Γέννες ιδιωτών

Αλλά δεν μπορεί κανείς να υποχρεώσει έναν ιδιοκτήτη να στειρώσει τη γάτα του - είναι θέμα επιλογής, συνείδησης και ενημέρωσης.
Κάνεις λάθος, Φωτεινή.
Υπάρχει κάποιος που μπορεί να υποχρεώσει, κι αυτός είναι ο νόμος. ΜΑΚΑΡΙ να υποχρέωνε τους ιδιοκτήτες να στειρώνουν τα ζώα τους (όπως συμβαίνει ήδη αλλού).
Η ελευθερία της επιλογής προϋποθέτει την αντίστοιχη ωριμότητα και υπευθυνότητα. Όταν αυτά δεν υπάρχουν, το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπεις πεταμένο στους κάδους και χαλκομανία στο δρόμο.
Λυπάμαι που το λέω, αλλά το κήρυγμα για "ανεκτικότητα απέναντι στην επιλογή" δεν είναι παρά λαϊκισμός όταν η περί ης ο λόγος επιλογή ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΖΩΕΣ.
:mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η ελευθερία της επιλογής προϋποθέτει την αντίστοιχη ωριμότητα και υπευθυνότητα.
Δεν έχω να πω τίποτα. Συμφωνώ όσο δεν πάει άλλο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προσωπικά καταλαβαίνω και τις δυό πλευρές αλλά το θέμα είναι να επιλέγουμε αυτό που ειναι καλύτερο για το ζώο και όχι μόνο για το συγκεκριμένο ζώο αλλά και τους απογόνους του γιατί από τη στιγμή που το έχουμε στο σπίτι μας, είμαστε υπεύθυνοι και το ίδιο και για τα μωρά του αν επιλέξουμε να κάνει μωρά.
Για το ίδιο το ζώο, αν σε κάποιον δεν έχει πεθάνει γάτα έγκυος ή τα μωρά της δε μπορεί να καταλάβει πόσο επώδυνο και επικίνδυνο πράγμα είναι η γέννα...εγώ μια φορά στη ζωή μου το έζησα αυτό με γάτα συγγενών μου (που ήθελαν κι αυτοί να μην της στερήσουν τη μητρότητα) και αποφάσισα ότι καλύτερα οι γέννες και τα ζευγαρώματα να αφήνονται σε ανθρώπους που ξέρουν από αυτά, σε εκτροφείς που έχουν κάνει εξετάσεις στις γάτες τους, που έχουν κτηνιάτρους διαθέσιμους κλπ...που και πάλι πολλές φορές πάει κάτι στραβά. Οι συγγενεις μου ακόμα δεν έχουν ξεπεράσει τις ενοχές τους από εκείνη την ιστορία:/:
Αλλά και όλα να πάνε καλά, και παλι ξέρουμε πού θα πάνε αυτά τα γατάκια? Εσύ μπορεί να είσαι υπεύθυνος, ο άλλος που θα το πάρει το γατάκι ξέρεις τι είναι? Από καλές προθέσεις γεμάτος ο κόσμος...αλλά και γεμάτος από αδέσποτα που τα περισσότερα από αυτά από κάποιο σπίτι ξεκίνησαν τη ζωούλα τους.
Θέλω να πω ότι ας μην τα βλέπουμε ολα τόσο ρομαντικά...υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να σκεφτούμε πριν πάρουμε την απόφαση να ζευγαρώσουμε το ζωάκι μας...και δεν αναφέρθηκα καν στο ότι υπάρχουν τόσα αδεσποτάκια που ψάχνουν να βρουν σπίτι, γιατί αυτά, αντίθετα απο τα γατάκια που γεννήθηκαν σε σπίτι, δεν έχουν καμιά επιλογή:/:
Αυτά και σορυ που έγραψα τόσα πολλά:redface:
Λουιζα νομιζω οτι εξέφρασες πολύ καλά αυτο που εγώ ήθελα να πω μιλώντας για το καλό του ζώου μας.
Κι εγώ έχω αντιστοιχη οικογενειακή εμπειρία και καταλαβαίνω τι εννοεις.

Οσο για το αν υποχρεώνουμε κανενα, όχι, ουτε υποχρεώνουμε ουτε μπορούμε να υποχρεώσουμε. Αυτα ειναι στην συνείδηση του καθενός. Αλλά την άποψή μου εγώ προσωπικά θα την πω και θα την ξαναπώ γιατι ειναι πράγματα που τα έχω δει απο κοντά και τα έχω ζησει και ίσως κάποιον να τον βοηθήσουν σε κάτι.

Αφήστε λοιπόν τον νόμο να πέσει στα κεφάλια όσων δεν έχουν το νου και τη γνώση να στειρώνουν τα ζώα τους. Αλίκη, είσαι η υπεύθυνη εδώ μέσα, το θεωρείς σωστό να υπάρχει τέτοιος φανατισμός; Νομίζω ότι αυτό το φόρουμ δημιουργήθηκε για να δίνει συμβουλές και να βοηθάει. Το τι κάνω εγώ ή ο δίπλα και ο παραδίπλα είναι δική του υπόθεση. Και για όσα αδέσποτα υπάρχουν και πεθαίνουν στο δρόμο δε φταίνε οι ιδιώτες, αλλά το ίδιο το κράτος... Και στο κάτω κάτω της γραφής, υπάρχουν εδώ μέλη που βάζουν τις γάτες τους και γεννούν και τα τσεπώνουν κανονικά. Για αυτούς δεν πέφτει σπάθα επειδή τους ξέρουμε και είμαστε φιλαράκια ενώ για τους άλλους ισχύουν άλλα;

Αφήστε λοιπόν τον νόμο να πέσει στα κεφάλια όσων δεν έχουν το νου και τη γνώση να στειρώνουν τα ζώα τους. Αλίκη, είσαι η υπεύθυνη εδώ μέσα, το θεωρείς σωστό να υπάρχει τέτοιος φανατισμός; Νομίζω ότι αυτό το φόρουμ δημιουργήθηκε για να δίνει συμβουλές και να βοηθάει. Το τι κάνω εγώ ή ο δίπλα και ο παραδίπλα είναι δική του υπόθεση. Και για όσα αδέσποτα υπάρχουν και πεθαίνουν στο δρόμο δε φταίνε οι ιδιώτες, αλλά το ίδιο το κράτος... Και στο κάτω κάτω της γραφής, υπάρχουν εδώ μέλη που βάζουν τις γάτες τους και γεννούν και τα τσεπώνουν κανονικά. Για αυτούς δεν πέφτει σπάθα επειδή τους ξέρουμε και είμαστε φιλαράκια ενώ για τους άλλους ισχύουν άλλα;
Εγώ συμφωνώ σε όλα μαζί σου..Το κράτος είναι η αρχή του κακού..Όμως τι κάνουμε εμείς???Που είμαστε το κράτος???:hmm::mad:ΤΙΠΟΤΑ!!!Περιμένουμε αν θα τους έρθει η ιδέα να βγάλουν έναν νόμο της προκοπής.Το θέμα δεν είναι το τι κάνει λοιπόν η κυβέρνηση γιατί αν περιμένουμε απο αυτούς ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!:down::down::down:Το θέμα είναι και το ποσο συνειδητοποιημένοι είμαστε και πως μπορούμε να το μεταδώσουμε σε μη (συνειδητοποιημενους)αυτό!:)

Σχετικα με το αν το τσεπώνουν οι διπλανοι μου οι φιλοι μου κλπ(ξέρω ότι δεν αναφέρεσαι σε εμενα αλλά έχω την εξής άποψη)θα τον κράξω αφού αυτή είναι η γνώμη μου..Ανεξάρτητα αν τον ξέρω η όχι όπως έχω πολύ σημαντικούς φίλους που με κράζουν που θα στειρώσω τα ζωάκια μου.Σέβομαι την άποψη τους αλλά εγώ έχω την δικη μου!:)Τώρα αν όντως τα τσεπώνουν πουλώντας ζωντανά πλάσματα και χωρίς την εμπειρία και την γνώση ή ακόμη χειρότερα πουλώντας ημίαιμα...:mad::mad::mad:Αυτό για εμενα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!!Προς το παρόν όσοι το έχουν κάνει που ξέρω, ή είναι αξιόλογα άτομα που θα μπορούσα και να τους αποκαλέσω εκτροφεις..ή θα τα χαρίζουν σε σωστες οικογενειες...:D

Το τι κάνω εγώ ή ο δίπλα και ο παραδίπλα είναι δική του υπόθεση. Και για όσα αδέσποτα υπάρχουν και πεθαίνουν στο δρόμο δε φταίνε οι ιδιώτες, αλλά το ίδιο το κράτος...

Δεν συμφωνω. Οταν παιρνεις στο λαιμο σου ζωές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ:mad: ειναι κι αλλονων υποθεση.

Το κράτος είμαστε εμεις !!! Ευκολη η αναθεση ευθυνων σ'αυτο το αΰλο προσωπο που λεγεται κράτος!! Ετσι?

Οσο για το αν υποχρεώνουμε κανενα, όχι, ουτε υποχρεώνουμε ουτε μπορούμε να υποχρεώσουμε. Αυτα ειναι στην συνείδηση του καθενός. Αλλά την άποψή μου εγώ προσωπικά θα την πω και θα την ξαναπώ γιατι ειναι πράγματα που τα έχω δει απο κοντά και τα έχω ζησει και ίσως κάποιον να τον βοηθήσουν σε κάτι.

Έτσι ακριβώς...
Και για όσα αδέσποτα υπάρχουν και πεθαίνουν στο δρόμο δε φταίνε οι ιδιώτες, αλλά το ίδιο το κράτος.
Ωραίο αυτό να απεμπολούμε τις ευθύνες μας ως νοήμονα όντα και να τα ρίχνουμε όλα στο κράτος επειδή δεν επιβάλλει τους νόμους ή τηρεί εγκληματικά αδιάφορη στάση... Τότε, πώς συμβαίνει και σε εξόχως ευνομούμενα κράτη , που υπάρχει έως και αστυνομία ζώων (το έχω βιώσει από πρώτο χέρι) , εξακολουθούν να υπάρχουν άτομα που εγκαταλείπουν τα ζώα τους αστείρωτα, έγκυα και άρρωστα; Μπορεί να είναι μία μειοψηφία σε σύγκριση με την Ελλάδα ή την Τουρκία, ας πούμε αλλά τέτοια περιστατικά έως και στην Ελβετία... Οπότε ερχόμαστε σε αυτό που υποστηρίζει η Aretha¨και που επικροτώ:

Η ελευθερία της επιλογής προϋποθέτει την αντίστοιχη ωριμότητα και υπευθυνότητα.

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα καλά... ΠΟΙΟΣ τα "τσεπώνει"; Αν θεωρείς τσέπωμα το να πάρει κανείς πίσω τα λεφτά που έδωσε για εμβόλια, στείρωση και pedigree (γιατί ξέρω πού αναφέρεσαι), τότε μιλάμε επί τελείως διαφορετικής βάσης.

Αφήστε λοιπόν τον νόμο να πέσει στα κεφάλια όσων δεν έχουν το νου και τη γνώση να στειρώνουν τα ζώα τους.
Θα το ξαναγράψω: ΜΑΚΑΡΙ να γινόταν αυτό.
Αλίκη, είσαι η υπεύθυνη εδώ μέσα, το θεωρείς σωστό να υπάρχει τέτοιος φανατισμός; Νομίζω ότι αυτό το φόρουμ δημιουργήθηκε για να δίνει συμβουλές και να βοηθάει.
Δεν είμαι "υπεύθυνη", τουλάχιστον όπως το εννοείς εσύ. Η μοναδική μου αρμοδιότητα είναι να τηρούνται οι κανόνες και τίποτα άλλο.
Το τι κάνω εγώ ή ο δίπλα και ο παραδίπλα είναι δική του υπόθεση. Και για όσα αδέσποτα υπάρχουν και πεθαίνουν στο δρόμο δε φταίνε οι ιδιώτες, αλλά το ίδιο το κράτος...
Αυτό είναι ο ορισμός του λαϊκισμού: ρίχνω την ευθύνη αλλού για να φανώ καλός και να κοιμάμαι ήσυχος. Το κράτος, Φωτεινή, έχει τη στάση που έχει απέναντι στα αδέσποτα επειδή οι πολίτες είμαστε αυτοί που είμαστε. Λυπάμαι που σου χαλάω τη φαντασίωση, αλλά ευθύνη έχεις κι εσύ, όπως και όλοι, για το μερίδιο που μας αναλογεί.
Και στο κάτω κάτω της γραφής, υπάρχουν εδώ μέλη που βάζουν τις γάτες τους και γεννούν και τα τσεπώνουν κανονικά. Για αυτούς δεν πέφτει σπάθα επειδή τους ξέρουμε και είμαστε φιλαράκια ενώ για τους άλλους ισχύουν άλλα;
Αυτοί που ζευγαρώνουν γάτες ράτσας παράγουν γατάκια με διαφορετικό target group από αυτό των ημίαιμων. Δυστυχώς υπάρχουν αυτοί που θέλουν μόνο γατιά ράτσας για το σπίτι τους, όπως εσύ ας πούμε, και που δεν θα υιοθετούσαν ημίαιμο για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης. Τα γατάκια που παράγουν η Raisa, η moukelis και όποιοι άλλοι εσύ θεωρείς "φιλαράκια" δεν παίρνουν τις θέσεις ημίαιμων, όπως τα γατάκια της "πριγκίπισσας" για την οποία συζητάμε εδώ.

Τώρα στο χωριό έχω 20.... Φετος ήρθε Κτηνίατρος και έρχεται κάθε Τρίτη. Εχω αρχίσει και στειρωνω και τις πέτρες... βαρέθηκα να βλέπω μικρά να μου ψωφάνε απο την φόλα, να τα πατάνε αυτοκίνητα και να τα ξεσκίζουν οι σκύλοι.

Φαντάσου λοιπόν, να βγω τώρα εγώ, και να βάλω αγγελία για 10 μικρά (γιατί έχω και θα μπορούσα άνετα να το κάνω αμέσως!) Είναι υπευθυνότητα αυτό???
Εγώ περιμένω ακόμα, απο την συμφουρίτισσά μας, μια απάντηση στην ερώτησή μου, αν είναι δυνατόν.:)

Δυστυχώς υπάρχουν αυτοί που θέλουν μόνο γατιά ράτσας για το σπίτι τους, όπως εσύ ας πούμε, και που δεν θα υιοθετούσαν ημίαιμο για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης.

Καλό το καρφί, αλλά δεν τα ξέρεις καλά. Σπίτι μου έχω 2 Βιρμανάκια και στο σπίτι των γονιών μου άλλα 2 κεραμιδόγατα. Το παρελθόν μου είναι γεμάτο με τόσα αδέσποτα και κεραμιδόγατα που έχω χάσει το μέτρημα. Δε θεωρώ τον ευατό μου υπέρμαχο των γατιών ράτσας και δεν πρόκειται να απολογηθώ ούτε καν στον εαυτό μου που επέλεξα Βιρμανίας για συντροφιά. Τα οποία, σημειωτέον, δεν τα πήρα από ιδιώτη, αλλά από εκτροφεία. Και όταν αναφέρομαι στο κράτος, ξέρω ότι η ευθύνη είναι και πάνω μας με τις επιλογές που κάνουμε όταν εκλέγουμε και τον τρόπο που (δεν) διαμαρτυρόμαστε για την υπάρχουσα κατάσταση. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι οι ιδιώτες δεν μπορούν να κάνουν από μόνοι τους πολλά, κυρίως για πρακτικούς λόγους.

Σταματάω εδώ γιατί πείνασα και θέλω να φάω τα ρεβύθια μου χωρίς να μου κάτσουν στο στομάχι. Καλό σας μεσημέρι και καλή σας όρεξη - αν δεν έχετε φάει ακόμα.

Δεν έχω πολύ χρόνο να απαντήσω επί της ουσίας, αλλά θέλω να πω κάτι για το "φανατισμό".

Θυμίζω ότι στα περισσότερα φιλοζωικά φόρουμ δεν θα γινόταν καν αυτή η συζήτηση, καθώς οποιαδήποτε αγγελία για γέννα ιδιώτη κλειδώνεται αυτομάτως και τα στοιχεία επικοινωνίας διαγράφονται. Προσωπικά, δεν συμφωνώ με αυτή την πρακτική και τα έχουμε συζητήσει κι αλλού.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει χώρος για να εκφραστούν όλες οι αντίθετες απόψεις. Επιπλέον, η συζήτηση γίνεται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, με απόλυτα κόσμιο ύφος, χωρίς ύβρεις και επιθέσεις. Οπότε για ποιο φανατισμό μιλάμε; Μήπως με το φανατισμό εννοούμε ότι οι άλλοι διαφωνούν με τις απόψεις μας;

Κάνεις λάθος, Φωτεινή.
Υπάρχει κάποιος που μπορεί να υποχρεώσει, κι αυτός είναι ο νόμος. ΜΑΚΑΡΙ να υποχρέωνε τους ιδιοκτήτες να στειρώνουν τα ζώα τους (όπως συμβαίνει ήδη αλλού).
Η ελευθερία της επιλογής προϋποθέτει την αντίστοιχη ωριμότητα και υπευθυνότητα. Όταν αυτά δεν υπάρχουν, το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπεις πεταμένο στους κάδους και χαλκομανία στο δρόμο.
Λυπάμαι που το λέω, αλλά το κήρυγμα για "ανεκτικότητα απέναντι στην επιλογή" δεν είναι παρά λαϊκισμός όταν η περί ης ο λόγος επιλογή ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΖΩΕΣ.
:mad:

Aretha συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Η ελεύθερη επιλογή είναι μητέρα πολλών κακών, όταν το άτομο δεν διακατέχεται από ωριμότητα και κυρίως γνώση (γιατί η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας). Έτσι ελεύθερα επιλέγουν να κάνουν διάφορα οι άνθρωποι και καταλήγουν ανήλικες και ανύπαντρες μητέρες, ναρκομανείς, φορείς και ασθενείς του aids. Για να μην το συνεχίσω και καταλήξω να λέω για πολέμους, πυρηνικές εκρήξεις, τερατογεννέσεις και ούτω καθεξής.

Τις συνέπειες των πράξεων μας πρέπει να αναλογιζόμαστε πρωτίστως και κυρίως το αντίκτυπο σε αυτούς που εξαρτώνται από τις πράξεις και τις αποφάσεις μας.

υπάρχουν εδώ μέλη που βάζουν τις γάτες τους και γεννούν και τα τσεπώνουν κανονικά.

Φωτεινή μου δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στο άτομό μου....επειδή όμως είμαι και εγώ ένας από αυτούς που έβαλαν την γάτα τους να γεννήσει....και επειδή δεν θεωρώ ότι τα τσεπώνω κανονικά, και για να μην το θεωρεί και κανείς άλλος παραθέτω παρακάτω τα έξοδα και τα έσοδα που είχα μέχρι τώρα (διότι κρατάω σημειώσεις ;))και τα συμπεράσματα δικά σας.

έξοδα:
50 ευρώ ----προγεννητικός έλεγχος
20 ευρώ ----βιταμίνες πριν την γέννα
50 ευρώ ----έλεγχος μετά την γέννα (μαμά και μωρά)
40 ευρώ ----βιταμίνες όσο θήλαζε η γάτα
320 ευρώ----για γάλα σκόνη (8 εβδ. χ 40 ευρώ)
210 ευρώ--- 1ο εμβόλιο (7χ30)
30 ευρώ ----1η αποπαρασίτωση
30 ευρώ ----2η αποπαρασίτωση
90 ευρώ ----2ο εμβόλιο (3χ30)
150 ευρώ--- τροφές kitten για 2 μήνες
80 ευρώ --- τσιπάκια (2χ40)
76 ευρώ --- μεταφορά με αεροπλάνο στο νέο σπίτι (2χ38)
80 ευρώ --- γατοφόροι (4χ20)
και δεν ξέρω πόσα για άμμο - είναι το μόνο που δεν κράτησα σημειώσεις
--------------
1256 ευρώ (χωρίς την άμμο)

έσοδα = 4 χ 400 = 1600 ευρώ

Πείτε μου αν τα τσεπώνω γιατί θα σκάσω!:/:

Εγινα μελος σ αυτο το site γιατι πιστευα οτι ηταν ενα μερος οπου θα εβρισκα συμβουλες και χρησιμες πληροφοριες για τα γατακια μου.
Ποτε δεν θα πιστευα οτι μεσα στα 2 χρονια που το παρακολουθω θα καταντουσε ετσι.
Δεν περιμενα να βρω τετοιου ειδους ρατσισμο.
Δηλαδη μονο τα αδεσποτα ειναι αξια αγαπης ??? Κατ εμε ολα τα ζωα ειναι αξια αγαπης κ φροντιδας, ασχετα αν γεννηθηκαν σε σπιτι ή στον δρομο.

Τα sites ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ στα οποια ο κοσμος παραθετει τις αποψεις του ΟΠΟΙΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ , δεν ειναι τοποθεσιες οπου οποιος βλεπει τα πραγματα διαφορετικα απο εμας ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΝΕΤΑΙ !!!

Και στην τελικη αν η Λιζα θελει να ζευγαρωνει την γατα της και να βαζει αγγελια "χαριζονται" στο site ,με γεια της με χαρα της !!!! ΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΣ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΙ Ή ΕΣΤΩ ΘΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΕΙ ?????? Υπαρχει καποιος κανονισμος που λεει οτι μονο αυτοι που βοηθουν αδεσποτα εχουν δικαιωμα να ειναι μελη και να μιλουν ανοικτα? Ή που δινει το δικαιωμα σ αυτους που διαφωνουν με τις αποφασεις αλλων να ανοιγουν ολοκληρο θεμα πολεμικης? Ή που δηλωνει οτι το site απευθυνεται μονο σε ιδιοκτητες ημιαιμων ??

Επαναλαμβάνω, όμως, ότι οι ιδιώτες δεν μπορούν να κάνουν από μόνοι τους πολλά, κυρίως για πρακτικούς λόγους.
στο μόνο που θα σταθώ είναι αυτο.
Διαφνωνω, οι ιδιώτες μπορούν να κάνουν πολλά, πάρα πολλά πράγματα και ειναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τα πράγματα.
αν κινητοποιηθούμε εμεις, θα ακουλουθήσει και το κράτος.

Όπως προείπα γιατι μπορεί να αναφέρθηκα χωρις ονόματα..Θεωρώ την Μουκέλις και την Ράισα ιδιαίτερα υπεύθυνα άτομα που ΔΕΝ τα τσεπώνουν και που τα ζωάκια τους ξέρουν να τα περιποιούνται όπως ακριβώς και ένας εκτροφέαας...γιατί...απλά ΞΕΡΟΥΝ και μπορούν!!!:)

Νικολέτα..κακώς παραθέτεις αποδείξεις..ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ να φτάσουμε σε αυτό το σημείο!!!:|

Νικολέτα..κακώς παραθέτεις αποδείξεις..ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ να φτάσουμε σε αυτό το σημείο!!!:|

Οχι Κατερίνα μου...ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ....γιατί πολλοί έχουν την άποψη ότι όποιος "πουλάει" τα τσεπώνει....στην ουσία τα έξοδά του βγάζει....θα μπορούσα να λέω: "τα χαρίζω αλλά αναλαμβάνεις τα έξοδά του" τα ίδια θα πλήρωνε .;)

Υπαρχει καποιος κανονισμος που λεει οτι μονο αυτοι που βοηθουν αδεσποτα εχουν δικαιωμα να ειναι μελη και να μιλουν ανοικτα? Ή που δινει το δικαιωμα σ αυτους που διαφωνουν με τις αποφασεις αλλων να ανοιγουν ολοκληρο θεμα πολεμικης? Ή που δηλωνει οτι το site απευθυνεται μονο σε ιδιοκτητες ημιαιμων ??

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ δεν υπάρχει:)... αλλά υπάρχει η λογική, και η υπευθυνότητα να ΜΗΝ ΘΕΛΩ το γατάκι μου να πάρει την θέση ενός άλλου, που κινδυνεύει ΚΑΘΕ στιγμή να γίνει χαλκωμανία!!!
:/::/:

Και το γράφω εγω μονο 3η φορά. ... Αν δεν θέλει να καταλάβει ο άλλος..οκ

Οχι Κατερίνα μου...ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ....γιατί πολλοί έχουν την άποψη ότι όποιος "πουλάει" τα τσεπώνει....στην ουσία τα έξοδά του βγάζει....θα μπορούσα να λέω: "τα χαρίζω αλλά αναλαμβάνεις τα έξοδά του" τα ίδια θα πλήρωνε .;)
Συμφωνώ απόλυτα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back