Γάτες και ωμή διατροφή

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
pica... το παθαινουν πολλες γατες. Αν εχει περασει καιρος απο την εγχειρηση και εχει επανελθει εντελως, δοκιμασε να της δωσεις ωμο κρεας για αρχη και στη συνεχεια προσθετεις οργανα, κοκκαλα, κροκους αυγων (ριξε μια ματια παραπανω για συνταγες):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σ ευχαριστω!θα ηθελα να ανοιξω βεβαια μια συζητηση γι αυτο το θεμα γιατι ειναι δυσκολο και για τα γατια αλλα και για εμας που πρεπει να ειμαστε ιδιαιτερα προσεκτικοι και μπορει να κοστισει ακομα και τη ζωη της γατας μας...:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:hmm:Βρε παιδιά δεν σας κρύβω ότι με μπερδέψατε με το άρθρο της ωμοφαγίας.Εγώ μέχρι τώρα τα ήξερα αντίθετα τα πράγματα σχετικά μ'αυτό το θέμα.Και από την πλούσια προσωπική μου εμπειρία δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα υγείας στις γάτες μου λόγω μαγειρεμένης τροφής.Χρησιμοποιούσα κονσέρβες αναγνωρισμένης ετικέτας ΠΑΝΤΑ και σπιτικό φαγητό.Όσο για το ωμό κρέας,ούτε που το πλησίαζαν.

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά. Τα σκουληκάκια που λένε ότι μπορεί να κάνουν στο στομαχάκι τους και το τοξόπλασμα πώς μπορείς να τα αποφύγεις σίγουρα;; Ο κτηνίατρος μας,μας είπε να της κάνω και εμβόλιο για τοξόπλασμα παρόλο που είναι μόνο στο σπίτι η γάτα και δεν τρώει και ωμά,γιατί;;;

εγω παντως τον ταιζω ωμα απο αρχες οκτωβριου και δεν εχει παρουσιασει προβλημα με ενδοπαρασιτα, αποπαρασιτωση του ειχα κανει τον ιουλιο και η επομενη εγινε τελη ιανουαριου.

Εμβολιο για τοξοπλασμα;:hmm::hmm:

Γατόφιλοι άρχησα την ωμοφαγία εδώ και 2 εβδομάδες. Ο Ατσίδας λατρεύει τα ψάρια ενώ η Μπέρτα τρελένεται για κρέας,Πως θα πείσω την Μπέρτα να τρώει ψάρια και τούμπαλιν?Με τα παράσιτα με πείσατε πως δεν είναι επικίνδθνη η ωμοφαγία με τοξόπλασμα τι γίνετε?Περιμένω τις γνώμες σας.

οι γιατροι συμβουλευουν να τρωνε οι γατες ωμο κρεας;οι δικες μου δεν τρωνε ουτε μαγειρευτο.τρωνε ξηρα τροφη και τις γκουρμε με τα πολλα αστερια με κομματακια κρεας.

Aτσιδα πιο πανω εχει συζητηθει το θεμα της τοξοπλασμωσης.
3stela3 οπως θα διαβασες και στο αρθρο,οι αποψεις διιστανται.Ο καθενας ενημερωνεται και αποφασιζει.

Στην ενήλικη δίνουμε 2-3% του σωματικού της βάρους. Στα γατάκια; Γιατί στα σκυλιά η διαφορά είναι μεγάλη, 3-4% για ενήλικο σκυλί 4-10% για κουτάβι. Αν λοιπόν ακολουθήσω την ίδια λογική το 2-3% δεν του φτάνει του Βλάσση (10 μηνών περίπου) ούτε για ζήτω. Σε ποιά ηλικία μια γάτα θεωρείται ενήλικη;

Αναλογα τη γατα Λουκια.Οι κοινες ευρωπαϊκες συνηθως μετα τον εκτο μηνα θεωρουνται ενηλικες.

Δηλαδή αν θεωρήσω ότι ο δικός μου έχει ενηλικιωθεί..
Είναι 4 κιλά, με 120gr τη μέρα θα είναι ok; Γιατί κάτι μου λέει ότι θα πει το δεσπότη Παναγιώτη;:hmm:

Γιατι;Με υψηλης πρωτεϊνης κροκετα χορταινουν με 70-80 γραμμαρια τη μερα,με ωμο κρεας γιατι να μη χορταινει με 120 γραμμαρια;

Ο Ατσίδας τρώει το άμπακο. Καταλαβαίνω πολύ καλά τι θέλει να πει η Λουκία. Η Μπέρτα μου τρώει συγκρατημένα πολλές φορές την ημέρα. Παρόλα αυτά θέλουν και κροκέτα. Την ζητούν μετά το γεύμα σαν...επιδόρπιο να πω??????

Ο μπαμπάς μασ ενδίδει σε κάθε μιάου. Ευτυχώς πάντως δεν έχουν πάρει βάρος΄. Μας είδε κι ο γιατρός μας και είμαστε πολύ καλά γατιά.

Απ' ότι φαίνεται μάλλον τον παραταϊζω μέχρι στιγμής. Του δίνω (με το μάτι) περίπου 200-300 γραμμάρια κάθε μέρα, τα κατασπαράζει και θα έτρωγε ευχαρίστως κι άλλο. Έχει παχύνει είναι η αλήθεια.:hmm: Θα ξεκινήσω περικοπές. :/:

Τοσο πολυ;:eek:Τι τροφη τρωει;

Κοτοπουλάκι ωμό! Ο Βλάσσης barfάρει εδώ και μήνες, αλλά από ποσότητες, είμαστε "όσο πάρει" :whistle: σαν το αλεύρι στις συνταγές ένα πράγμα. :P

Προφανως το "κεικ" σας εχει φουσκωσει λιγο παραπανω,οποτε μειωστε το αλευρι γιατι σε λιγο θα νομιζουν οτι τον ταϊζεις φαριναπ.:P

:lol::lol::lol:

Εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία παίδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Επιστημονικά τεκμηριωμένη; Μπορεί..
Πρακτικά ανέφικτη, όμως.
Άλλωστε, το να προσπαθήσεις να προσαρμόσεις ένα οικόσιτο ζώο (ελληνιστί "indoor cat") στην αρχετυπική του διάσταση (αγριόγατα) ακούγεται επιεικώς ....ανορθόδοξο. :/:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back