iGiannis
Πολύ δραστήριο μέλος
Χαίρεται! Βρήκα τον ιστότοπο εντελώς τυχαία μόνο και μόνο γιατι έψαχνα να βρώ μια λύση για τη Ζίζου (το δικό μου γλυκό μου "βάσανο")! Έχω παρόμοιο πρόβλημα με τον toufako, η Ζίζου δηλαδή ανεβαίνει παντού συμπεριλαμβανομένων και των πάγκων της κουζίνας. Την έχω λίγο κακομαθημένη είναι η αλήθεια και την δεν έχω πρόβλημα να πηγαίνει όπου θέλει μέσα στο σπίτι εκτός απο το μπάνιο και τους πάγκους της κουζίνας. Το μπάνιο το έχω καταφέρει κλέινοντας την πόρτα, αλλά η κουζίνα είναι ενιαία με το υπόλοιπο σπίτι και δεν μπορώ να κάνω κάτι. Συνήθως όταν την δώ της φωνάζω και την κλείνω σ'ένα κλειστό μπαλκονάκι που έχω για 5 λεπτά. Σας παρακαλώ, όποιος έχει μια λύση ας τη μοιραστεί μαζί μας γιατι και εγώ έχω βαρεθεί να πλένω πάγκους με χλωρίνη και να φωνάζω και η Ζίζου να με ακούει!
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και συγγνώμη για την μακρυγορία!
![]()
Νομίζω πως πρέπει να βάλεις κάτι εκεί πάνω ώστε η γάτα να το φοβηθεί και να μην ξανανέβει. π.χ. εμείς έχουμε εναν γάτο που κοιμάται όλη μέρα (ψοφίμι κανονικό) και τη βρίσκει να κάθεται και να κοιμάται μέσα στις γλάστρες (σε όλες όσες έχουν χώμα ή και λουλούδια) έτσι λοιπόν, κάτι καλαμάκια που είχαμε από σουβλάκια τα σπάσαμε στα 2 και τα βάλαμε κάθετα μέσα στο χώμα των γλαστρών. Από τότε δεν έχει ξαναμπεί σε γλάστρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marian00
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σπιτόγατος
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Σε φοβαται,γιατι ξερει οτι θα επακολουθησει ξυλο,κατι ..που ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να το κανουμε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marina289
Περιβόητο μέλος
Επίσης, προσπάθησε γενικότερα στη ζωή σου -και όχι μόνο με το γατάκι σου- να μην κάνεις κατάχρηση εξουσίας όταν αυτή υπάρχει εκ των πραγμάτων...
Και προσπάθησε να διακρίνεις και άλλα πράγματα σε αυτό το πλάσμα, και σε αυτά τα ματάκια, που ίσως δεν τα έχεις δει ακόμα...
Επίσης έχε κατά νου ότι δεν είναι άνθρωπος, ούτε έχει μέσα του αφομοιωμένους τους κανόνες που έχει θεσπίσει ο άνθρωπος...
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Τι μπορεί να διαπράξει ένα γατί που να του αξίζει το ξύλο;
Να σπάσει κάποιο βάζο; Να ξύσει τα νύχια του στον καναπέ; Να ανέβει στον πάγκο της κουζίνας;
Εσύ δηλαδή δεν προκαλείς ζημιές και φθορές στο σπίτι σου; Δεν λερώνεις ποτέ το σπίτι σου; Δεν κάνεις ποτέ θόρυβο όταν κοιμούνται οι άλλοι ή όταν κοιμάται η γάτα σου;
Αν επιθυμούσες ένα ήσυχο κατοικίδιο που θα κάθεται σε μια γωνιά να σε κοιτάει ή να έρχεται να το χαιδεύεις μόνο όταν θέλεις εσύ, γιατί αποφάσισες να πάρεις γάτα και όχι ένα ψαράκι;
Baffi
Νεοφερμένο μέλος
[/FONT]
Nts79
Νεοφερμένο μέλος
οταν κανει κατι κι εκει που ολα ηταν μια χαρα εσυ ηρεμος ξαφνικα σε βλεπει απο ηρεμο
να αρχισεις να τσιριζεις ε τι περιμενεις το γατι να κανει? φοβαται γιατι ξερει οτι ειναι σε
ενα μερος περιορισμενο και δε μπορει να γλυτωσει ουτε απο τισ αγριοφωναρες σου ουτε
απο τις ξυλιες που θα ακολουθησουν
συγνωμη αλλα πολυ απλα απαραδεκτο
μπες στη θεση του και σκεψου εσυ πως θα ενοιωθες ???????????????????
να μην καταλαβαινεις και ξαφνικα ο δικος ανθρωπος να αρχισει να ουρλιαζει και
να τρως και ξυλιες
καλο θα ηταν????????????????
και φυσικα θελοντας και μη θα πρεπει να τον αγαπας γιατι πολυ απλα δεν εχεις αλλη
επιλογη
μηπως αυτο σε κανει ειδικη περιπτωση ???????????
sotago
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Αντιθέτως, θα κάνει το γατί επιθετικό και φοβικό απέναντι σας.
Εάν δεν θέλετε να ανεβαίνει στους πάγκους της κουζίνας, δοκιμάστε να τον κατεβάζετε κάθε φορά που ανεβαίνει.
Μπορεί να χρειαστεί αρκετή υπομνή από την πλευρά σας αλλά είναι πιθανόν να αποδώσει.
Σχετικά με το δάγκωμα, εάν το κάνει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μπορείς να τον πιάνεις απαλά και να τον αφήνεις λίγο πιο μακριά χωρίς να του δίνεις σημασία για κανένα δίλεπτο.
Μπορείς επίσης να φυσάς λίγο στο πρόσωπο του όταν σε δαγκώνει, με τον καιρό θα το ελαττώσει πιστεύω.
Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις να του λες ένα "ΜΗ" με σταθερή φωνή κάθε φορά που σε δαγκώνει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mauros Gatos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το εδερνε? Αν ειναι δυνατον. Το γατακι ειναι πολυ μικρο ακομα. Και θα δαγκωσει και θα γρατζουνισει.Τωρα αν δεν θελατε να ανεβαινει στο τραπεζε,ας μην παιρνατε γατα.Δεν εκπαιδευονται. Μηπως να αρχισεις να σκεφτεσαι την υπευθυνη υιοθεσια του σε αλλη οικογενεια ? Το γατακι δεν μπορει να ζησει ευτυχισμενο σε μια τετοια κατασταση. Να μην μιλησω για την βια που ασκειται πανω του και ειναι τραγικο αυτοΓεια σας. Εγώ έχω τα εξής 3 προβλήματα με την γάτα μου και δεν ξέρω πως να τα αντιμετωπίσω. Έχω δοκιμάσει πολλές μεθόδους που προτείνει το κανάλι, αλλά τίποτα! Κατ'αρχάς το βασικό πρόβλημα είναι ότι βυζαίνει. Είναι σχεδόν 5 μηνών και βυζαίνει. Όχι την μάνα του (από το οποίο δυστυχώς την στερήθηκε 2 εβδομάδων) αλλά κυρίως υφάσματα. Σύνηθως όταν είναι η ώρα του για χάδια το παθαίνει και σαλιώνει πολύ. Στην αρχή τα ρούχα μας, αλλά τώρα του δίνουμε ένα ύφασμα. Στην αρχή δοκιμάζαμε να το αποτραβούμε μήπως το κόψει, αλλά στην τελική μόνο να εκνευριστεί καταφαίρναμε. 2ο πρόβλημα είναι οτι δαγγάει. Στην αρχή λίγο για παιχνίδι, μετά πάρα πολύ. Αν δείτε τα χέρια μου ειναι όλο πληγές. Δοκιμάσαμε να του κόβουμε τα χάδια και να μην του δίνουμε σημασία, δοκίμασα από μικρό να το ακινητοποιώ όπως η μάνα του, τίποτα. Το τρίτο πρόβλημα είναι να το μάθουμε να μην ανεβαίνει στο τραπέζι και στους πάγγους τις κουζίνας. Δυστυχώς πολύ ενοχλούνται από αυτό και σιχαίνονται. Δυστυχώς εφόσον δεν επιασαν οι μεθόδοι που προτείνετε ο πατέρας μου άρχισε και το έδερνε (δεν το σακατέβει κιολας) και δοκιμάζουν την χρήση των σπρέι. Εγώ πάλι νοιώθω άσχημα και στεναχωριέμε πολύ, αλλά πρέπει να βρω μια αποτελεσματική λύση για να τους αλλάξω γνώμη. Παρακαλώ βοηθήστε με!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλε μου φιλε,εφοσον δεν θελατε το γατακι να ανεβαινει σε τραπεζια και παγκους,δεν θελετε να σαλιωνει ρουχα,χαδια δεν του δινετε(ισως απο εκει να πηγαζει και αυτη του η συμπεριφορα με το δαγκωμα-το γατι νιωθει ανεπιθυμητο)..γιατι πηρατε ζωακι;Τα ζωακια μας δεν ειναι κουκλακια λουτρινα,να τα τοποθετουμε στο σημειο που θελουμε και να καθονται εκει ακουνητα,αμιλητα στρατιωτακια.
Ειναι ζωντανοι οργανισμοι,οντοτητες με δικο τους ψυχικο κοσμο,με δικα τους θελω και με ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.Ναι,και ο δικος μου ο γατος δαγκωνε παρα πολυ και γρατζουναγε κιολας.Τα δικα μου χερια επρεπε να δεις,Ομως βρηκα τροπους να το αποφευγω.Οταν πχ δεν θελει να τον χαιδεψω,δεν τον χαιδευω.Οταν παει να με δαγκωσει,παιρνω απαλα το χερι μου,του ωναζω δυνατα και κοφτα,ή τον απασχολω με το αλλο μου χερι,ετσι αυτος με αφηνει.
Στα τραπεζια και στους παγκους μου ανεβαινουν.Απλα πριν φαω,τα καθαριζω.Στα εστιατορια που παμε,τα τραπεζια και τους παγκους τα γλυφουν οι κατσαριδες και τα ποντικια.Μονο που αυτα ΔΕΝ τα βλεπουμε.Εφοσον η γατα μενει μονιμα μεσα και δεν βγαινει εξω,δεν υπαρχει κανενα προβλημα να ανεβαινει στα τραπεζια.Ενα καθαρισμα,και οχι εκτεθιμενα τροφιμα επανω..και κανενα προβλημα.
Γιατι τοση υστερια;
Μαλλον θα πρεπει να αλλαξετε την κοσμοθεωρια σας και την φιλοσοφια σας σε καππιαν πραγματα.Ομως να ζει ετσι ο γατος,αυτο δεν ειναι σωστο.
Οταν υιοθετουμε ζωο,ξερουμε οτι και θα μαδησει,και θα ανεβει στα τραπεζια,και θα παει στον καναπε και θα μας δαγκωσει ,και ολα αυτα.
ΥΓ.Τωρα προσεξα την ηλικια του.
Η συμπεριφορα του γατιου ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ.Ετσι ακριβως κανουν ολα τα μικρα γατακια.Τα ανθρωπινα μωρα δηλαδη,εχουν την συμπεριφορα μεγαλου ανθρωπου;Δεν κλαινε;Δεν κατουριουνται;Δεν κανουν ζημιες;Πως περιμενετε ενα μικρο γατακι να εχει συμπεριφορα ενηλικης γατας;

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Τι πάει να πει δαγκώνει και πιπιλά και ο πατέρας σου το δέρνει; Εκείνος που δέρνει ένα ανυπεράσπιστο γατάκι, ένας ενήλικας άνθρωπος, γιατί δεν ανοίγει ένα βιβλίο; Γιατί δεν μιλάτε με κάποιον κτηνίατρο;
Αγαπητέ μου φίλε, οι γάτες είναι οι τέλειοι θηρευτές. Αν δεν μάθουν από μικρά μέσα από το παιγνίδι να χρησιμοποιούν νύχια και δόντια πως θα εκπαιδευτούν; Πως μαθαίνεις ένα γατάκι να μην δαγκώνει; Παίξε μαζί του με ειδικά παιγνίδια για γάτες, δεμένα με καλάμι, ποτέ με τα χέρια σου!! Και το ότι πιπιλά και ζημώνει, είναι απόλυτα φυσιολογικό, δείχνει ευχαρίστηση!!! Αν ανέβει σε πάγκο, μπορείτε να κτυπήσετε δυνατά παλαμάκια και να πείτε "όχι". Μια, δύο, θα το καταλάβει αυτό. Αλλά προς Θεού, πάρτε ένα γατόδεντρο για να ανεβαίνει ψηλά. Το ξέρεις ότι οι γάτες αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια όταν ανεβαίνουν ψηλά; Γιατί δεν διαβάζετε παρά να κακοποιείτε ένα πλασματάκι;
Η κόρη του αδερφού μου είναι 6 μηνών. Τρέχουν τα σάλια της, και προχθές με πιπίλισε, σχεδόν με δάγκωσε στο πιγούνι. Έπρεπε να την κτυπήσω για να την εκπαιδεύσω; Ή σαν ενήλικας που είμαι να γνωρίζω ότι έχει φαγούρα επειδή έχει οδοντοφυία;
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
)! Έχω παρόμοιο πρόβλημα με τον toufako, η Ζίζου δηλαδή ανεβαίνει παντού συμπεριλαμβανομένων και των πάγκων της κουζίνας. Την έχω λίγο κακομαθημένη είναι η αλήθεια και την δεν έχω πρόβλημα να πηγαίνει όπου θέλει μέσα στο σπίτι εκτός απο το μπάνιο και τους πάγκους της κουζίνας. Το μπάνιο το έχω καταφέρει κλέινοντας την πόρτα, αλλά η κουζίνα είναι ενιαία με το υπόλοιπο σπίτι και δεν μπορώ να κάνω κάτι. Συνήθως όταν την δώ της φωνάζω και την κλείνω σ'ένα κλειστό μπαλκονάκι που έχω για 5 λεπτά. Σας παρακαλώ, όποιος έχει μια λύση ας τη μοιραστεί μαζί μας γιατι και εγώ έχω βαρεθεί να πλένω πάγκους με χλωρίνη και να φωνάζω και η Ζίζου να με ακούει!