Γατάκια & εγκυμοσύνη (ανθρώπινη!)

liana1

Νεοφερμένο μέλος

Η liana1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
γειά σας..
είμαι 30 χρονών, εχω δυο γατακια ενός χρόνου, και πιστεύω οτι σε εναν χρόνο μπορει να έχω....παιδάκι!
θα ήθελα πλιροφορίες για τις προφυλάξεις που πρεπει να παρω....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες!:)
Διάβασε το σχετικό άρθρο, εδώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπορείς να κάνεις εξαιτάσεις και στα γατάκια σου, αν δεν έχουν ούτε αυτά ούτε και εσύ τοξόπλασμα και τα έχεις σε διαμέρισμα και δεν τα τρέφεις με ομό κρέας δεν υπάρχει πρόβλημα.

περισσότερο πρέπει να προσέχουμε όταν μαγιρεύουμε κρέας και δεν το ψήνουμε και καλά επίσεις πρέπει να πλένεις καλά λαχανικά και χορταρικά ή όταν σκαλίζεις το χώμα του κήπου αν έχεις, καλό είναι να φοράς γάντια και να πλένεις τα χέρια σου καλά.

Είμαι σχεδόν σίγουρη πάντως ότι ο γυναικολόγος σου θα επαναστατήσει, δεν θα θέλει να σε αναλάβει και θα σου προτείνει να διώξεις τη γάτα. Δυστυχώς οι έλληνες γιατροί δεν φημίζονται για τα φιλοζωικά τους αισθήματα ούτε για τη διάθεσή τους να ενημερώνονται σωστά για ότι αφορά τα κατοικίδια ζώα. :mad:Φοβάμαι ότι και εγώ το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσω σε λίγες μέρες που θα του ανακοινώσω ότι έχω γάτα στο σπίτι και παράλληλα σκέφτομαι να μείνω έγκυος.:confused:
Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι ο προγεννητικός έλεγχος. Από αυτές τις εξετάσεις θα διαπιστώσεις εάν έχεις στο παρελθόν νοσήσει από τη συγκεκριμένη νόσο, εάν νοσείς αυτή την περίοδο ή εάν δεν έχεις νοσήσει ποτέ. Εάν ανήκεις στην τελευταία κατηγορία πρέπει να κάνεις εξέταση και στις γάτες.

Δεν ειναι τοσο τραγικά τα πράγματα, κοπέλες που ξέρω έκαναν παιδιά χωρίς κανένα πρόβλημα. Και οι πιθανότητες να έχει η γάτα σου τοξόπλασμα ειναι πάρα πολύ μικρές έτσι κι αλλιώς. Με τις βασικές προφυλάξεις που πρότειναν οι κοπέλες δεν θα έχεις πρόβλημα

Και οι γυναικα του αδερφου μου συντομα θα γινει και μαμα, εκτος απο γατομαμα. Το γατακι προυπηρχε και φυσικα παρεμεινε. Μπορεις να διαβασεις καποια πραγματα που ηδη σου εδειξαν τα αλλα μελη. Με μια στοιχειωδη προσοχη, ολα θα πανε μια χαρα!!! :):)
Ευχομαι να ερθουν ολα οπως τα θελεις :)

η καλυτερη για να απαντηση σε αυτο το θεμα ειναι η ολγα που εχει 3 γατακια κ γεννησε το καλοκαιρι

εγω ειχα 5 οταν γεννησα και ολα πηγαν μια χαρα!αφου ειναι αποκλειστικα μεσα στο σπιτι και δεν τρωνε ωμα κρεατα,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να παθεις τοξοπλασμα!απο λαχανικα υπαρχει περιπτωση αν δεν τα εχεις πλυνει καλα ή πας σε ταβερνα που συνηθως δεν τα πλενουν καλα ή απο μη καλα ψημενο κρεας,αλλα απο γατες που ζουνε μεσα στο σπιτι οσο και να θες ,δεν παθαινεις!

Σοβαρά Αγγελική είχες 5 όταν γέννησες΄;;; Πώς το αντιμετώπισες; Τα περιόριζες κάπου;

ειχα 5 αλλα ηταν εξω,οχι γιατι φοβομουν για το τοξοπλασμα αλλα ο αντρας μου ηθελε να μην ανεβαινουν πουθενα μεσα στο σπιτι και αυτο ηταν ΑΔΥΝΑΤΟΝ,ειναι δυνατον να εχεις γατα και να μην κοιμασαι αγκαλια ή να μην ερχετε να γουργουρισει οταν βλεπεις τηλεοραση??εξαλλου ολες τις ειχα βρει αδεσποτες,πεινασμενες και χτυπημενες ,οποτε ειχαν συνηθισει εκτος σπιτιου.ειναι αυτες που εχω ακομη και τωρα,τις χαιδευα κανονικα ,τις επερνα αγκαλια και γενικα δεν αλλαξα κατι στην συμπεριφορα μου,απλα επλενα τα χερια μου,οπως παντα.;)
παλιοτερα οταν εμενα με τους γονεις μου ειχα εναν γατο που εβγαινε εξω και οποτε ηθελε επεστρεφε,αφηναμε την κατω πορτα παντα ανοιχτη και ανεβαινοντας τα σκαλια νιουριζε και του ανοιγαμε οτι ωρα και αν ητανε.κοιμομασταν αγκαλια,δε τον εκανα μπανιο,και τριγυρναγε οπου ηθελε,παρολα αυτα τοξοπλασμα δεν ειχα παθει.με αυτο θελω να πω πως παρολου που τον ειχα και εξω και παλι δεν ειχα περασει τοξοπλασμα.

επισης υπαρχει εξεταση για τοξοπλασμα για να κανουν οσες θελουν να μεινουν εγκυες για να δουν αν εχουν αντισωματα(αν εχουν περασει τοξοπλασμα δηλαδην) αν εχουν αντισωματα τοτε δεν κινδυνευουν κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης.

ειναι δυνατον να εχεις γατα και να μην κοιμασαι αγκαλια ή να μην ερχετε να γουργουρισει οταν βλεπεις τηλεοραση??
Αδύνατον, όντως!:)
Επίσης αδύνατον κατα τη γνώμη μου να είναι περιορισμένες σε ένα δωμάτιο και ακόμα χειρότερα στο μπαλκόνι.
Στον κήπο προστατευμένες ΝΑΙ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back