Γάτες και ταξίδια

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

deni

Νεοφερμένο μέλος

Ο deni αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
καλημερα σας και καλο φθινοπωρο!!τι λεω τωρα για σας που ειστε στην ελλαδα αλλα ρωτηστε τι γινεται και στην ολλανδια.πανω απο 20 βαθμους δεν εχει φτασει η θερμοκρασια ολο το καλοκαιρι μου ειμαι εδω...τι να κανουμε ομως υπομονη ως τις 9 του σεπτεμβρη που κατεβαινω Ελλαδα.
Λοιπον λιγους μηνες νωριτερα ειχα υποβαλλει την ερωτηση τι χρειαζεται η γατουλα μου για να ταξιδεψω μαζι της στην ολλανδια.τελικα δε χρειαστηκε γιατι επειδη θα ηταν για δυο μηνες και στο ενδιαμεσο θα ειχα και πολλες αλλες μετακινησεις προτιμησα να την αφησω στη μαμα μου για να μην ταλαιπωρηθει.ευτυχως δηλαδη γιατι με την υπαλληλο της ολυμπιακης τη μερα που εφευγα απο καβαλα ειχα σοβαρο προβλημα ημουν λιγο υπερβαρη και μου ζητουσε να πληρωσω 385 Ε επιπλεον για μια βαλιτσα..που να ειχα και κλουβι γατας μαζι μου δε θελω να το σκεφτομαι.
το προβλημα μου ομως τωρα ειναι το εξης.μετα τη δοκιμαστικη περιοδο δυο μηνων αποφασισα να μεινω μονιμα και θα κατεβω να παρω τα πραγματα μου και φυσικα τη γατουλα μου.το προβλημα ομως ειναι το εξης.θα ανεβω οδικως ξαθ ιχθ αεροπορικως , θα ανεβω δηλ με το αυτοκινητο μου για να το εχω εδω.τι κανουμε σε αυτην την περιπτωση?
Το ταξιδι ειναι καπου τρεις μερες.θα ξεκινησω απο Ξανθη , παμε Ηγουμενιτσα , Βενετια η Ανκονα αναλογα και μετα ειναι αλλες 14 ωρες μεχρι Χαγη , δυο μερες σπαστες δηλ.Το ταξιδι θα το κανω με το αδερφο μου βρηκα θυμα απλα αυτο που με ανησυχει ειναι η συμπεριφορα της Ληδας μου.Μεσα στην πολη την εβαζα πολυ συχνα μεσα στο αυτοκινητο.Οταν την ειχα μεσα στο καλαθακι της μου επαιρνε τα αυτια με τις φωνες της . Αντιθετα οταν την ειχα ελευθερη να αλωνιζει μεσα στο αυτοκινητο , εκτος απο το γεγονος οτι που ειχε ξεσκισει με τα νυχακια της τις πορτες ηταν πολυ ησυχη και εφερνε βολτες μεσα στο αυτοκινητο.Μεχρι που παραπηρε θαρρος και σε καποια φαση ανεβηκε πανω στο ταμπλο και στρογγυλοκαθισε μπροστα απο το τιμονι απεναντι μου την ωρα που οδηγουσα.Και με κοιτουσε..καλα ηταν απιστευτο θεαμα και φυσικα η τελευταια φορα που την εβαλα ελευθερη μεσα στο αυτοκινητο.Μη σκοτωθουμε κιολας.Αλλα τωρα δεν ξερω πως θα κανω το ταξιδι ανετο για τη γατα.ειναι και πολλες οι ωρες.Ενταξει τα προσπαθησω να τν εχω ηρεμη.Αφου θα οδηγει ο αδερφος μου θα την εχω αγκαλια την περισσοτερη ωρα.Αμμο θα εχω το κουβακι της πισω και τροφη και νερο.Τι αλλο πρεπει να προσεξω?εχει κανει καποιος κατι αναλογο?plz βοηθηστε με δεν θελω να την αφησω πισω σε καμια περιπτωση.ηδη μου λειπει πολυ εδω και δυο μηνες και ελπιζω και σε αυτην το ιδιο..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς μας ξανάρθατε και καλές διακοπές.
Δεν ξέρω. Ως ιδέα θα πρότεινα να την έβαζες στο αυτοκίνητο, για όσες μέρες σου απομένουν για να ξεκινήσεις το ταξίδι σου και να την κάνεις βόλτες. Στην αρχή μικρές μετά πιο μεγάλες, πάντα στη γατοφόρο. Και να φροντίσεις να δοκιμάσεις να την βάλεις και νηστική ή λίγο ταισμένη, κάτι σαν προσομείωση του ταξιδιού. Και να μην της αρέσει ίσως τελικά το πάρει απόφαση. Μπορείς κάθε φορά που γυρίζετε σπίτι να της δίνεις να φάει και κάτι που θα της αρέσει πολύ και το οποίο θα φροντίσεις να έχεις και μαζί σου στο ταξίδι.
Ελπίζω να τα καταφέρετε
Καλά να περάσετε:inlove::inlove::whistle:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αντιθετα οταν την ειχα ελευθερη να αλωνιζει μεσα στο αυτοκινητο , εκτος απο το γεγονος οτι που ειχε ξεσκισει με τα νυχακια της τις πορτες ηταν πολυ ησυχη και εφερνε βολτες μεσα στο αυτοκινητο.Μεχρι που παραπηρε θαρρος και σε καποια φαση ανεβηκε πανω στο ταμπλο και στρογγυλοκαθισε μπροστα απο το τιμονι απεναντι μου την ωρα που οδηγουσα.Και με κοιτουσε..καλα ηταν απιστευτο θεαμα και φυσικα η τελευταια φορα που την εβαλα ελευθερη μεσα στο αυτοκινητο.Μη σκοτωθουμε κιολας.

Αφου θα οδηγει ο αδερφος μου θα την εχω αγκαλια την περισσοτερη ωρα.
Το να αφήνεις τα ζώα ελεύθερα μέσα στο αυτοκίνητο απαγορεύεται αυστηρά, πρώτα απ' όλα για την ασφάλεια τη δική σου και των άλλων οδηγών στο δρόμο. Το ίδιο ισχύει και αν την κρατάς αγκαλιά, πάλι ελεύθερη θεωρείται γιατί μπορεί ανά πάσα στιγμή να φοβηθεί, να αγριέψει και να σου ξεφύγει. Επιπλέον, εκτός από το θέμα της ασφάλειας (που είναι σίγουρα το σημαντικότερο) έχε υπόψη σου ότι οι έλεγχοι είναι αυστηροί και τα πρόστιμα τσουχτερά στους Ευρωπαϊκούς δρόμους.
Δυστυχώς, μάλλον θα πρέπει να μείνει στη γατοφόρο της. :/: Μπορείτε να τη βγάζετε λίγο όταν σταματάτε, με σαμαράκι και λουράκι, για να παίρνει λίγο αέρα και να "ξεπιάνεται". Αν πάλι, πιστεύεις ότι θα αγριέψει πολύ μέσα στη γατοφόρο, ίσως ο κτηνίατρός σου να μπορεί να σου δώσει κάποιο ήπιο ηρεμιστικό για το ταξίδι.

Αν η γάτα είναι ήσυχη καλύτερα να μην της δώσετε ηρεμιστικό, στη δικη μας περίπτωση τουλάχιστον έκανε τα πράγματα χειρότερα. Αυτό που σου είπε η Νερίνα, να την βάζεις με τη γατοφόρο στο αυτοκίνητο για προπόνηση μου φαίνεται καλή ιδέα. Αν έχεις μαζί σου νερό, άμμο, τροφή και μπόλικη υπομονή δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα.

Ωχ, δύσκολο εγχείρημα ακούγεται. Απλά πρόσεξε πολύ, δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα να την έχεις ελεύθερη μέσα στο αυτοκίνητο... Αν τρομάξει για οποιοδήποτε λόγο θα είναι επικίνδυνο για όλους σας.

Δεν ξέρω τι να προτείνω, ο γάτος μου δεν ανέχεται να μείνει ούτε 5 λεπτά σε οποιδήποτε μέσο... Ίσως θα τη βοηθούσε κάποιο ηρεμιστικό; μου είχαν προτείνει κι έμενα κάτι τέτοιο.
Τα πιο έμπειρα μέλη ίσως έχουν καμιά καλή ιδέα.

μηπως καλυτερα θα ηταν να την εχεις νηστικη ή να την ταισεις λιγο, για να αποφυγεις το ενδεχομενο να κανει εμετο;

ελευθερη μεσα στο αυτοκινητο??με τιποτα,οτι χειροτερο για την ασφαλεια την δικη σας και την δικη της.απο το φοβο της μπορει να κανει σαν τρελη μεσα στο αμαξι και να προκαλεσετε ατυχημα,εκτος αυτου,με το που θα κανετε να ανοιξετε,παραθυτοή πορτα θα πεταχτει εξω απο το φοβο της!!

Εμένα λατρεύει τις βόλτες με το αυτοκίνητο.. έχει τύχει να κάνουμε ταξίδια αρκετών ωρών και σχεδόν κάθε Σ/Κ πάμε στο εξοχικό μου που είναι περίπου μισή ώρα από Αθήνα.. εκτός από την πρώτη φορά που ήταν 2.5 μηνών και τρομαγμένος, μετά φάνηκε πολύ άνετος με τις διαδρομές..

Τον έχω αφήσει και ελεύθερο μέσα στο αμάξι, μετά από αρκετές δοκιμές χωρίς να κινούμαστε, και το μόνο που έκανε ήταν να την πέσει για ύπνο στα πατάκια των πίσω καθισμάτων.. Βέβαια από την στιγμή που διάβασα ότι είναι επικίνδυνο και γι'αυτά και για μας τον έχω μόνο στην γατοφόρο του!! Και στις 2 περιπτώσεις πάντως δεν οδηγώ εγώ, αλλά το αγόρι μου, οπότε μπορώ ανά πάσα στιγμή να τον ελέγχω.

ευτυχως δηλαδη γιατι με την υπαλληλο της ολυμπιακης τη μερα που εφευγα απο καβαλα ειχα σοβαρο προβλημα ημουν λιγο υπερβαρη και μου ζητουσε να πληρωσω 385 Ε επιπλεον για μια βαλιτσα..
Δεν έχουν το θεό τους στα αεροδρόμια... Και μένα στη Γερμανία τα ίδια μου κάνανε! Ενώ με το ίδιο υπέρβαρο 10 kg για πτήση εσωτερικού δεν έγινε τίποτα!
Το δικό μου γατί-αναλόγως πάντα τα κέφια- γενικά κάθεται ήσυχο στο αυτοκίνητο. Οπότε για μικρές αποστάσεις λίγων χιλιομέτρων, στο γυρισμό τουλάχιστον που τα έχει δει όλα, το παίρνω αγκαλίτσα να το ηρεμήσω...
Είναι βέβαια επικίνδυνο για τα ζωάκια. Ασφαλή είναι μόνο σε κατάλληλη γατοφόρο. Οπότε καλύτερα να κάνεις το σωστό για σένα, για τους άλλους οδηγούς και για το ζωάκι σου φυσικά..!!
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.... Btw η Ολλανδία είναι και γ**ώ τις χώρες! Τυχερή!!

Παντως στο εξωτερικο δεν νομιζω να σε αφησουν να την εχεις ελευθερη αν σε δουν. Εμενα με προβληματιζει η διαρκεια βεβαια, οπως και εσενα. Τρεις μερες ειναι πολλες, κλεισμενη σε κουτι, εστω και με διαλειμματα. Δεν ξερω αν μπορεις να σπασεις το ταξιδι στη μεση, με μια διανυκτερευση ωστε να ξεκουραστειτε (και η γατουλα) Και σιγουρα πολλα πολλα πολλα διαλειμματα, οχι πολυ μικρς διαρκειας ωστε να βγαινει, να ξεκουραζεται και να περπαταει (τουαλετα, νερακι, λιγο φαγακι...). Και να την εχεις δεμενη οταν τη βγαζεις με καποιο ειδικο λουρακι να μην φυγει...
Ταυτοχρονα αν μπεις σε διαφορετικες χωρες πρεπει να δεις τι γινεται σε καθε μια απο αυτες σε σχεση με την εισοδο ζωων. Μη κολλσεις στα συνορα καποια χωρας.... Η εξοικειωση που προτεινε η Νερινα θα φανει μαλλον χρησιμη. Για ηρεμιστικο 3 μερες ειναι πολλες νομιζω.....

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες.ειναι πολυ κατατοπιστικες.Καλα σιγουρα δεν θα το παω σερι.μια μερα ειναι να κατεβω απο ξανθη αθηνα.εκει θα μεινουμε ενα βραδυ σε φιλικο σπιτι .μετα παμε πατρα οπου θα μπουμε στο πλοιο.διαβασα μερικες πληροφοριες που λενε για τα ζωα στα πλοια αν και αυτες αφορουν περισσοτερο μεγαλα σκυλια.κατι για να τον κανω βολτα στο καταστρωμα και παντα με φιμωτρο και κατι τετοια.και πληρωνει και 50 ευρω εισητηριο η κατι τετοιο.απο κει και περα θα μεινουμε ενα βραδι μιλανο οποτε παλι σε σπιτι θα ειναι και μετα ειναι αλλες δωδεκα ωρες μεχρι ολλανδια που σιγουρα θα γινει σπαστο.σε γενικες γραμμες ειναι ησυχη.ελπιζω να πανε ολα καλα.τελη σεπτεμβρη θα γινει η μεγαλη εξοδος..οποτε μετα θα σας πω τις εμπειριες μας.παρεπιπτοντως η ολλανδια ειναι φοβερη χωρα αλλα καλοκαιρι δεν καταλαβα μια.πανω απο 20 βαθμους δεν πηγε η θερμοκρασια..

Να πανε ολα καλα :):)

δεν ειπες σε ποια πολη θα μεινεις. παντως αν μεινεις στο αμστερνταμ σε ΜΙΣΩ θανασιμα (με την καλη εννοια) ειναι η αγαπημενη μου πολη, ειναι ενα ονειρο και ο,τι πιο τελειο υπαρχει στην ευρωπη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! οπως καταλαβες ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΩ και σε ζηλευω τρελλα.

οσο για τη γατα, εχεις σκεφτει μηπως την στειλεις με αεροπλανο μετα? θα ειναι πιο μικρη διαρκεια το ταξιδι και ισως με ενα ταβορακι (:lol:) να της ειναι πιο ευκολο απο τοσες ωρες στο αμαξι.

εμεις ουτε στο γιατρο δεν μπορουμε να παμε που ειναι ενα τεταρτο! δεν θα το συζηταγα να την εχω τοσες ωρες στο αμαξι!!!

οχι δε μενω στο Αμστερνταμ αλλα στο Leiden , μια μικρη πολη διπλα στη Χαγη αλλα ειναι 27 λεπτα με το τρενο απο το αμστερνταμ και πηγαινουμε πολυ συχνα οποτε δεν υπαρχει λογος να με μισεις!!Εδω ειναι η δουλεια του φιλου μου και εδω εκανα αιτηση για το πανεπιστημιο.
Το σκεφτηκα να τη στειλω με το αεροπλανο απλα ο μονος λογος που το απεκλεισα ειναι οτι αν δεν την εχω μαζι μου στην καμπινα θα τη βαλουν με τις αποσκευες και η κτηνιατρος μου ειπε να το αποφυγω γιατι εχει κρυο εκει και μονα τους τα ζωα φοβουνται και μερικες περιπτωσεις εχουν αναφερθει που μπορει να πεθανουν.οποτε δεν το ξανασκεφτηκα.και δεν εχω καποιον που θα ερθει στα κοντα για να την παρει μαζι του.Η μητερα μου μαλλον θα ερθει την ανοιξη και κατι φιλοι μασ που θα ερθουν το νοεμβρη θα ερθουν απο αθηνα οποτε δεν ξερω απο την ξανθη πως θα τη στειλω.Και ασε που η μαμα μου καθε μερα με ρωταει ποτε θα παω να παρψ τη γατα μου γιατι φοβαται οτι θα της πεσει απο το μπαλκονι . εβαλαν οι ανθρωποι πλεγματα σε ολο το μπαλκονι και πηδαει παλι και ανεβαινει στο καγκελο και προσπαθει να πιασει την τεντα που τν κουναει ο αερασ.τοσο καλα.τουλαχιστον να την παρω εγω να καθεται ολη μερα στο παραθυρο και να χαζευει τις παπιες στο καναλι απενταντι μηπως και γλιτωσουμε την πτωση απο το μπαλκονι.παντως το εχω πολυ μεγαλο αγχος αυτο του ταξιδιου και ο φιλος μου με κοροιδευει συνεχεια...μονο εσεις με καταλαβαινετε....φιλακια

ειναι κουκλα. δεν τα ηξερα ολα αυτα για το αεροπλανο, νομιζα οτι ηταν ασφαλης στις αποσκευες. ποτε φευγεις?

Εμείς κάναμε ένα παρόμοιο ταξίδι με τη γάτα μας όταν επιστρέψαμε από Γαλλία πριν 10 χρόνια.. Δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, την είχαμε βέβαια μέσα στο κλουβάκι της γιατί ήταν πολύ φοβιτσιάρα η καημένη και όταν είσαι σε αυτοκινητόδρομο δεν σε παίρνει να ρισκάρεις κάποια περίεργη κίνηση της γάτας αν τρομάξει από κάτι. (Την γάτα που έχουμε τώρα βέβαια την αφήνουμε συνήθως ελεύθερη στο αυτοκίνητο και πάει και κάθεται στο πίσω τζάμι και χαζεύει τα άλλα αυτοκίνητα..). Κάναμε επίσης μερικές στάσεις στο δρόμο και την βγάζαμε λίγο έξω.
Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να έχεις είναι ότι στο πλοίο, νομίζω ότι πρέπει να την βάλεις σε ένα ειδικό χώρο που κρατάν τα ζώα. Εμείς είμασταν τυχεροί, είχαμε πέσει σε έναν καλό άνθρωπο και μας άφησε να την πάρουμε στην καμπίνα μας όπου καθόταν η μικρή στο φινιστρίνι και αγναντευε τη θάλασσα.. Για τα ηρεμιστικά δεν είμαι σίγουρη κι εγώ, 2 φορές που μου είχε δώσει ο κτηνιατρός μου αντί να ηρεμήσει το γατί είχε τρελλαθεί και κουνούσε πάνω κάτω το κλουβάκι του..
Νομίζω πως δεν θα είναι τόσο δύσκολο το ταξίδι, αρκεί να προσέξετε μην σας ξεφύγει από το αυτοκίνητο..

Αχ και η δικια μου το κανει αυτο να παει και να καθεται στο πισω τζαμι και αν χαζευει τα αυτοκινητα.Για το πλοιο διαβασα και γω για τους ειδικους χωρους.να δουμε.προχτες εκλεισα το εισητηριο μου απο πατρα βενετια και βρηκα μονο τετρακλινη καμπινα εσωτερικη.λεει οτι μονο σε μερικες εξωτερικες επιτρεπονται τα ζωα.δυστυχως μονο εσωτερικη βρηκα και ηταν και η τελευταια.να δουμε τι θα κανουμε.και σαν να μην ειχα ολα αυτα ρε παιδια τα αγχη για το ταξιδι εχω τωρα και τη μαμα του φιλου μου που δεν τις πολυσυμπαθει τις γατες και λεει οτι αν την εχουμε στο σπιτι δε θα ερθει.ενταξει αφηνει λιγες τριχουλες παραπανω το μωρο μου αλλα τι να κανουμε.και ξερω οτι θα πρεπει να καθαριζω καθε πρωι τα μαυρα πουκαμισα του Σταυρου πριν παει στη δουλεια για να φυγουν οι τριχες.αλλα πισω δεν την αφηνω.Ηδη δυο μηνες που την εχω αποχωριστει μου λειπει πολυ.προχτες μαζεψα τρεις γατες της γειτονιας και τις ταιζα κασερακι και ζαμπονακι.Η μανα μου λεει οτι εχει δικιο η συμπεθερα και να παρω αλλη γατα που να μην αφηνει τοσες τριχες.τι ειναι η γατα μπαλα?δε μου κανει η κοκκινη παιρνω μια πρασινη...και αντε να μην αγαπανε τα ζωα το σεβομαι.αλλα εχουν στο πατρικο του ενα σκυλο δεκαπεντε χρονια.και λενε οτι οι γατες εχουν αρρωστιες.τι αρρωστιες που την εχω παει μεσα σε ενα χρονο πιο πολλες φορες στο γιατρο απο οτι εγω τα τελευταια δεκα χρονια?τι ανθρωποι υπαρχουν..συγγνωμη για το ξεσπασμα απλα ολα αυτα εγιναν το πρωι και κοντευω να σκασω απο το αγχος μου και ηθελα καπου να τα πω.Δε μου φτανε το αγχος για το ταξιδι εχω τωρα και αυτο.και ξερω οτι εδω μεσα υπαρχουν ανθρωποι που με καταλαβαινουν...thanks...
α φευγω κυριακη απο Ολλανδια παω Ξανθη για μια βδομαδα.Κυριακη θα κατεβω Αθηνα να ψηφησω.ευτυχως εκει θα μενω στη νονα μου που ειχε και αυτη γατα και δεν εχω προβλημα και τεταρτη φευγω απο πατρα για βενετια.φτανω παρασκευη, μια νυχτα στο μιαλνο σε ενα φιλο μου, επισης δικος μας ειχε σκυλο για πολλα χρονια στο σπιτι και μετα ειναι 12 ωρες περιπου δηλ δυο μερες σπαστες...ο θεος βοηθος θα σας πω εμπειριες μετα το ταξιδι

Μην στενοχωριέσαι και μην δίνεις σημασία. Αν δεν θέλει η πεθερά να έρθει να δει το γιο της μήπως γεμίσει τρίχες, πρόβλημά της!!
Ο καθένας μπορεί να λεέι και να πιστεύει οτι θέλει, εσύ αποφασίζεις για το τι θα κάνεις στο σπίτι σου μέσα.

Μην στενοχωριέσαι και μην δίνεις σημασία. Αν δεν θέλει η πεθερά να έρθει να δει το γιο της μήπως γεμίσει τρίχες, πρόβλημά της!!
Ο καθένας μπορεί να λεέι και να πιστεύει οτι θέλει, εσύ αποφασίζεις για το τι θα κάνεις στο σπίτι σου μέσα.
Σωστά!:)
Και όντως η γάτα δεν είναι "μπάλα"!:)

Εξάλλου προσαρμόζεται κανείς. Μπορεί να το ξανασκεφτεί.... :hmm::hmm:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back