Γάτες και παθητικό κάπνισμα

Αντιπαθητικός δεν γίνεται κανείς λέγοντας κάτι που είναι λογικό :). Σίγουρα αν κανείς θελήσει να το κόψει, έχει αρκετές πιθανότητες αν πραγματικά το θέλει και μπορεί να βοηθηθεί αν δεν τα καταφέρει μόνος. Εγώ δεν ξέρω αν θέλω. Και το κάπνισμα το έχω συνδιάσει μο ΟΛΕΣ μου κυριολεκτικά τις δραστηριότητες. Λένε θα βγουν κατι χαπάκια για την διακοπή του καπνίσματος. Κυκλοφόρησαν απ' ότι άκουσα στην Αμερική..... Για να δουμε.
Υπαρχουν και στην Ελλαδα. Τα χορηγουν τα φαρμακεια επειτα απο συνταγη των ιατρειων που περιγραφω παραπανω. Το ΙΚΑ δεν τα καλυπτει (το κρατος φυσικα το συμφερει να καπνιζουμε...). Αυτα βεβαια απο μονα τους δεν ειναι ικανα να σε κανουν να κοψεις το καπνισμα, αν δεν θελεις!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο μπαμπας μου εκοψε το καπνισμα πριν δυο χρονια...και ξεκινησε τα πουρα, αλλα πολυ λιγοτερα...Κανει περιπου ενα πουρο καθε δυο εβδομαδες, και απο οτι του ειπε ο γιατρος τα πουρα ειναι πολυ καλυτερα απο το τσιγαρο γιατι δεν περιεχουν πισσα.
Αυτο που θελω να σας πω ειναι οτι ειναι δικαιωμα του καθενος να καπνιζει, ααλα ταυτοχρονα και υποχρεωση του να μην βλαπτει τους αλλους. Στο σχολειο μου περσι, ολοι σχεδον καπνιζανε. Εβλεπα 13χρονα παιδακια με ενα τσιγαρο στο χερι!Μερικες φορες φανταζομαι τι θα κανω και τι θα πω αν ερθει(μελλοντικα) το παιδι μου και μου πει οτι καπνιζει η αν το δω με ενα τσιγαρο στο χερι.

Με εκνευριζουν, αυτοι που δεν καπνιζουν και προσπαθουν να επιβαλλουν αυτο που κανουν στους αλλους....
Δεν μπορων να καταλαβουν οτι καθε ενας μας ειναι υπευθυνος των πραξεων του?
ΥΓ:Εγω δεν καπνιζω, εχω δοκιμασει πιο παλια. Μια καλη λυση, αντι του μπαλκονιου ειναι να αναβετε κερια μεσα στο σπιτι, αλλα να προσεχετε τις γατες σας, γιατι μια φορα, η σαρδελα εβαλε την ουρα της μεσα στο κερι και καηκε λιγο...:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμεις θα χρειαστουμε παραααααααααααααα ποοοοοοοοοοοοοολλα κερια!:D (το εχουμε δοκιμασει κι αυτο δεν πιανει....)

Αν ειστε δυο και καπνιζετε μαζι, σιγουρα δεν θα φτανουν τα κερια:D :) :P

Εμεις θα χρειαστουμε παραααααααααααααα ποοοοοοοοοοοοοολλα κερια!:D (το εχουμε δοκιμασει κι αυτο δεν πιανει....)
Χμ.... Τοπίο ατην ομίχλη :P :P :P . Αστα!!! Κι εγώ κατι σε λαμπάδα!!!
Πάντως θα το δοκιμάσω.... Από το τίποτα....

ΑΧΟΥΥΥ μη μου λετε τετοια....:( καπνιζω αν κ οχι θπερβολικα πολυ τουλαχιστον μεσα στο σπιτι, και με κλειστη τη πορτα που ενωνει το δωματιο , με το υπολοιπο σπιτι εκξαιτιας της οικογενοιας μ που δεν θελει.Ομως ο γατουλης μ πολλες φορες φορες ερχετε και κλεινετε μαζι μ στο δωματιοκαι οπως λετε γινετε παθητικος καπνιστης... Του χω μεγαλη αδυναμια και δεν θελω να παθει τπτ απο δικες μ βλακειεσ...απο δω και περα θα τον κλεινω εξω απ το δωματιο μ τουλαχιστον οση ωρα καπνιζω...

ερςτηση ασχετη!!! τι ειναι το 20% στο warning level ???

επισης κατι ακομα που μιας και ηρθε στο θεμα να ρωτησω αν τυχον ξερει καποιος απο υπολογιστες... στο νετ εχει γινει μια βλακεια και δν μπορω να το γυρισω ''ευκολα'' στα αγγλικα και απο αγγλικα στα ελληνικα με(alt+shift) και το γυριζω με το ποντικι απ τη μπαρα γλωσσας και καθυστερει λιγο, αφου το παταω κανα 5-6 φορες για να γυρισει πραγμα ομωσ που δν γινετε στο word...ξερει κανεις γιατι και τι μπορω να κανω?

VAMPY καλωσόρισες. Θα σε παρακαλέσω να πατήσεις Επεξεργασία στο μήνυμα σου και να το γράψεις στα ελληνικά, καθώς τα greeklish απαγορεύονται στο MyCat. Εαν την επόμενη φορά που θα μπείς δεν το έχεις μεταφράσει, θα το μεταφράσω εγώ και θα προστεθεί 20% στο warning level σου, όπως προβλέπουν οι κανόνες (απλά μιας και είναι πρώτη φορά δεν το ρίχνω αμέσως).
Λυπάμαι που η άφιξη σου στο MyCat έπρεπε να συνοδευτεί απο παρατήρηση, αλλά οι κανόνες γράφτηκαν για να τηρούνται, ώστε να είναι το MyCat πιο ευχάριστο σε όλους. :)

εεεεεε, χμ... Εγώ η ασχετη να ρωτήσω πού είναι το waning livel?

εεεεεε, χμ... Εγώ η ασχετη να ρωτήσω πού είναι το waning livel?

ούτε εγώ ξέρω πού είναι το "warning level" (μόνο κομπιουτεράκιας δεν είμαι :redface:)

ερςτηση ασχετη!!! τι ειναι το 20% στο warning level ???

επισης κατι ακομα που μιας και ηρθε στο θεμα να ρωτησω αν τυχον ξερει καποιος απο υπολογιστες... στο νετ εχει γινει μια βλακεια και δν μπορω να το γυρισω ''ευκολα'' στα αγγλικα και απο αγγλικα στα ελληνικα με(alt+shift) και το γυριζω με το ποντικι απ τη μπαρα γλωσσας και καθυστερει λιγο, αφου το παταω κανα 5-6 φορες για να γυρισει πραγμα ομωσ που δν γινετε στο word...ξερει κανεις γιατι και τι μπορω να κανω?

To warning level είναι ένα ποσοστό που αυξάνεται απο τις παραβιάσεις κανόνων του MyCat που κάνει κάποιος. Όταν φτάσει 100% το μέλος αποκλείεται απο το φόρουμ προσωρινά ή μόνιμα. Όταν έχεις 0% δεν το βλέπεις πουθενά, αν είναι παραπάνω θα το βλέπεις (μόνο εσύ και η ομάδα διαχείρισης) στο προφίλ σου και δίπλα σε κάθε μήνυμα σου.

Όσο για το πρόβλημα σου, δεν ξέρω να βοηθήσω, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις μια βόλτα απο τον Πίνακα ελέγχου (Έναρξη->Πίνακας ελέγχου) πάντα βοηθάει ;)

Γάτα και παθητικό κάπνισμα

Διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που συσχετίζει κάπνισμα ιδιοκτήτη-καρκίνο (στοματική κοιλότητα,λέμφωμα κ.α) γάταs. Συγκεκριμένα επειδή η γάτα γλύφει τη γούνα τηs συμπαρασύρει εγκλωβισμενεs καρκινογενείs ουσίεs στο βλεννογονο του στόματοs.
βλεπε www.medicalnewstoday.com/veterinary

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν μου κάνει καμια εντύπωση... Εδώ έχουν προβλήματα οι άνθρωποι που ειναι παθητικοί καπνιστές, δεν θα έχουν οι γάτες;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να κι ένα παλιό θέμα, σχετικό.

πωπω καιρος να κοψω το καπνισμα

συγγνώμη, δεν ήξερα ότι υπήρχε παλαιότερο παρόμοιο άρθρο. Πάντωs ( σύμφωνα με το άρθρο ) πρόκειται για πολύ πρόσφατα δεδομένα

Πάντως ενω γνωρίζω τους πόσο ζημιογόνο είναι και για τα γατακια (γιατί στο κατω κάτω εγω καλά να πάθω) συνεχίζω να καπνίζω σαν τσιμινιέρα...
:(:(:down::down:
Ντροπή......

εμενα η μαμα μου το εκοψε ευτυχως:up::up::up:

Κι εμένα η αφορμή για να το κόψω ήταν το ότι θα έπαιρνα σπίτι τον Ντάρκυ..:) Δεν ήθελα με τίποτα να αναπνέει καπνό το μωρό μου.. Ζούμε στο κέντρο της Αθήνας που δεν μπορείς να αναπνεύσεις από το καυσαέριο, να έχει και τον καπνό του τσιγάρου από πάνω??:/: Έτσι 2 μέρες πριν πάμε να τον δούμε για πρώτη φορά, το πήρα απόφαση και το έκοψα μαχαίρι!!:up::up:

Μου αρέσει που κάθε φορά που ανοίγω το forum του mycat βλέπω πάντα ένα θέμα που έχει περάσει από το μυαλό μου!
Εγώ δεν μπορώ ότι κάπνισα ποτέ κανονικά στη ζωή μου, πάντως από τα 18 μέχρι τα 21 μου κάπνιζα 1-2 πακέτα τη βδομάδα. Δε θα με χαρακτήριζα εθισμένη, αλλά εξαρτημένη -έστω και για τόσο λίγα τσιγάρα- ήμουν! Πριν 1 χρόνο επειδή άρχισα αντισυλληπτικά αποφάσισα να το κόψω μαχαίρι. Δε μου ήταν καθόλου δύσκολο - τώρα πια κάνω ένα τσιγάρο στο πολύ σπάνιο (πχ. κάθε 1-2 μήνες). Κι αυτό δεν το αποζητώ, αν τύχει.
Ο φίλος μου όμως είναι μεγάλος καπνιστής, γι'αυτό όταν επιστρέψει σπίτι θα του δείξω αυτό το topic μπας και τουλάχιστον σεβαστεί τα γατιά! Τώρα μετακομίζουμε σε νέο σπίτι, όπου του έχω ανακοινώσει ότι πρέπει να ανοίξει με την ευκαιρία μια νέα σελίδα και στο θέμα του καπνίσματος. Θα περιοριστεί τον απορροφητήρα, στο μπαλκόνι, και στο τζάκι - δεν το κάνω μόνο για μένα και τα ζωντανά, αλλά και για τον ίδιο! Μήπως κι έτσι το περιορίσει, στερούμενος την ελευθερία να καπνίζει όποτε θέλει, κάνοντας παράλληλα δουλειά στο pc πχ.
Συμφωνώ στο ότι καλό είναι οι μη καπνιστές να μην είναι σπαστικοί, ωστόσο όταν πρόκειται για συμβίωση στο ίδιο σπίτι, νομίζω πως δεν είναι καθόλου σωστό να καταστρατηγείται το δικαίωμα στην υγεία του ενός, χάρη στα "στραβά μάτια" που πρέπει να κάνει για να μη γίνεται στρίγγλα-ος. Είναι εξίσου άδικο με την πλήρη απαγόρευση τσιγάρου, που νομίζω κανένας δεν το κάνει, ας πούμε να απαγορεύει στον συγκάτοικό του να καπνίζει στο μπαλκόνι!
Επομένως, το σωστό κατά τη γνώμη μου, είναι να βρίσκεται μια μέση οδός. Γιατί στην τελική, οι καπνιστές είναι που κάνουν κακό και στον εαυτό τους και στους άλλους.....άρα, θέμα σεβασμού τίθεται ΜΟΝΟ από την πλευρά τους, σεβασμού προς τον εαυτό τους και προς τους γύρω τους (πόσο μάλλον αυτούς που αγαπάνε: το σύντροφό τους, την οικογένειά τους, τα κατοικίδιά τους). Οι υπόλοιποι έχουν να αντιτάξουν το υπέρτατο αγαθό της σωματικής τους ακεραιότητας, δείχνοντας βέβαια κατανόηση στους εξαρτημένους καπνιστές. Η κατανόηση πρέπει να στηρίζεται μόνο και μόνο στην ανάγκη συμπαράστασης που έχουν και πρέπει να οριοθετείται σύμφωνα και με τη δική τους διάθεση για αυτο-περιορισμό του καπνίσματός τους και για έμπρακτο απόδειξη του ενδιαφέροντος-αγάπης τους προς το μη καπνιστή. Θύμα δεν είναι απόλυτα, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος.

Πολύ ωραία η τοποθέτηση σου. Συναινώ...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back