Γατάκι με κοιλίτσα τούμπανο, να ανησυχήσω;

zoulicious

Νεοφερμένο μέλος

Η zoulicious αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 18 μηνύματα.
Γειας σας παιδια, χρονια πολλα καλη ανασταση σασ ευχομαι. Λοιπον βρηκα 2 νεογεννητα γατακια σε μια σακουλα πριν 1,5 βδομαδα, δυστυχωσ το ενα πεθανε μετα απο 4 μερεσ. τωρα το ενα εμεινε μοναχουλι , αλλα ευτυχωσ ειναι μια χαρα:D. πηρα προσφατα και γαλα σκονησ το Wean UM, ειναι καλο αυτο?? Το προβλημα μου ειναι οτι η κοιλιτσα του οταν τρωει γινεται πολυ μεγαλη, σαν μικρο μπαλονακι. Του δινω περιπoυ γυρω στα 10ml κ πολλεσ πειναει κ αλλο. Αμα τ δωσω κ αλλο φοβαμαι μν παθει τπτ κ σκασει απτο το πολυ γαλα, ειναι φυσιολογικο αυτο??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρόνια πολλά και καλή επιτυχία με το γατάκι που έμεινε! Μπράβο που τα μάζεψες και τους έδωσες μια ακόμα ευκαιρία. Υπάρχει ένα σχετικό άρθρο που ίσως σε βοηθήσει, αν δεν το έχεις ήδη διαβάσει. https://www.mypetz.gr/threads/Ορφανά-γατάκια-και-πώς-να-τα-μεγαλώσετε.220884/
Τα μικρά γατάκια συνήθως έχουν φουσκωτή κοιλίτσα, ιδίως μετά το φαγητό. Μπορεί να έχει εσωτερικά παράσιτα αλλά αυτό θα στο πει και ο κτηνίατρος και θα αντιμετωπιστεί αργότερα. Το σημαντικό είναι να ζήσει. Από τσίσα και κακά πώς πάει? Υποθέτω ότι ξέρεις πώς πρέπει να το βοηθάς τρίβοντας με λίγο βαμβάκι τον πωπό του μετά από κάθε γεύμα. Συνήθως κάνουν τσίσα μετά από κάθε γεύμα και κακά λίγο πιο αραιά, αλλά είναι σημαντικό να κάνει από λίγα κακά κάθε μέρα. Αν είναι 2 εβδομάδων περίπου, τα 10 ml είναι αρκετή ποσότητα για κάθε γεύμα, αλλά πρέπει να τρώει συχνά, τουλάχιστον σε 5-6 γεύματα το 24ωρο. Καλή συνέχεια και να μας λες τα νέα του μικρού!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι το αρθρο το χω διαβασει πολλεσ φορεσ!!! Και τα τσισακια του τα σκουπιζω πριν και μετα το φαγητο, αλλ δυστηχωσ εχει διαρροια. Στισ αρχεσ του εδινα γαλα για βεφη κ ειχε διαροιεσ κ αργοτερα του πηραα τη σκονη ελπιζοντασ να σταματισει, αλλα δεν σταματησε τελικα. μηπωσ φταιει η σκονη???:/: αλλα κατα αλλα ειναι πολυ καλα ανυπομονω να ανοιξουν τα ματακια του:happy:. εβαλα κ μια φωτο τν ωρα π πιπιλαγε το μικρουλι μ

Συνημμένα

• gatoulini.jpg
    gatoulini.jpg
    124,5 KB · Εμφανίσεις: 81
Αχ, είναι πολύ μικρούλι και κουκλάκι! :) Για τη διάρροια, μπορεί να φταίει η υπερβολική ποσότητα φαγητού, το γάλα που δεν είναι αρκετά αραιωμένο ή κάποια μόλυνση. Είναι επικίνδυνο να έχει πολλές μέρες διάρροια το γατάκι γιατί κινδινεύει από αφυδάτωση. Το γάλα που του δίνεις δεν το ξέρω και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, το ormilac ξέρω ότι είναι καλό και της royal canin. Καλό είναι να το δει και κάποιος κτηνίατρος να σου πει με βεβαιότητα, είναι κρίμα να κινδυνέψει αφού τρώει και τα πηγαίνει καλά!
Αν τα πηγαίνεις καλά με τα αγγλικά, βρήκα ένα αρκετά αναλυτικό άρθρο για να ρίξεις μια ματιά: https://www.fabcats.org/owners/kittens/handrearing.html

Μπορεί να έχει και παράσιτα, θα μεγαλώσει λιγάκι και θα του δώσεις την ειδική παστούλα.:)

Επειδή κι εγώ είμαι σε ίδια φάση τώρα με τρία γατάκια, δες και το ενδεχόμενο μήπως κρυώνει, γιατί θέλουν αρκετή ζεστασιά στην ηλικία αυτή.Αν έχεις δει ποτέ γάτα μάνα δεν σηκώνεται σχεδόν καθόλου όλη μέρα από τα μωρά εκτός για τα πολύ βασικά της. Άρα τους παρέχει την θερμοκρασία της γύρω στους 38+ συνεχώς.Εγώ την ζεστασιά την δημιούργησα με πορτατίφ.Και τα έχω βάλει σε λεκάνη πλαστική όπου έκανα στρωματάκι στον πάτο της. Εγώ είμαι άσχετη αλλά με βοήθησαν τα κορίτσια εδώ και τα διαβάσματα στο φόρουμ.Καλή τύχη στο γατάκι σου!!

:up:Κοριτσια το πηγα στο κτηνιατρο κ μου ειπε οτι μαλλον εχει σκουληκακια κ αερια για αυτο ειναι πρησμενη η κοιλιτσα του και γιαυτο εχει κ διαροιες. Και μας εδωσε 2 παστες, να τ δινουμε. αλλα κατα αλλα ειναι μια χαρα!!! Και ειναι κοριτσακι η μικρουλα μας!!!!!:D:D:P Πωσ να το ονομασουμε?? Πειτε μ ιδεεσ:hmm:

Ariel (με τονο στο Α ):P
Pixie
Iridessa
Aemelia
Bagot
Κασσανδρα
Juno
Zana
Kaisha
Αυρα
Αλοη
Ιολη
Αλθαια
Tara
Indira
Irma
Semira
Kalinda
Odette

Επισης ριξε μια ματια εδω εχει πολλα.....

Χρόνια πολλά και καλή επιτυχία με το γατάκι που έμεινε! Μπράβο που τα μάζεψες και τους έδωσες μια ακόμα ευκαιρία. Υπάρχει ένα σχετικό άρθρο που ίσως σε βοηθήσει, αν δεν το έχεις ήδη διαβάσει. https://www.mypetz.gr/threads/Ορφανά-γατάκια-και-πώς-να-τα-μεγαλώσετε.220884/
Τα μικρά γατάκια συνήθως έχουν φουσκωτή κοιλίτσα, ιδίως μετά το φαγητό. Μπορεί να έχει εσωτερικά παράσιτα αλλά αυτό θα στο πει και ο κτηνίατρος και θα αντιμετωπιστεί αργότερα. Το σημαντικό είναι να ζήσει. Από τσίσα και κακά πώς πάει? Υποθέτω ότι ξέρεις πώς πρέπει να το βοηθάς τρίβοντας με λίγο βαμβάκι τον πωπό του μετά από κάθε γεύμα. Συνήθως κάνουν τσίσα μετά από κάθε γεύμα και κακά λίγο πιο αραιά, αλλά είναι σημαντικό να κάνει από λίγα κακά κάθε μέρα. Αν είναι 2 εβδομάδων περίπου, τα 10 ml είναι αρκετή ποσότητα για κάθε γεύμα, αλλά πρέπει να τρώει συχνά, τουλάχιστον σε 5-6 γεύματα το 24ωρο. Καλή συνέχεια και να μας λες τα νέα του μικρού!

Και εγώ έχω ένα γάτο που τον βρήκα και όταν πήγα στον κτηνίατρο μου είπε ότι η κοιλίτσα του είναι μεγάλη επειδή έχει σκουλήκια. Μου είπε ότι πρέπει να του δώσω την ειδική πάστα για τα σκουληκάκια για δύο συνεχόμενες μέρες. Αλλά για καλό και για κακό το καλύτερο θα ήταν να πας στον κτηνίατρο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back