danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
δε θέλω σε καμία περίπτωση να σε προσβάλλω, αλλά θα σου απαντήσω με κάθε ειλικρίνεια γιατί αλλιώς δεν έχει και νόημα.
Κατ' αρχάς πρέπει να σου πω ότι θεωρώ την ιδέα σου εξαιρετικά κακή και μάλιστα τόσο που για να λέμε την αλήθεια με σόκαρε λιγάκι.
Κατ'αρχάς στο αρχικό σου μήνυμα διακρίνω κάποιες μικρές λεπτομέρειες που όμως λένε πολλά για μένα, και συγκεκριμένα:
- όπως ανέφεραν και άλλα μέλη πολύ σωστά, ο τρόπος που μιλάς για "το γάτο" φαίνεται λίγο ψυχρός και απρόσωπος.
- γράφεις ότι ο γάτος "φοβάται τους θορύβους", αλλά αμέσως μετά ότι "δε δείχνει και ιδιαίτερα ανήσυχος". Αυτό κάτι σε "έλα μωρέ τώρα" μου κάνει.
- έθεσες το μήνυμα στην κατηγορία "νέα γάτα στο σπίτι". Ενώ όπως καταλαβαίνω το σπίτι είναι καινούριο και όχι ο γάτος, αφού όπως λες τον έχεις καιρό και τον νοιάζεσαι. Λεπτομέρεια της λεπτομέρειας θα μου πεις αλλά μέσα στο γενικό κλίμα...

Όσον αφορά τώρα την ουσία, ας είμαστε λιγάκι σοβαροί. Δεν χρειάζεται κανείς να είναι κτηνίατρος για να καταλάβει το αυτονόητο, ότι μια γάτα μόνη στη βεράντα και εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες, που βλέπει τον άνθρωπό της μέσα σε ένα ζεστό, ήσυχο σπίτι από το γυαλί ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι ευτυχισμένη. Τι να κάνουμε τώρα δηλαδή; Να αλλάξουμε την ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ για να βολεύει τον καθένα μας; Με συγχωρείς πολύ που σου το λέω, αλλά νομίζω ότι και εσύ ξέρεις πολύ καλά ότι η κοινή λογική είναι εντελώς αντίθετη με αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις. Αν δεν το ήξερες άλλωστε, θα έβαζες σε εφαρμογή την ιδέα σου ωραία και όμορφα χωρίς να ρωτήσεις κανένα. Σε προβληματίζει όμως και πολύ καλά κάνει γιατί κάπου κι εσύ αντιλαμβάνεσαι ότι το έχεις δει λίγο ανάποδα το θέμα.
Βούλα μου, το θέμα και το ωραίο με τα ζώα είναι ότι όταν δεθούν με τον άνθρωπό τους τον αγαπούν ανιδιοτελώς. Πού αλλού να βρεις ανιδιοτελή αγάπη εδώ που ζούμε; Το έχεις εύκολο; Θα έλεγα λοιπόν αφού παίρνεις την ανιδιοτελή αγάπη του ζώου, να του ΔΩΣΕΙΣ κιόλας αυτό ακριβώς το ίδιο πράγμα. Αλλιώς δώσε το κάπου που να μπορεί να το έχει αυτό και μην μου πεις σε παρακαλώ ότι το κάνεις ήδη.
Θα έβαζες το ζώο στο ζεστό σου σπίτι, στον προσωπικό σου χώρο, με τη μυρωδιά σου και τη ζεστασιά σου, υπό τον όρο ότι δεν μαδάει!
Ενώ τώρα που μαδάει το αποβάλλεις στη βεράντα! Θέτεις στο ζώο για να το βάλεις στο σπίτι σου όρους τέτοιους, στους οποίους από τη φύση του δεν μπορεί να ανταποκριθεί όσο και να το θέλει. Το καταδικάζεις να βλέπει τη μόνη του παρέα μέσα από το γυαλί γιατί η φύση πώς να το κάνουμε του έδωσε τρίχωμα (και να σημειώσω εδώ Βούλα μου ότι και εγώ μαδάω τραγικά, σίγουρα πιο πολύ από το γάτο σου. Τι να κάνει και τι να πει ο καημένος ο αδερφός μου που συγκατοικούμε
. Το θεωρείς ειλικρινά λύση αυτό; Θεωρείς ότι το ζώο μπορεί ποτέ να είναι ευτυχισμένο με αυτά τα δεδομένα;Προβάλλεις επίσης σαν επιχείρημα ότι το ζώο όταν σε βλέπει παρ' όλα αυτά γουργουρίζει. Είναι αυτό επιχείρημα; Σοβαρά τώρα. Κι εγώ αν ήμουν όλη μέρα στη βεράντα με την μπαλκονόπορτα κλειστή, όταν έβλεπα ζεστό χέρι να έρχεται να με χαϊδέψει θα ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΟΥΝ από τη χαρά μου. Όχι απλά θα γουργούριζα. Αυτό σημαίνει ότι θα ήμουν ευτυχισμένη; ΟΧΙ βέβαια. Αν βάλεις στον πεινασμένο ένα πιάτο φαγητό θα σου πει χίλια ευχαριστώ. Αυτό δε σημαίνει ότι η ζωή του είναι καλή.
Θεώρησες ότι τα υπόλοιπα μέλη που σου απάντησαν, με υπέρ του δέοντος ευγενικό και προσεκτικό τρόπο, σου λένε "υπερβολές" και ότι "δίνουν στη γάτα ανθρώπινα χαρακτηριστικά". Λυπάμαι, αλλά όχι. Αποδίδεις στους άλλους ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που κάνεις εσύ. Εσύ είσαι που επιλέγεις ποιά χαρακτηριστικά της γάτας σε βολεύουν ή όχι και ανάλογα κρίνεις. Πώς είναι δυνατό να θεωρείς ότι η ανάγκη για ζεστασιά και συχνή επαφή με ζωντανά πλάσματα είναι "ανθρώπινη ανάγκη που την προβάλλουμε στη γάτα"; Το πιστεύεις πραγματικά αυτό που λες; Δεν είμαι κτηνίατρος ούτε ειδική στα ζώα, αλλά τη θεωρώ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ανάγκη της γάτας, του σκύλου, ή και του ελέφαντα αν θες να έχει επαφή με ζωντανά πλάσματα. Αυτό είναι και το πλεονέκτημα του αδέσποτου απένταντι στο γάτο "της βεράντας" που σκέφτεσαι να δημιουργήσεις: η γάτα του δρόμου αντιμετωπίζει κινδύνους, έχει όμως το πλεονέκτημα ότι δεν έχει μεν αφεντικό έχει όμως την ελευθερία της και φυσικά όλες τις υπόλοιπες γάτες. Έχεις δει γάτες αδέσποτες να κουλουριάζονται μαζί στο κρύο; Μόνο η εικόνα αυτή είναι μια καλή απάντηση στα επιχειρήματά σου.
Τέλος ελπίζω πραγματικά ο κτηνίατρος τον οποίο θα συμβουλευτείς να σταθεί στο ύψος του και να μην σου πει μόνο το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ (ότι δηλαδή η γάτα αν της βάζεις φαγητό και νερό θεωρητικά επιζει και μέσα στη μπανιέρα σου, οποία έκπληξις!!
) για να σε ξεφορτωθεί και να πάει στον επόμενο, αλλά να σου δώσει και αυτός όπως και όλοι εμείς εδώ να καταλάβεις ότι μέρος και "κλειδί" αν θες του να ζεις με ζώο (ή και με άνθρωπο εδώπου τα λέμε πλάκα-πλάκα) είναι ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ. Φυσικά το ζώο δεν είναι ρόδινο ούτε λούτρινο. Όπως και οι άνθρωποι ώρες ώρες κάνουμε τη συγκατοίκηση για τους άλλους κόλαση.
Ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά και διαλέγεις καλή μου αν η κατάσταση σου ταιριάζει ή όχι. Αν όχι κάνε τη χάρη σε σένα και το γάτο και δώσε τον κάπου που θα τον εκτιμούν και δεν θα αντικαθιστούν τα αυτονόητα με "συμβουλή κτηνιάτρου" (λες και πχ ο παθολόγος ή ο ΩΡΥΛΑ σου μπορεί να εκφέρει άποψη αν θα είσαι ευτυχισμένη σε παγκάκι στην Ομόνοια....).
Με συγχωρείς πολύ αν σε στενοχώρησα ή σου μίλησα σκληρά, αλλά η δική σου σκληρότητα με πλήγωσε πραγματικά και δε μετανιώνω για όσα σου είπα γιατί τα είπα από την καρδιά μου.
Εύχομαι ΟΛΟΨΥΧΑ το καλύτερο για το γατούλη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Pocahontas
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δεν ειναι αυτο το ζητουμενο σε αυτην την περιπτωση...μόνο η δικιά μου γάτα μαδάει μια φορά το χρόνο?
![]()

Pocahontas
Δραστήριο μέλος

συγγνώμη
fockos
Επιφανές μέλος
Επίσης μια καλύτερη λύση είναι να το αφήσεις σε κανά συγγενή σου αν έχεις που μένει σε επαρχία και έχει κήπο ή χωράφι, είναι πολύ καλύτερο για ένα γατάκι να μένει σε φυσικό περιβάλλον και με περιορισμένη ανθρώπινη παρουσιά παρά μέσα σε ένα σκυλόσπιτο στο μπαλκόνι μια πολυκατοικίας μεγαλούπολης.
Pocahontas
Δραστήριο μέλος
και το βγάζεις στο μπαλκόνι
γιατί κλαίει.
μπορεί να ακούγεται υπερβολικό
αλλά εγώ τα γατουλίνια μου τα έχω σαν αδερφάκια μου.
αν του έχεις ένα στρωματάκι να κάθεται εκεί και να μην ανεβαίνει στους καναπέδες
δε νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα με τις τρίχες
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Διαφωνω καθετα..με την εννοια οτι ουτε το ενα..ουτε το αλλο ειναι οι ενεδειγμενες λυσεις...καθολου καλυτερα δεν ειναι να ζουνε αδεσποτα..γιατι αδεσποτα ειναι οταν ζουνε εξω...εχω πικρη πειρα απο αυτο...σε επαρχια ζω,οσα γατακια φροντιζα στο χωραφι...ή τα πατησαν αυτοκινητα..ή φολα,ή απο αρρωστιες πηγαν....μην λεμε και οτι θεμε..εννοειται πως δεν συζηταμε καν για το μπαλκονι..ειπαμε,κακοποιηση ζωου θεωρειται ακομα και απο το ν ομο..αλλα μπορει η κοπελα να το δωσει για υιοθεσια..για μεσα στο σπιτι..Επίσης μια καλύτερη λύση είναι να το αφήσεις σε κανά συγγενή σου αν έχεις που μένει σε επαρχία και έχει κήπο ή χωράφι, είναι πολύ καλύτερο για ένα γατάκι να μένει σε φυσικό περιβάλλον και με περιορισμένη ανθρώπινη παρουσιά παρά μέσα σε ένα σκυλόσπιτο στο μπαλκόνι μια πολυκατοικίας μεγαλούπολης.

fockos
Επιφανές μέλος
Eμένα η μαμά δε ήθελε γάτες μέσα στο σπίτι και αναγκαστικά τα είχα έξω από αυτό.
Το περίεργο ήταν ότι όταν κρυφά τα έβαζα μέσα για να παίξω αυτά βγαίνανε έξω. Γενικά και τα δύο γατιά Μένιος και η Χαιδούλα είχαν μια ωραία ζωή. Μου άρεσε να τα παρακολουθώ στο χωράφι, είναι αρκετά εντυπωσιακό να βλέπεις γάτακι να πιάνει σπουργίτι στον αέρα. Όταν πέθανε ο Μένιος η Χαιδούλα έφτιαξε έναν λάκο και τον έθαψε.
έχεις δίκιο τα αυτοκίνητα και οι κακοί άνθρωποι είναι πολύ επικύνδινα για τα γατάκια
( κάποια μέτα η Χαιδούλα εξαφανίστηκε απ'οτο σπίτι και δε την ξαναείδα... ίσως την πάτησε αυτοκίνητο)

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
vavavoumakos
Δραστήριο μέλος
Οταν μπερδευεις βεβαια στη διαδικασια να παιρνεις πιο σοβαρα την αποψη ενος "ειδικου" απο τα ιδια σου συναισθηματα τοτε δεν εχει νοημα η ολη κουβεντα.
Εδω μεσα ο κοσμος που γραφει ειναι κοσμος που "ζει" για τις γατες , και δεν "ζει" απο αυτες οπως ο Χ κτηνιατρος , οποτε δεν προκειτε κανεις μα κανεις να σου πει οτι ειναι σωστη η επιλογη σου.
Παρολαυτα οτι ειναι να γινει θα γινει , και δεν θα εισαι ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος που τελικα δεν αντεξε να εχει κατοικιδιο. Αν και πιστευω το γεγονος οτι προβληματιζεσαι δεν σε καθιστα αναισθητη , και τελικα θα κανεις το σωστο
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Μακάρι να κάνεις το σωστό αν διαβάζεις.. Να δεις αυτό το γατάκι σαν ένα πλασματάκι και όχι σαν ένα κατώτερο ον επειδή είναι "ζώο"
Pocahontas
Δραστήριο μέλος

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Ο άνθρωπος κουβαλά τη ψευδαίσθηση ότι είναι ανώτερος από τα ζώα.. όμως αυτά σκοτώνουν μόνο από έντστικτο ενώ ο άνθρωπος είναι ικανός για απίστευτο κακό... ''ανώτερο'' ον...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Skia
Νεοφερμένο μέλος
Οι γονείς μου έχουν υιοθετήσει ένα αδεσποτάκι-γατακι-τιγράκι που είχε μπει στη μηχανή του αυτοκινήτου μου - ενώ στην αρχή υπήρχαν προβλήματα (όπως τρίχες, νυχάκια που τρυπούσαν δερμάτινους καναπέδες, κτλ), πλέον τα έχουμε ξεπεράσει όλα και η μικρή έχει γίνει μέλος της οικογένειας.
Για τις τρίχες κάνει πολύ καλή δουλειά το Furminator : https://www.furminator.com . Το χρησιμοποιώ στα δικά μου γατάκια, κάνει θαύματα, ακόμα και κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού που μαδάνε σαν τρελά.
Αν μας διαβάζεις ακόμα, κάνε το βήμα και αγόρασε ένα furminator (Και θα με θυμηθείς!)

βουλα54924
Νεοφερμένο μέλος
ο γυφτουλας δεν μπορεί να παει να ζήσει μαζί με τα αλλα γατια. θα τον φάνε λάχανο. αυτός εχει μεγαλώσει σε σπίτι.
εχει συνηθίσει το μέρος τωρα, εχει κάποια ωρα την ημέρα, ανάλογα με το προγραμμα μου, που πάιζουμε σε ολο το σπίτι, κυνηγητό, κρυφτό και επιθέσεις. όταν ειμαστε εκει του ανοιγουμε για να σουλατσαρει και μέσα στο σπίτι. αλλα βράδυ και όταν λειπουμε βεράντα. αυτά προς το παρόν και βλέπουμε.
ωράιο φαίνεται αυτό το furminator!εδω στην αθήνα που μπορούμε να το βρούμε? γιατι σε όσα pet shop έχω πάει δεν το έχω δει!αλλιως on line αγορα αλλα τις αποφεύγω..

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Ακόμη θέλω και εγώ να δοκιμάσω αυτό το περίφημο furminator οπότε ενδιαφέρομαι και εγώ να μάθω που μπορώ να το βρώ. Μήπως πωλείται στην amazon;

kounelaki
Περιβόητο μέλος
δεν έχω πάψει βρε παιδια να παρακολουθώ το θέμα. είχα φύγει στην επαρχια, στο πατρικό μου, για να ψηφίσω. εκει στο χτήμα μας εχουμε 15 γατια. χωρις υπερβολες.μπορεί να ειναι και παραπάνω ίσως. ζουν την ζωη τους, λιάζονται και μόνο το πρωι και το βράδυ μαζευονται όλα εκει που τα ταϊζει ο αδερφός μου, για να φάνε τις κροκετες τους.
ο γυφτουλας δεν μπορεί να παει να ζήσει μαζί με τα αλλα γατια. θα τον φάνε λάχανο. αυτός εχει μεγαλώσει σε σπίτι.
εχει συνηθίσει το μέρος τωρα, εχει κάποια ωρα την ημέρα, ανάλογα με το προγραμμα μου, που πάιζουμε σε ολο το σπίτι, κυνηγητό, κρυφτό και επιθέσεις. όταν ειμαστε εκει του ανοιγουμε για να σουλατσαρει και μέσα στο σπίτι. αλλα βράδυ και όταν λειπουμε βεράντα. αυτά προς το παρόν και βλέπουμε.
ωράιο φαίνεται αυτό το furminator!εδω στην αθήνα που μπορούμε να το βρούμε? γιατι σε όσα pet shop έχω πάει δεν το έχω δει!αλλιως on line αγορα αλλα τις αποφεύγω..![]()
Νομιζεις οτι μια ωρα παιχνιδιου την ημερα μπορει να του προσφερει ολα οσα χρειαζεται? Πραγματικα λυπαμαι το γατο...Τα κατοικιδια τα παιρνουμε για να ειναι μελη της οικογενειας μας,οχι για να ζουνε εξορισμενα σε ενα μπαλκονι απλα επιβιωνοντας....
Λυπαμαι αλλα πραγματικα πιστευω πως αν ενας ανθρωπος δεν μπορει να φερθει σε ενα πλασμα οπως θα ηθελε να φερθουνε σε αυτον,ειναι ναζιστης και εγωκεντρικος,και το ιδιο θα φερθει στα παιδια του και γενικως στα πιο αδυναμα πλασματα.
Αληθεια,αν το εκανε καποιος αυτο σε ενα π.χ. αυτιστικο παιδακι με τη δικιολογια οτι ριχνει το χυμο στους καναπεδες και λερωνει,θα το θεωρουσες αποδεκτο?
Ποια η διαφορα?Και τα δυο ειναι αδυναμα πλασματα...
Προσπαθησε να συμβιωσεις και να συμβιβαστεις με τους αλλους και τα ελαττωματα τους.
Ειδαλλως δωσε τον γατουλη σου σε ενα σπιτι που θα τον εχουν σαν μελος της οικογενειας τους που απλα δεν μιλαει καθαρα και περπαταει στα τεσσερα!
Ή εφοσον εσυ εχεις το προβλημα,βγες και ζησε εσυ στην βεραντα κλεισμενη!Δοκιμασε το εστω για μια μερα και σου υπογραφω οτι θα βαρας το κεφαλι σου στον τοιχο απο την ανοια και θα φτασεις σε σημειο να θελεις να αυτοκτονισεις!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Skia
Νεοφερμένο μέλος
δεν έχω πάψει βρε παιδια να παρακολουθώ το θέμα. είχα φύγει στην επαρχια, στο πατρικό μου, για να ψηφίσω. εκει στο χτήμα μας εχουμε 15 γατια. χωρις υπερβολες.μπορεί να ειναι και παραπάνω ίσως. ζουν την ζωη τους, λιάζονται και μόνο το πρωι και το βράδυ μαζευονται όλα εκει που τα ταϊζει ο αδερφός μου, για να φάνε τις κροκετες τους.
ωράιο φαίνεται αυτό το furminator!εδω στην αθήνα που μπορούμε να το βρούμε? γιατι σε όσα pet shop έχω πάει δεν το έχω δει!αλλιως on line αγορα αλλα τις αποφεύγω..![]()
Καλησπέρα και πάλι.
Εμείς είχαμε αγοράσει το furminator από εδώ: https://www.tiierisch.de/produkt/furminator-deluxe-cat (είναι γερμανικό online κατάστημα)
Στην Ελλάδα γνωρίζω ότι σίγουρα το φέρνουν εδώ: https://www.onlinepetshop.gr/product.php?id=711&cat=181 (είναι αξιόπιστο κατάστημα, έχουμε κάνει παραγγελία και δεν είχαμε κανένα παράπονο). Στην περιγραφή γράφει αυτό που έχω διαπιστώσει κι εγώ η ίδια:
μειώνει τριχόπτωση έως 90%
ιδανικό για μακρύτριχα και κοντότριχα ζώα (γάτες και σκύλους)
γρήγορη και εύκολη απομάκρυνση του υποστρώματος και των χαλαρών τριχών
εγγυημένα αφαιρεί τις τρίχες καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη βούρτσα ή χτένα
Εκτός αν καλέσεις σε καμία μεγάλη αλυσίδα pet shop που εμπορεύονται μόνο τροφές και αξεσουάρ και ρωτήσεις εάν μπορούν να σου το φέρουν

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool