Γέννες ιδιωτών

Εδώ όμως δεν μιλάμε για ανθρώπους που δεν βοηθούν, δεν στειρώνουν, δεν περιθάλπτουν. Μιλάμε για ανθρώπους που ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ακόμα περισσότερα αδέσποτα. Είναι εντελώς διαφορετικό.

Αυτο ακριβώς πήγα να γράψω κι εγώ. Δεν μπορούμε όλοι να στειρώνουμε όλα τα αδέσποτα που συναντάμε αλλά τουλάχιστον μπορούμε να στειρώσουμε τη δική μας γάτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ έχω μια απορια..Στις Σκανδιναβικές χώρες πληρώνουν 40% φορολογια για να έχουν ότι έχουν..Είμαι φαν της Γερμανιας, και ερωτώ..αυτοι που πληρώνυν το 16% του εισοδηματος τους γιατι ΔΕΝ έχουν αδέσποτα, άστεγους, σκουπίδια??????????????Γιατί η περιθαλψη τους εκτος από δωρεαν είναι και άψογη???Ξερω ότι τελευταία αναγκαζονται να πληρώνουν 3000 ευρώ φοιτηση σε ένα πανεπιστήμιο(500 το εξάμηνο βασικά)αλλά όλα τα άλλα?????????????????????????????Υπάρχουν και δωρεαν βεβαια πανεπιστημια!ΑΠΛΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sof, είσαι αθεράπευτα ρομαντική...:P
Πλάκα κάνω, αν λειτουργεί σωστά, όντως θα προσφέρει σημαντική βοήθεια, τουλάχιστον στις στειρώσεις.

Όσο για τα άλλα που είπες, κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται ένοχος επειδή δεν μπορεί ή δεν θέλει να βοηθήσει! Για όνομα του Θεού! Ούτε μ' αρέσει το ότι πολλοί αισθάνονται την ανάγκη να δικαιολογηθούν πρώτα ("κι εγώ βοηθάω πολλά αδέσποτα") προκειμένου να εκφράσουν κάποια άλλη άποψη. Είπαμε, συζητάμε σε επίπεδο ιδεών, ούτε διαγωνισμό κάνουμε ούτε πιστοποιητικά φρονημάτων χρειαζόμαστε για να πούμε τις απόψεις μας.:)

Έχω βαρεθεί να ακούω τη φράση: "για όλα φταίει το κράτος". Το κράτος δεν είμαστε εμείς οι ίδιοι ή κάνω λάθος? Είναι ένα πολύ πρόχειρος τρόπος να επιρρίπτουμε τις ευθύνες μας αλλού και να έχουμε ελαφρυντικά για τη γενικότερή μας στάση. Έχετε ακούσει ποτέ τους πολίτες των χωρών της Βόρειας Ευρώπης να μιλούν με περηφάνια για τους φόρους που πληρώνουν και το πόσο ευχαριστημένοι είναι για τις παροχές του κράτους σε επίπεδο εκπαίδευσης, ιατρικής περίθαλψης, περιβάλλοντος κλπ? Τι να συγκρίνουμε? Τα σχολεία? Τους τεράστιους και πεντακάθαρους χώρους πρασίνου? Τις φιλοζωικές οργανώσεις? Είμαστε έτη φωτός μακριά, δυστυχώς. Ζούμε στη χώρα που ο γιατρός δηλώνει μικρότερο εισόδημα από τη γραμματέα αλλά παρόλα αυτά κατοικεί σε πολυτελή έπαυλη και συντηρεί τζιπ, σκάφος, ιδιωτικά σχολεία κλπ.
Δυστυχώς έτσι είμαστε στην πλειοψηφία μας, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να περνάμε εμείς καλά, να βρίσκουμε τρόπους για να πληρώνουν άλλοι τα σπασμένα μας και να εφευρίσκουμε δικαιολογίες για να έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή.

Μιλάμε για ανθρώπους που ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ακόμα περισσότερα αδέσποτα. Είναι εντελώς διαφορετικό.

Συμφωνώ. Ο λόγος που το ανέφερα είναι γιατί το πήρα σαν απάντηση από την mandeson σε αυτό που είπα πριν...

Ναι, θα βοηθούσε. Το ζήτησες από τον δικό σου δήμο;

Όχι. Ούτε πρόκειται να το κάνω.
Έχω ζητήσει κατά καιρούς να μην πετάγονται τα περιεχόμενα των κάδων ανακύκλωσης στις κανονικές σκουπιδιάρες μαζί με τα περιεχόμενα των άλλων κάδων (το έχω δει με τα μάτια μου!)
Έχω ζητήσει να υπάρξει μέριμνα για ένα συγκεκριμένο σημείο της πλατείας στην οποία ζω όπου κόντεψα να χάσω τη ζωή μου μια φορά, μου τράκαραν το αυτοκίνητο δυο φορές και γίνονται κάθε μέρα τουλάχιστον 2 τρακαρίσματα έξω από την πόρτα μου.
Ουτοπικό είναι να πιστεύω πως ένας δήμος που δεν μπορεί να μεριμνήσει για την δική μου ασφάλεια ζωής, θα ενδιαφερθεί για τα αδέσποτα.
Εξού και πήρα απόφαση να φύγω (ένας απο τους βασικότερους λόγους).

Σε κάθε περίπτωση Αλίκη, αυτό ΔΕΝ θα έπρεπε να το λέω εγώ ή ο κάθε δημότης. Αυτό προσπαθώ να πω. Το ότι΄"ετσι είναι τα πράγματα" δεν σημαίνει πως ειναι το σωστό.
Το ότι δεν υπάρχει κρατική μέριμνα δεν σημαίνει αυτομάτως πως δεν είναι κρατική ευθύνη.
Άλλο το τι γίνεται και άλλο τι θα έπρεπε να γίνεται.

Όχι. Ούτε πρόκειται να το κάνω.

αυτό ΔΕΝ θα έπρεπε να το λέω εγώ ή ο κάθε δημότης.
Συγγνώμη, και πώς περιμένεις να γίνει δηλαδή; Από μόνο του; :blink:
Αυτά που ζηλεύουμε σε άλλους δήμους και άλλες χώρες έγιναν επειδή οι πολίτες τα απαίτησαν.

Έχω βαρεθεί να ακούω τη φράση: "για όλα φταίει το κράτος". Το κράτος δεν είμαστε εμείς οι ίδιοι ή κάνω λάθος?

Δυστυχώς έτσι είμαστε στην πλειοψηφία μας, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να περνάμε εμείς καλά, να βρίσκουμε τρόπους για να πληρώνουν άλλοι τα σπασμένα μας και να εφευρίσκουμε δικαιολογίες για να έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή.

Ωραία. Και εγώ αυτο που λέω τόση ωρα είναι πως αυτό το κράτος δεν μου αρέσει. Σε όποιον αρέσει, μπράβο του, είναι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος.

Με συχγωρείτε που δεν μπορώ να δεχτώ έτσι εύκολα την αποποίηση όλων των ευθυνών της κρατικής μηχανής.

(εσβησα κείμενο προσωπικών δεδομένων...)

Ok, κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου. Βοηθάω όπως και όπου μπορώ.
Προσωπικά η βοήθεια μου είναι δυο μπωλάκια κονσέρβες στα αδεσποτάκια κάθε πρωϊ. Μέχρι εκεί δύναμαι να δώσω.
Το κράτος όμως οφείλει να κάνει περισσότερα.

(ξεφυγα τωρα, αλλά η αγανάκτηση μου όταν αναφερομαστε σε θέματα κρατικής μηχανής είναι έντονη, διότι την έζησα για πολλούς μηνες στο πετσί μου)

Συγγνώμη, και πώς περιμένεις να γίνει δηλαδή; Από μόνο του; :blink:
Αυτά που ζηλεύουμε σε άλλους δήμους και άλλες χώρες έγιναν επειδή οι πολίτες τα απαίτησαν.

Nαι, ε?
Τι είναι δηλαδή Αλίκη οι αρχοντες του κράτους?
Κάποιοι τύποι που κάθονται στα γραφεία τους και περιμένουν συστάσεις από τους ιδιώτες?
Αν είναι έτσι έχω να γράψω πολλές επιστολές για ανθρώπους και ζώα που πεινάνε και ζουν στη βρώμα και την δυσοδία.
Επίσης, θα γράψω συστασεις για την ριμοτομια της πολης μου, για τους δρόμους και τα αυτοκινητα.
Επίσης θα γράψω συστασεις γι'αυτους που καταπατουν τον κ.ο.κ και κινδυνευω να με πατησουν κάθε μέρα.
Επίσης θα γράψω ξανα για τους κάδους ανακυκλωσεις. θα κάνω και ένα εγχειρίδιο της σημαντικοτητας της ανακυκλωσης για να τους πείσω.
Επίσης, να θυμηθω να τους γράψω να μην με κλέβουν
Α και να θυμηθω να τους πω να βάλουν αστυνομικές περιπολίες, όλο και κάποιος θα περισσεύει από την "φρουρα" της Βανδή.

Δεν ήξερα πως λειτουργει έτσι ο κρατικός μηχανισμός. Τώρα που το έμαθα θα αρχίσω να γράφω παραπονα. Το 2012 θα έχω τελειωσει.

(i give up:))

Δεν ήξερα πως λειτουργει έτσι ο κρατικός μηχανισμός. Τώρα που το έμαθα θα αρχίσω να γράφω παραπονα. Το 2012 θα έχω τελειωσει.
Έζησα για ενάμιση περίπου χρόνο στην Αγγλία. Μια από τις συνηθέστερες φράσεις που ακούγονται εκεί σε οποιαδήποτε περίπτωση κακοδιαχίρισης, παραπόνων, διαμαρτυρίας είναι "Write to your MP" (δηλαδή "γράψτε στον τοπικό σας βουλευτή").
Ναι, έτσι θα έπρεπε να λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός. Γι' αυτό λέγεται αντιπροσωπευτική δημοκρατία, γιατί εκλέγεις αυτούς που θα μεταφέρουν τη φωνή σου.

Έζησα για ενάμιση περίπου χρόνο στην Αγγλία. Μια από τις συνηθέστερες φράσεις που ακούγονται εκεί σε οποιαδήποτε περίπτωση κακοδιαχίρισης, παραπόνων, διαμαρτυρίας είναι "Write to your MP" (δηλαδή "γράψτε στον τοπικό σας βουλευτή").
Ναι, έτσι θα έπρεπε να λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός. Γι' αυτό λέγεται αντιπροσωπευτική δημοκρατία, γιατί εκλέγεις αυτούς που θα μεταφέρουν τη φωνή σου.

Επειδή με ενοχλεί πολύ το τρικάκι του "απομονώνω αυτο που θέλω", το ποστ μου έλεγε και κάτι ακόμα. Εκτός και αν δεν το πρόσεξες.
Έλεγα λοιπόν πως έχω κάνει παραπονα για ΠΟΛΥ σοβαρά πράγματα και για τα οποία με συνέδεσαν με Καϊρο και ακόμα παραπέρα.
Τουτέστιν, το νόημα του ποστ - απο το οποιο παρεθεσες δυο φράσεις - ήταν πως μέχρι τώρα δεν εισακούστηκα σε τίποτα, γι'αυτο και αποφασιζω να φύγω.
Αγγλία έζησε και ο άντρας μου πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει καμία σύγρκιση σε κανένα επίπεδο κρατικού μηχανισμού. Ας μην συγκρίνουμε bits and pieces πραγματων. Ας εχουμε συνολικη εικονα.

Δεν πρόκειται για "τρικάκι", το κείμενό σου εξάλλου βρίσκεται αυτούσιο ακριβώς πάνω από την απάντησή μου.
Απομόνωσα τη φράση στην οποία ήθελα να απαντήσω. Το ότι δεν βρήκες ανταπόκριση (που το πιστεύω, γιατί έχει συμβεί και σ' εμένα και στους περισσότερους) δεν αναιρεί το ότι αυτή είναι η διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθείται (δηλ. πολίτης > αντιπρόσωπος > κράτος).

Τέλος, επειδή αρχίζω να πιστευω πως διαφωνούμε για να...διαφωνούμε μερικές φορές, συνοψίζω την αποψη μου και τελειώνω με το θέμα.

1) Πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα στους ανθρωπους που έχουν γάτες σπίτι τους, ώστε να μην παρατούνται αδεσποτα στους δρόμους (100% ιδιωτική ευθύνη)

2) Θαυμάζω όσους μπορούν και ασχολούνται ενεργά με την διάσωση και περιθαλψη των αδεσποτων. Στα μάτια μου, αυτοί οι άνθρωποι επιτελούν κοινωνικό έργο που σε ένα σωστό κράτος θα είχαν την αμέριστη βοήθεια της πολιτείας. (100% μπράβο τους!)

3) Μέσα σε όλες τις μίζες, σε όλα τα λαμόγια που τρώνε τα χρήματα μας για να περνάνε καλά, θα έπρεπε να υπάρχει ένας υγιής οργανισμός στείρωσης και εμβολιασμού των αδέσποτων (100% κρατική ευθύνη).

That's all i m saying.

Ας εχουμε συνολικη εικονα.
Η συνολική εικόνα είναι πως το πολίτευμά μας θα έπρεπε να λέγεται "ρουσφετολογική αντιπροσωπευτική δημοκρατία". Θα πω αυτό που λέω σε όλους αυτούς που διαμαρτύρονται για το κράτος: την επόμενη φορά σκεφτείτε καλά ποιον θα ψηφίσετε και γιατί!
Διότι οι περισσότεροι ψηφίζουν για να βολευτεί ο εαυτός τους ή το παιδί τους σε καμιά δημόσια υπηρεσία...

Επίσης, η διαμαρτυρία στα κακώς κείμενα ίσως κάποια στιγμή να φέρει αποτέλεσμα. Η μη διαμαρτυρία σίγουρα δεν θα φέρει αποτέλεσμα.

Έτσι ακριβώς είναι και στις ΗΠΑ...Εκεί απευθύνεσαι στον γερουσιαστή σου ή στον κυβερνήτη σου...Και αν θέλει, ας μην σε ακούσει...

Sof, δεν νομίζω να λέει κανείς μας ότι δεν ευθύνεται το κράτος...Αν είναι δυνατόν, αυτό το ζούμε όλοι καθημερινά... Απλά εγώ δεν δέχομαι, και θα το επαναλάβω, ότι η ευθύνη δεν είναι μοιρασμένη...Ακριβώς στη μέση , όμως... Γι' αυτό και ανέφερα το ζήτημα με τα ευνομούμενα κράτη και τις συμπεριφορές ανθρώπων-κατόχων ζώων ΠΑΡΑ την αυστηρή νομοθεσία, κυρώσεις, πρόνοια κλπ. Απάντηση, βέβαια, δεν έλαβα...

Και στον Άγιο Στέφανο, επειδή πηγαίνω συχνά λόγω δουλειάς... Ωραία η πρωτοβουλία, και όχι μοναδική, ΩΣΤΟΣΟ, το πρόβλημα με τα αδέσποτα ΔΕΝ λύνεται αν δεν αλλάξει και η συμπεριφορά των ανθρώπων... Διότι έχω δει στη συγκεκριμένη περιοχή πλείστες φορές έγκυες γάτες, κάτισχνους σκύλους , σκυλίτσα που προφανώς μόλις είχε γεννήσει να πηγαινοέρχεται αποπροσανατολισμένη, αγέλη σκυλιών να κυνηγούν μία θηλυκή σε οίστρο... Και δεν μιλώ για πέντε χρόνια πριν, αλλά μέχρι και τον Αύγουστο...

Επειδή με ενοχλεί πολύ το τρικάκι του "απομονώνω αυτο που θέλω", το ποστ μου έλεγε και κάτι ακόμα. Εκτός και αν δεν το πρόσεξες.
Χμμμ, και σε μένα , όμως, αυτό έκανες όταν έγραψα ότι δεν περιμένω από κανέναν να κάνει ό,τι εγώ και απλά απομόνωσες το δεν πρόκειται να γυρίσω την πλάτη μου σε ένα αδέσποτο ζώο... Και μετά , υπονοώντας προφανώς, ότι εγώ και άλλοι σαν εμένα έχουμε τα άπειρα χρήματα και τον άπειρο ελεύθερο χρόνο για να αφιερώνουμε στα αδεσποτουλια, προσπάθησες να δικαιολογήσεις όσους δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν όσο θα ήθελαν (και πάλι δεν είναι απόλυτο αυτό που λες διότι μπορεί κάποιος να έχει άφθονο χρόνο και να μην κάνει τίποτα, και άλλος να έχει δύο παιδιά, μία δουλειά, 600 ευρώ και να κάνει όσα μπορεί...Να σώσει έστω και ένα ζωάκι). .Εν τούτοις, δεν κατηγόρησα ούτε ζήτησα λογαριασμό από κανέναν... Είπα τι κάνω εγώ και ούτε ζήτησα συγχαρήτηρια (ειρωνικά ή ειλικρινή)....

Ευχαριστώ

Τι γίνεται εδώ βρε παιδιά, ξαφνικά η aretha μάς βαθμολογεί στο μάθημα/πρακτική φιλοζωία;;; :blink::lol::lol::lol:

Δεν καταλαβαίνω προς τι οι παρεξηγήσεις. Δηλαδή όποτε θέλουμε να απαντήσουμε σε κάποιον υποχρεούμαστε να κάνουμε παράθεση σε ολόκληρο το μήνυμά του;

Η συνολική εικόνα είναι πως το πολίτευμά μας θα έπρεπε να λέγεται "ρουσφετολογική αντιπροσωπευτική δημοκρατία". Θα πω αυτό που λέω σε όλους αυτούς που διαμαρτύρονται για το κράτος: την επόμενη φορά σκεφτείτε καλά ποιον θα ψηφίσετε και γιατί!
Διότι οι περισσότεροι ψηφίζουν για να βολευτεί ο εαυτός τους ή το παιδί τους σε καμιά δημόσια υπηρεσία...

Συμφωνώ 100%.

Όσο για τη διαμαρτυρία...επίσης συμφωνώ...αλλά από ένα σημείο και ύστερα αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι την ματαιότητα κάποιων πραγμάτων.
Και τότε, δεν φταίει ο πολίτης.
Anyway, όπως είπα και πιο πάνω, η αρχική μου ένσταστη ήταν στο ότι φταίμε εμείς, γιατί εμείς ήμαστε το κράτος.
Εγώ βγάζω σπυριά προσωπικά με την ιδέα πως εγώ είμαι το κράτος...:/:
Mandeson, δεν απομονωσα κάτι επίτηδες. Όλο σου το ποστ είχε την ίδια εννοια, απομονωσα την περιεκτική σου φράση.
Δεν είναι το ίδιο. Αν και πιστευω την Αλικη σε αυτο που μου έγραψε, οπότε παίρνω πίσω τα περι τρικ.
Τα συγχαρητήρια ήταν ειλικρινη.

Εγώ βγάζω σπυριά προσωπικά με την ιδέα πως εγώ είμαι το κράτος...:/:
Αντί να βγάζουμε σπυριά (μιλάω γενικά, όχι μόνο για σένα, διότι και άλλοι συμμερίζονται αυτή την άποψη) καλύτερα είναι να ψάχνουμε και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.
Όσο για τις διαμαρτυρίες, 100 φορές θα σε αγνοήσουν; 101 φορές θα τους το ξαναγράψεις. Χώρια που είναι υποχρεωμένοι να απαντάνε σε ορισμένο χρονικό διάστημα, κι αν δεν το κάνουν έχουν κυρώσεις. Μπορείς να ρωτήσεις σε κάποιο ΚΕΠ γι' αυτό. Ή στον Συνήγορο του Πολίτη.

Και στον Άγιο Στέφανο, επειδή πηγαίνω συχνά λόγω δουλειάς... Ωραία η πρωτοβουλία, και όχι μοναδική, ΩΣΤΟΣΟ, το πρόβλημα με τα αδέσποτα ΔΕΝ λύνεται αν δεν αλλάξει και η συμπεριφορά των ανθρώπων... Διότι έχω δει στη συγκεκριμένη περιοχή πλείστες φορές έγκυες γάτες, κάτισχνους σκύλους , σκυλίτσα που προφανώς μόλις είχε γεννήσει να πηγαινοέρχεται αποπροσανατολισμένη, αγέλη σκυλιών να κυνηγούν μία θηλυκή σε οίστρο... Και δεν μιλώ για πέντε χρόνια πριν, αλλά μέχρι και τον Αύγουστο...

Το φοβόμουν αυτό...:(
Εκεί είναι ιδιωτική πρωτοβουλία όμως.
Γιατί το site λέει ξεκάθαρα "
Οι υπηρεσίες αυτές είναι δωρεάν για τους δημότες μας.
Πληροφορίες: 213 – 2030600 - κα Αλιβιζάτου (08.00 – 15.00) "
που σημαίνει πως τους παρέχεται η δυνατότητα να το κάνουν, και επιλέγουν να μην το κάνουν.
Αλλά τουλάχιστον υπάρχει μια υποδομή βρε αδερφέ, μια πρώτη βάση.
Οι πολίτες που δεν την αξιοποιούν έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης.
Είμαι περίεργη να δω τι γίνεται στην πράξη.:hmm:

Μήπως πρέπει να γίνει split στο split??:(
Πραγματικά ενδιαφέρουσα συζήτηση, αλλά έχουμε αλλάξει θέμα νομίζω.....:redface:

Αν είμαι λάθος... αγνοήστε με.

Μήπως πρέπει να γίνει split στο split??:(
Πραγματικά ενδιαφέρουσα συζήτηση, αλλά έχουμε αλλάξει θέμα νομίζω.....:redface:

Αν είμαι λάθος... αγνοήστε με.

Συμφωνώ, έχει αλλάξει το θέμα κι απο την ευθύνη των ιδιωτών για τα ζώα τους πέρασε στις ευθύνες του κράτους που είναι επίσης σημαντικό ζήτημα αλλά δεν έχει καμιά σχέση με γέννες ιδιωτών.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back