Γάτος με πρόβλημα απόφραξης ουρήθρας

kostask

Νεοφερμένο μέλος

Ο kostask αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 59 ετών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Έχω ένα γατούλη 8 ετών ο οποίος παρουσιάζει πρόβλημα απόφραξης της ουρήθρας με τουλάχιστον 5 επεισόδια εδώ και 2,5 χρόνια. Μέχρι τώρα νόμιζα ότι είχε πρόβλημα με κρυστάλλους στρουβίτη και έκανε επανειλλημένα θεραπεία με τροφή c/d της hill's και αντιβίωση και παρόλα αυτά "ξαναβούλωσε". Μετά το τελευταίο επεισόδιο πριν 1,5 μήνα ο καινούργιος κτηνίατρος που τον πήγα μου είπε ότι δεν έχει κρυστάλλους, ότι η πάθηση του είναι ιδιοπαθής και να του δίνω κανονική τροφή, οπότε άρχισα να του δίνω την senior της hill's. Παρόλα αυτά ενώ φαινόταν να πηγαίνει καλά ξαφνικά ξαναβούλωσε. Από τα ούρα που εξετάστηκαν αμέσως μετά την επέμβαση προέκυψε ότι ήταν καθαρά και ο γιατρός μου είπε ότι έφραξε μάλλον από πρωτεϊνικό βύσμα. Μετά όμως από μία ώρα με ειδοποίησε ότι έβαλε τα ούρα στο ψυγείο και με νέα εξέταση βρήκε κρυστάλλους στουβίτη και να ξεκινήσω θεραπεία με s/d. Από ότι όμως νομίζω, τα ούρα δεν πρέπει να μπαίνουν ψυγείο πριν την εξέταση γιατί δημιουργούνται κρύσταλλοι. Σημειωτέον, πριν μιάμιση βδομάδα είχαν πάλι εξεταστεί τα ούρα (εκτός ψυγείου) και δεν βρέθηκαν κρύσταλλοι.
Μπορεί παρακαλώ κάποιος να μου ‘πεί εγγυημένα τι πραγματικά ισχύει, πώς πρέπει να εξετάζονται τα ούρα για κρυστάλλους και εάν είναι φυσιολογικό να δημιουργείται στρουβίτης όταν τα ούρα μένουν στο ψυγείο ή όταν πάνε για εξέταση μετά από 16 ώρες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω να σου απαντήσω ακριβώς γι' αυτό που ρωτάς... Όμως θεωρώ πως αν έχεις την δυνατότητα να επισκεφθείς έναν άλλον κτηνίατρο, θα σου συνιστούσα να πας στον Αίλουρο
Το λέω γιατί βλέπω πως έχεις ταλαιπωρηθεί αρκετό διάστημα... Πάρε εκεί έστω και τηλεφωνικά να σου δώσουν μία συμβουλή και να κλείσεις ίσως καποιο ραντεβού.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τον γατούλη σου... Να μας λες νέα του!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

θα σου συνιστούσα να πας στον Αίλουρο
Λίγο μακριά του πέφτει ο Αίλουρος...
Γράφει από Θεσσαλονίκη.

Κώστα, σε ποια περιοχή είσαι;

Ωχ σόρρυ... Άκυρο... :redface:
Απ' τη βιασύνη μου δεν πρόσεξα περιοχή.... (τι βλάκας που είμαι..)
Τότε Θεσσαλονικιές μου, προτείνετε έναν καλό κτηνίατρο, να μην ταλαιπωρείται..

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Βρίσκομαι στην περιοχή Καλαμαριάς. Παρ΄όλα αυτά έστειλα mail με την ερώτηση μου στον ailouro και ελπίζω να απαντήσει

Στο παρακάτω λινκ θα βρεις ένα ζιπαρισμένο αρχείο που περιέχει κτηνίατρους δοκιμασμένους από μέλη του φόρουμ. Κατέβασέ το, άνοιξέ το και δες αν έχει κανέναν στην περιοχή σου.
https://www.mypetz.gr/threads/Λίστα-κτηνιάτρων.221742/

Επίσης, αν μένεις στην περιοχή γύρω από το δημαρχείο Καλαμαριάς, μπορώ να σου στείλω με προσωπικό μήνυμα τα στοιχεία του ιατρείου όπου πηγαίνει τον σκύλο της μια φίλη μου. Μου έχει πει τα καλύτερα.

ο.κ. zbeebz , στείλε μου με μήνυμα τα στοιχεία του κτηνίατρου. Δεν είναι πολύ μακριά. Ευχαριστώ

ο.κ. zbeebz , στείλε μου με μήνυμα τα στοιχεία του κτηνίατρου. Δεν είναι πολύ μακριά. Ευχαριστώ
Δώσε μου λίγη ώρα να την πάρω τηλ και θα σου στείλω το σχετικό μήνυμα.

Πάντως για να σου καταθεσω την εμπειρια μου, ο γάτος μου όταν αντιμετωπισε αυτο το προβλημα, του δώσαμε αντιβίωση, την baytril, μία αλοιφη για συμπλήρωμα διατροφής και την c/d. Όταν ξαναπαρουσίασε το ίδιο πρόβλημα, απλα αντικαταστησαμε τη c/d με την s/d και εδω και 2 χρόνια δεν υπάρχει κανενα πρόβλημα.καλη επιτυχια

Απο ερευνες προκυπτουν τα εξης:
α)το ουρο θα πρεπει να εκτιμηθει αμεσως μετα την συλλογη του
β)μια γατα μπορει να εχει ουρολιθους χωρις την παρουσια κρυστλλων στο ουρο
γ)92% των δειγμάτων ουρου που ελεγχθηκαν μετα απο 24 ωρες παρουσιασε κρυσταλλους σε αντιθεση με το 24% που ελεγχθησαν αμεσως μετα την συλλογη
δ) το στρες αυξανει το ph του ουρου

Κώστα, τελικά τι έγινε; Έβγαλες άκρη;;;;
Πώς πάει ο γατούλης;

Λίγο καθυστερημένη η απάντηση μου. Δεν "ξαναβούλωσε" ευτυχώς αλλά έχει πολλά λευκά αιμοσφαίρια στα ούρα και το ψάχνω. Δυστυχώς σε όσους κτηνιάτρους τον πήγα μου λένε διαφορετική γνώμη και δεν ξέρω τι να ακολουθήσω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

να ρωτησω κατι? ποια ειναι τα συμπτωματα? πως διαπιστωνεις οτι το γατακι σου εχει προβλημα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λίγο καθυστερημένη η απάντηση μου. Δεν "ξαναβούλωσε" ευτυχώς αλλά έχει πολλά λευκά αιμοσφαίρια στα ούρα και το ψάχνω. Δυστυχώς σε όσους κτηνιάτρους τον πήγα μου λένε διαφορετική γνώμη και δεν ξέρω τι να ακολουθήσω
Στην θεσ/νικη υπαρχει το Anima, σαν νοσοκομειο ζωων. Δεν εχω ιδεα ομως τι ρολο παιζει, δεν πηγα ποτε. Ισως θα ξερει καποιος απο Θεσ/νικη.

Το βασικό σύμπτωμα είναι ότι πηγαίνει στην τουαλέτα, όπου παραμένει έως και 10 λεπτά, ουρώντας μόνο σταγόνες ή και καθόλου. Μετά από αυτό πηγαίνει συνέχεια στην άμμο του χωρίς επιτυχία. Εκεί καταλαβαίνω ότι έχει "βουλώσει". Όσο για το anima, το επισκέφτηκα και αυτό σε κάποιο επείγον περιστατικό, όπου διανυκτέρευε ένας νεαρός κτηνίατρος του οποίου του τρέμανε τα χέρια ενώ προσπαθούσε να περάσει τον καθετήρα από την ουρήθρα και φυσικά στο τέλος αναγκάστηκε να παρακεντήσει την κύστη για να βγάλει τα ούρα. Γενικά το κέντρο αυτό μου φάνηκε πολύ ψυχρό και δεν μου έδωσε καλή εντύπωση. Βασικά το πρόβλημα είναι ότι οι κτηνιατρικές κλινικές που δουλεύουν πολλές ώρες έχουν πολλούς άπειρους κτηνιάτρους για να καλύψουν τις ώρες. Έχει τύχη να πάρω 3 διαφορετικές και αντιφατικές γνώμες από το ίδιο κέντρο ανάλογα με τον ιατρό που ήταν εκεί. Τα δε μικρά ιατρεία συνήθως δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για πιό δύσκολες περιπτώσεις και εξετάσεις.
Παρεπιπτώντος, ξέρει κάποιος που μπορώ να κάνω καλιέργεια ούρων και αντιβιόγραμμα στην Θεσσαλονίκη.

Κώστα, σου έστειλα πμ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back