Γατάκι κάνει το μπάνιο του σε πετρέλαιο

Τιμολέων

Νεοφερμένο μέλος

Ο Τιμολέων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 51 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Έχω το εξής πρόβλημα : Η αδερφή μου έχει ενα γατάκι ενός χρόνου,θυλυκό, το οποίο έχει πέσει σε πετρέλαιο....(δεν ξέρω τι και πως ,μας χωρίζουν και 250 χιλιόμετρα..).Η αδερφή μου λέει πως το γατάκι έχει αρχίσει να χάνει τρίχωμα (πέρασαν 3 βδομάδες απο το ατυχηματάκι) μάλλον απο τριχοφάγο.Όσο κι αν προσπαθώ να την πείσω να πάει σε κτηνίατρο ,αρνείται γιατι λέει πως εκεί οι κτηνίατροι ενδιαφέρονται μόνο για τα μεγάλα ζώα κι οχι για ζώα συντροφιάς.Μένει σε χωριό λίγο έξω απο την Καρδίτσα...
Μήπως κάποιος ξέρει τι προτείνεται στην περίπτωση τριχοφάγου; Κι αν κάποιος ξέρει το τηλέφωνο κάποιου καλου κτηνιάτρου σε Λάρισα ή Καρδίτσα για να το δεί(γιατι μπορεί να έχει κάποιο αλλο πρόβλημα τελικά);

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχω το εξής πρόβλημα : Η αδερφή μου έχει ενα γατάκι ενός χρόνου,θυλυκό, το οποίο έχει πέσει σε πετρέλαιο....(δεν ξέρω τι και πως ,μας χωρίζουν και 250 χιλιόμετρα..).Η αδερφή μου λέει πως το γατάκι έχει αρχίσει να χάνει τρίχωμα (πέρασαν 3 βδομάδες απο το ατυχηματάκι) μάλλον απο τριχοφάγο.Όσο κι αν προσπαθώ να την πείσω να πάει σε κτηνίατρο ,αρνείται γιατι λέει πως εκεί οι κτηνίατροι ενδιαφέρονται μόνο για τα μεγάλα ζώα κι οχι για ζώα συντροφιάς.Μένει σε χωριό λίγο έξω απο την Καρδίτσα...
Μήπως κάποιος ξέρει τι προτείνεται στην περίπτωση τριχοφάγου; Κι αν κάποιος ξέρει το τηλέφωνο κάποιου καλου κτηνιάτρου σε Λάρισα ή Καρδίτσα για να το δεί(γιατι μπορεί να έχει κάποιο αλλο πρόβλημα τελικά);
Να το παει ΑΜΕΣΑ σε γιατρο!Το γατακι ειναι σε πολυ σοβαρη κατασταση!τι παει να πει οτι δεν ενδιαφερονται οι γιατροι για ζωα συντροφιας?Κτηνιατροι ειναι απλα ασχολουνται και με γιδια.
Δεν ειμαστε γιατροι για να δωσουμε συμβουλες απο το σαιτ,μπορει το γατακι να εχει και κατι αλλο και να γινει χειροτερα με το να σου πουμε κανε αυτο ή κανε εκεινο.
Αλλα απ'οσο διαβαζω το γατακι δεν ειναι καθολου καλα και πρεπει να παει οπωσδηποτε σε γιατρο!Προφανως εχει σοβαρα εγκαυματα απο το πετρελαιο!Καλα δε το λυπαται να το αφηνει χωρις βοηθεια?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αφού έπεσε σε πετρέλαιο το γατάκι, πιο πιθανό μου φαίνεται να χάνει το τρίχωμά του από έγκαυμα και όχι από μύκητες.
Όπως και να 'χει, πρέπει οπωσδήποτε να το δει κτηνίατρος. Στην Καρδίτσα υπάρχει Κτηνιατρική Σχολή αν δεν κάνω λάθος, σίγουρα θα μπορούν να το δουν εκεί.

Υπαρχει κτηνιατρικη σχολη στην Καρδιτσα,κι ενα σωρο κτηνιατροι που ασχολουνται με ζωα συντροφιας,αδεσποτα και χιλια δυο.Δεν ειναι δικαιολογια για να μενει το γατακι τρεις εβδομαδες χωρις γιατρο μετα απο τετοιο περιστατικο...ας το παει αμεσα.

Το τριχωμα το χάνει από τα εγκαυματα που του εκανε το πετρέλαιο, πιθανώς έπεσε σε λγο γιατι κανονικα θα επρεπε να ηταν νεκρο τώρα από δηλητηριαση:hmm:

Ναι ρε παιδιά φυσικα και δεν ειναι καλα το ζώο αλλά που να το παει; Φυσικα κι ενδιαφερονται μόνο για γίδες, αγελάδες και πρόβατα....κανένας δεν έχει ζήσει σε χωριό; είναι αστείο να ενδιαφερθει κάποιος για ενα ζώο που δεν τους χρησιμεύει σε τιποτε... Η κτηνιατρική σχολή ειναι καλή ιδέα,ευχαριστώ

Εγω ζώ σε χωριό και ξέρω ΠΟΛΥ καλά τι λές...
ΑΝ όμως είναι ανάγκη θα βρω αμάξι να πάω στην Αθήνα 210χιλ.....μακριά. Δεν υπάρχει δικαιολογία...ή σε νοιάζει το ζωάκι ή δεν σε νοιάζει...

Η Κτηνιατρική σχολή είναι ΤΕΛΕΙΑ λύση.;)

Ναι ρε παιδιά φυσικα και δεν ειναι καλα το ζώο αλλά που να το παει; Φυσικα κι ενδιαφερονται μόνο για γίδες, αγελάδες και πρόβατα....κανένας δεν έχει ζήσει σε χωριό; είναι αστείο να ενδιαφερθει κάποιος για ενα ζώο που δεν τους χρησιμεύει σε τιποτε... Η κτηνιατρική σχολή ειναι καλή ιδέα,ευχαριστώ
Και επειδη ειναι αστειο για το γυρω περιγυρω?Θα αφησει μια ζωουλα να πεθανει για να μην την χαρακτηρισουν γραφικη?Ξερω πολυ καλα τι γινεται σε χωρια γιατι εχω ζησει σε χωριο και τωρα σε χωριο νοικιαζω επειδη σπουδαζω.Αλλα σε τετοια θεματα δε σε νοιαζει πως θα τους φανει,ας τους φανει οπως θελουν!

Συμφωνώ μαζι σας αλλά δε πειθεται.Εδώ και κάτι μήνες προσπαθώ να την πείσω για στείρωση αλλά.....(εδώ που τα λέμε τα οικονομικα της δεν ειναι και στη καλύτερη κατασταση.Έχει και τη πεθερά της να την πρήζει πως ασχολείται με ασήμαντα πράγματα).
Άσε που πριν απο κάτι χρονια μου είπε κατι που με φρικάρησε : Μία τρελή γειτονισσα δηλητηρίασε γάτες της γειτονιάς γιατί τάχα της λέρωναν τα κεραμίδια της.Αν ακούς κάτι τέτοιο μετά τι να σκεφτείς
Ακόμη κι εδω που μένω(λίγο έξω απο Θεσσαλονίκη) Αυτή που μένει απέναντι μου είχε ένα σκύλο που τον ονομασανε Σογκουν γιατι λέει αποκεφάλιζε γάτες και μάλιστα ήταν περήφανη γι'αυτο.....
Φυσικά της έτριξα λίγο τα δόντια αλλά παρόλα αυτα την προηγούμενη χρονια γλίτωσα τον γάτο μου την τελευταία στιγμή απο τα δοντια του και μάλιστα μεσα στην αυλή μου
Λυπάμαι που το λέω αλλά στην Ελλάδα ζωόφιλοι θεωρουνται μόνο οι κυνόφιλοι.Ειλικρινά νιώθω ανακουφισμένος που ανακαλυψα αυτό το site

Στην Σχολή πάντως στην Καρδίτσα, κάνουν ειδικές τιμές για αδέσποτα... και όχι μόνο. Και αν τους εξηγήσει και την κατάσταση σίγουρα θα της κάνουν πολύ καλή τιμή... :/:

Αλλά απο ότι καταλαβαίνω δεν την πολυ καίει...και δικαιολογίες μπορούμε να βρίσκουμε πολλές.:/:

Στην Σχολή πάντως στην Καρδίτσα, κάνουν ειδικές τιμές για αδέσποτα... και όχι μόνο. Και αν τους εξηγήσει και την κατάσταση σίγουρα θα της κάνουν πολύ καλή τιμή... :/:

Αλλά απο ότι καταλαβαίνω δεν την πολυ καίει...και δικαιολογίες μπορούμε να βρίσκουμε πολλές.:/:
Ακριβως....εγω κινω γη και ουρανο για το πιο ασημαντο πραγματακι που θα προσεξω σε γατι που νομιζω οτι μπορει να ειναι συμπτωμα για κατι,και μπορει και να μην ειναι απο τα δικα μου γατια αλλα ενα αδεσποτο....εαν το αφησω δεν ησυχαζω...και τα οικονομικα μου ειναι χαλια...δεν στερουμαι μονο το εξω μου και τα καινουρια ρουχα αλλα και τα ψωνια για το σπιτι ειναι περιορισμενα για να ειμαστε ολοι ενταξει...νομιζω οτι μονο καλη θεληση χρειαζεται και ολα κανονιζονται...:)

ενοειται πως επρεπε αμεσα να το παει σε κτηνιατρο...
αμα αρνειται ομως, και εσυ οντως θελεις να βοηθησεις την κατασταση, παρε τηλεφωνο εναν κτηνιατρο ( η πηγαινε και ρωτα εναν..) και περιεγραψε του το προβλημα.. θα σου πει σηγουρα τι πρεπει να γινει...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back