Γέννες ιδιωτών

dragonfly-kishar

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η dragonfly-kishar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει από Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 203 μηνύματα.
Τώρα αυτό που κάνεις είναι σωστό καλή μου? προωθείς τα γατιά που ζουν στο σπίτι σου? Δε λυπάσαι καθόλου αυτά που δεν έχουν οικογένεια?

Μαρίνα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τώρα αυτό που κάνεις είναι σωστό καλή μου? προωθείς τα γατιά που ζουν στο σπίτι σου? Δε λυπάσαι καθόλου αυτά που δεν έχουν οικογένεια?

Μαρίνα
Εγώ θα το έλεγα αλλιώς...
Μήπως θα ήταν καλύτερα να πάρει η ενδιαφεόμενη γατάκι "χωρίς οικογένεια" ?
Το αν είναι σωστό ή όχι και η κριτική για εμένα περισσεύουν...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ θα το έλεγα αλλιώς...
Μήπως θα ήταν καλύτερα να πάρει η ενδιαφεόμενη γατάκι "χωρίς οικογένεια" ?
Το αν είναι σωστό ή όχι και η κριτική για εμένα περισσεύουν...

Δεν βλέπω να κριτικάρω πουθενά. Απλά αναρωτιέμαι, δε καταλαβαίνω γιατί δέχομαι επίθεση ενώ είναι ολοφάνερο ότι έχω δίκιο.

Μαρίνα

Δεν βλέπω να κριτικάρω πουθενά. Απλά αναρωτιέμαι, δε καταλαβαίνω γιατί δέχομαι επίθεση ενώ είναι ολοφάνερο ότι έχω δίκιο.

Μαρίνα
Οταν λες ότι κάτι δεν είναι σωστό δεν κριτικάρεις? Δεν σου επιτέθηκα...απλά τη γνώμη μου είπα... :)

Μαρίνα

Συμφωνείτε κορίτσια... και εγω μαζί σας φυσικά!!!!!. :happy::happy:

Μαρίνα, δεν κατάλαβα καμία επίθεση εγώ... απλά διαφορετική διατύπωση... ίσως.:)

Μαρίνα

Aπό τη στιγμή που έχει γατάκια που θέλει να τα δώσει δε βλέπω γιατί δεν είναι σωστό να το πει.
Αν αυτός που θέλει ενα γατάκι, προτιμήσει ένα αδέσποτο, είναι δική του απόφαση.

Εγώ απλά να πω, ότι σε μία χώρα με τεράστιο πρόβλημα ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής γάτων και σκύλων και τεράστια προσφορά σε ζωάκια που αναζητούν υιοθεσία, είναι σχεδόν προκλητικό (εκτός και αν είναι κάποιος επίσημος εκτροφέας- και πάλι βάζω ερωτηματικό για τα άτομα αυτά) να εξακολουθούμε να αφήνουμε τα ζώα μας να αναπαράγονται...

Μία απλή άποψη και θέση...

'Έχετε δίκιο:)
απλά είναι το πρώτο μήνυμα της χρήστριας.. μπορεί να μην έχει προλάβει να δεί τί γίνετε...

Ο καθένας με την λογική και το μυαλό του μπορεί να δει το σωστό και το λάθος.;)

Αν δεν προτίθεμαι να κρατησω σπιτι μου τα παιδια της γατας μου της πριγκιπισσας, την στειρωνω και τελειωνει το θεμα. Τώρα αμα θέλω κι αλλο γατί και πάλι δεν είναι λυση να την αφήσω να γεννησει. Γιατι αντε και κρατησα ένα. Τα αλλα???
Υιοθετώ ένα απο τα χιλιαδες ΚΑΗΜΕΝΑ που βρεθηκαν στα αζητητα.
Εδω μέσα σπανια έχουμε ποστ "θελω γατί". Και θα τα "σπαταλάμε" σε μωρά που ΗΔΗ εχουν οικογενεια?
Συγνωμη για την ένταση.

Αν δεν προτίθεμαι να κρατησω σπιτι μου τα παιδια της γατας μου της πριγκιπισσας, την στειρωνω και τελειωνει το θεμα. Τώρα αμα θέλω κι αλλο γατί και πάλι δεν είναι λυση να την αφήσω να γεννησει. Γιατι αντε και κρατησα ένα. Τα αλλα???
Υιοθετώ ένα απο τα χιλιαδες ΚΑΗΜΕΝΑ που βρεθηκαν στα αζητητα.
Εδω μέσα σπανια έχουμε ποστ "θελω γατί". Και θα τα "σπαταλάμε" σε μωρά που ΗΔΗ εχουν οικογενεια?
Συγνωμη για την ένταση.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα...Και συμμερίζομαι μέχρι τελείας την οργή σου...

Κάθε ζώο έχει δικαίωμα στη μητρότητα και εμείς ωφείλουμε να το σεβαστούμε και το αφήσουμε να κάνει αυτό που προστάζει η φύση του, αυτό για το οποίο γεννήθηκε έστω μία φορά και εφόσον μπορούμε να του προσφέρουμε τα απαραίτητα.
Συμφωνώ ότι υπάρχουν πολλά αδεσποτάκια, άλλωστε κι η μαμά τους αδεσποτάκι ήταν ...
Απλά δεν ήθελα να της το στερείσω αυτό μια που στερείται ήδη το φυσικό της περιβάλλον...
Δεν οφείλω να δικαιολογηθώ , εξηγώ μόνο στην τόσο επιθετική (αδικαιολόγητα) αναγνώστρια.
Τώρα αν κάποιος θέλει αδεποστάκι ή γατάκι από σπίτι είναι δικαίωμά του.

Κάθε ζώο έχει δικαίωμα στη μητρότητα και εμείς ωφείλουμε να το σεβαστούμε και το αφήσουμε να κάνει αυτό που προστάζει η φύση του, αυτό για το οποίο γεννήθηκε έστω μία φορά και εφόσον μπορούμε να του προσφέρουμε τα απαραίτητα.
Συμφωνώ ότι υπάρχουν πολλά αδεσποτάκια, άλλωστε κι η μαμά τους αδεσποτάκι ήταν ...
Απλά δεν ήθελα να της το στερείσω αυτό μια που στερείται ήδη το φυσικό της περιβάλλον...
Δεν οφείλω να δικαιολογηθώ , εξηγώ μόνο στην τόσο επιθετική (αδικαιολόγητα) αναγνώστρια.
Τώρα αν κάποιος θέλει αδεποστάκι ή γατάκι από σπίτι είναι δικαίωμά του.

Το φυσικό περιβάλλον των ζώων που ο ίδιος ο άνθρωπος έχει μετατρέψει σε οικόσιτα είναι το ΣΠΙΤΙ ούτε ο δρόμος, ούτε το δάσος, ούτε το πάρκο, ούτε ο κήπος .... Εκτός και αν πρόκειται για αγριόγατες, τίγρεις, λεοπαρδάλεις κ.ο.κ. Το επιχείρημα με το "οφείλουμε να σεβαστούμε το δικαίωμα στη μητρότητα και στη φύση της" μπορεί να σου το καταρρίψει με εξαιρετική επιχειρηματολογία ο οποιοσδήποτε ενημερωμένος κτηνίατρος και δη γατοκτηνίατρος , δεν είναι αρμοδιότητά μου να παραθέσω όσα γνωρίζω ως απόλυτη υπέρμαχος της στείρωσης... Σίγουρα δεν οφείλεις να δικαιολογηθείς , όμως, ούτε "αδικαιολόγητα" σου "επιτέθηκε" η αναγνώστρια... Όπως και εσύ έχεις τους λόγους σου να υπεραμύνεσαι της θέσης σου έτσι και εκείνη έχει τους δικούς της λόγους να εξοργίζεται... Και είναι βάσιμοι, πίστεψέ με...

Και επίτρεψέ μου...Εφόσον ισχυρίζεσαι ότι μπορείς να του προσφέρεις τα απαραίτητα, δεν θα πρόσφερες τα μωρά της γάτας σου για υιοθεσία σε ένα φόρουμ...Θα τα κρατούσες ΟΛΑ εσύ ή θα είχες ΉΔΗ, πριν τη γέννησή τους, εξασφαλίσει ποιοι θα είναι οι νέοι τους γονείς...

Το φυσικό περιβάλλον των ζώων είναι η φύση, το δάσος αν θέλετε. Η γάτα είναι αίλουρος και το σπίτι της είναι στο δάσος. Ο άνθρωπος , δυστυχώς, έχει στερείσει από τα ζώα το φυσικό τους περιβάλλον. Απλά η γάτα όπως και ο σκύλος είναι τα πιο προσαρμόσιμα ζώα και τα έχουμε στο σπίτι.Το ότι προσαρμόζονται δε σημαίνει ότι δεν τους λείπει η φύση...
Όσο για την επιθετική αναγνώστρια ας κρατήσει την οργή της για τον εαυτό της. Δεν ενόχλησα
κανέναν ούτε άφησα κανένα γατάκι στο δρόμο αλλά κάθε άλλο ...βοηθάω τα αδέσποτα παραπάνω των δυνατοτήτων μου και δεν θα αναφέρω περισσότερα για την προσφορά μου σ'αυτά.
Και τελειώνω εδώ τη συζήτηση.

Λιζα, λυπάμαι, έχοντας προωθήσει για υιοθεσία με προσωπικό κόστος σε χρόνο και χρήμα τουλάχιστον 15 γατακια το τελευταιο τρίμηνο μόνο, ολα απο γέννες ιδιωτών που τα πέταξαν σε κάδους ή τα εγκατέλειψαν, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με την mandeson.
Η στείρωση είναι απαραίτητη για ζώο που ζει μέσα στο διαμέρισμα, αλλιώς απλά το βασανίζεις.
συν τους κινδύνους για την υγεία του, οπως καρκίνο της μήτρας.

Το έχουμε συζητήσει άπειρες φορές στο παρελθόν εξάλλου:
https://www.mypetz.gr/threads/Στείρωση-στις-γάτες.219038/

Ο άνθρωπος , δυστυχώς, έχει στερείσει από τα ζώα το φυσικό τους περιβάλλον.

Ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις τα λόγια μου και αυτό που ανέφερα πιο πάνω...
Το φυσικό περιβάλλον των ζώων που ο ίδιος ο άνθρωπος έχει μετατρέψει σε οικόσιτα είναι το ΣΠΙΤΙ ούτε ο δρόμος, ούτε το δάσος, ούτε το πάρκο, ούτε ο κήπος ....

Οπότε το ορθότερο θα ήταν (και σου ξαναλέω, ρώτησε κάποιον γιατρό που να ΞΈΡΕΙ) είναι ότι το φυσικό περιβάλλον της γάτας και του σκύλου ΗΤΑΝ το δάσος.... Δεν είναι ΠΙΑ.... Και για τα περισσότερα οικόσιτα ζώα, με τόσες αναξέλεγκτες γέννες και διασταυρώσεις ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ δεν υπήρξε ποτέ...

Και για να συμπληρώσω και κάτι τελευταίο, κτηνίατρος ο οποίος κατά ομολογία του δεν συμπαθούσε ιδιαίτερα τις γάτες (και το τονίζω αυτό για να μην ειπωθεί ότι λόγω της αγάπης του για το συγκεκριμένο ζώο προέβη στην ακόλουθη δήλωση) μου είπε πριν από χρόνια, ότι "δεν υπάρχει πιο βάναυση δοκιμασία για τη γάτα από την ώρα του ζευγαρώματος."... Και μου είπε το λόγο...Οι περισσότεροι γατόφιλοι ίσως τον γνωρίζουμε...Αν όχι, ευχαρίστως να τον μοιραστώ μαζί σας...

Οι περισσότεροι τρέχουμε και βοηθάμε τα αδέσποτα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσπαθούμε να κάνουμε κάτι για να μην πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα.
Μια γάτα σπιτιού ή πεζοδρομίου μπορεί να κάνει 8-10 γατιά τον χρόνο, και σε έξι μήνες τα γατάκια αυτά που αλλα 8-10 τον χρόνο... φαντάσου τί θα γίνει.

Εγώ στην Αθήνα είχα αρσενικό, τον στείρωσα γιατί, - να μην που πηδήσει απο τον 8ο για να βρει γυναίκα, να μην μου ψεκάζει, και να μην κολλήσει Aids και λευχαιμία αλλά το σημαντικότερο να μην γεμίσει την γειτονιά άλλα γατακια.

Τώρα στο χωριό έχω 20.... Φετος ήρθε Κτηνίατρος και έρχεται κάθε Τρίτη. Εχω αρχίσει και στειρωνω και τις πέτρες... βαρέθηκα να βλέπω μικρά να μου ψωφάνε απο την φόλα, να τα πατάνε αυτοκίνητα και να τα ξεσκίζουν οι σκύλοι.
Φαντάσου λοιπόν, να βγω τώρα εγώ, και να βάλω αγγελία για 10 μικρά (γιατί έχω και θα μπορούσα άνετα να το κάνω αμέσως!) Είναι υπευθυνότητα αυτό???
Δεν πρόλαβα να τα στειρωσω?... τελείωσε θα μεγαλώσουν και θα στειρωθούν και αυτά να προλάβω το μελλοντικό κακο. Να ξεμείνουμε απο γάτες ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ!!! :cool:

Αν δεις ποτέ μια στεριωμένη γατα, και μια αστείρωτη, δίπλα-δίπλα θα είναι η μέρα με την νύχτα. Η αστείρωτη θα είναι ξεσκισμένη απο τα ζευγαρώματα, απο τις γέννες ταλαιπωρημένη κλπ κλπ.

Ναι, οκ, πολλοί λενε οτι θα την αφήσω να γεννήσει μια φορά, να νοιώσει την μητρότητα κλπ κλπ. Αυτά είναι ανθρώπινα συναισθήματα τα οποία τα μεταβιβάζουμε στα ζωα, δεν υπάρχει καμιά λογική και δεν ισχύουν. Όλα είναι ένστικτο, έχεις ρωτήσει μια γάτα αν της αρέσει να γεννάει 2 φορές τον χρόνο?? Κάθε χρόνο??

Όταν λοιπόν, και μιλάω για την Αθήνα τώρα, υπάρχουν ΑΠΕΙΡΑ ορφανά, αδέσποτα που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, που κάποιος τα μάζεψε, τα φρόντισε, τα μεγάλωσε και πληρώνει καθημερινά χρήματα και χρόνο γιαυτα, είναι λίγο προκλητικό να βγαίνω εγω και να λέω παρτε το δικό μου.. που γέννησε η γάτα μου που έχω στο σπίτι.....;)

Αυτά,
συζήτηση κάνουμε.

Λίζα, πιστεύω πως αν διαβάσεις τις αμέτρητες αγγελίες σε αυτό το φόρουμ με γατάκια εγκαταλελειμένα, άρρωστα, ορφανά, νηστικά, βασανισμένα που ψάχνουν για σπίτι θα μετανιώσεις που επέτρεψες στη γατα σου να γεννήσει και θα στερήσεις από αδέσποτα τα σπίτια που θα βρουν τα δικά σου γατιά...
Και εμάς το φυσικό μας περιβάλλον είναι η φύση.
Θα΄θελα να μας δω να ζούμε στο δάσος χωρίς σπίτι, κρεβάτι, ζέστη και μαγειρευτό φαγητό, εκτεθειμένοι σε όλων των ειδών κινδύνους...
Θα σου άρεσε αυτή η ελευθερία?
Το ίδιο ισχύει και για τις γάτες. Όσο το δικαίωμα στη γέννα, πες το επιχείρημα σου και στις γυναίκες που γεννάνε μωρά με aids στην Αφρική και στα ίδια τα παιδιά που υποφέρουν ανά τον κόσμο επειδή η μάνα τους ¨επέλεξε" να κάνει ¨'ο,τι προστάζει η φύση". Το ίδιο ισχύει και για τις γάτες: εξασκούν το "φυσικό τους δικαίωμα" της γέννας, επειδή τους το επιτρέπουμε εμείς, και έχει γεμίσει ο τόπος με γατιά που πεινάνε, κρυώνουν, υποφέρουν, βασανίζονται και ψοφάνε.
Ως νοήμονα όντα είμαστε στη θέση και υποχρεούμαστε να κρίνουμε και να αποφασίζουμε και κυρίως να προστατεύουμε τα πιο αδύναμα ζώα.

Για όνομα του Θεού πια, γιατί όλα αυτά??? Δεν υπάρχει ΠΟΤΕ περίπτωση να πετάξω τα μωρά της Λίζας στο δρόμο. Δεν είμαι από αυτούς τους ιδιώτες, δεν το έχετε καταλάβει???
Όσο για το ότι βασανίζεται στο σπίτι τις ημέρες του οίστρου, το γνωρίζω και κάποια στιγμή θα καταφύγω στη στείρωση αν και δεν μου αρέσει η ιδέα να αφαιρέσω τα γεννητικά της όργανα, μια λύση που ο άνθρωπος επινόησε ως επικρατέστερο ον του πλανήτη που είναι. Η λύση θα ήταν να πάψει ο άνθρωπος να διεκδικεί όλο και περισσότερη γη και να αφήσει γη και για τα ζώα. Αισθάνομαι ότι δεν έχω το δικαίωμα να της το κάνω αυτό...Τέλος πάντων, όλα αυτά επειδή άφησα τη γατούλα να γεννήσει μία φορά. Δέχτηκα επίθεση και δε θέλω πια συζητήσεις μαζί σας!!!

Έλεος βρε παιδιά .....κουράστηκα!:(

Υ.Γ. Όσο δίκιο και να έχετε το χάνετε με το ύφος που γράφετε!!!:/:

Λίζα, πιστεύω πως αν διαβάσεις τις αμέτρητες αγγελίες σε αυτό το φόρουμ με γατάκια εγκαταλελειμένα, άρρωστα, ορφανά, νηστικά, βασανισμένα που ψάχνουν για σπίτι θα μετανιώσεις που επέτρεψες στη γατα σου να γεννήσει και θα στερήσεις από αδέσποτα τα σπίτια που θα βρουν τα δικά σου γατιά...
Και εμάς το φυσικό μας περιβάλλον είναι η φύση.
Θα΄θελα να μας δω να ζούμε στο δάσος χωρίς σπίτι, κρεβάτι, ζέστη και μαγειρευτό φαγητό, εκτεθειμένοι σε όλων των ειδών κινδύνους...
Θα σου άρεσε αυτή η ελευθερία?
Το ίδιο ισχύει και για τις γάτες. Όσο το δικαίωμα στη γέννα, πες το επιχείρημα σου και στις γυναίκες που γεννάνε μωρά με aids στην Αφρική και στα ίδια τα παιδιά που υποφέρουν ανά τον κόσμο επειδή η μάνα τους ¨επέλεξε" να κάνει ¨'ο,τι προστάζει η φύση". Το ίδιο ισχύει και για τις γάτες: εξασκούν το "φυσικό τους δικαίωμα" της γέννας, επειδή τους το επιτρέπουμε εμείς, και έχει γεμίσει ο τόπος με γατιά που πεινάνε, κρυώνουν, υποφέρουν, βασανίζονται και ψοφάνε.
Ως νοήμονα όντα είμαστε στη θέση και υποχρεούμαστε να κρίνουμε και να αποφασίζουμε και κυρίως να προστατεύουμε τα πιο αδύναμα ζώα.
Υποκλίνομαι στον τρόπο που τα έθεσες και συμφωνώ και επαυξάνω!!!!:up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back