Γάτες και υπακοή

katerina11

Νεοφερμένο μέλος

Η Kατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών και μας γράφει από Λαμία (Φθιώτιδα). Έχει γράψει 64 μηνύματα.
Γεια σας...
Σας ειχα γραψει οτι ειχα βρει ενα γατακι εδω και λιγο καιρο,τον Κουλη κ αποφασισα ν τον κρατησω.Λοιπον ο μικρουλης αυτος μετα απο λιγες μερες που ξεθαρεψε κ τα βρηκε κ με την αλλη γατουλα μου,μας κανει μαγκιες!Ειναι υπεκινητικος αλλα δεν ειναι αυτο που με ανησυχει.Αυτο που δε καταλαβαινω ειναι γιατι δεν υπακουει οταν τον τιμωρω κ συνεχιζει τις αταξιες.Του λεω ΜΗ! κ χοροπηδαει,χτυπαω τα χερια μου κ με κυνηγαει,του ξεκαζω λιγο νερακι θελει κι αλλο!Δηλαδη οτι κ να κανω αυτος νομιζει οτι παιζουμε.
Τι να κανω για να γινει καλο γατακι το μωρουλι μου?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το μόνο που μπορώ να σου πω για να σε παρηγορήσω είναι ότι... μεγαλώνοντας θα σοβαρέψει!
Κι ο δικός μου ο Beeb τέτοιος μούρλιαγκας ήταν μικρός.
Αλήθεια, πόσο είναι τώρα το γατί σου;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνέχισε τα μαθήματα καλών τρόπων. Άλλες γάτες εκπαιδεύονται εύκολα, άλλες δυσκολότερα. Το γατούλι σου είναι ,είτε υπερβολικά παιχνιδιάρικο, είτε υπερβολικά ατρόμητο, είτε λίιιιιιιιιιιιγο λιγότερο έξυπνο από τα άλλα, ή και τα τρία μαζί:lol::lol: Μην πτοείσαι πάντως συνέχισε ακάθεκτη :up: Πες πες, κάτι θα μάθει το ζουζούνι

τι παν ειναι να εισε εσυ σταθερη.Μην τον αφηνεις τι μια να κανει κατι και την αλλη οχι.Μπορεις και να αντιγραψεις τη μαμα γατα.Το πιανεις απο το σβερκο και να το ακινητοποιησεις για λιγο λεγοντας του μη.
καλο κουραγιο:)

Ο γιατρος μου ειπε οτι ειναι καπου 2μηνων(εγω τον εκανα μικροτερο λογω της συγκρισης με την μεγαλη μου,μου φαινεται τοσοδουλ:baby:).
Μαλλον ειναι λιγο χαζουλης,αντε ν σοβαρεψει λιγο γιατι με εχει ζαλισει!Το θετικο ειναι οτι χρεισιμοποιει ολα τα παιχνιδια που ειχα αγορασει για την αλλη κ η οποια ουτε καν τα εχει αγγιξει:)!
Θα δοκιμασω ν το παιξω "μαμα γατα" πιανοντας το απο το σβερκο μπας κ καταλαβει.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.

Είναι μικρό ακόμα, οπότε έχεις ελπίδες. Όταν το πιάνεις από το σβέρκο, να προσέχεις να μην το πονέσεις. Έπειτα να φεύγεις αγνοώντας το.

Και έχε υπομονή. Τα αποτελέσματα της "αγωγής" δεν θα φανούν αμέσως.
Καλή επιτυχία! :)

εγώ τα βρήκα με τη ρέινα που την πήρα ενιά μηνών και πλέον ξέρει όταν χτυπάω παλάμάκια ότι πρέπει να σταματήσει αυτό που κάνει γιατί αλλιώς την κάνω αγκαλιά.... (συνήθως τρώει το φαί του πρίνς εκείνη την ώρα...)

Θα βρείς και σύ το κουμπί του.. πάντως η ρέινα στα παλαμάκια κοκαλώνει...

Καλημέρα.
Πώς θα κάνω τη γατούλα μου να με ακούει όταν της απαγορεύω πράγματα; Με έχει καβαλήσει τελείως, δεν πα'να τη μαλώνω, να της φωνάζω, θα ξανακάνει αυτό για το οποίο τη μάλωσα. Μπορεί και αμέσως μετά την κατσάδα! Σαν να λέει "Δεν πα'να χτυπιέσαι όσο θες, εγώ θα κάνω ό,τι μου γουστάρει!"
Πολλές φορές, δε, τη μαλώνω και αυτή γουργουρίζει! Μου έχει πάρει εντελώς τον αέρα και δεν μπορώ να την κουμαντάρω. Καμία ιδέα; Εντάξει, γάτα είναι, σίγουρα περιμένω να κάνει τα δικά της, αλλά ούτε λίγο έλεγχο της κατάστασης δεν μπορώ να έχω πια;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ειναι λεπτο το θεμα του μαλωματος. και δεν ειναι απλο να σε ακουει η γατα σου. σιγουρα εχει να κανει και με το χαρακτηρα της καθε μιας, αλλα προσωπικα και στον δικο μου γατουλη και σε προηγ γατες που φιλοξενησα δεν ειχα θεμα. θα σου πω τι φανταζομαι οτι μπορει να κανεις λαθος, μηπως και βοηθηθεις.

ενα λαθος που μπορει να γινει ειναι να μαλωνεις πολυ συχνα. το μαλωμα πρεπει να ειναι κοφτο, συντομο, αποφασιστικο, να ανταποκρινεται η γατα σε αυτο και να ειναι "εκτακτο". αν μαλωνεις συνεχεια τη γατα σου λογικο ειναι να μην ακουει. την μαλωνεις μονο οταν κανει πραγματα που δε θελεις με τιποτα να κανει. και παντα τις προσφερεις εναλλακτικες. πχ αν παει να παιξει με κατι δικο σου που δε θες πχ τα ακουστικα σου, τη μαλωνεις κοφτα και της δινεις ενα κορδονι, για να ικανοποιησει μεν την αναγκη της, τηρωντας ομως τους "ορους" σου. οταν τη μαλωνεις δλδ ειναι για κατι πολυ συγκεκριμενο, οχι γενικα και αοριστα και αν το ξαναπροσπαθησει την ξαναμαλωνεις. πρεπει να καταλαβει τι ειναι αυτο που δεν θες να κανει.

οταν μαλωνεις τη γατα σου, πρεπει να το εννοεις. ειναι πολυ περιεργο κι ομως το καταλαβαινουν ποτε το εννοεις και ποτε οχι. πχ ο δικος μου γατουλης ειναι πολυ υπακουος σε εμενα. στο φιλο μου ομως, που οταν τον μαλωνει δεν το κανει αποφασιστικα, δεν το πολυεννοει, τον αγνοει πολλες φορες. δεν ξερω αν εχει τυχει και σε αλλους, σε εμενα οταν μαλωνω τον γατουλη μου, αυτος απανταει. δλδ το δειχνει οτι ξερει οτι τον μαλωσα και κανει ενα ηχο σαν να διαμαρτυρεται, ομως σταματαει αυτο που δεν πρεπει να κανει. κανει εναν περιεργο ηχο σαν να μου αντιμιλαει στα γατισια :P το ιδιο εκαναν και αλλες γατουλες που εχω φιλοξενησει, αφου περνουσαν οι πρωτες μερες της εκπαιδευσης.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Α, καλά, μου αντιμιλάει όλη την ώρα, η άτιμη! Αν υψώσω τον τόνο της φωνής μου, μου κάνει "νιααααα", είναι πολύ τσαούσα, η καλή μου. :-)

Δεν τη μαλώνω συχνά (ΟΚ, εξαρτάται από το τι εννοεί ο καθένας 'συχνά'). Αλλά θέλω, π.χ., να μην ανεβαίνει στο νιπτήρα (κοπανάει τη βρύση, ώστε να πέσει νερό, και μετά το γλύφει από το πόδι της). Εκεί, τι εναλλακτική να της δώσω; Και το ξέρει ότι δεν θέλω να το κάνει, γιατί όταν καταλαβαίνει ότι πλησιάζω στο μπάνιο για να τη μαλώσω, πηδάει αμέσως κάτω και τρέχει να βγει έξω -και συναντιόμαστε στην πόρτα.
Τώρα που το σκέφτομαι, έχει πολλή πλάκα η σκατούλα. Αλλά όταν βλέπω το μισό σπίτι μέσα στα νερά, τσαντίζομαι. :-)

Α, καλά, μου αντιμιλάει όλη την ώρα, η άτιμη! Αν υψώσω τον τόνο της φωνής μου, μου κάνει "νιααααα", είναι πολύ τσαούσα, η καλή μου. :-)

Δεν τη μαλώνω συχνά (ΟΚ, εξαρτάται από το τι εννοεί ο καθένας 'συχνά'). Αλλά θέλω, π.χ., να μην ανεβαίνει στο νιπτήρα (κοπανάει τη βρύση, ώστε να πέσει νερό, και μετά το γλύφει από το πόδι της). Εκεί, τι εναλλακτική να της δώσω; Και το ξέρει ότι δεν θέλω να το κάνει, γιατί όταν καταλαβαίνει ότι πλησιάζω στο μπάνιο για να τη μαλώσω, πηδάει αμέσως κάτω και τρέχει να βγει έξω -και συναντιόμαστε στην πόρτα.
Τώρα που το σκέφτομαι, έχει πολλή πλάκα η σκατούλα. Αλλά όταν βλέπω το μισό σπίτι μέσα στα νερά, τσαντίζομαι. :-)
Αφου δεν θες να το κανει κλεινε απλα την πορτα του μπανιου.Σε πολλα γατια αρεσει να πινουν νερο κατευθειαν απο την βρυση.Δε το βρισκω παραλογο ουτε κακο για να μην το κανει. Τους εχω απαγορευσει βεβαια την προσβαση στο μπανιο γιατι υπαρχει παραθυρο παντα στην ανακληση και τρεμω μην βγουν εξω και χαθουν. Οχι για αλλο λογο.

Εμενα ο μικρος μου πινει νερο παντα απο την βρυση του νιπτηρα, οποτε θελει νερο ανεβαινει επανω και περιμενει να με δει, μου κανει μιααααου και του ανοιγω την βρυση. Σε περιπτωση που εχω δουλεια και δεν τον παρω ειδηση, πινει μονο απο ενα μικρο πηλινο που εχω στο μπαλκονι, αλλα μονο απο αυτο.
Βεβαια καθε φορα που ανεβαινει κανει και τον νιπτηρα αλλα και το καπακι της λεκανης μανταρα (γιατι τις μισες φορες ανεβαινει μεσω λεκανης, τις αλλες μισες ανεβαινει κατ' ευθειαν), ειδικα οταν ανεβαινει αμεσως μετα που θα παει στην αμμο του. Αλλα τι να τον κανω τον ατιμο που τον αγαπαω περισσοτερο απο τον νιπτηρα.;)

:D πρεπει να βγαλουμε βιντεο πως μας "αντιμιλανε" οι γατες μας οταν τις μαλωνουμε, θα εχει πολλη πλακα!

ο δικος μου δεν το κανει αυτο, αλλα αν το εκανε, θα κρατουσα την πορτα του μπανιου κλειστη οπως λενε και πιο πανω. για γατες που τους αρεσει το τρεχουμενο νερο παντως καλη λυση ειναι τα συντριβανακια για γατες, που ξερεις μπορει να της αρεσει τοσο και να ξεχασει το νιπτηρα :P

Εμενα ο μικρος μου πινει νερο παντα απο την βρυση του νιπτηρα, οποτε θελει νερο ανεβαινει επανω και περιμενει να με δει, μου κανει μιααααου και του ανοιγω την βρυση. Σε περιπτωση που εχω δουλεια και δεν τον παρω ειδηση, πινει μονο απο ενα μικρο πηλινο που εχω στο μπαλκονι, αλλα μονο απο αυτο.
Βεβαια καθε φορα που ανεβαινει κανει και τον νιπτηρα αλλα και το καπακι της λεκανης μανταρα (γιατι τις μισες φορες ανεβαινει μεσω λεκανης, τις αλλες μισες ανεβαινει κατ' ευθειαν), ειδικα οταν ανεβαινει αμεσως μετα που θα παει στην αμμο του. Αλλα τι να τον κανω τον ατιμο που τον αγαπαω περισσοτερο απο τον νιπτηρα.;)

Τα ίδια κι εμείς βρε φιλενάδα!:P
Πηδάει πάνω είτε απευθείας είτε μέσω καπακίου λεκάνης και περιμένει...Της ανοίγω και λίγο πίνει, περισσότερο παίζει σαν να προσπαθεί να συγκρατήσει το νερό που τρέχει με τα δυο μπροστινά της ποδαράκια:P, πλιτς πλιτς και τα κάνει όλα μούσκεμα!
Και μετά πηδάει και στο πλυντήριο που είναι δίπλα, να το βρέξει κι αυτό με τα πατούσια της:mad:
Γυρίσαμε από διακοπές, κι επειδή το μπαλκόνι που βγαίνει είχε μείνει 3 βδομάδες ακαθάριστο η συνέπεια ήταν ο νιπτήρας κι η λεκάνη να γεμίσουν γκρι-μαύρα ίχνη από γατο-πατουσίνια:P Εντάξει , τώρα τα έχω καθαρίσει:P;)

Πάντως δεν τη μαλώνω συχνά, απλά όταν θέλω να μην κάνει κάτι (κυρίως για δική της ασφάλεια) δεν της φωνάζω (που έτσι κι αλλιώς με.."γράφει":P) αλλά κάνω κάποιο θόρυβο που αποδεδειγμένα φοβάται(π.χ.έχω ένα μεταλλικό κουτάκι με κέρματα και το σείω) και απλά τη διώχνω από το σημείο που δεν θέλω να έχει πρόσβαση. Στη μεγάλη ανάγκη, το πιο καλό αποτρεπτικό στη δική μας περίπτωση είναι η θυμωμένη φωνή του συντρόφου : Κοφτή, βαρειά, αποφασιστική!:eek:
(αφού κι εγώ στο άκουσμά της κοκκαλώνω:hehe:)

Νομίζω ότι είναι φύσει αδύνατο οι γάτες να γίνουν πιο υπάκουες, ό,τι κι αν κάνουμε αυτές θα καταλήγουν να κάνουν πάντα το δικό τους.
Και για να είμαι ειλικρινής, παρόλο που με νευριάζει λίγο την ώρα που το παρατηρώ, μπορώ να πω ότι μου αρέσει αυτή τη τάση τους.
Για παράδειγμα, υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που κάνουν τα μικρά μου και τα οποία δεν θέλω να κάνουν όπως το να εξαφανίζουν τα χαρτάκια/φιλτράκια από το γραφείο μου όταν δεν είμαι μπροστά, να πειράζουν ένα μεγάλο γυάλινο βάζο που είχα στο πάτωμα κ.λπ.
Ό,τι κι αν κάνω τόσο καιρό, τα χαρτάκια/φιλτράκια εξαφανίζονται άμεσα εάν τα ξεχάσω σε κοινή θέα (με την ανακαίνιση βρήκα τόσα χαρτάκια λες κι ήμουν καπνοβιομηχανία :hehe:) και το βάζο έσπασε μόλις προχθές... :laugh:
Οπότε πάντα θα κάνουν του κεφαλιού τους, ίσως κι αυτό να είναι ένα κοινό σημείο μεταξύ γάτας κι ανθρώπου. ;)

Εμενα εχει μανια να πινει νερο απο την λεκανη της τουαλετας,να ανεβαινει στο σκρινιο οπου εχουμε μια ανθοδεσμη και να τρωει τα φυλλα.Εχει τρελο χαβα αλλα το νερο του το τρωει με το νεροπιστολο.Βγαζει κατι κραυγουλες οταν τον πιανω επαφτοφορο εχοντας το νεροπιστολο στο χερι λες και ξερει αλλα το κανει επιτηδες ο ατιμος :PAλλα γενικα καταλαβενει οτι κατι δεν πρεπει να το κανει αλλα το κανει επειδη το γουσταρει.Το παιζει νταης αλλα ειναι πολυ χεστης συγγνωμη κιολας :P

Έτσι ακριβώς, Βασίλη. Και η δικιά μου. Μόνο που αυτή δεν πίνει απλά, σκορπίζει τα νερά παντού, μπαίνει στη μπανιέρα, στο νεροχύτη, κάθεται στα πόδια μου όταν πλένω τα πιάτα. Να φανταστείς τινάζω τα χέρια μου με νερό προς το μέρος της και κάθεται! Αυτό νορμάλ είναι;

Νομίζω ότι είναι φύσει αδύνατο οι γάτες να γίνουν πιο υπάκουες, ό,τι κι αν κάνουμε αυτές θα καταλήγουν να κάνουν πάντα το δικό τους.
Και για να είμαι ειλικρινής, παρόλο που με νευριάζει λίγο την ώρα που το παρατηρώ, μπορώ να πω ότι μου αρέσει αυτή τη τάση τους.
Για παράδειγμα, υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που κάνουν τα μικρά μου και τα οποία δεν θέλω να κάνουν όπως το να εξαφανίζουν τα χαρτάκια/φιλτράκια από το γραφείο μου όταν δεν είμαι μπροστά, να πειράζουν ένα μεγάλο γυάλινο βάζο που είχα στο πάτωμα κ.λπ.
Ό,τι κι αν κάνω τόσο καιρό, τα χαρτάκια/φιλτράκια εξαφανίζονται άμεσα εάν τα ξεχάσω σε κοινή θέα (με την ανακαίνιση βρήκα τόσα χαρτάκια λες κι ήμουν καπνοβιομηχανία :hehe:) και το βάζο έσπασε μόλις προχθές... :laugh:
Οπότε πάντα θα κάνουν του κεφαλιού τους, ίσως κι αυτό να είναι ένα κοινό σημείο μεταξύ γάτας κι ανθρώπου. ;)

Χαχα!τα ίδια έχουμε κ εμείς!Ευτυχώς δεν καπνίζω για να χάνω φιλτράκια αλλά κάθε φορά που σηκώνω καναπέδες βρίσκω όλα τα χαμένα χαρτιά,σημειώσεις,χαρτοπετσέτες, στυλό και γενικά ο,τιδήποτε μου ξεφύγει και δε καταχονιαστεί σε κάποιο συρτάρι!

Αυτή είναι η μαγία αυτών των πλασμάτων: είναι ξεροκέφαλα για τα δικά μας δεδομένα αλλά τελικά αυτό είναι που τα κάνει ελύθερα και ζωντανά!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back