Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Προχθές τσάκισε μια ολόκληρη πέστροφα ο δικός μου
Χθές του πήρα έναν ολόκληρο σολωμό (2.3 κιλά). Θα κάνει πάρτυ 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ωραία! Με καθησύχασες!! Τα κόκκαλα τα κόβεις αν είναι μικρά ή τα δίνεις έτσι σκέτα?? Φοβάμαι λίγο και το ενδεχόμενο πνιγμού από κόκκαλα.. 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Γάτα πηλού
Νεοφερμένο μέλος
Έχω πάρει την απόφαση να αλλάξω τη διατροφή των γατών μου σε ωμή.. Όμως με φοβίζει πολύ μήπως κάνω κάποιο λάθος και δεν παίρνουν όλα όσα χρειάζονται.
Αρχίζω λοιπόν με τις ερωτήσεις μου :
"1. Αγοράζουμε κρέας από έμπιστο κρεοπώλη, και ποτέ συσκευασμένο κρέας από το σούπερ μάρκετ."
Όταν κάποιος μένει στην Αθήνα, πώς μπορεί να μιλάει για εμπιστοσύνη σε κρεοπώλη??? Από το κρεοπωλείο που ψωνίζουμε εμείς οικογενειακώς για προσωπική χρήση, δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα..Μας γνωρίζει χρόνια και ποτέ μα ποτέ δεν πήραμε αλλοιωμένο κρέας.. Βέβαια δεν καταναλώνουμε ωμό κρέας
Να το θεωρήσω "εμπιστοσύνης"?"3. Προσθέτουμε προβιοτικά στο ωμό κρέας, που βοηθούν τη χλωρίδα του εντέρου να προσαρμοστεί σταδιακά."
Όταν λέμε προβιοτικά (ενώ κατανοώ τον όρο) σε ποια μορφή μπορεί κανείς να βρει. Που ? Όνομα προιοντος?
Ακόμη, με τα οστά τι κάνουμε? Αχ πελαγώνω!!Κάποιος που την ακολουθεί στην Ελλάδα (για να μπορούμε να μιλάμε για ίδια προιοντα)?
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

1. Ψωνίζω και από κρεοπώλη και από σούπερμαρκετ και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Απλά απέφευγε να αγοράζεις κιμά. Τα μικρόβια βρίσκονται στην εξωτερική επιφάνεια του κρέατος και όταν το κρέας το κάνεις κιμά πάνε παντού και πολλαπλασιάζονται ταχύτατα.
3. Ένα πολύ απλό προβιοτικό κυκλοφορεί με την ονομασία γιαούρτι

Με τα οστά έχεις 2 επιλογές:
1. Τα αλέθεις όλα
2. Αλέθεις μόνο τα μεγάλα και αυτά που δεν μπορεί να φάει η γάτα και τα υπόλοιπα τα δίνεις όπως είναι (καλή εξάσκηση για την γνάθο τους και παράλληλα καθαρίζουν και τα δόντια τους)
Εγώ πήρα μια τέτοια μηχανή και σώθηκα (ειναι και πάρα πολύ οικονομική - μπορείς να βρεις στο μοναστηράκι νομίζω με 30 ευρώ):
Αν ξεκινήσεις την ωμή διατροφή προσπάθησε να δίνεις κάπου κάπου και κάτι διαφορετικό, πχ ψάρι, ορτύκια, φασιανούς, πέρδικες, γαλοπούλα, μοσχάρι, πάπια, κρόκους αυγών, κτλ για να είναι πιο ολοκληρωμένη η διατροφή. Πχ τα ψάρια (κυρίως ο σολωμός) περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα βιταμίνη D, ιώδιο και βιταμίνη Ε, οι κρόκοι αυγών και το ελαιόλαδο περιέχουν βιταμίνη Ε, κοκ. Συμπληρώματα βιταμινών και ταυρίνης δεν δίνω.
Στον δικό μου του δίνω πάπια τώρα ως βασική τροφή, αλλά θα σου γράψω την συνταγή που έδινα πριν λίγο καιρό (κοτόπουλο)
1 κοτόπουλο 1400-1600 γραμμάρια
καρδιές κότας 200-300γρ
συκωτάκια κότας 100γρ
στομάχια κότας 100γρ
2 κρόκους αυγών
μισό καρότο (προαιρετικό)
ελαιόλαδο 2-3 κουταλιές
λίγο αλάτι (ιωδιούχο) - 1/4 κουταλάκι του γλυκού
γιαούρτι (προαιρετικό) 2-3 κουταλιές της σούπας
λίγο νερό για να ανακατεύεται πιο εύκολα το μίγμα, περίπου μισό ποτήρι
Κόβεις τα φτερά, τα πλευρά και τον χόνδρο από το στήθος με ψαλίδι (είναι μαλακά) και τα κόβεις σε μεγάλα κομμάτια (προαιρετικό για να μασουλάει το γατί, αν θέλεις τα αλέθεις και αυτά). Ξεκοκκαλίζεις το υπόλοιπο κοτόπουλο και αλέθεις το κρέας και τα κόκκαλα (δεν είναι απαραίτητο να το ξεκοκκαλίσεις, αλέθεται όμως πιο εύκολα όταν αλέθεις τα κόκκαλα μόνα τους). Αν χρησιμοποιήσεις μηχανή παρόμοια με την δική μου, θα σε συμβούλευα να κόβεις τους χόνδρους στα κόκκαλα στα μπούτια για να τα παίρνει πιο εύκολα η μηχανή, αλλιώς θα γυρίζεις το χερούλι με τις ώρες και δεν θα τα παίρνει. Εναλλακτικά μπορείς να κόβεις το κρέας σε κομμάτια και να αλέθεις μόνο τα κόκκαλα. Ή μπορείς να αλέθεις το μισό κρέας και να αλέθεις το άλλο μισό με τα κόκκαλα. Καλό είναι να μη τρώνε μόνο αλεσμένη τροφή γιατί δεν προσφέρει τίποτα στα δόντια τους. Τις καρδιές και τα συκωτάκια αν θέλεις τα αλέθεις. Εγώ τα αλέθω γιατί αν τα αφήσω έτσι δεν πρόκειται να τα φάει (δεν του αρέσουν). Την πέτσα από την κότα την αλέθεις και αυτήν, δεν πετάς τίποτα. Αφού τελειώσεις με το άλεσμα προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύεις, χωρίζεις σε μερίδες και τα βάζεις στην κατάψυξη. Βγάζεις την κατεψυγμένη τροφή από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο για να ξεπαγώσει. Εγώ χωρίζω την τροφή του σε μερίδες που διαρκούν 2 μέρες. Η παραπάνω συνταγή είναι αρκετη για περίπου 10 μέρες για τον δικό μου, υπόθετω για 20 για το δικό σου γατί γιατί ο δικός μου είναι διπλάσιος σε μέγεθος από μια συνηθισμένη γάτα. Η όλη διαδικασία παρασκευής τροφής μου διαρκεί γύρω στα 30-40 λεπτά.
Το πρόγραμμα διατροφής του όταν του έδινα κοτόπουλο ήταν:
Κυριακή: Σολωμός (αλεσμένος, μαζί με δέρμα, κόκκαλα και λέπια, χωρίς όμως τα εντόσθια - αλέθω ολόκληρο σολωμό με 2 κρόκους αυγών και τον χωρίζω σε μερίδες) - 3 γεύματα ημερησίως
Δευτέρα: Κοτόπουλο - 3 γεύματα ημερησίως
Τρίτη: Κοτόπουλο 2 γεύματα ημερησίως, ορτύκι 1 γεύμα (το ορτύκι δεν το αλέθω, το κόβω όμως σε μεγάλα κομμάτια - συνήθως στα 4)
Τετάρτη: Κοτόπουλο 3 γεύματα
Πέμπτη: Κοτόπουλο 3 γεύματα
Παρασκευή: Ορτύκι 2 γεύματα, κοτόπουλο 1 γεύμα
Σάββατο: Κοτόπουλο 2 γεύματα, μοσχάρι 1 γεύμα (χωρίς κόκκαλα το μοσχάρι)
Σπιτική ωμή του δίνω σχεδόν μισό χρόνο. Σε μια φάση του έδινα του ωμή εμπορίου με συμπληρώματα αλλά δεν μου φάνηκε καλή (βρωμούσε) και επέλεξα ωμή τροφή του εμπορίου (πλήρης) χωρίς συμπληρώματα και τότε άρχισα να βλέπω πάνω του διαφορά και πήρα την απόφαση να φτιάχνω εγώ την τροφή του. Τρέφεται με ωμά εδώ και 1 χρόνο συνολικά. Προσοχή θέλει κυρίως με το συκώτι. Αν δίνεις πάρα πολύ μπορεί να προκαλέσει υπερβιταμίνωση και να προκληθούν σοβαρά προβλήματα υγείας. Το συκώτι περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α, οπότε ΜΗ δώσεις συμπλήρωμα βιταμίνης Α. Επίσης χρειάζεται προσοχή με τα κόκκαλα. Δεν γίνεται να δίνεις μόνο φιλέτα, ούτε μόνο κόκκαλα. Αν αλέθεις ολόκληρο το κοτόπουλο δεν χρειάζεται να ανησυχείς για ασβέστιο. Αν δίνεις περισσότερα κόκκαλα από ότι πρέπει, τα κακάκια τους θα είναι άσπρα, οπότε προσθέτεις λίγο περισσότερο κρέας στη συνταγή. Αν δίνεις λιγότερο, τα κακάκια τους θα είναι πολύ σκούρα, οπότε προσθέτεις λίγα παραπάνω κόκκαλα. Αν ακολουθείς το: 80% κρέας, 10% κόκκαλα (ή 90% ολόκληρο κοτόπουλο χωρίς όργανα και εντόσθια), 5% συκώτι και 5% όργανα (καρδιές και στομάχια) θα είσαι μια χάρα. Εγώ δίνω παραπάνω από 5% καρδιές και στομάχια γιατί θέλω να είμαι σίγουρη ότι παίρνει αρκετή ταυρίνη. Μπορείς να δίνεις και μια φορά την εβδομάδα κονσέρβα αν νιώθεις ότι λείπει κάτι από την διατροφή του γατιού.
Γάτα πηλού
Νεοφερμένο μέλος
Γενικά σκεφτόμουν εάν το αρχίσω να μη δίνω συμπληρωματικά..
Το πρόβλημά μου είναι οτι η μεγάλη ξέρω πως θα μου βγάλει το λάδι και δεν ξέρω καν εάν θα το δεχτεί κάποια στιγμή..Είναι 2 χρονών αλλά δεν της αρέσουν πολλά πέρα από royal canin (τίποτα άλλο όμως) και μερικές κονσέρβες (κατα προτίμηση καλής ποιότητας και όχι πατέ ). Επίσης είναι παααάρα πολύ λιγούρα αλλά εάν επρόκειτο να πρέπει να μασήσει ένα μεγαλύτερο κομματάκι από 5εκατοστά ας πουμε, μπορεί να μη φάει ακόμα και το πιο λαχταριστό κρεατάκι! Τώρα για τη γεύση δεν ξέρω..ακόμα και σε αυτό μίζερη είναι...Οι άλλες 2 μου γάτες είναι μικρές 5 μηνών και έχω δοκιμάσει να τους δώσω ωμό και το τρώνε μια χαρά! Επίσης δε βαριούνται να μασάνε!

Από άποψη οικονομίας, έρχεται περίπου στα ίδια λεφτά με μια καλή ξηρά ή μου φαίνεται?
Λέω για αρχή να βάλω στην μεγάλη μου την αγαπημένη της κονσέρβα με μικρά κομματάκια κάποιου κρέατος που θα επιλέξω. Για μια εβδομάδα θα αυξάνω σταδιακά το μέγεθος των κομματιών.Όταν και εάν τα αποδεχτεί θα αρχίσω να περικόβω την κονσέρβα και να κάνω τις συνταγές που προτίνεις..
Από ολόκληρα κόκκαλα που θα μπορούσε να τα μασήσει/σπάσει τι προτίνεις? Φτερούγες, λαιμούς, πλευρά από κοτόπουλο αλλά από άλλου είδους κρέατος υπάρχει κάτι?Δεν νομίζω ετσι? Δηλαδή για δόντια, μόνο οστά από πουλερικά λογικά..
Τέλος, έχει διαθέσιμη ΚΑΙ ξηρά τροφή ή την έχεις κόψει πλήρως?
fffaye
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας!
Έχω πάρει την απόφαση να αλλάξω τη διατροφή των γατών μου σε ωμή.. Όμως με φοβίζει πολύ μήπως κάνω κάποιο λάθος και δεν παίρνουν όλα όσα χρειάζονται.
Αρχίζω λοιπόν με τις ερωτήσεις μου :
"1. Αγοράζουμε κρέας από έμπιστο κρεοπώλη, και ποτέ συσκευασμένο κρέας από το σούπερ μάρκετ."
Όταν κάποιος μένει στην Αθήνα, πώς μπορεί να μιλάει για εμπιστοσύνη σε κρεοπώλη??? Από το κρεοπωλείο που ψωνίζουμε εμείς οικογενειακώς για προσωπική χρήση, δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα..Μας γνωρίζει χρόνια και ποτέ μα ποτέ δεν πήραμε αλλοιωμένο κρέας.. Βέβαια δεν καταναλώνουμε ωμό κρέαςΝα το θεωρήσω "εμπιστοσύνης"?
"3. Προσθέτουμε προβιοτικά στο ωμό κρέας, που βοηθούν τη χλωρίδα του εντέρου να προσαρμοστεί σταδιακά."
Όταν λέμε προβιοτικά (ενώ κατανοώ τον όρο) σε ποια μορφή μπορεί κανείς να βρει. Που ? Όνομα προιοντος?
Ακόμη, με τα οστά τι κάνουμε? Αχ πελαγώνω!!Κάποιος που την ακολουθεί στην Ελλάδα (για να μπορούμε να μιλάμε για ίδια προιοντα)?
Εντελώς συμπτωματικά ήμουν χτες στον κτηνίατρο-ομοιοπαθητικό της γάτας μου και τον ρώτησα τη γνώμη του για την ωμοφαγία. Ήταν απόλυτος και κατηγορηματικός σχετικά με το θέμα.Είπε ότι τα ζώα αγριεύουν πολύ όταν τρώνε ωμό κρέας και ξαναζωντανεύουν το πιο πρωτόγονο και άγριο κομμάτι τους χάνοντας τον εξευγενισμένο εαυτό που έχουν αποκτήσει ζώντας μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια. Γι'αυτό άλλωστε ταϊζουν ωμό κρέας κάποια σκυλιά φύλακες όπως τα ντόπερμαν θέλοντας να ενισχύσουν και να διατηρήσουν ζωντανά τα άγρια και πιο πρωτόγονα ένστικτά τους. Τα ζώα συντροφιάς εξελίσσονται κι αυτά μαζί με μας και δεν έχουν καμία σχέση μ'αυτά που είχαν στα χωριά πριν 50 χρόνια.
Αυτή είναι και μια άλλη γνώμη και αν θέλεις σκέψου τη. Ή δοκίμασέ το και κρίνε ανάλογα με το ζώο σου.Καλή επιτυχία...
(Μπορείς για πιο σίγουρα για να αποφύγεις τα αντιβιωτικά και τις ορμόνες που έχει το συμβατικό κρέας να επιλέξεις βιολογικό....καμία σχέση πραγματικά!).
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Εντελώς συμπτωματικά ήμουν χτες στον κτηνίατρο-ομοιοπαθητικό της γάτας μου και τον ρώτησα τη γνώμη του για την ωμοφαγία. Ήταν απόλυτος και κατηγορηματικός σχετικά με το θέμα.Είπε ότι τα ζώα αγριεύουν πολύ όταν τρώνε ωμό κρέας και ξαναζωντανεύουν το πιο πρωτόγονο και άγριο κομμάτι τους χάνοντας τον εξευγενισμένο εαυτό που έχουν αποκτήσει ζώντας μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια. Γι'αυτό άλλωστε ταϊζουν ωμό κρέας κάποια σκυλιά φύλακες όπως τα ντόπερμαν θέλοντας να ενισχύσουν και να διατηρήσουν ζωντανά τα άγρια και πιο πρωτόγονα ένστικτά τους. Τα ζώα συντροφιάς εξελίσσονται κι αυτά μαζί με μας και δεν έχουν καμία σχέση μ'αυτά που είχαν στα χωριά πριν 50 χρόνια.
Αυτή είναι και μια άλλη γνώμη και αν θέλεις σκέψου τη. Ή δοκίμασέ το και κρίνε ανάλογα με το ζώο σου.Καλή επιτυχία...
(Μπορείς για πιο σίγουρα για να αποφύγεις τα αντιβιωτικά και τις ορμόνες που έχει το συμβατικό κρέας να επιλέξεις βιολογικό....καμία σχέση πραγματικά!).
Μμμ..Θα διαφωνήσω με την άποψη αυτή που μου ακούγεται και παλιομοδίτικη και είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ πια ΜΥΘΟΣ...
Εάν το ψάξεις μάλιστα, θα δεις ότι οι στατιστικές λένε ότι οι γάτες που τρέφονται με ωμά, πολλές φορές είναι πιο ήρεμες..Γιατί?? Γιατί πολύ απλά τρώνε την τροφή που είναι φτιαγμένες να τρώνε..Αυτό σημαίνει, ότι το όλο τους σύστημα λειτουργεί ΑΡΙΣΤΑ...Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η χημεία του εγκεφάλου τους που παίζει και το σημαντικότερο ρόλο στη διάθεση και την συμπεριφορά της γάτας...
argyro.m.r.
Νεοφερμένο μέλος
broocklin
Νεοφερμένο μέλος
Εγω βαζω μια καψουλα ultra levoure στα 500 γρ κρεατος περιπου ..αλλα πολλες φορες δινω και γιαουρτι απλα το γιαουρτι να ειναι κανονικο οχι ασβεστηςΗρω,εχεις δωσει καθολου προβιοτικα;Με ενδιαφερει πολυ να προσθεσω καποια μαζι με το ωμο,γιατι τα δικα μου εχουν ευαισθητο εντερο.Ρωτησα τη γιατρο και μου ειπε οτι κανενα απο τα ανθρωπινα δεν προκειται να τους βλαψει,απλα καποια ισως "ταιριαξουν" καλυτερα απο οτι αλλα στον οργανισμο τους.

broocklin
Νεοφερμένο μέλος
Να δειτε που σε λιγο θα γινει και μοδα ...Ας λενε τις ανοησιες τους τωρα οι περισσοτεροι ...
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Εγω βαζω μια καψουλα ultra levoure στα 500 γρ κρεατος περιπου ..αλλα πολλες φορες δινω και γιαουρτι απλα το γιαουρτι να ειναι κανονικο οχι ασβεστης![]()
και να μη βάλεις δεν υπάρχει πρόβλημα. Πρόσφατα βγήκε μια έρευνα που έλεγε ότι τα προβιοτικά είναι ουσιαστικά άχρηστα
Εγώ δεν του προσθέτω στην τροφή του. Αν όμως έχω γιαούρτι στο σπίτι θα του δώσω να φάει καμιά κουταλιά ως λιχουδιά 
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Μπραβο επιτελους το αυτονοητο γινεται πραξη.....Να ταιζουμε τις γατες μας με φυσιολογικο τροποΝα δειτε που σε λιγο θα γινει και μοδα ...Ας λενε τις ανοησιες τους τωρα οι περισσοτεροι ...
![]()
Στην Αμερική είναι ήδη μόδα
Είμαι σίγουρη ότι πολλοί εδώ που μας αμφισβητούν σήμερα, θα μας δικαιώσουν αύριο
Αν δεν δοκιμάσει κάποιος την ωμή διατροφή είναι αδύνατο να καταλάβει πόσο καλό τους κάνει! Btw, ο δικός μου παλεύει τώρα με ένα κομμάτι ωμό κοτόπουλο
Δεν είναι πια εκείνο το γατί που έτρωγε παθητικά την τροφή του 
broocklin
Νεοφερμένο μέλος
Στην Αμερική είναι ήδη μόδαΕίμαι σίγουρη ότι πολλοί εδώ που μας αμφισβητούν σήμερα, θα μας δικαιώσουν αύριο
Αν δεν δοκιμάσει κάποιος την ωμή διατροφή είναι αδύνατο να καταλάβει πόσο καλό τους κάνει! Btw, ο δικός μου παλεύει τώρα με ένα κομμάτι ωμό κοτόπουλο
Δεν είναι πια εκείνο το γατί που έτρωγε παθητικά την τροφή του
![]()

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Οκ...εκει που υπαρχει ελεγχος ναι..εδω ομως..συγνωμην δεν θα παρω.

Τσοςμή
Εκκολαπτόμενο μέλος
αυτες το απαιτουν δηλαδη,περιμενουν πως και πως τον πατερα μου μετα το ψαρεμα και πηδανε πανω στις σακουλες να τ αρπαξουν..παιρνει καθε μια το ψαρακι της...
broocklin
Νεοφερμένο μέλος

Kanelogarifalo
Νεοφερμένο μέλος
δεν εχω δει κατι διαφορετικο, ουτε σε συνταγες online ουτε σε ετοιμες ωμες τροφες του εμποριου. Στις τροφες του εμποριου λενε οτι αυξανεις την ποσοτητα τροφης.
Τωρα του δινω αυτη την τροφη και οπως θα δεις δεν εχουν διαφορετικες τροφες για γατακια![]()
Στην Ελλαδα την βρίσκεις αυτή την τροφή;
Ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω ωμη διατροφή στις 2 γατουλες μου αλλα επειδη ειμαι λιγο επιφυλακτικη με το αν θα μπορέσω να τους δίνω όλα όσα χρειάζονται, σκεφτόμουν να αρχισω με έτοιμη ωμή τροφή.
Απλά δεν ξέρω που μπορώ να βρώ στην Αθήνα (μένω Βριλήσσια).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
catandie
Δραστήριο μέλος
hahahaha δεν θα αγριεψει!!! Εγω πολλες φορες του δινω και το αιμα που σταζει απο τον κιμα και δεν εχει γινει ακομα βρυκολακαςΟ ναρουτο εχασε αρκετο λιπος απο την κοιλια (εκεινο που κρεμοταν) και εγινε παρα πολυ κινητικος. Εχει δεσει επισης παρα πολυ και εγινε μυωδης. Το πιο πιθανο ειναι να χασει λιπος και ο Αντρεας γιατι θα μειωθει κατα πολυ η καταναλωση υδατανθρακων οι οποιοι ευθυνονται για την παχυσαρκια στις γατες. Ο ναρουτο εβαλε βαρος αλλα εχασε λιπος, οποτε μη βασιζεσαι μονο στο βαρος αλλα στον σωματοτυπο του γατου.
Ειναι λιγο ζορικη διαδικασια, αλλα αν φτιαχνεις μεγαλες ποσοτητες και τις βαζεις στην καταψυξη θα σου κρατανε πολυ καιρο. Ο ναρουτο τρωει 125γρ κουνελι την ημερα (υποθετω οτι ο Αντρεας θα πρεπει να τρωει γυρω στα 100γρ λογω του οτι ειναι πιο μικροσωμος απο τον ναρουτο). Παντως αν βρεις κρεοπωλη να σου αλεθει το κρεας, θα σου ειναι ολα πανευκολα. Ουτε καν θα χρειαζεται να υπολογιζεις το ασβεστιο. Θα παιρνεις το αλεσμενο κουνελι/κοτοπουλο σπιτι, θα προσθετεις 3-4 κροκους, ελαχιστο αλατι (για ιωδιο), θα το χωριζεις σε μεριδες και στην καταψυξη. Τον Αντρεα τον κοβω να τρωει και κοκκαλα αφου δεχτηκε το ωμο τοσο ευκολα![]()
Καλημερα, πολυ ωραια και ενδιαφεροντα ολα αυτα που γραφετε εδω.... δεν ειχα ανακουσει κατι για ωμοφαγια, κι ακομα δεν εχω ρωτησει τον κτηνιατρο... αλλα αυτο το λιπακι που κρεμεται στην κοιλια τους, πολυ με ενοχλει....πφφφ και δεν εννοω απο αισθητικης αποψης, αλλα απο αποψη υγειας....
Να κανω μια ερωτηση.... Αντε και ρηκα τον κρεοπωλη που μου τα αλεθει ολα αυτα.... μετα που πατε σπιτι, τα πλενετε? η αν μπουν καταψυξη δεν χρειαζεται? και ποσο παιρνεις για να σου κρατησει ποσο? πχ πας στο κρεοπωληκ και λες τι? αλεσε μου 2 κοτοπουλα? και τους δινεις μεριδες απο εκει και κρατανε ποσο?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool