Tiger Lilly
Νεοφερμένο μέλος
Π.χ. μια φτερούγα κοτόπουλου με μια καρδιά και λίγο συκώτι δυο φορές την μέρα είναι αρκετή;
Θέλω να τους δίνω ολόκληρα κομμάτια κρέας, αφού τρώνε μέχρι και τα κοκαλάκια χωρίς προβλημα, αλλά δεν ξέρω να υπολογίσω ποσότητα.
Συνολικά πόσα γραμμάρια πρέπει να τρώει; Λογικά όχι τα 80-100 γραμμάρια που τρώει σε ξηρά...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
. Μπορείς να ξεκινήσεις με μια ποσότητα, πχ 150γρ, και αν δεις ότι αδυνατίζει ή στρογγυλεύει, αυξομειώνεις ανάλογα την ποσότητα. Ο δικός μου (8 κιλά) τρώει γύρω στα 200-250γρ την ημέρα. Μη δίνεις μόνο φτερούγες, δίνε και μπούτι γιατί περιέχει περισσότερη ταυρίνη. Συκώτι δεν είναι απαραίτητο να δίνεις καθημερινά. Μπορείς να δίνεις συκώτι σε 2-3 γεύματα την εβδομάδα και να σου πω την γνώμη μου, είναι καλύτερα έτσι γιατί ειναι πιο εύκολο να ελέγχεις την ποσότητα που πρέπει να τρώει.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Καλημερα, πολυ ωραια και ενδιαφεροντα ολα αυτα που γραφετε εδω.... δεν ειχα ανακουσει κατι για ωμοφαγια, κι ακομα δεν εχω ρωτησει τον κτηνιατρο... αλλα αυτο το λιπακι που κρεμεται στην κοιλια τους, πολυ με ενοχλει....πφφφ και δεν εννοω απο αισθητικης αποψης, αλλα απο αποψη υγειας....
Να κανω μια ερωτηση.... Αντε και ρηκα τον κρεοπωλη που μου τα αλεθει ολα αυτα.... μετα που πατε σπιτι, τα πλενετε? η αν μπουν καταψυξη δεν χρειαζεται? και ποσο παιρνεις για να σου κρατησει ποσο? πχ πας στο κρεοπωληκ και λες τι? αλεσε μου 2 κοτοπουλα? και τους δινεις μεριδες απο εκει και κρατανε ποσο?
δεν τα πλένουμε
Εγώ έχω πάρει μηχανή για κιμά και τα αλέθω όλα στο σπίτι μου. Συνήθως παίρνω 2 μικρά κοτόπουλα (γύρω στα 1400γρ το ένα), 300-400γρ καρδιές και γύρω στα 180γρ συκώτι. Βγάζω τα κόκκαλα από το κοτόπουλο, κόβω το κρέας σε κομμάτια και αλέθω μόνο τα κόκκαλα, τις πέτσες, τα συκωτάκια και τις καρδιές (αν δεν τα αλέσω δεν τα τρώει). Βάζω 4 κρόκους αυγού, λίγο νερό, λίγο αλάτι και λίγο λάδι και τα χωρίζω σε μερίδες των 400-500γρ. Έπειτα τα βάζω σε πλαστικά ταπεράκια και μετά στην κατάψυξη και έχω τροφή για περίπου 15-20 μέρες. Δεν ξέρω πόσο κρατάνε γιατί δεν τα αφήνω πάνω από μήνα στην κατάψυξη.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχω όμως κάτι πραγματάκια που θα ήθελα να ρωτήσω:
1) Δίνουνε καρδιές τα κρεοπωλεία; Δεν έχω δει ποτέ! Από εντόσθια, μόνο συκώτι μοσχαρίσιο και κοτόπουλου

2) Από οικονομικής άποψης, πως βγαίνει η αποκλειστικά ωμή διατροφή;
3) Διάβαζα το σάιτ μιας κτηνιάτρου για την ωμή διατροφή και παρ'όλο που εκείνη ήταν υπέρ, κατάφερε να με πανικοβάλλει με ένα κάρο συμπληρώματα και τις διαφορετικές δοσολογίες. Τόνιζε το πόσο σημαντικό είναι να ακουλουθείς τη συνταγή πιστά γιατί αλλιώς η γάτα μπορεί να αρρωστήσει, κλπ κλπ. Υπάρχει κάτι πιο εύκολο; Εάν ξεμείνω σε κάποια φάση και δεν έχω μια καρδιά ή ένα συκώτι, θα πάθει τίποτα το γατί;
Το χειρότερό μου θα ήταν να στερήσω πολύτιμα θρεπτικά συστατικά από το γάτο μου.
Ευχαριστώ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
https://www.naturalinstinct.com/products/Cat-Food-(Chicken-&-Beef)-1kg.html
Ξεκινάμε λοιπόν σε κάνα δίμηνο που θα είμαστε εκεί

Έχω χαρεί άπειρα

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Καρδιες δινουν. Η μαμα μου εχει δει σε σουπερμαρκετ. Συκωτι συνηθως δινω απο κοτα και καμια φορα απο γαλοπουλα. Το μοσχαρισιο δεν το τρωει. Ενιοτε του δινω και στομαχια παπιας (οταν καταφερνω να τα βρω στο σουπερμαρκετ).
Ενα απο τα πιο σημαντικα συμπληρωματα ειναι το ασβεστιο. Θα σου προτεινα να παρεις μηχανη να αλεθεις κρεας με το κοκκαλο (κουνελι, κοτοπουλο, παπια κτλ) και επισης θα σου προτεινα να αγοραζεις ολοκληρο το ζωο, πχ ολη την κοτα, οχι μονο μονο μπουτι ή στηθος. Ειναι πολυ σημαντικο να κρατας την ισορροπια ασβεστιου-φωσφορου γιατι αν διαταραχτει, η γατα σου μπορει να αντιμετωπισει σοβαρα προβληματα υγειας. Εχω βρει μηχανες κατω απο 100 ευρω και φαινονται καλες (επελεξε τουλαχιστον πανω απο 600 watt μηχανη, στοχευε για 1000 watt). Μπορει να ειναι ακριβες, αλλα μακροπροθεσμα θα την εχεις ξεπληρωσει απο την τροφη γιατι εμενα τουλαχιστον μου εχει βγει πιο φθηνη η σπιτικη ωμη απο τις τροφες του εμποριου. Μου βγαινει γυρω στα 20-30 τον μηνα, αναλογα με τα κρεατα που τρωει γιατι μερικες φορες του παιρνω περιστερι και περδικα τα οποια κοστιζουν 15 το κομματι.
Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πολύ χρήσιμες συμβουλές, ευχαριστώ πάρα πολύ! 
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Θα ρωτησω την κοπελα και θα σου πω απο που παιρνει τα φαρμακα, νομιζω ομως απο τον ομοιοπαθητικο γιατρο της.Λεω να δοκιμασω αλλη εταιρεία εκτος της,royalγιατι αυτη τους δινω σ ευχαριστώ παντως ομοιοπαθητικα για αλλεργια;χαπι κρεμα κ απο τι φαρμακεία;με κτηνιατρικα η ειναι τα ιδια με των ανθρωπων;
spinner
Νεοφερμένο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool