Γατάκι έφαγε κλωστή και δεν ξέρω και τι άλλο

nikos_athens

Νεοφερμένο μέλος

Ο nikos_athens αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Ο ένας από τους δύο γατούληδες μου, ο Τίμα, 3 μηνών, πριν 3 μέρες άρχισε να κάνει εμετό (άσπρο αφρό) και να μην τρώει ούτε να πίνει νερό. Χτές τον πήγα στο γιατρό γιά να κάνει το πρώτο του εμβόλιο και διάγνωσε οτι είναι υγιείς. Σήμερα το πρωί όταν πήγε τουαλέτα, είδα από τον πρωκτό του να βγάζει μιά κλωστή. Την έκοψα γιά να τον βοηθήσω, αλλά συνεχίζει να μην τρώει και να μην πίνει νερό. Τι μπορεί να είναι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα πρότεινα να τον πας πάλι στο γιατρό και να του πεις τι ακριβώς παρατήρησες και συμβαίνει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πέρασα το πρωί και του το είπα και μου είπε να το παρακολουθώ 2 μέρες και άμα συνεχίσει να μην τρώει να το πάω.

Ο άσπρος αφρός που λες, είναι μια φυσιολογική αντίδραση της γάτας όταν έχει γλείψει κάτι πικρό. Μήπως εκείνη την ημέρα του έβαλες κάποια αμπούλα και έγλειψε το φάρμακο; Δεν είναι πάντως κάτι ανησυχητικό αν δεν συνεχίστηκε. Όσο για την κλωστή, δεν νομίζω να έχει σχέση με την γενικότερη αδιαθεσία του. Συνήθως τις κλωστές όπως τις τρώνε, έτσι τις βγάζουν και από πίσω. Εκτός και αν έχουν φάει κανένα κουβάρι!

Δεν ξέρω μήπως η αδιαθεσία είναι από το εμβόλιο που έκανε. Και δυστυχώς δεν ξέρω πόση κλωστή έχει φάει ακριβώς. Πάντως σήμερα ήπιε λίγο νερό και του έδωσα και λίγο ζουμί από κοτόπουλο με το ζόρι.

Και γω θα σου πρότεινα ν'αλλάξεις ιατρό. :hmm:

Τον ξαναπήγα σήμερα, του έκανε 2 ενέσεις και μου είπε να του δώσω λάδι nujol και τη Δευτέρα να τον ενημερώσω.

Αν το γατάκι σου παρουσιάσει ένα από τα ακόλουθα συμπτώματα τότε να επικοινωνήσεις άμεσα με τον κτηνίατρο:

Εμετό
Ληθαργικότητα
Μειωμένη ή ανώμαλη εκκένωση
Πρήξιμο στην κοιλιακή χώρα

Για την περίπτωση που ίσως χρειαστεί επέμβαση για την αφαίρεση εναπομείνουσας κλωστής από το έντερό του.

Μακροπρόθεσμα καλά κάνεις να προσπαθήσεις να καταλάβεις τι συμβαίνει, αν δηλαδή το γατάκι σου καταναλώνει συχνά υλικά όπως κλωστές, πλαστικό, δέρμα, κτλ, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να πάσχει από Pica. Ερευνητές πιστεύουν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει γενετική προδιάθεση, ο εγκέφαλος του γάτου λειτουργεί λίγο διαφορετικά από άλλων, με αποτέλεσμα το δάγκωμα διαφόρων υλικών να απελευθερώνει ουσίες που χαρίζουν έντονη ευχαρίστηση στη γάτα. (Pica παρατηρείται συνήθως σε ράτσες Σιάμ ή Βιρμανίας). Άλλη αιτία που μπορεί να σπρώξει μια γάτα σε παρόμοια συμπεριφορά είναι η έλλειψη ερεθισμάτων στο περιβάλλον του, γι' αυτό η πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο, (ακόμα και σε ένα περιφραγμένο μπαλκόνι) ή ο εμπλουτισμός του χώρου του γενικά μπορεί να μειώσει το στρες της.
Δίαιτα υψηλή σε ίνες μπορεί να μειώσει επίσης το κίνητρο μιας γάτας να καταναλώσει μη βρώσιμα υλικά.
Αν μια γάτα τείνει να καταναλώνει υλικά άλλα εκτός από κλωστές και υφάσματα, μπορεί να ψάχνει στην ουσία να αναπληρώσει κάποιες ουσίες που λείπουν απο τον οργανισμό της, να πάσχει από υπερθυροειδησμό, FIP κ.α

Το πιο σημαντικό είναι να έχεις εμπιστοσύνη στον κτηνίατρό σου και να το ψάξεις όσο πιο πολύ μπορείς. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό που συμβαίνει όμως δεν είναι ανησυχητικό, γιατί το γατάκι σου είναι πάρα πολύ μικρό. Είναι πολύ φυσιολογικό στην ηλικία του να εξερευνεί. Απλά έχεις ένα υπερενεργητικό, παιγνιδιάρικο γατί που το παρατράβηξε λίγο ;)

Σε ευχαριστώ γιά τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Εμετό κάνει λίγο. Ληθαργικότητα δεν έχει αλλά και δεν παίζει όπως πρίν. Εκκένωση δεν έχει γιατί δεν έχει τίποτα στο στομάχι γιά να βγάλει. Και η κοιλιά του δεν είναι πρησμένη..
Βασικά το παρατραβάνε καμμιά φορά γιατί τον βάζει στη μπρίζα ο αδρεφός του, που είναι πιό ανήσυχος απ'αυτόν..

Αγαπητε niko, οταν ο μεγαλος μου ο γατος ηταν στην ηλικια του δικου σου, ειχε παθει το ιδιο πραγμα, ειχε δηλαδη τα ιδια συμπτωματα. Ο κτηνιατρος ειπε πως εχει "κοκιδια", αν θυμαμαι καλα τη λεξη. Μαζευονται δηλαδη τα κακακια, γινονται μια μαζα και κλεινουν τελειως το εντερο. Αυτο το καταλαβαινει ο γιατρος με απλη ψηλαφιση της κοιλιας και η θεραπεια ειναι ενα απλο κλυσμα. Αν ειναι κατι τετοιο, ισως το λαδακι που σου ειπε να του δωσεις, βοηθησει. Προσεχε τον και οτι αποριες εχεις, μην ψαρωνεις, να παιρνεις τηλεφωνο τον κτηνιατρο και να τον ρωτας. Φιλησε μου τον και γραψε μας πως παει :).

Ακόμα δεν τρωει;Αν όχι και έχουν περασει πανω απο 4 μερες,πρεπει επειγηοντως να γινει κατι.Καταρχην πανω απο 5 μερες οταν μια γατα δεν τρωει,κινδυνευει να παθει ζημια το συκωτι της.Ομως εκτος απο αυτο,αν εχει φραξει το εντερο,ειναι απιστευτα επικινδυνο και χρηζει ΑΜΕΣΑ επεμβαση γιατρου.:worry:

Του έκανε ο γιατρός ένεση με βιταμίνες και αντιβίωση σήμερα. Και με το λάδι ενεργήθηκε λίγο και έβγαλε τρίχες, δικές του όμως, όχι κλωστή. Πάντως ήπιε νερό και έχει αρχίσει λίγο να χαϊδεύεται...

Αγαπητε niko, οταν ο μεγαλος μου ο γατος ηταν στην ηλικια του δικου σου, ειχε παθει το ιδιο πραγμα, ειχε δηλαδη τα ιδια συμπτωματα. Ο κτηνιατρος ειπε πως εχει "κοκιδια", αν θυμαμαι καλα τη λεξη. Μαζευονται δηλαδη τα κακακια, γινονται μια μαζα και κλεινουν τελειως το εντερο. Αυτο το καταλαβαινει ο γιατρος με απλη ψηλαφιση της κοιλιας και η θεραπεια ειναι ενα απλο κλυσμα. Αν ειναι κατι τετοιο, ισως το λαδακι που σου ειπε να του δωσεις, βοηθησει. Προσεχε τον και οτι αποριες εχεις, μην ψαρωνεις, να παιρνεις τηλεφωνο τον κτηνιατρο και να τον ρωτας. Φιλησε μου τον και γραψε μας πως παει :).
Σε αυτόν έχει φράξει το έντερο από κλωστή. Σε ευχαριστώ γιά το ενδιαφέρον σου....

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Δεν ξερω.Εγω θα ειχα τρελαθει αν ο γατος μου δεν ετρωγε τοσες μερες.Εδω υπαρχει ενα προβλημα,το οποιο δεν εχει βρει την λυση του.Εγω θα πηγαινε και σε δευτερο γιατρο.Δυστυχως εχουν δει πολλα τα ματια μου.:/:

Το γατάκι σήμερα το πρωί άρχισε να χαϊδεύεται και να γουργουρίζει και μετά πήγε και έφαγε λίγο ξηρή τροφή και ήπιε και νερό. Το παρακολουθώ να δω αν θα το βγάλει αυτό που έφαγε... Πάντως έφαγε...

Το ότι άρχισε να τρώει ξανά, είναι πολύ θετικό, καθώς και το ότι άρχισε πάλι να παίζει και να γουργουρίζει.
Φυσικά, εάν γουργουρίζει στα καλά καθούμενα και χωρίς κάποια αιτία, ίσως είναι και σημάδι πόνου αλλά δεν νομίζω να εννοείς αυτό, σωστά;
Πάντως, έχε το νου σου για την γενικότερη πορεία του κι εάν δεις κάτι ανησυχητικό, επικοινώνησε άμεσα με έναν άλλον κτηνίατρο.

Ναι, αυτό κάνω. Από το πρωί έφαγε άλλες 2 φορές. Το γουργούρισμα το έκανε γιά να παίξει....

Εντάξυ, άμα τρώει και είναι εύθυμο, πάει να πει ότι πάμε καλά. Να το παρακολουθείς συνέχεια όμως, εντάξυ;

Τον παρακολουθώ. Σήμερα πήγε τουαλέτα και έβγαλε μισό μέτρο κλωστή (Πόσο μπορεί να έχει ακόμα!!) Σήμερα πάντως δεν έφαγε. Χτες έφαγε 3-4 φορές. Αύριο πάμε στο γιατρό ξανά.

Προφανώς υπάρχει ακόμα κλωστή στο έντερό του.. καλά, ο Γιατρός δεν μπορεί να κάνει κάποια ακτινογραφία για να δει; :hmm:

Μου είπε οτι στην ακτινογραφία δε φαίνεται η κλωστή. Πάντως με το λάδι το nujol που μου έδωσε να του δίνω τη βγάζει σιγά σιγά.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back