Για να είμαι πιο συγκεκριμένη στην απάντηση μου αυτή, έψαξα και βρήκα τους κανονισμούς λειτουργίας ταξί και αγοραίων, ισχύει σε όλη τη χώρα εκτός από Αθήνα- Πειραιά και περίχωρα. Βλέπετε δουλεύω τώρα 5 μισή χρόνια το ταξί του πατέρα μου και αυτό το πράγμα για επιπλέων χρεώσεις με τόσα εξωφρενικά ποσά ποτέ δεν έχω ακούσει. Στη Πάτρα χρεώνεις μόνο τη κλήση και αν είναι και αποσκευές που το σύνολο αυτών, μαζί με τη ελάχιστη, δεν ξεπερνά τα 4,5 €. Άντε να πέσεις σε κανά στριμένο και να σου πάρει 5€. Σας γράφω ακριβώς τη γράφει το βιβλίο των κανονισμών για να καταλάβετε καλύτερα:
Άρθρο 12
Μεταφορά κατοικίδιων ζώων
Με τα αυτοκίνητα ταξί και αγοραία επιτρέπεται η μεταφορά κατοικίδιων ζώων με τη προϋπόθεση ότι είναι καθαρά ήρεμα, έχουν περιλαίμιο, φίμωτρο (αν πρόκειται για σκύλους), ένδειξη κτηνιατρικού ελέγχου, καταλαμβάνουν θέση μόνο στο δάπεδο του αυτοκινήτου και συνοδεύονται απαραίτητα από άτομο. Ο οδηγός μπορεί να αρνηθεί τη μίσθωση εφόσον δεν συντρέχουν ταυτόχρονα οι παραπάνω προϋποθέσεις.
Άρθρο 13
Υποχρεώσεις επιβατών
2. Στις περιπτώσεις που ρυπαίνετε το αυτοκίνητο, από τα μεταφερόμενα ζώα ή αντικείμενα ή από υπαιτιότητα του, ο επιβάτης είναι υποχρεωμένος να μεριμνήσει για την αποκατάσταση της καθαριότητας.
Για τα επιπλέων κόμιστρα υπάρχει και μια εκρού καρτέλα που τα αναγράφει αναλυτικά όλες τις επιπλέων χρεώσεις και που πρέπει να βρίσκεται σε εμφανές σημείο σε κάθε ταξί αυτοκίνητο. Τα μοναδικά ταξί που έχουν τους δικούς τους κανονισμούς είναι τα ταξί της Αθήνας, για την υπόλοιπη Ελλάδα ισχύουν οι κανονισμοί που σας έγραψα. Ελπίζω να σας βοήθησα λιγάκι!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.