να καπνιζει κι αυτος νομιζω οτι τωρα θα ηταν μανιακος καπνιστης....(οχι μονο παει οπου παμε αλλα κανει κι οτι κανουμε....)
rotonda
Δραστήριο μέλος

χριστινα
Διάσημο μέλος
. Σίγουρα αν κανείς θελήσει να το κόψει, έχει αρκετές πιθανότητες αν πραγματικά το θέλει και μπορεί να βοηθηθεί αν δεν τα καταφέρει μόνος. Εγώ δεν ξέρω αν θέλω. Και το κάπνισμα το έχω συνδιάσει μο ΟΛΕΣ μου κυριολεκτικά τις δραστηριότητες. Λένε θα βγουν κατι χαπάκια για την διακοπή του καπνίσματος. Κυκλοφόρησαν απ' ότι άκουσα στην Αμερική..... Για να δουμε.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool