Subject to change
e-steki.gr Founder
Πολλές φορές ακούω ανθρώπους να λένε ότι χρησιμοποιούν νεροπίστολα σαν μέσα πειθαρχίας. Αν χρησιμοποιείτε κάτι τέτοιο, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σταματήσετε. Το μόνο που πετυχαίνετε είναι να προκαλέσετε φόβο στη γάτα. Φόβο όχι για το νεροπίστολο αλλά για εσάς. Η γάτα καταλαβαίνει ότι το νεροπίστολο είναι προέκταση του χεριού σας και ότι εσείς την βρέχετε, όχι το νεροπίστολο. Από φίλος αρχίζετε να φαίνεστε δικτάτορας στο μυαλό της γατούλας επειδή την τρομάζετε με κάτι που από τη φύση τους οι περισσότερες γάτες μισούν (εκτός αν πρόκειται για Τούρκικη Βαν ή άλλη ειδική ράτσα). Επίσης, θα είναι διπλάσια δύσκολο σε μια γάτα που έχετε τρομοκρατήσει έτσι να της κάνετε μπάνιο εάν και όταν χρειαστεί. Το να κάνετε μπάνιο μια γάτα είναι από μόνο του δύσκολο. Καλύτερα λοιπόν να μην μάθετε ποσο δύσκολο είναι να κάνετε μπάνιο μια γάτα που έχει καλούς λόγους να φοβάται το νερό – επειδή εσείς της προκαλέσατε αυτές τις φοβίες. Προσθέστε σε όλα αυτά το σενάριο ότι καθώς τη βρέχετε μπαίνει νερό στο αυτάκι της. Τότε θα έχετε πρόβλημα μιας και το νερό μέσα στο αυτί της γάτας χαλάει την ισορροπία του ph και κάνει τη γάτα σας ευάλωτη σε μολύνσεις του αυτιού. Αυτό θα οδηγήσει πιθανότατα σε τσουχτερούς λογαριασμούς στον κτηνίατρο μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.
Οι γάτες χρειάζονται καθοδήγηση και διδασκαλία συνδυασμένη με αγάπη και υπομονή. Πρέπει να καταλάβετε τη φύση τους και τα ένστικτα τους. Αν, για παράδειγμα έχετε μια γατούλα που ουρεί έξω από το κουτί τουαλέτας της, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε πρώτα απʼόλα είναι να την πάτε στον κτηνίατρο για να ελέγξει μήπως υπάρχει ιατρικό πρόβλημα. Μην κατευθυνθείτε προς το νεροπίστολο ή προς την εφημερίδα για να τη χτυπήσετε/τρομάξετε. Κατευθυνθείτε προς το τηλέφωνο και καλέστε τον κτηνίατρο σας.
Από τη στιγμή που η γάτα θα διαγνωσθεί υγιής τότε πρέπει να κοιτάξετε το περιβάλλον της και να αναρωτηθείτε τι άλλαξε. Μήπως προσθέσατε κάτι καινούριο στο νοικοκυριό, αλλάξατε τα έπιπλα, προσθέσατε κι άλλα γατάκια ή ένα σκύλο; Είναι η τουαλέτα της γατούλας καθαρή; Είναι μεγάλη αρκετά; Έχει αρκετή άμμο υγιεινής; Μήπως αλλάξατε πρόσφατα μάρκα φαγητού;
Σκεφτείτε την περίπτωση σαν ένα μεγάλο παζλ και αρχίστε να βάζετε τα κομμάτια του σωστά μέχρι να το λύσετε.
Πάντα θα υπάρχει ένας λόγος που η γάτα δεν φέρεται σωστά. Το να μη φέρεται σωστά δεν είναι καλός λόγος για να φέρετε το νεροπίστολο. Αντιθέτως, ψάξτε μέσα σας και προσπαθήστε να σκεφτείτε ποιά μπορεί να είναι η λύση του προβλήματος. Μακροπρόθεσμα είναι ο καλύτερος τρόπος να μείνετε φίλοι με τη γάτα σας. Θα σας ευχαριστεί που ασχοληθήκατε να λύσετε το πρόβλημα αντί να της προκαλέσετε περισσότερα προβλήματα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 20 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
Λοιπον παιδακια οι δικοι μου οι γατοι εκτελουν κ εντολες οπως το κατσε κ το ελα οι 3 εκτοσς απο τον πισσα που μολισ ακουσει κ σηκωσω τον τονο της φωνης μου λιγο παραπανω πεφτει κστω κλεινει τα ματια κ κανει το πεθαμενο εχει πολυ πλακα ειδικα οταν δεν θελει να βγει απο καποιο δωματιο κανει το ψοφιο κοριο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Unicorn
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σε ευχαριστώ.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
καλε μου δεν εχω μαθει να χρησημοποιω το ελληνικο πληκτρολογιο καλα κ ασε που βαριεμαι να ψαχνωΑρχική Δημοσίευση από Unicorn:Efrossini μου, θερμή παράκληση, αν σου είναι εύκολο να βάζεις κάποια σημεία στίξης (κόμματα, τελείες, κλπ) γιατί έτσι δυσκολεύει η ανάγνωση των κειμένων σου.Σε ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Υπομονή και διάθεση να καταλάβεις το γατάκι χρειάζεται...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
penny Chatzidaki
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
katerina10
Περιβόητο μέλος
katerina10
Περιβόητο μέλος
Παιδιά καλησπέρα! Εμάς η γατούλα μας, αν και ήσυχη σε γενικές γραμμές, έχει την κακή συνήθεια να δαγκώνει τα χέρια μας και δε μπορούμε να το σταματήσουμε με κανένα τρόπο! Δεν ακούει τα μη...Της φυσάω το πρόσωπο και νομίζει ότι είναι παιχνίδι και χαίρεται.....και ορμάει σε όλα τα δάχτυλα!!!Τώρα είναι μωρό, αλλά μετά θα μας πονάει πολύ... Τι να κάνω? PLEASE HELP!
Είναι το μόνο πρόβλημα που δεν έχω με τα γατάκια μου.Χρησιμοποιώ την ίδια λογική με τα ίδια.Επειδή αγαπιούνται όταν το ένα πονέσει το άλλο και το καταλάβει, σταματάει.ΚΑι πωε το καταλαβαίνει?Με ένα απλό παραπονιάρικο νιαούρισμα.Έτσι όταν πάνε να με δαγκώσουν, κάνω μια σιγανή παραπονιάρικη φωνή και αρχίζουν να με γλύφουν.Τώρα βέβαια αυτό έπιασε με τις δικές μου γάτες..γιατί με του φίλου μου δεν μπορώ να κάνω τίποτα αρπάζει το χέρι μου και το κάνει ριγέ και πουα από νύχια και δόντια και όταν νιαουρίζω από πόνο το κάνει πιο έντονα..αλλά φταίει που δεν του απαγορεύουν τίποτα πιστεύω!!Το φύσημα δεν πιάνει σε αυτόν..Απλά του φωνάζω λίγο και απομακρύνεται..
Γενικά παρατήρησα ότι ή πρέπει να φωνάζεις,(δεν μου αρέσει), ή να τα φυσάς(αυτό είναι το πιο έυκολο αλλά δεν πιάνει με όλα, εκτός και αν το κάνεις επίμονα)ή να τα βρέχεις(αυτό μόνο σταματάει για λίγο την γατούλα μου αλλά είναι απίστευτα οδυνηρό!!!)Η κάθε γάτα έχει το δικό της κουμπί.Φτάνει να το βρείς.Απλά ..προσπάθησε να μην την πονέσεις...
penny Chatzidaki
Νεοφερμένο μέλος
Είναι το μόνο πρόβλημα που δεν έχω με τα γατάκια μου.Χρησιμοποιώ την ίδια λογική με τα ίδια.Επειδή αγαπιούνται όταν το ένα πονέσει το άλλο και το καταλάβει, σταματάει.ΚΑι πωε το καταλαβαίνει?Με ένα απλό παραπονιάρικο νιαούρισμα.Έτσι όταν πάνε να με δαγκώσουν, κάνω μια σιγανή παραπονιάρικη φωνή και αρχίζουν να με γλύφουν.Τώρα βέβαια αυτό έπιασε με τις δικές μου γάτες..γιατί με του φίλου μου δεν μπορώ να κάνω τίποτα αρπάζει το χέρι μου και το κάνει ριγέ και πουα από νύχια και δόντια και όταν νιαουρίζω από πόνο το κάνει πιο έντονα..αλλά φταίει που δεν του απαγορεύουν τίποτα πιστεύω!!Το φύσημα δεν πιάνει σε αυτόν..Απλά του φωνάζω λίγο και απομακρύνεται..
Γενικά παρατήρησα ότι ή πρέπει να φωνάζεις,(δεν μου αρέσει), ή να τα φυσάς(αυτό είναι το πιο έυκολο αλλά δεν πιάνει με όλα, εκτός και αν το κάνεις επίμονα)ή να τα βρέχεις(αυτό μόνο σταματάει για λίγο την γατούλα μου αλλά είναι απίστευτα οδυνηρό!!!)Η κάθε γάτα έχει το δικό της κουμπί.Φτάνει να το βρείς.Απλά ..προσπάθησε να μην την πονέσεις...
Η αλήθεια είναι ότι η δικιά μας είναι φοβερά κακομαθημένη! Κάνει ότι θέλει! Ενθουσιαστήκαμε τόσο μαζί της, την παίζουμε και τη χαϊδεύουμε συνέχεια.. Δεν της φωνάζω για να μη με φοβηθεί...Όσο για το νερό, δεν θελω να το δοκιμάσω, επειδή είναι μακρύτριχη και πρέπει αργότερα να κάνει μπάνιο, μην το φοβηθεί....Έχω κάνει και το παραπονιάρικο άου, αλλά έχει τέτοια εμμονή όταν δαγκώνει, που δεν καταλαβαίνει τίποτα!!!! Το κάνει για παιχνίδι, δεν αγριεύει ποτέ, αλλά δε γίνεται κι έτσι......πάντως σε ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
katerina10
Περιβόητο μέλος
Η αλήθεια είναι ότι η δικιά μας είναι φοβερά κακομαθημένη! Κάνει ότι θέλει! Ενθουσιαστήκαμε τόσο μαζί της, την παίζουμε και τη χαϊδεύουμε συνέχεια.. Δεν της φωνάζω για να μη με φοβηθεί...Όσο για το νερό, δεν θελω να το δοκιμάσω, επειδή είναι μακρύτριχη και πρέπει αργότερα να κάνει μπάνιο, μην το φοβηθεί....Έχω κάνει και το παραπονιάρικο άου, αλλά έχει τέτοια εμμονή όταν δαγκώνει, που δεν καταλαβαίνει τίποτα!!!! Το κάνει για παιχνίδι, δεν αγριεύει ποτέ, αλλά δε γίνεται κι έτσι......πάντως σε ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πένη μου(αχ δεν ξέρω και αν ετσι γράφεται το όνομα σου)δοκιμάσε κάτι που κάνω με τον γατούλη του φίλου μου..Δεν δέχεται τίποτα γιατί και αυτός είναι πολύ κακομαθημένος..σίγουρα περισσότερο από την δική σου..Κάνει ότι θέλει στο σπίτι και φυσικά επιθέσεις στα χέρια που κοκκινίζουν ασταμάτητα..Λοιπόν, τον φυσούσα και δεν καταλάβαινε τίποτα τον ξαναφυσούσα και τελικα κάθισα ακριβώς μπροστά από τα ματάκια του και τον φύσηξα.Και τότε ...το θαύμα!!!Άρχισε να με γλλύφει και σταματησε τα νύχια και τις δαγκωματιές.Βέβαια μετά από λίγα δευτερόλεπτα ξανά επίθεση.Αλλά δεν είμαι εγώ η μαμά του...Κι έτσι λογικό είναι να μην μπορώ να τον μάθω τι πρέπει και τι δεν πρέπει.

Εσύ όμως που είσαι η μαμά της..φύσα την επίμονα και βεβαιώσου ότι είσαι ακριβώς μπροστά της..Αν μπορείς μόνο κράτα τα ποδαράκια της γιατί αλλιώς παίζει να σε γρατζουνίσει στο πρόσωπο!
Κατά τα άλλα(και συγνώμη για το κατεβατό) πιστεύω ότι σιγα σιγά θα μάθει το σωστό και το λάθος!ΑΑ!!!Και μια φωνή στο τόσο θα την "πειθαρχήσουν", όσο είναι εφικτό σε μια γάτα, αλλά και να σε φοβηθεί, μετά το ξεχνάει...Πίστεψε με..εγω χρειάστηκε να τους κάνω μπάνιο, να τα κρατάω για φάρμακα με το ζόρι κλπ αλλά τώρα είμαστε μες στην γλύκα!Ξεχνάνε γιατί, πιστεύω πως καταλαβαίνουν τον λόγο που τα κάνουμε..για το δικό τους καλό είναι.

katerina10
Περιβόητο μέλος
Α και κάτι άλλο..πολλές φορές τα γατάκια τρομάζουν από την φωνή και έτσι σταματούν ότι κάνουν..Απλά πρέπει να είναι την στιγμή που κάνουν κάτι κακό.Ας πουμε εχθές που είχε ποδόσφαιρο και φώναζε ο αδερφός μουυ σε ένα γκολ..τα μικρά κοκκάλωσαν και τα πήρα αγκαλιά για να καταλάβουν ότι όλα μα όλα καλά..Αν κάνανε αταξία εκείνη την ώρα θα ήταν καλύτερα νομίζω...

penny Chatzidaki
Νεοφερμένο μέλος
Πένη μου(αχ δεν ξέρω και αν ετσι γράφεται το όνομα σου)δοκιμάσε κάτι που κάνω με τον γατούλη του φίλου μου..Δεν δέχεται τίποτα γιατί και αυτός είναι πολύ κακομαθημένος..σίγουρα περισσότερο από την δική σου..Κάνει ότι θέλει στο σπίτι και φυσικά επιθέσεις στα χέρια που κοκκινίζουν ασταμάτητα..Λοιπόν, τον φυσούσα και δεν καταλάβαινε τίποτα τον ξαναφυσούσα και τελικα κάθισα ακριβώς μπροστά από τα ματάκια του και τον φύσηξα.Και τότε ...το θαύμα!!!Άρχισε να με γλλύφει και σταματησε τα νύχια και τις δαγκωματιές.Βέβαια μετά από λίγα δευτερόλεπτα ξανά επίθεση.Αλλά δεν είμαι εγώ η μαμά του...Κι έτσι λογικό είναι να μην μπορώ να τον μάθω τι πρέπει και τι δεν πρέπει.
Εσύ όμως που είσαι η μαμά της..φύσα την επίμονα και βεβαιώσου ότι είσαι ακριβώς μπροστά της..Αν μπορείς μόνο κράτα τα ποδαράκια της γιατί αλλιώς παίζει να σε γρατζουνίσει στο πρόσωπο!Κατά τα άλλα(και συγνώμη για το κατεβατό) πιστεύω ότι σιγα σιγά θα μάθει το σωστό και το λάθος!
ΑΑ!!!Και μια φωνή στο τόσο θα την "πειθαρχήσουν", όσο είναι εφικτό σε μια γάτα, αλλά και να σε φοβηθεί, μετά το ξεχνάει...Πίστεψε με..εγω χρειάστηκε να τους κάνω μπάνιο, να τα κρατάω για φάρμακα με το ζόρι κλπ αλλά τώρα είμαστε μες στην γλύκα!Ξεχνάνε γιατί, πιστεύω πως καταλαβαίνουν τον λόγο που τα κάνουμε..για το δικό τους καλό είναι.![]()
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Θα το κάνω σίγουρα! Θα σου πω σε λίγο καιρό αν έπιασε το κόλπο!
katerina10
Περιβόητο μέλος
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Θα το κάνω σίγουρα! Θα σου πω σε λίγο καιρό αν έπιασε το κόλπο!
Θα περιμένω..και ίσως μέχρι τότε να έχω ανακαλύψει και εγώ νέους τρόπουςγ για την δική μου απείθαρχη!!

vlad
Νεοφερμένο μέλος
Οπως και τα σκυλια, οταν ακουν διαφορετικους ηχους καθε φορα τους ειναι δυσκολο να καταλαβουν εαν ο ηχος ειναι επικριση η ανταμοιβη. Πολυ χρησιμο ειναι να χρησιμοποιουμε μια συγκεκριμενη εκφραση για "σωστο" ("good girl" = απομνημονευση) και αλλη μια για "λαθος" (be nice = δοκιμασε κατι αλλο). Οπως επισης ειναι σημαντικη και η σιωπη.
Στο θεμα του δαγκωματος. Κοιταξτε πως αντιμετοπιζεται απο την μητερα γατα σε ελευθερο περιβαλον. Η μητερα μπορει να προειδοποιησει οτι θελει ηρεμια (απο απλη κινηση της ουρας μεχρι μια απαλη φαπα στην κορυφη του κεφαλιου περνοντας απο διαφορα εκφωνιματα), μπορει να δειξει οτι ανεχεται το παιχνιδι του μικρου μεχρι καποιο οριο το οποιο φροντιζει να ειναι ξεκαθαρο για τον μπομπιρα/μπομπιρινα (απο τιναγμα για το "ξεφορτωθει", αλλαγη της στασης του σωματος αλλα και κραυγη πονου που αν δεν ακολουθισει ακαριαια υπακοη πεφτει παλι η απαλη φαπα).
Ως ανθρωποι μας ειναι δυστυχως πολυ δυσκολο να μιμιθουμε τους γατισιους ηχους αλλα οσον αφορα τον πονο μπορω να πω με απολυτη σιγουρια οτι οι περσσοτερες (ολες οσες εχω γνωρισει και δεν εχουν προβλημα ακοης) γατες καταλαβαινουν το ΑΑΑΑΟΥΥΥ!!! μια χαρα.
Στην δικια μας περιπτωση, ειναι θεμιτο να παιζει η μικρη μαζι μας ακομα και οταν κοιμομαστε (το δικο μου Sleep cycle εχει γινει σχεδον γατισιο
)... Κοιμαμαι... ερχεται το ζιζανιο και αρχιζει να μου ακουμπαει το πελμα (δεν με πειραζει και ας ξυπνισω επειδη θα με ξαναπαρει ο υπνος αμεσως) δεν κανω τιποτα... Αποφασιζει να παιξει με το ποδι μου... αν δεν με πονεσει αλλα αρχιζει να με ξυπναει κανονικα τιναζω το ποδι μου (πολυ προσεκτικα επειδη η δυναμη ενος ενηλικα αντρα η γυναικας, ειναι πολυ πιο μεγαλητερη - σε απολυτο νουμερο - απο μια γατα και δεν θελουμε να την χτυπισουμε)... αν με πονεσει (δεν χρειαζεται να πονεσω αρκη να αιστανθω νυχι - επειδη ξερω οτι αν το νοιωσω το πρωι θα ηπαρχει γρατζουνια) κανω ενα εντονο ΑΑΑΟΥ (εχω ξυπνισει την γυναικα μου αρκετες φορες)... αν υπαρξει επομενη φορα (που ειμαι σχεδον ξυπνιος πλεον) τοτε με το που μου την "πεσει" κινουμε γρηγορα προς αυτην και την κοιταω στα ματια... δεν εχει χρειαστει ποτε τιποτα παραπανο. Το ιδιο κανουμε και με την "ζαβολιες" μονο που αντι για αααου ακουει σσσσσ (που συνιθως περιεχει πολυ υψηλες συχνοτητες που ειναι πολυ ευδιακριτες για τις γατες).
Μια αλλη "γατολεξη" (εισαγωγικα επειδη δεν περιεχει ηχο) που ειναι πολυ χρησιμη ειναι οντος το αργο κλεισιμο των ματιων. Χρησιμοποιηστε το σοφα.
Η φαπα απο ανθρωπο ειναι απαγορευμενο (φανταστειτε να σας ριχνει φαπα μια αρκουδα - ακομα και στο πιο απαλο ειναι υπερβολικο). Και οπως ολα τα ζωα (συμπεριλαμβανωμενο τον ανθρωπο), ετσι και οι γατες ωριμαζουν πολυ καλητερα οταν μαθαινουν με επαινους παρα με τιμωριες.
Μια πολυ καλη μεθοδος που μπορει να εφαρμοστει και περα απο την πειθαρχια ειναι η μεθοδος κλικ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jupiter7
Νεοφερμένο μέλος
παιδια εγω εχω μια russian blue 4 μηνων και μας εχει τρελανει στη δάγκα.μερικες φορές νιαουρίζει γιατί δν κα8ομαι να με δαγκώσει...οι εφιμερίδες δν την σταματάνε, το ξεχνάει αμεσως. Τελος κα8ε βραδυ την πίανει τρέλα... τρεχει σφαίρα γρυλίζοντας και άμα τησ ερθει 8α ρίξει και καμια δάγκα..Πένη μου(αχ δεν ξέρω και αν ετσι γράφεται το όνομα σου)δοκιμάσε κάτι που κάνω με τον γατούλη του φίλου μου..Δεν δέχεται τίποτα γιατί και αυτός είναι πολύ κακομαθημένος..σίγουρα περισσότερο από την δική σου..Κάνει ότι θέλει στο σπίτι και φυσικά επιθέσεις στα χέρια που κοκκινίζουν ασταμάτητα..Λοιπόν, τον φυσούσα και δεν καταλάβαινε τίποτα τον ξαναφυσούσα και τελικα κάθισα ακριβώς μπροστά από τα ματάκια του και τον φύσηξα.Και τότε ...το θαύμα!!!Άρχισε να με γλλύφει και σταματησε τα νύχια και τις δαγκωματιές.Βέβαια μετά από λίγα δευτερόλεπτα ξανά επίθεση.Αλλά δεν είμαι εγώ η μαμά του...Κι έτσι λογικό είναι να μην μπορώ να τον μάθω τι πρέπει και τι δεν πρέπει.
Εσύ όμως που είσαι η μαμά της..φύσα την επίμονα και βεβαιώσου ότι είσαι ακριβώς μπροστά της..Αν μπορείς μόνο κράτα τα ποδαράκια της γιατί αλλιώς παίζει να σε γρατζουνίσει στο πρόσωπο!Κατά τα άλλα(και συγνώμη για το κατεβατό) πιστεύω ότι σιγα σιγά θα μάθει το σωστό και το λάθος!
ΑΑ!!!Και μια φωνή στο τόσο θα την "πειθαρχήσουν", όσο είναι εφικτό σε μια γάτα, αλλά και να σε φοβηθεί, μετά το ξεχνάει...Πίστεψε με..εγω χρειάστηκε να τους κάνω μπάνιο, να τα κρατάω για φάρμακα με το ζόρι κλπ αλλά τώρα είμαστε μες στην γλύκα!Ξεχνάνε γιατί, πιστεύω πως καταλαβαίνουν τον λόγο που τα κάνουμε..για το δικό τους καλό είναι.![]()
θεωρω οτι ειναι πλ αγρια..φαντάσου τι 8α κανει όταν 8α θέλει και γατο... σας παρακαλώ πειτε τπτ γιατί είναι πλ ατίθαση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drf
Δραστήριο μέλος
παιδια εγω εχω μια russian blue 4 μηνων και μας εχει τρελανει στη δάγκα.μερικες φορές νιαουρίζει γιατί δν κα8ομαι να με δαγκώσει...οι εφιμερίδες δν την σταματάνε, το ξεχνάει αμεσως. Τελος κα8ε βραδυ την πίανει τρέλα... τρεχει σφαίρα γρυλίζοντας και άμα τησ ερθει 8α ρίξει και καμια δάγκα..
θεωρω οτι ειναι πλ αγρια..φαντάσου τι 8α κανει όταν 8α θέλει και γατο... σας παρακαλώ πειτε τπτ γιατί είναι πλ ατίθαση.
τι να σου πω jupiter γάτες και γυναίκες είναι πολύ δύσκολο να τις πειθαρχήσεις ..

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
n.k
Νεοφερμένο μέλος

toufakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
NinaDim
Νεοφερμένο μέλος
Χαίρεται! Βρήκα τον ιστότοπο εντελώς τυχαία μόνο και μόνο γιατι έψαχνα να βρώ μια λύση για τη Ζίζου (το δικό μου γλυκό μου "βάσανο"
)! Έχω παρόμοιο πρόβλημα με τον toufako, η Ζίζου δηλαδή ανεβαίνει παντού συμπεριλαμβανομένων και των πάγκων της κουζίνας. Την έχω λίγο κακομαθημένη είναι η αλήθεια και την δεν έχω πρόβλημα να πηγαίνει όπου θέλει μέσα στο σπίτι εκτός απο το μπάνιο και τους πάγκους της κουζίνας. Το μπάνιο το έχω καταφέρει κλέινοντας την πόρτα, αλλά η κουζίνα είναι ενιαία με το υπόλοιπο σπίτι και δεν μπορώ να κάνω κάτι. Συνήθως όταν την δώ της φωνάζω και την κλείνω σ'ένα κλειστό μπαλκονάκι που έχω για 5 λεπτά. Σας παρακαλώ, όποιος έχει μια λύση ας τη μοιραστεί μαζί μας γιατι και εγώ έχω βαρεθεί να πλένω πάγκους με χλωρίνη και να φωνάζω και η Ζίζου να με ακούει!
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και συγγνώμη για την μακρυγορία! 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool