Γάτες και παιδιά

Φιντέλ

Νεοφερμένο μέλος

Η Φιντέλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 41 μηνύματα.
Καλησπέρα σας.

Όταν πήρα τον Φιντέλ στο σπίτι ήταν αρκετά επιθετικός αλλά σχετικά γρήγορα ηρέμησε και κοινωνικοποιήθηκε με μία εξαίρεση... Πανικοβάλλεται με τα παιδάκια... Όταν ήρθαν πρώτη φορά στο σπίτι τα ανίψια μου (τα οποία είναι πολύ ήσυχα και εξοικειωμένα με τα ζώα) αγρίεψε κι αναγκάστηκα να τον πάω σε άλλο δωμάτιο για να τον ηρεμήσω. Όταν μετά από λίγες μέρες μας έκανε επίσκεψη ένα κοριτσάκι από το διπλανό διαμέρισμα το σκηνικό επαναλήφθηκε.

Μήπως έχετε καμιά ιδέα για το γιατί συμβαίνει αυτό και πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ίσως παίζει ρόλο το ότι δεν είχε ξαναδεί τα συγκεκριμένα παιδιά και τρόμαξε... το κάνει και με άλλους επισκέπτες;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως πριν έρθει σε σας είχε επαφές με άλλα παιδάκια? Φοβάμαι πως κάποια αλητάκια το ενόχλησαν άσχημα και έχει αυτή τη συμπεριφορά με όλα τα άλλα. Επίσης διάβασε και το άρθρο με τα άγρια γατάκια εδώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και ο Ηρακλής μας ήταν πάντα (και είναι ακόμα, στα 17 του) έτσι με τα παιδάκια... Νομίζω ότι τα τρομάζουν οι δυνατές φωνές και οι απότομες κινήσεις που κάνουν τα παιδιά. Μάλλον δηλαδή η εκπαίδευση θα πρέπει να ξεκινήσει από τα παιδιά (πώς φερόμαστε στο γάτο, δεν φωνάζουμε, δεν κουνιόμαστε απότομα, δεν κουνάμε τα χέρια μας μπροστά στα μούτρα του κ.λπ.).:hmm:

Ίσως έχει κακά βιώματα από παιδάκια ..:confused: τι να πώ? και εμας ο δικός μας στην αρχή ουτε τα πλησιαζε, γιατί ένα διαβολάκι στο σπίτι το ενοχλούσε συνέχεια. Όταν κοιμόταν, όταν έτρωγε - δεν το άφηνε σε ησυχία!
Τωρα ευτυχώς οταν βλέπει παιδάκια δεν κάνει σαν τον διαολο με το λιβάνι.. τα κοιτάει επιφυλακτικά αλλά δεν εξαφανίζεται..:lol:

... Μάλλον δηλαδή η εκπαίδευση θα πρέπει να ξεκινήσει από τα παιδιά (πώς φερόμαστε στο γάτο, δεν φωνάζουμε, δεν κουνιόμαστε απότομα, δεν κουνάμε τα χέρια μας μπροστά στα μούτρα του κ.λπ.).:hmm:

Και γω έτσι πιστεύω, τα παιδιά πολλές φορές από υπερβολική αγάπη είναι απότομα και δεν ξέρουν πώς να εκφράσουν την αγάπη τους, και εκεί είναι που θέλουν καθοδήγηση. Εμένα ο γιός μου ήταν 2,5 ετών όταν ήρθε η Raisa στο σπίτι και ευτυχώς δεν είχαμε παρατράγουδα...:)

Η ψιψι για παράδειγμα, όταν ακούει φωνακλάδες εξαφανίζεται, δεν της αρέσουν καθόλου οι φωνές. Όταν είμασταν πιο μικρά με τον αδερφό μου και παίζαμε,έκανε και καλά πως με βαράει και εγώ ούρλιαζα,ε η ψιψι τρελαινόταν,ερχόταν και με γρατσουνούσε,με κοιτούσε στα μάτια κι έβγαζε μια παράξενη κραυγή, σα να με ρωτάει "τι έχεις και φωνάζεις?" Μια άλλη φορά,ήρθε ο βαφτησιμιός μουκαι χτύπησε στο τραπέζι,όσο να 'ναι έβαλε τις φωνές και η ψιψι ανέβηκε στο ψυγείο

Η ψιψι για παράδειγμα, όταν ακούει φωνακλάδες εξαφανίζεται, δεν της αρέσουν καθόλου οι φωνές. Όταν είμασταν πιο μικρά με τον αδερφό μου και παίζαμε,έκανε και καλά πως με βαράει και εγώ ούρλιαζα,ε η ψιψι τρελαινόταν,ερχόταν και με γρατσουνούσε,με κοιτούσε στα μάτια κι έβγαζε μια παράξενη κραυγή, σα να με ρωτάει "τι έχεις και φωνάζεις?" Μια άλλη φορά,ήρθε ο βαφτησιμιός μουκαι χτύπησε στο τραπέζι,όσο να 'ναι έβαλε τις φωνές και η ψιψι ανέβηκε στο ψυγείο

:lol::lol::lol::lol::lol:

Τη λατρεύω την ψιψί, είναι θεότρελη!

βασικά κάτι παρόμοιο μου έτυχε με κουτάβι.που γεννήθηκε στην αυλή του σπιτιού μου. Ενω τα πήγαινε πολύ καλα με τουσ "ενήλικους¨τρόμαξε πολυ με τον ανηψιό μου που ήταν 3ων ετών!Το μόνο σίγουρο είναι οτι ο κούταβος δεν είχε κανενός είδους άσχημη εμπειρία.Οπότε καταλήξαμε οτι ήταν ακριβώς αυτό!Δεν είχε εμπειρία σε ανθρώπους.... μικρού μεγέθους, και του ξένιζε υπερβολικά.Πάντως ηταν πολύ αστείο να βλέπεις τον κουταβο να φοβαται το πιτσιρικι,(γαύγιζε απειλούσε κτλ) και το πιτσιρίκι να φοβάται τον κούταβο(φοβάται ο γιάννης το θεριό και το θεριό τον γιάννη) :P:P:P
πάντως τα γατιά μου ήταν αντικοινωνικά με κάθε ανθρωπο, δεν ανεχοταν καμια καινούργια παρουσία, και αποχωρούσαν εις ενδειξη διαμαρτυρίας(και μετα μουτρωναν):blink:οπότε ΄μάλλον ελάχιστα τους ενδιέφερε σε ποια ηλικια ήταν ο "εισβολέας"

Σας ευχαριστώ για τις ιδέες - προτάσεις... Ο Φιντέλ είναι ιδιαζώντως κοινωνικός (ενίοτε για να μου σπάσει τα νεύρα πάει και κάνει επιδεικτικά αγάπες στους επισκέπτες και με κοιτάει να δει αντιδράσεις). Τώρα αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση με τα παιδάκια υποθέτω ότι δεν μπορώ να κάνω και πολλά...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back