Είχαμε κλείσει 2κλινη καμπίνα και μετά από διαξιφισμούς καταφέραμε να τη βάλουμε στη καμπίνα μας παρόλο που την είχαμε στο βαλιτσάκι της! Στο σαλόνι δεν μας επέτρεψαν -ούτε με το βαλιτσάκι της- να την πάρουμε!
Υπήρχε μια κοπέλα που μετέφερε και αυτη γατούλα και έβγαλε το βράδυ σε διάδρομο, ούτε για φαγητό δεν μπορούσε να καθήσει! Μας έδειξαν έναν άθλιο -κυριολεκτικά- χώρο φύλαξης των κατοικιδίων, όπου τα κλουβιά ήταν βρώμικα -στην καλύτερη περίπτωση να κολούσαν τα ζωάκια ψύλλους!! Γνωρίζετε αν υπάρχουν κάποιοι κανόνες για τα ζωάκια που ταξιδεύουν; Το μόνο που μου είπε ο κτηνίατρος εδώ στα Χανιά, είναι πως από τη στιγμή που κλείνουμε καμπίνα έχουμε δικαίωμα να πάρουμε το ζωάκι μας μαζί...Μακάρι τα ζωάκια να είχαν τη θέση που τους αρμόζει σε αυτή τη χώρα....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Λόγω της εργασίας μου που είναι στα Χανιά τώρα (νηπιαγωγός) ταξιδεύω συχνά με το καράβι. Τη τελευταία φορά μετέφερα και τη γατούλα μου στα Χανιά! Η αντιμετώπιση εκ μέρους του πληρώματος ήταν απαράδεκτη!
Είχαμε κλείσει 2κλινη καμπίνα και μετά από διαξιφισμούς καταφέραμε να τη βάλουμε στη καμπίνα μας παρόλο που την είχαμε στο βαλιτσάκι της! Στο σαλόνι δεν μας επέτρεψαν -ούτε με το βαλιτσάκι της- να την πάρουμε!
Υπήρχε μια κοπέλα που μετέφερε και αυτη γατούλα και έβγαλε το βράδυ σε διάδρομο, ούτε για φαγητό δεν μπορούσε να καθήσει! Μας έδειξαν έναν άθλιο -κυριολεκτικά- χώρο φύλαξης των κατοικιδίων, όπου τα κλουβιά ήταν βρώμικα -στην καλύτερη περίπτωση να κολούσαν τα ζωάκια ψύλλους!! Γνωρίζετε αν υπάρχουν κάποιοι κανόνες για τα ζωάκια που ταξιδεύουν; Το μόνο που μου είπε ο κτηνίατρος εδώ στα Χανιά, είναι πως από τη στιγμή που κλείνουμε καμπίνα έχουμε δικαίωμα να πάρουμε το ζωάκι μας μαζί...Μακάρι τα ζωάκια να είχαν τη θέση που τους αρμόζει σε αυτή τη χώρα....
Εγώ το έχω ξαναπεί στην Ρόδο την ανέβασα και δεν τόλμησε κανείς να μου πει τίποτα. Αν τολμούσαν θα γινόταν τρίτος παγκόσμιος. Βέβαια δεν πήρα καμπίνα και κάθισα σε μια γωνία στο σαλόνι. Είναι τριτοκοσμικοί εδώ στην Ελλάδα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Voula
Διάσημο μέλος
Είχα και την αναίδεια της ηλικίας τότε (τώρα που έχω μεγαλώσει αρκετά, μάλλον έχω και μεγαλύτερη αγένεια γιατί "γράφω" τους πάντες και τα πάντα πιο εύκολα). Θυμάμαι ότι με κοίταξαν έκπληκτοι και φυσικά το βούλωσαν.
Αυτή είναι η απάντηση. Ότι τα ζώα είναι πιο καθαρά από τους ανθρώπους και με τον τσαμπουκά μας (όπως ανέφερε και η Ουρανία) μπορούμε να επιβάλουμε τα πάντα.
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
• Πάτε διακοπές με το σκύλο σας μαζί; Ο νόμος φροντίζει να ενισχύσει τους δεσμούς σας με τον αγαπημένο σας σύντροφο. Απαγορεύει την παρουσία του στις καμπίνες των επιβατικών πλοίων και επιβάλλει τη μεταφορά του σε «ειδικά διαμορφωμένο χώρο» που πρέπει να έχουν όλα τα σκάφη άνω των 25 μέτρων (κανονισμός 24.3.95, άρθρο 13). Ο «ειδικός» αυτός χώρος βρίσκεται σε κάποιο σημείο που δεν προστατεύεται καν από τον ήλιο, δίπλα στην τσιμινιέρα, και περιέχει κλουβιά όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τις ανοχές του σκύλου σας στην απομόνωση, στη βρώμα, στην αφυδάτωση και σε άλλες κακουχίες. Κατ' εξαίρεσιν επιτρέπει την παρουσία μικρόσωμων ζώων στους χώρους ενδιαίτησης των επιβατών, αλλά το «μικρό» και το «μεγάλο» είναι ζητήματα ερμηνείας και φιλοζωίας.(Εφημερίδα Καθημερινή 8-11-2003)
moukelis
Επιφανές μέλος
Και μετά βλέπω τον ενοχλητικό να φωνάζει "άνθρωπος στη θάλασσα"!
prince
Διάσημο μέλος
Εγώ θα πάρω δύο αδερφάκια της στρουμπουλής μου Μόιρας μάλλον στο γυρισμό μας απο τις διακοπές,και όπου πάω θα πάρω μαζί μου το Σειριάκι στο κλουβάκι του.Αν μου πει κανείς τίποτα,απλά...θα ανοίξω το πορτάκι!Και μετά βλέπω τον ενοχλητικό να φωνάζει "άνθρωπος στη θάλασσα"!
![]()
Θυμήσου να έχει πρόχειρη την κάμερα σε παρακαλώ.....
moukelis
Επιφανές μέλος

Νατάσα
Δραστήριο μέλος

ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Παιδιά κι εγώ θα πάρω την Νεφέλη στην Μπύκονο 10 αυγούστου με μπλου σταρ. Πρέπει να το δηλώσω από πριν? Γενικά πρέπει ν'ακολουθήσω κάποια διαδικασία? Ξέρει κάποιος?![]()
Με blustar ταξίδεψα κι εγώ βρε και δεν μου είπαν κουβέντα. Βέβαια έπεσα και στην περίοδο που ταξίδευε ένα ολόκηρο καράβι με μαθητές πολυήμερη στην Ρόδο΄. Αν μου λέγαν τίποτα θα έπρεπε να κατεβάσουν και αυτοί όλο το πλοίο με την φασαρία που κάνανε. Με ανέχτηκαν τους ανέχτηκα

Κάτι άλλο που έμαθα είναι πως στα highspeed δεν επιτρέπουν καθόλου στα κατοικίδια να είναι στο χώρο επιβατών!Εχουν ενα χώρο έξω, όχι κατάλληλο φυσικά, αφού είναι στο κατάστρωμα χωρίς κάποια προφύλαξη!!
Επίσης επιβεβαίωσα το θέμα με τις καμπίνες!!Όποιος κλείνει καμπίνα μπορεί να έχει το κατοικίδιο του μαζί του, βέβαια με την απαιτούμενη προσοχή και τήρηση καθαριότητας...Ο υπεύθυνος που μίλησα μου είπε πως αρκετοί έφευγαν και άφηναν τισ καμπίνες τους με ακαθαρισίες κυρίως από σκύλους! Σε αυτό συμφωνω πως έχουν απόλυτο δίκιο! Ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για το ζωάκι του...
ria23
Διάσημο μέλος

Orangelo
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εγώ ταξιδεύω με ΑΝΕΚ και MINOAN και δεν μου είπε κανείς τίποτα ποτέ.Σε αεροπορικά καθίσματα και,μάλιστα,και ένα ολονύχτιο ταξίδι και καθόμουν στους καναπέδες και τον είχα δίπλα μου στη γατοφόρο.
Όσον αφορά highspeed,εγώ έχω ταξιδέψει με το Αριάδνη των Hellenic Seaways και καθόμουν πάλι αεροπορικές θέσεις και τον είχα δίπλα μου.
Λέτε να το μάτιασα τώρα και να έχω προβλήματα?

prince
Διάσημο μέλος
Διαφορετική αντιμετώπιση: Στο πήγαινε 4 φορες μου συστήσαν οι υπάλληλοι του σταθμού να μην το βγάλω από το κλουβί. Καθόμουν σε έναν σχετικά άδειο σταθμό και περίμενα, σε μία 5αδα άδειων καθισμάτων εγώ και ο πρίνς. Και τα από πίσω 5 άδεια. Κόσμος υπήρχε γύρω και όρθιος. Ήρθε μια στριμένη και απαίτησε να κατεβάσω το γάτο να κάτσει ακριβώς δίπλα μου... Με τόσα άδεια καθίσματα. Μιλάμε χάζεψα. Εντός του τραίνου τον είχα στα πόδια μου και ψιλοάνοιγα το καπάκι της οροφής και τον χάιδευα. Κάποια στιγμή μια κοπέλα μου είπε να κλείσω το πορτάκι στην οροφή γιατί έτσι όπως τον χαιδεύω πετάνε οι τρίχες και πάνε πάνω της............ (της απάντησα ότι και όπως αναπνέι μαδάει, και σίγουρα και αυτή μαδάει όπως όλα τα ζωντανά δεν αποτελεί εξαίρεση... να μην κουνιέται λοιπόν και έρθουν πάνω μου οι τρίχες της...)
Στην επιστροφή είχα το γάτο στα χέρια μου στο σταθμό πριν μπω στο τρένο και δεν μου είπε κανείς τίποτε. Και ταξίδεψα με το γάτο ήσυχο με το χέρι μου μέσα στο κλουβί.
Θα μου πείτε γιατί δεν τον αφησα σπίτι. Γιατί έπρεπε να λείψω πολλές ώρες και σπίτι μου δεν ήταν κανείς, και ήταν ήδη όλο το πρωινό μόνο του. Ειλικρινά αν μπορούσα να έπερνα το αμάξι μου θα πηγαίναμε με το αμάξι να μην τον υποβάλω σε αυτήν την ταλαιπωρία αλλά....

Έχετε δοκιμάσει να πάρετε ταξί;;; Παιδιά...κάλεσα ταξί για την πάω στον κτηνίατρο, γιατί είχε το αμάξι ο άντρας μου, και όταν ήρθε αρνήθηκε να μπει η γατούλα στο αμάξι...το συζητούσε μόνο για το...ΠΟΡΤΜΠΑΓΚΑΖ!! Αν είναι δυνατόν! Εκτός αυτού απαιτούσε να του δώσω και το αντίτιμο της κλήσης του ραδιοταξι!!! Φυσικά πηρα τον αριθμό του και όταν έκανα παράπονα....βρήκαν "το θέμα πολύ...γελοίο για ν' ασχοληθούν"!!! Πάντως εδώ στη Κρήτη που είμαι τώρα...τα ζωάκια αντιμετοπίζονται ως αναλώσιμο...είδος!!!!Καμιά ευαισθησία!!! Έχω δει τύπο με αγροτικό αντί να προσπαθήσει ν' αποφύγει ένα σκυλάκι...να το χτυπάει!!! Και δεν τολμάς να τους πεις και τίποτα γιατί είναι έτοιμοι να βγάλουν τα κουμπούρια!!!

ria23
Διάσημο μέλος
kyka
Δραστήριο μέλος
orangelo, για τα αεροπορικά καθίσματα έχεις δίκιο ότι μπορείς να έχεις το ζωάκι σου με την προυπόθεση ότι δεν θα δυσαρεστηθεί κάποιος και θα απαιτήσει να βγει από το χώρο! Οι θαλαμηπόλοι θα τρέξουν...να ικανοποιήσουν τον...έναν ή δύο! Εγώ το πρόβλημα το είχα με την καμπίνα!!!... Φυσικά έκανα φασαρία γιατί πληρώνουμε καμπίνα για να ταξιδεύουμε άνετα και φυσικά να βγάζουμε και τη Φρουφρου από το βαλιτσάκι της!! Επίσης στο σαλόνι της Α' θέσης απαγορεύεται!!! Το δοκιμάσαμε και δεν μας άφησαν και την αφήσαμε στη καμπίνα! Σε λίγες μέρες θ' ανέβουμε Αθήνα με το Elyros, νέο καράβι που κάνει ημερήσιο ταξίδι Χανιά-Πειραιάς... είμαι προετοιμασμένη...για παν ενδεχόμενο
Έχετε δοκιμάσει να πάρετε ταξί;;; Παιδιά...κάλεσα ταξί για την πάω στον κτηνίατρο, γιατί είχε το αμάξι ο άντρας μου, και όταν ήρθε αρνήθηκε να μπει η γατούλα στο αμάξι...το συζητούσε μόνο για το...ΠΟΡΤΜΠΑΓΚΑΖ!! Αν είναι δυνατόν! Εκτός αυτού απαιτούσε να του δώσω και το αντίτιμο της κλήσης του ραδιοταξι!!! Φυσικά πηρα τον αριθμό του και όταν έκανα παράπονα....βρήκαν "το θέμα πολύ...γελοίο για ν' ασχοληθούν"!!! Πάντως εδώ στη Κρήτη που είμαι τώρα...τα ζωάκια αντιμετοπίζονται ως αναλώσιμο...είδος!!!!Καμιά ευαισθησία!!! Έχω δει τύπο με αγροτικό αντί να προσπαθήσει ν' αποφύγει ένα σκυλάκι...να το χτυπάει!!! Και δεν τολμάς να τους πεις και τίποτα γιατί είναι έτοιμοι να βγάλουν τα κουμπούρια!!!![]()
Αυτό με την Κρήτη δυστυχώς είναι μεγάλη αλήθεια..Δε θέλω να ξεφύγουμε από το θέμα,αλλά παρότι η καταγωγή μου είναι από την Κρήτη οφείλω να παραδεχτώ ότι οι περισσότεροι Κρητικοί θεωρούν ότι τα ζώα δεν έχουν κανένα δικαίωμα.
Ότι περάσει από το δρόμο τους το πατάνε, οι γάτες είναι στόχοι για αεροβόλα, τα κυνηγετικά σκυλιά όταν γεράσουν τα σκοτώνουν γιατί πλέον δεν είναι χρήσιμα, τις κατσίκες και τα αρνιά που πάνε για σφάξιμο τις αφήνουν με τις ώρες στον ήλιο και τη ζέστη πάνω στις καρότσες..
Ουφ!Τα θυμήθηκα τώρα και συγχίστηκα..

Orangelo
Εκκολαπτόμενο μέλος
άσε! Δεν είμαι Κρητικιά,αλλά και να ήμουνα πάλι το ίδιο θα έλεγα.Γιατί έχει να κάνει με το αν είσαι άνθρωπος,πρωτίσως.Δηλαδή,εάν εγώ αύριο μεθαύριο κατέβω Κρήτη και κάνει κάποιος παράπονο ότι δεν γουστάρει το γατί στο ίδιο χώρο με αυτόν,εγώ που πρέπει να το πάω? Εκεί στα κλουβιά?

julia
Διακεκριμένο μέλος
Στην διαδρομή, μίλαγε στο κινητό και έπινε και από ένα μπουκαλάκι Johny....

(Έβαλα ζώνη.. για παν ενδεχόμενο..)
Εξαρτάται από τον Ταξιτζή. Υπάρχει και το PET TAXI. (https://www.pettaxi.gr/)
Είναι λίγο πιο ακριβό.. αλλά είναι διαμορφωμένο για σκυλιά και γατιά..
απλά θέλει 2 μέρες πρίν να ενημερωθεί, για να κανονίσει το πρόγραμμά του.

kyka
Δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool