Γάτες με σκυλάκι αναζήτηση συμβουλής

χριστινα

Διάσημο μέλος

Η χριστινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 2.873 μηνύματα.
ΚΑλησπέρα αν κ πέρασε καιρός.
ΚΑλώς ή κακώς πλην των 4 γατιων κατέληξα κ με σκυλάκι και προσπαθώ να τα εξοικειώσω :/:
Αν θυμαμι καλα υπάρχουν μέλη που τα συνδύασαν, οπότε σε αυτή τη περίπτωση μπορεί κανεις να απαντησει μπας και βγάλω άκρη;;
Η αλήθεια είναι πως τα εχω βρει λίγο δύσκολα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

To σημαντικό είναι τα ζώα να μυρίσουν και να συνηθίσουν το ένα το άλλο. Σε αυτό θα βοηθήσεις και εσύ βάζοντας αντικείμενα δικά τους να τα μυρίζουν μεταξύ τους. Θα πρέπει να χαϊδεύεις και τις δύο πλευρές και να μην μεροληπτείς υπέρ του ενός ή του άλλου. Τα ζώα καταλαβαίνουν τις αδυναμίες. Προσπάθησε να τα ωθήσεις να παίξουν μαζί κεντρίζοντάς τους το ενδιαφέρον με ένα παιχνίδι. Να είσαι πάντα παρούσα όμως μην τσακωθούν. Να έχεις πάντα κοντά σου ένα ψεκαστήρι με νερό σε περίπτωση που κάνουν κάτι που δεν πρέπει να τα ψεκάζεις. Βασικό βέβαια είναι να είναι και τα ζώα καλοπροαίρετα και να μην είναι άγρια. Θέλει μεγάλη υπομονή αλλά είναι δυνατόν:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΤΑ γατάκια μου δεν είναι επιθετικά, ούτε κ το κουτάβι. Όταν ας πουμε το κουτάβι είναι ήρεμο δεν έχουν πρόβλημα να καθησουν κ τα γατακια αν το πάρω στο κρεβάτι. Το πρόβλημα δημιουργείται καθως το κουτάβι θελει να παιξει κ τα κηνυγαει, αυτα τρεχουν κ αυτο νομίζει πως παιζουν κ συνεχίζει. Και οσο κ να γκαρίζω εγω "μη" ή οχι το κουταβι δεν ακουει τίποτα. Αυτο φανταζομαι όσο μεγαλώνει το κουτάβι κι αφου εκπαιδευτει (το θεωρησα απαιραιτητο αλλα πρεπει να παει 6 μηνων, αρα θελω ακομη 3 μηνες) θα μετριαστει. Ελπιζω τουλαχιστον. Παροντικα κρατω το κουταβι με πορτακι στη κουζινα, τα γατακια αν θελουν μοαινουν αλλα συνηθως τα καταδιωκει να παιξει και είναι αγαρμπο. Τουλαχιστον όμως το υπόλοιπο σπίτι το εχουν τα γατακια ελευθερα. Για λίγη ωρα αφηνω κ το σκυλακι υπο την επίβλεψή μου παντα αλλά τρεχει σαν παλαβο κ δεν αρεσει καθολου στα γατακια
Απλα ηθελα να ακουσω αν το εχει ζησει κανεις κ αν στο μελλον βελτιωνεται η κατασταση. Απο σκυλακια δεν ξερω πολλά ομολογω

Eγώ πάλι είχα το αντίθετο. Πολύ ήρεμη σκυλίτσα πολύ δεκτική με τα γατάκια και μια ζωηρή Σουσού ΄γατουλίτσα που τρέχει σαν παλαβή και θέλει να παίξει και με την σκυλίτσα. Είναι όμως τόσο καλή που ίσα ίσα την αγαπάει την μικρή. Εγώ νομίζω ότι είσαι σε καλό δρόμο. Το κουταβάκι θα ηρεμήσει μεγαλώνοντας και θα δεις τρομακτική αλλαγή. Εξάλλου αφού δεν υπάρχει επιθετικότητα δεν υπάρχει πρόβλημα. Βέβαια μην τα αφήνεις μαζί όταν λείπεις. Αυτό κάνω κι εγώ παρόλο που είναι φιλαράκια. Για να είμαι ήσυχη

Τον τελευταίο καιρό και εγώ έχω σκεφτεί πολύ πάνω σ' αυτό το θέμα.:hmm:
Να ρωτήσω κάτι και εγώ.
Αν είναι ενήλικος ο σκύλος και έρθει σε περιβάλλον που χρόνια ζουν γάτες θα είναι πολύ δύσκολη η προσαρμογή;;:hmm:
Περισσότερο ανησυχώ πως θα μπορούσαν να δεχτούν τον σκύλο οι γάτες.:hmm::hmm:

Τον τελευταίο καιρό και εγώ έχω σκεφτεί πολύ πάνω σ' αυτό το θέμα.:hmm:
Να ρωτήσω κάτι και εγώ.
Αν είναι ενήλικος ο σκύλος και έρθει σε περιβάλλον που χρόνια ζουν γάτες θα είναι πολύ δύσκολη η προσαρμογή;;:hmm:
Περισσότερο ανησυχώ πως θα μπορούσαν να δεχτούν τον σκύλο οι γάτες.:hmm::hmm:

Eμένα η σκυλίτσα όταν την βρήκαμε ήταν 1 χρόνου οπότε εξαρτάται από τον χαρακτήρα του ζώου:)

Μακαρι να ηρεμησει το σκυλακι και να μην φρικαρει τα γατακια τρεχοντας πίσω τους για να πάιξει. Σε αυτο ελπίζω κι εγω....:/:
Φυσικα και μονα τους όχι. Απλά εχω το σκυλακι στη κουζίνα κ στη πόρτα έβαλα πορτακι για να μπαινουν τα γατακια αν θελουν (η κλειστη πορτα αποτέλεσε αφορμη γατοχορωδιας) και όποτε μπαινουν το σκυλάκι τρεχει σαν παλαβο να παιξει. ΜΑκαρι!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back