Γέννες ιδιωτών

Για όνομα του Θεού πια, γιατί όλα αυτά??? Δεν υπάρχει ΠΟΤΕ περίπτωση να πετάξω τα μωρά της Λίζας στο δρόμο. Δεν είμαι από αυτούς τους ιδιώτες, δεν το έχετε καταλάβει???
Όσο για το ότι βασανίζεται στο σπίτι τις ημέρες του οίστρου, το γνωρίζω και κάποια στιγμή θα καταφύγω στη στείρωση αν και δεν μου αρέσει η ιδέα να αφαιρέσω τα γεννητικά της όργανα, μια λύση που ο άνθρωπος επινόησε ως επικρατέστερο ον του πλανήτη που είναι. Η λύση θα ήταν να πάψει ο άνθρωπος να διεκδικεί όλο και περισσότερη γη και να αφήσει γη και για τα ζώα. Αισθάνομαι ότι δεν έχω το δικαίωμα να της το κάνω αυτό...Τέλος πάντων, όλα αυτά επειδή άφησα τη γατούλα να γεννήσει μία φορά. Δέχτηκα επίθεση και δε θέλω πια συζητήσεις μαζί σας!!!
Δεν το θεωρώ επίθεση Λίζα μου... ούτε διάβασα προσβλητικές κουβέντες...κι εγώ θα ζευγαρώσω τη γατούλα μου... διάβασα όμως με πολύ προσοχή την άποψη των υπολείπων που την τεκμηρίωσαν κατά τη γνώμη μου πολύ σωστά:)
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να απολογούμαστε για τις πράξεις μας όταν είμαστε σίγουροι γι'αυτές

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν το θεωρώ επίθεση Λίζα μου... ούτε διάβασα προσβλητικές κουβέντες...κι εγώ θα ζευγαρώσω τη γατούλα μου... διάβασα όμως με πολύ προσοχή την άποψη των υπολείπων που την τεκμηρίωσαν κατά τη γνώμη μου πολύ σωστά:)
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να απολογούμαστε για τις πράξεις μας όταν είμαστε σίγουροι γι'αυτές
Έτσι ακριβώς είναι!!:)Αν τα έχουμε καλά με τις αποφάσεις και με τον εαυτό μας, τότε δεν μας νοιάζει η γνώμη των αλλων!:):):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι περισσότεροι τρέχουμε και βοηθάμε τα αδέσποτα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσπαθούμε να κάνουμε κάτι για να μην πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα.
Μια γάτα σπιτιού ή πεζοδρομίου μπορεί να κάνει 8-10 γατιά τον χρόνο, και σε έξι μήνες τα γατάκια αυτά που αλλα 8-10 τον χρόνο... φαντάσου τί θα γίνει...
(...)
Όταν λοιπόν, και μιλάω για την Αθήνα τώρα, υπάρχουν ΑΠΕΙΡΑ ορφανά, αδέσποτα που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, που κάποιος τα μάζεψε, τα φρόντισε, τα μεγάλωσε και πληρώνει καθημερινά χρήματα και χρόνο γιαυτα, είναι λίγο προκλητικό να βγαίνω εγω και να λέω παρτε το δικό μου.. που γέννησε η γάτα μου που έχω στο σπίτι.....;)

:up::up::up::up::up::up:
Είσαι η αδερφή ψυχή μου ή έχεις κάνει υποκλοπή στο μυαλό μου...χαχαχαχα... Όχι απλή ταύτιση απόψεων και θεωριών αλλά και πράξεων...

Λίζα, πιστεύω πως αν διαβάσεις τις αμέτρητες αγγελίες σε αυτό το φόρουμ με γατάκια εγκαταλελειμένα, άρρωστα, ορφανά, νηστικά, βασανισμένα που ψάχνουν για σπίτι θα μετανιώσεις που επέτρεψες στη γατα σου να γεννήσει και θα στερήσεις από αδέσποτα τα σπίτια που θα βρουν τα δικά σου γατιά...
Και εμάς το φυσικό μας περιβάλλον είναι η φύση.
Θα΄θελα να μας δω να ζούμε στο δάσος χωρίς σπίτι, κρεβάτι, ζέστη και μαγειρευτό φαγητό, εκτεθειμένοι σε όλων των ειδών κινδύνους...
Θα σου άρεσε αυτή η ελευθερία?
Το ίδιο ισχύει και για τις γάτες. Όσο το δικαίωμα στη γέννα, πες το επιχείρημα σου και στις γυναίκες που γεννάνε μωρά με aids στην Αφρική και στα ίδια τα παιδιά που υποφέρουν ανά τον κόσμο επειδή η μάνα τους ¨επέλεξε" να κάνει ¨'ο,τι προστάζει η φύση". Το ίδιο ισχύει και για τις γάτες: εξασκούν το "φυσικό τους δικαίωμα" της γέννας, επειδή τους το επιτρέπουμε εμείς, και έχει γεμίσει ο τόπος με γατιά που πεινάνε, κρυώνουν, υποφέρουν, βασανίζονται και ψοφάνε.
Ως νοήμονα όντα είμαστε στη θέση και υποχρεούμαστε να κρίνουμε και να αποφασίζουμε και κυρίως να προστατεύουμε τα πιο αδύναμα ζώα.

Εξαιρετικό κείμενο...μπράβο.

Συμφωνώ και επαυξάνω με όλα αυτά που γράφετε όλοι όμως ο άνθρωπος έχει επιλογές ενώ το ζώο γεννήθηκε να κάνει κάτι πολύ συγκεκριμένο και εμείς του το στερούμε. Η στείρωση είναι πλέον αναγκαίο "κακό" . Κάπου χάνεται το νόημα της ζωής... Και τη φύση δεν τη νοιάζει εάν θα ταλαιπωρηθεί το ζώο αλλά η διαιώνηση του είδους.Σαφώς και ο άνθρωπος με τις γνώσεις οφείλει να προστατεύει και βοηθάει τα ζώα αλλά να μη χάνεται και το νόημα της ζωής όπως είπα και πριν... έχουμε διαφορετικές απόψεις και δε μετανοιώνω που γέννησε το Λιζάκι!!!

Έχεις δηλώσει ότι αποχωρείς απο τη συζήτηση, ότι δεν θέλεις να συζητάς άλλο μαζί μας , λες ότι σε προσβάλλουμε ενώ συνεχίζεις να προσβάλλεις εσύ την έννοια του διαλόγου... Σε ενδιαφέρει να έχεις τον τελευταίο λόγο; Αφού έχεις ήσυχη τη συνείδησή σου και θεωρείς υπεύθυνη τη στάση σου ως κάτοχος ζώου, δεν κατανοώ την επίμονη διακήρυξη της θέσης σου... Αυτά πιστεύεις εσύ, αυτά πιστεύουμε οι υπόλοιποι... Έτσι απλά...

Συμφωνώ και επαυξάνω με όλα αυτά που γράφετε όλοι όμως ο άνθρωπος έχει επιλογές ενώ το ζώο γεννήθηκε να κάνει κάτι πολύ συγκεκριμένο και εμείς του το στερούμε. Η στείρωση είναι πλέον αναγκαίο "κακό" . Κάπου χάνεται το νόημα της ζωής... Και τη φύση δεν τη νοιάζει εάν θα ταλαιπωρηθεί το ζώο αλλά η διαιώνηση του είδους.Σαφώς και ο άνθρωπος με τις γνώσεις οφείλει να προστατεύει και βοηθάει τα ζώα αλλά να μη χάνεται και το νόημα της ζωής όπως είπα και πριν... έχουμε διαφορετικές απόψεις και δε μετανοιώνω που γέννησε το Λιζάκι!!!
δηλαδή το νόημα της ζωής είναι να έχεις κλεισμένη στο σπίτι την γάτα αστείρωτη και να υποφέρει κάθε φορά που έχει οίστρο γιατι αυτο ειναι πιο φυσικο;
το φυσικο με την λογική αυτή είναι να είναι η γάτα έξω και να ζευγαρώνει όποτε και αν το αποφασισει αυτη, όχι όποτε θα της το επιτρέψεις εσυ.

Η λύση θα ήταν να πάψει ο άνθρωπος να διεκδικεί όλο και περισσότερη γη και να αφήσει γη και για τα ζώα.

Χα! το άλλο με τον τοτο το ξέρετε? Αυτα είναι όνειρα μακρινά, και ΜΑΚΑΡΙ, αλλα την κατρακυλα την βλέπεις με τα μάτια σου. Μην το πάμε τόσο μακριά λοιπόν...αν αρχίσω να αγωνίζομαι για το παραπάνω που λες, θα πεθάνουν και τα δισέγγονα μου και ακομα θα παλευουμε.
Το θέμα ειναι ΤΩΡΑ πως αντιμετωπίζεται.
Εγώ ζητώ συγνώμη, απο όλους τους συμμετέχοντες του θέματος, και απο εσένα λίζα για τον επιθετικό τρόπο γραφής μου. Η θέση μου παραμένει και θα παραμείνει η ίδια.

Μαρίνα.

δε μετανοιώνω που γέννησε το Λιζάκι!!!

Μα δεν έχεις καταλάβει, το πρόβλημα δεν είναι οτι γέννησε η γατούλα σου στο σπίτι... αλλά γιατί ψάχνεις σπίτι για τα παιδιά της.:)

Σε όλους έχει τύχει, είτε να το κάνουν ηθελημένα, δεν πρόλαβαν,, δεν ήξεραν κλπ κλπ. Το μετά έχει σημασία πιστεύω.

Θα το ξαναπώ γιατί μάλλον ήταν μεγάλο το κείμενο μου το προηγούμενο και χάθηκε.

Αυτήν την στιγμή έχω 10 μικρά απο γέννες γατιών μου είτε στο σπίτι είτε απο αυτές που είναι εξω στον κήπο, είναι σωστό να τα βάλω αγγελία???:/::/:

Για μένα οχι, θα τα φροντίσω , θα στειρώσω τις μανάδες και τα παιδιά και μοκο.

Για μένα ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ άλλα γατάκια που κινδυνέυουν!!!

Δεν θα πω ψέμματα..Πολλοί λόγοι συντελλούν στην απόφαση μου να στερώσω τα γατάκια μου.Δεν είμαι και ποτέ δεν ήμουν υπέρ της στείρωσης.Όμως ο τόπος που κάποτε αποκαλούσαμε φύση έχει αλλάξει τελείως.Η Καταλλυτική εισβολή του ανθρώπου με το έτσι θέλω σε αυτήν, έχει καταστρέψει την φύση όπως την ξέραμε και έχει δημιουργήσει την "δική μας"¨φύση..Είναι άδικο εξαρχής λοιπόν καθώς ο τρόπος που συμπεριφερομαστε είναι εκτός από αχάριστος και πολύ εγωιστικός.Δεν μας ανήκει τίποτα και εμείς έχουμε πλέον κάνει κατάχρηση.

Τέσπα, δεν θα στείρωνα τα γατακια μου αν ήξερα ότι τα μικρά τους θα πήγαιναν σε καλα σπίτια και ότι δεν θα στερούσαν από αλλο ζωντανό την ευκαιρία της συντροφιάς και της αγαπης..Επίσης δεν θα τα στείρωνα αν έμενα στην επαρχία και είχα χώρο(ας πουμε μια αυλή) για να φιλοξενήσω όλα τα γατακια και αυτά της γάτας μου και αυτά των παιδιών της, με την σιγουριά οτι δεν θα υπάρξειπερίπτωση να πέσουν θύματα "δολοφονίας" από φόλα και αμάξια καθώς και όλων των υπόλοιπων παραγόντων(αρρώστιες κλπ)που έχει δημιουργήσει ο ανθρώπινος παράγοντας..Έχω μπει στον πειρασμό να ζευγαρώσω την μικρή μου και έχω προτάσεις αλλά δεν θα το κάνω..!!Για ολους τους παραπανω λόγους..

Και για να μην είμαι αδικη...ισχύει ότι η στείρωση γίνεται και για την βολή του ανθρώπου..Όλα τα προβληματα με μια γάτα που είναι σε έγκλειστο χώρο..!Αλλά έτσι έχουμε καταντήσει την φύση..να προσπαθούμε να την φέρουμε στα μέτρα μας

Λίζα, έχεις δικαίωμα να πιστεύεις και να κάνεις ό,τι θες, όμως από επιχειρηματολογία πολύ φιλικά σου λέω ότι πάσχεις... Αυτό το φόρουμ είναι για φιλόζωους και είναι αναμενόμενο να υπερασπίζονται τα μέλη ισχυρά τις απόψεις τους. Χαίρομαι που είσαι υπέρμαχος της φυσικής ζωής, αν και δεν συμφωνώ μαζί σου όπως την παρουσιάζεις και δεν νομίζω να ήμουν ευτυχισμένη αν με γονινοποιούσαν όποιοι να'ναι και πολλές φορές με τη βία, γένναγα ακατάσχετα και πέθαινα από αρρώστιες ή επιθέσεις ζώων. Σου ζητώ να με συγχωρέσεις αν σε έθιξα, προσπαθώ να σου εξηγήσω γιατί πιστεύω πως δεν πρέπει να αφήσεις τη γάτα σου να ξαναγεννήσει. Ή ξαμόλησε την να ζήσει ελεύθερη, όπως πρεσβεύεις πως πρέπει να ζουν τα ζώα, ή στείρωσε την για να ζει ήρεμα μαζί σου. Πάντως έχει αρκετά γατιά η Γη για να διαιωνιστεί το είδος, δεν τίθεται τέτοιο πρόβλημα.

Μπορει να κανω και λαθος αλλα....δεν νομιζετε οτι επιτιθεμενοι με αυτον τον τροπο σε εναν ιδιωτη που (εστω και λανθασμενα )ζευγαρωσε την γατα του και τωρα ψαχνει ατομα να υιοθετησουν τα μικρα, ωθειτε τους υπολοιπους ιδιωτες που εκαναν το ιδιο να μην καταφυγουν σ αυτο το site ? Καταλαβαινετε οτι μια απο τις εναλλακτικες που τους δινετε ειναι να παρατησουν τα μικρα στον δρομο, και να καταληξουν αδεσποτακια?

Σαν πολυ φαυλος κυκλος μου φαινεται.....

Ναι, ψάχνω σπίτι για τα μωράκια της γατούλας μου και για άλλα ζωάκια που σε ορισμένα αδέσποτα έχω ήδη βρει σπίτι.
Δεν πιέζουμε κανέναν... ο καθένας έχει δικαίωμα επιλογής...
Και συνεχίζω και απαντώ γιατί κι εσείς συνεχίζετε...

Συγκρίνεις τον εαυτό σου με τη γάτα??? Δεν γεννήθηκες για τον ίδιο λόγο και θα'πρεπε να το ξέρεις... Τέλος πάντων ίσως να μην εκφράζω αναλυτικά αυτά που πιστεύω γιατί δεν έχω και πολύ χρόνο. Πρέπει να σας αφήσω, καλή μέρα!

Μπορει να κανω και λαθος αλλα....δεν νομιζετε οτι επιτιθεμενοι με αυτον τον τροπο σε εναν ιδιωτη που (εστω και λανθασμενα )ζευγαρωσε την γατα του και τωρα ψαχνει ατομα να υιοθετησουν τα μικρα, ωθειτε τους υπολοιπους ιδιωτες που εκαναν το ιδιο να μην καταφυγουν σ αυτο το site ? Καταλαβαινετε οτι μια απο τις εναλλακτικες που τους δινετε ειναι να παρατησουν τα μικρα στον δρομο, και να καταληξουν αδεσποτακια?

Αυτή είναι πολύ ανεύθυνη στάση, αν μου επιτρέπεις... Κανένας δεν δίνει σε κανέναν "εναλλακτικές"... Αν είναι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ φιλόζωος θα φερθεί ώριμα, υπεύθυνα και οργανωμένα...Και με σεβασμό απέναντι στις ζωές που έχει στα χέρια του.... Η επιχειρηματολογία σου είναι σαθρή...

Και συνεχίζω και απαντώ γιατί κι εσείς συνεχίζετε...

Μόνο που εμείς δεν είμαστε ασυνεπείς...Σε καμία φάση της συζήτησης δεν κάναμε βαρύγδουπες δηλώσεις περί αποχώρησης και απαξίας των συνομιλητών μας...

οποιος ειναι να τα παρατήσει τα παρατάει έτσι κι αλλιώς δυστυχώς. Αν εισαι τοσο ασυνείδητος και αναίσθητος ώστε να αφηνεις τα μικρά που γέννησε η γάτα σου στο δρόμο δεν θα σε πείσει ένα σαιτ.

Εμένα πάντως ούτε με διώχνει ούτε με προσβάλλει. Αντίθετα χρησιμοποιώ το φόρουμ για να μαθω, να ενημερωθώ και γιατί μου αρέσει!!!

Το φόρουμ δεν είναι μονο τρόπος προώθησης μικρών είναι και άλλα πολλά!!!

Και για μενα το φορουμ ΔΕΝ ειναι τοπος προώθησης γατιών που έχουν ήδη ενα κεραμίδι πάνω απο το κεφάλι τους. Συγνώμη.:/::/:

΄Οταν με το καλό τελειώσουν τα ορφανά οκ. Προς το παρόν έχουν αλλα σειρα.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να δοθούν τα γατάκια που γεννήθηκαν σε σπίτι. Έχουμε βρεί σπίτι ΠΡΙΝ γεννηθούν.:)

Τώρα για το αν σε σπρώχνει το φόρουμ και μια πολιτισμένη με επιχειρήματα συζήτηση να πετάξεις τα γατάκια της γατας σου στα σκουπίδια??? Λυπάμαι αλλά η νοημοσύνη μου και όλων βασικά... δεν θα μπώ στην διαδικασία να το σχολιάσω.

Με καθε καλή διάθεση τα λέω. Και εγώ στην επαρχεία μεγάλωσα, χωρίς Κτηνίατρο και εμβόλια για τις γάτες μου, οταν όμως είδα το ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ... έλαβα τα μέτρα μου.:)

Δηλάδή ή mycat ή στο δρόμο?? :blink::blink:
Πάλι δεν είδα καμία επίθεση... έκθεση απόψεων είδα... απλά διαφορετικών... και επαναλαμβάνω αν η Λίζα και η Γιούλη και ο καθένας μας έχει την άποψή του και το βράδυ κοιμάται χωρίς τύψεις γι'αυτά που έκανε τη μέρα, γιατί θα πρέπει να αισθάνεται έτσι? :)
Θεωρώ ενδιαφέρουσα την ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων και πιστεύω ότι έτσι γινόμαστε καλύτεροι!

Παιδιά άσχετο (όχι και τόσο). Μιλούσα με μία κυρία, ακτιβίστρια και σκληροπυρηνική vegan η οποία μου είπε, οτι μετά απο χρόνια, θα μας γράψει η ιστορία ώς εγκληματίες, που κάναμε έλεγχο πληθυσμού στα ζώα, κι οτι θα κατηγορηθούμε γι αυτό, επειδή θα χει λεει καταστροφικές συνέπειες:hmm:

Συγκρίνεις τον εαυτό σου με τη γάτα??? Δεν γεννήθηκες για τον ίδιο λόγο και θα'πρεπε να το ξέρεις... Τέλος πάντων ίσως να μην εκφράζω αναλυτικά αυτά που πιστεύω γιατί δεν έχω και πολύ χρόνο. Πρέπει να σας αφήσω, καλή μέρα!
E??????????:blink::blink::blink::blink::blink::blink:Έχεις βρει εσύ το νόημα της ζωής του ανθρώπου ρε καλή μου???Τόσοι φιλόσοφοι το έψαχναν και κανείς δεν το βρήκε...Αρα πως το ξέρεις???:blink::blink::blink::hmm::hmm:Ζώα είμαστε κι εμείς απλά πιο άπληστα !!!Αυτό που λέμε νουμοσύνη εμείς εγώ το λέω εκμετάλλευση της αδυναμίας των άλλων ...:down:Κοίτα τι έχουμε καταφέρει με το μυαλό..Φτιάξαμε τόσες αρρώστιες και μετά επειδή βρήκαμε τρόπο να τις θεραπευσουμε το ονομάσαμε εξέλιξη της επιστήμης..Τα πράγματα που φτιάχνουμε σκοτώνουν όχι μόνο εμάς και τα ζώα αλλά ολόκληρο τον πλανήτη..Τι το ιδιαιτερο έχουμε ώστε να υπερισχύουμε των ζώων..

Πολύ θα ήθελα να συνεχίσουμε την διαφωνία μας..όχι γιατί μου αρέσει να μαλώνω(αν και δεν την βλεπω έτσι την συζήτηση αυτή)αλλά γιατί μου αρέσει να ξέρω και την αντίθετη άποψη...:)Οπότε και θα περιμένω απάντηση σου!:)

Η αντιπαράθεση των απόψεων οδηγεί σε ευρύτερη σκέψη και πιο ολοκληρωμένη άποψη..Δεν επιτιθεται κανένας..Απλά υπερασπιζόμαστε την άποψη μας σθεναρά!;)Κακώς το βλέπεις σαν επιθεση..Και επίσης, αν είναι τόσο στενομυαλος ο άλλος να κολλήσει στο ότι δεν συμφωνούμε και έτσι να πετάξει το ζωντανό στο δρόμο..εγώ όπωςε και να του το φέρω θα παραμείνει στενομυαλος νομίζω...:(Κρίμα για το ζωάκι...:down::/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back