Γατάκι εγκλωβισμένο. Καμιά ιδέα;

MrsEfiable

Νεοφερμένο μέλος

Η MrsEfiable αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Καλησπερα.
Ειμαι καινουργιο μελος, και πηρα το θαρρος να σας ρωτησω αν εχετε καμια ιδεα για το γατακι μου που εχει εγκλωβιστει.
Ειναι δυο μηνων και εχει εγκλωβιστει σε εναν σωληνα ομβριων στην αυλη του σπιτιου μου. Για να σας βοηθησω να καταλαβετε, ειναι ενας σωληνας ο οποιος αρχιζει απο την πισω αυλη του σπιτιου μου και καταληγει στην προσοψη του σπιτιου, στον δρομο. Ειναι 20 μετρα και η διαμετρος του ειναι αρκετα μεγαλη, για να μπει ενα γατακι μεσα. Πραγμα το οποιο εγω το ηξερα, και για αυτον τον λογο ειχα βαλει σιτα με καπακι στην εισοδο του, για να μη μπαινουν μεσα τα γατακια μου, (γιατι την εχω ξαναπατησει) αλλα πριν απο λιγες μερες που ειχε εναν πολυ δυνατο αερα η σιτα σκιστηκε και το γατακι μπηκε μεσα. και δεν μπορει να βγει γιατι ο σωληνας ειναι πλαστικος και γλυστρανε τα νυχακια του, δεν μπορει να πιαστει και εκτος αυτου ειναι και κατακορυφος. Κανει ζιγκ-ζαγκ μεχρι να φτασει στην εξοδο του στον δρομο.
Πηρα τον φιλοζωικο της περιοχης μου, ο οποιος μου ειπε να ριξω νερο για να του ''δειξω τον δρομο'' και να το φοβηθει το νερακι και να φυγει. αλλα και παλι φοβαμαι. του ριχνω λιγο φαγητακι και ελπιζω να το τρωει. Βεβαια εχω παει στο τελος του σωληνα και εχω βαλει μια κονσερβα οσο πιο βαθεια μπορω, μηπως το μυρισει και κατεβει προς τα κατω και βρει την εξοδο.
Το ειχα παθει πριν 6 χρονια παλι, και τοτε εσπασα τον σωληνα και εβαλα καινουργιο. Αλλα τοτε δεν ειχα οικονομικο προβλημα και ας εκανε ο σωληνας 1500 ευρω. Τωρα δεν εχω ουτε τα 500.
Αν εχει καποιος καποια ιδεα, ας με ενημερωσει. Γιατι το ακουω το καψερο μερα νυχτα και μαυριζει η ψυχη μου. Και το φοβερο ειναι οτι παει το αδερφακι του και καθεται πανω απο την εισοδο της σωληνας και του μιλαει για να μην νιωθει μονο. Δεν φευγει απο εκει, ουτε παει να φαει.
Σας ευχαριστω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αγαπητή φίλη αν μπορούσες να βάλεις ένα καλώδιο χοντρό και με αυτό να σπρώξεις προς τα κάτω μπας και μπορέσει το μικρούλι και απεγκλωβιστεί...;;; π.χ. ένα χοντρό καλώδιο που είναι και γερό και να τυλίξεις γύρω γύρω ένα πανί, κάτι, στο οποίο να βάλει τα νυχάκια του και να πιαστεί έτσι ώστε να το παρασύρει;;... αλλιώς δεν βλέπω άλλη λύση από το να σπάσετε τον αγωγό....πόσο θα αντέξει το καψερό εκεί μέσα...:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επειδη ειναι ζιγκ ζαγκ ο σωληνας, το καλωδιο δεν ξερω κατα ποσο μπορει να φτασει στο γατακι. Απο την αλλη, επειδη ειναι φοβισμενο αμφιβαλλω οτι θα ''συνεργαστει'' για να το τραβηξω.
Σε ευχαριστω παντως. Το καλωδιο ή σχοινι, μου φενεται πολυ καλη ιδεα. Θα το συζητησω με τους δικους μου να το προσπαθησουμε αν ειναι.

Συγνωμη ισως αυτο που θα ρωτησω να ειναι χαζο, αλλα γιατι δεν καλειτε την πυροσβεστικη;

Επειδη ειναι ζιγκ ζαγκ ο σωληνας, το καλωδιο δεν ξερω κατα ποσο μπορει να φτασει στο γατακι. Απο την αλλη, επειδη ειναι φοβισμενο αμφιβαλλω οτι θα ''συνεργαστει'' για να το τραβηξω.
Σε ευχαριστω παντως. Το καλωδιο ή σχοινι, μου φενεται πολυ καλη ιδεα. Θα το συζητησω με τους δικους μου να το προσπαθησουμε αν ειναι.

δύσκολο το βλέπω αν είναι και είναι ζιγκ ζαγκ....:worry: προσπαθήστε το αλλιώς θα πρέπει να το σπάσετε....

μια φορά που χρειάστηκε να την καλέσουμε την πυροσβεστική δυστυχώς δεν μας βοήθησε....και εδώ δηλαδή πως αν δεν έχουν πρόσβαση μόνο να το σπάσουν....

Καλημερα!
Τελικα το γατακι ειναι μαζι μας, και τρωει και νιαουριζει ευχαριστημενο και απολαμβανει τον ηλιο.
Ριξαμε λιγο τυρακι με μια κλωστη δεμενο και το κατεβασαμε οσο περισσοτερο μπορουσαμε για να προχωρησει και εκεινο απο μονο του. Μετα ριξαμε νερακι λιγο λιγο οποτε λογικα το φοβηθηκε και βγηκε απο μονο του στην αλλη εξοδο οπου το περιμενε μια μεγαλη κονσερβα, την οποια ομως εφαγε ο ξαδερφος του!! χαχα!!

Σας ευχαριστω πολυ πολυ για τις ιδεες.

Συγνωμη ισως αυτο που θα ρωτησω να ειναι χαζο, αλλα γιατι δεν καλειτε την πυροσβεστικη;
Η πυροσβεστικη, την πρωτη φορα που την ειχαμε καλεσει, για το προηγουμενο γατακι, μας ειπε οτι ο μονος τροπος ειναι να ριξει με την μανικα νερο μεσα στον σωληνα, αλλα η πιεση της μανικας θα το σκοτωσει το γατακι. Οποτε το αφησαμε, αφου δεν μας εδωσαν καποια αλλη εναλλακτικη.
;)

Καλημερα!
Τελικα το γατακι ειναι μαζι μας, και τρωει και νιαουριζει ευχαριστημενο και απολαμβανει τον ηλιο.
Ριξαμε λιγο τυρακι με μια κλωστη δεμενο και το κατεβασαμε οσο περισσοτερο μπορουσαμε για να προχωρησει και εκεινο απο μονο του. Μετα ριξαμε νερακι λιγο λιγο οποτε λογικα το φοβηθηκε και βγηκε απο μονο του στην αλλη εξοδο οπου το περιμενε μια μεγαλη κονσερβα, την οποια ομως εφαγε ο ξαδερφος του!! χαχα!!

Σας ευχαριστω πολυ πολυ για τις ιδεες.

Χαίρομαι πάρα πολύ για την έκβαση αυτής της ιστορίας. Μπράβο σας που σώσατε αυτή τη ψυχούλα, να στε καλά :)

:clapup: Εγω να δεις χαρα. Επιτελους εχθες μετα απο 3 βραδια κοιμηθηκα κανονικα γνωριζοντας οτι το μιρκουλη ειναι καλα.

Πολύ χαίρομαι που όλα πήγαν καλά!!! ασφαλίστε καλά το σημείο για να μην υπάρξει επόμενη φορά για κανένα!!!

Τι χαρά!!! Μπράβο το μικράκι μου μωρέ! Να έχει μια όμορφη ζωή στο εξής! :)

Πολύ χαίρομαι που όλα πήγαν καλά!!! ασφαλίστε καλά το σημείο για να μην υπάρξει επόμενη φορά για κανένα!!!
αααα ναι το εφτιαξα εχθες κιολας. εβαλα τον μπαμπα μου και το τσιμεντωσε, και αφησε λιγο μια μικρη τρυπιτσα που χωραει μονο κατσαριδα απο εκει για να περναει το νερο. οποτε ενταξει!! γενικα εχω κλεισει τρυπες στην αυλη, και αυτη ηταν κλειστη αλλα η σιτα μας τα χαλασε.
Στην τελικη ομως ολα καλα, και τωρα με το τσιμεντο θα ειναι καλυτερα!!! :whistle:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back