Γίνεται να είναι στείρα;

katerina11

Νεοφερμένο μέλος

Η Kατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών και μας γράφει από Λαμία (Φθιώτιδα). Έχει γράψει 64 μηνύματα.
θελω να ρωτησω αν υπαρχει περιπτωση μια γατα να μην μπορει να κανει γατακια,δηλ να ειναι στειρα χωρις να της εχει γινει στειρωση.
εχω μια γατα θυληκη 2+ χρονων κ εναν γατο αρσενικο καπου εναμιση χρονων,ζουν μεσα στο σπιτι κ στο μπαλκονι ,κ δεν εχω στειρωσει κανενα απο τα δυο ωστοσο ποτε δεν εμεινε εγκυος η μικρη μου.
ειμαι φοιτητρια κ δε μπορω να βρω τα λεφτα για τη στειρωση,αλλα νομιζω οτι αφου δεν εμεινε εγκυος τοσο καιρο,μαλλον δε θα μπορει,εκτος αν σταθηκα τοσο τυχερη προς το παρον.
κατα τ'αλλα η γατα μου ειναι μια χαρα,εχει οιστρους κανονικα κ φοβαμε αφου ουτε παιδια κανει ουτε στειρωση ακομη μη παθει κανενα καρκινο.
κ τα δυο μωρα μου τα βρηκα στα σκουπιδια.
θα ηθελα ενας που να ξερει να μου πει αν γινετε αυτο το πραμα,δηλαδη να μην μπορει να κανει παιδια μια γατα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γεια σου. ειμαστε και συντοπιτισες. οταν αυτη εχει οιστρο ο αρσενικος τι κανει?γιατι η δικια μου ειχε οιστρο, αλλα ο αρσενικος περα εβρεχε. οποτε... καλο ειναι να την στειρωσεις γιατι παθαινουν πυομητρα. και επισης να σου πω που να μην πας, γιατι εγω μετα την στειρωση κοντεψα να την χασω απο ενα γιατρο εκει. σε ποιον τα πηγαινεις?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

η στειρωση παντως δεν ειναι και ακριβη...
υπαρχουν και κτηνιατροι που ειναι λογικοι στις τιμες,μπορεις να βρεις και με 40 ευρω.

απο δικη μου εμπειρία ναι..ειχα μια γατουλα πριν καποια χρονια και δεν μπορουσε να κανει γατακια..ωστοσο απο θεμα υγειας π.χ καρκινου καλο ειναι να συμβουλευτεις τον γιατρο(κτηνιατρο) που εμβολιαζει και παρακολουθει τα μικρα σου...:):):)

Και εγώ έχω μία που δεν έκανε γατάκια ή έμενε έγκυος και τα έχανε.. και τελικά στην στείρωση φάνηκε ότι είχε όγκο... που μεγάλωνε.:|

γεια σου. ειμαστε και συντοπιτισες. οταν αυτη εχει οιστρο ο αρσενικος τι κανει?γιατι η δικια μου ειχε οιστρο, αλλα ο αρσενικος περα εβρεχε. οποτε... καλο ειναι να την στειρωσεις γιατι παθαινουν πυομητρα. και επισης να σου πω που να μην πας, γιατι εγω μετα την στειρωση κοντεψα να την χασω απο ενα γιατρο εκει. σε ποιον τα πηγαινεις?
Λαμια σπουδαζω αλλα ειμαι απο Κατερινη κ για τα εμβολια κ αυτα τις πηγαινω εκει.απο εδω καμια φορα αν τυχει τη παω στο κτηνιατρικο κεντρο,ειναι μια πολυ γλυκια γιατρος εκει.Ο αρσενικος τη καβαλαει κανονικα αλλα αυτη του αγριευει κ δε του καθετε.τωρα αν καμια φορα βρηκε σημαδι ο Κουλης δε ξερω δεν ειμαι κ ολη μερα σπιτι!

η στειρωση παντως δεν ειναι και ακριβη...
υπαρχουν και κτηνιατροι που ειναι λογικοι στις τιμες,μπορεις να βρεις και με 40 ευρω.
τι 40 ευρω καλε??εμενα μου ειπαν 150 ευρω κ για τον αρσενικο λιγο πιο κατω.

Και εγώ έχω μία που δεν έκανε γατάκια ή έμενε έγκυος και τα έχανε.. και τελικά στην στείρωση φάνηκε ότι είχε όγκο... που μεγάλωνε.:|
πω....αυτο με εξετασεις φαινετε????

Ο Καρκίνος στις ωοθήκες ή ο όγκος.. δεν φαίνεται. Ή θα φανεί στο βγάλσιμο (στείρωση) .. ή όταν θα επεκταθεί σε όλο το σώμα, γεμίσει πλέον και τότε θα είναι πολύ αργά...

Κάνε μια έρευνα αγοράς για τις τιμές, και αν δεν βρείς στην πόλη σου, αξίζει ένα ταξιδάκι λίγο πιο μακριά. Και εγώ με 150 στειρώνω 3-4 γάτες.. απλά έψαξα και βρήκα.;)

Ο Καρκίνος στις ωοθήκες ή ο όγκος.. δεν φαίνεται.
Αν υπάρχει βάσιμη ανησυχία για πιθανούς όγκους, αυτοί μπορούν να φανούν με απεικονιστικές εξετάσεις (ακτινογραφία, υπερηχογράφημα κ.λπ.).

Ο Καρκίνος στις ωοθήκες ή ο όγκος.. δεν φαίνεται. Ή θα φανεί στο βγάλσιμο (στείρωση) .. ή όταν θα επεκταθεί σε όλο το σώμα, γεμίσει πλέον και τότε θα είναι πολύ αργά...
Ας μην πανικοβάλλουμε έτσι την κοπέλα. Όπως είπε και η Αλίκη, μια ακτινογραφία ή ένας υπέρηχος μπορούν να βοηθήσουν στην παρούσα φάση.
Ψυχραιμία.

Δεν πανικοβάλλω κανέναν, μια περίπτωσή μου είπα με μία γάτα, που τελικά ο λόγος που δεν έκανε παιδιά ήταν αυτός που είπα. (Υπάρχουν φυσικά και άλλοι πολλοί λόγοι που ενδεχομένως μια γάτα να μην μένει έγκυος ή/και να είναι πιθανών στείρα):redface:

Σαν αδεσποτούλα, σκέφτηκα έτσι και αλλιώς την στείρωση, την οποία και έκανα, και τελικά βγήκε ότι βγήκε.:)
(Ήταν στην αρχή ακόμα, και όπως διάβασα και ρώτησα τέτοιοι όγκοι δεν είναι πάντα ορατοί με ακτινογραφία - για να φανει στην ακτινογραφια θα πρεπει να μεγαλωσει και να αλλαξει τη φυσιολογικη εμφανιση του οργάνου, με υπέρηχο δε, ενδεχόμενα μπορεί και να φαινόταν, αλλά και πάλι αυτό είναι εφικτό απο ένα σημείο και μετά όταν θα έχει αρχίζει να σχηματίζεται)

Στην δίκη μου περίπτωση, η γάτα πήγαινε απλά για στείρωση.

Για την ιστορία η γατούλα ζεί και βασιλεύει χωρίς κανένα θέμα.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back