Γατάκι με προβλήματα διατροφής και υγείας

Mariannioum

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Mariannioum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 186 μηνύματα.
Γειά σας!!!!Πριν από 3 μέρες η μαμά μου επειδή έγραψα καλά στα τεστ(είμαι 12 χρ.) μου πήρε ένα μικρό γατάκι Περσίας τη λένε Λαίδη και είναι 2 μηνών. Το πρόωλημα είναι ότι πήνει πολύ νερό και έχει αέρια. Είμαι λίγο άσχετη!!!Αλλά μήπως έχει ζάχαρο; Τώρα το θέμα των αερίων δεν ξέρω τι είναι, είναι φυσιολογικό;;; Θα ρωτήσω κτηνίατρο αλλά θα ήθελα να ακούσω και τις απόψεις σας! Αντήστε μου σας παρακαλώ!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους νεφρούς (και γι' αυτό πίνει πολύ νερό) θα στο πει ο κτηνίατρος, μετά από κλινική εξέταση και ίσως και εξετάσεις αίματος, ή απλώς μέτρηση σακχάρου (γίνεται όπως και στους ανθρώπους, με ένα μικρό τσίμπημα). Αν όμως της δίνεις ξηρή τροφή (κροκέτες δηλαδή) είναι φυσιολογικό να πίνει πιο πολύ νερό, γιατί η τροφή αυτή περιέχει ελάχιστη υγρασία.
Τα αέρια δείχνουν ότι έχει δυσπεψία, πράγμα συνηθισμένο στα μικρά γατάκια. Αγοράστε της μια τροφή καλής ποιότητας για μικρά γατάκια (να γράφει kitten επάνω) και μην της δίνετε γάλα, προκαλεί χειρότερα προβλήματα. Όταν την πάτε στον κτηνίατρο (που πρέπει να γίνει συντομα) θα της δώσει μια αλοιφή για αποπαρασίτωση, λογικά αυτό θα βελτιώσει πολύ το πεπτικό της.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σου απάντησα και σε ένα άλλο ποστ νομίζω για το ίδιο θέμα.
Επιπρόσθετα σε όσα είπε η aretha, πρόσεχε μήπως κάνει διάρροιες και προσπαθεί έτσι να αναπληρώσει τα υγρά που χάνει. Αν διαπιστώσεις κάτι τέτοιο, επικοινώνησε με τον/την κτηνίατρό σου. Συνήθως είναι κάτι πολύ απλό.

Πες στη μαμά σου να της πάρετε κροκέτες καλής ποιότητας (εγώ έχω περσικό και του δινω royal canin που τις θεωρώ απο τις καλύτερες), γιατί οι περσικές γάτες έχουν πιο ευαίσθητο στομάχι απο άλλες ράτσες. Εαν τρώει κροκέτες, το νερό ειναι φυσιολογικό..προκαλούν δίψα. Αν όμως τρώει κονσέρβα ή κάτι άλλο, πρέπει να ρωτήσετε γιατρό..συνήθως οι γάτες δεν πίνουν πολύ νερό.
Πάντως επειδή είναι πολύ μικρό το γατάκι, να το παρακολουθείτε συνέχεια και στο παραμικρό σημάδι ότι δεν είναι καλά, κατευθείαν γιατρό. Σ'αυτή την ηλικία αρρωσταίνουν πολύ γρήγορα.

Ευχαριστώ πολύ που μου απαντήσατε! Όντως δεν τρώει ακόμα κονσέρβες οπότε εντάξει. Την ημέρα που μου τη πείρε η μαμά μου πήραμε και αλοιφή για τα παράσιτα. Δεν της την έχουμε χορηγήσει ακόμα αλλά τα κακάκια της είναι καθαρά από παράσιτα. Εάν παρουσιάσει παράσιτα πως μπορούμε να της τη χορηγήσουμε;;;;;;

Η πάστα Banminth είναι εκείνη που χορηγείται από τους περισσότερους κτηνιάτρους σε μικρά γατάκια για ενδοπαράσιτα. Δεν είναι υποχρεωτικό να έχει παράσιτα για να της τη δώσεις, λειτουργεί και "προληπτικά. Για τη δοσολογία θα πρέπει να ρωτήσεις το γιατρό.Πρέπει να ξέρεις ότι τώρα που είναι μικρή θα πρέπει να αποπαρασιτώνεται κάθε μήνα. Όταν λες ότι τα κακάκια της είναι καθαρά από παράσιτα, αυτό το επιβεβαίωσε γιατρός ή το προσέξατε μόνοι σας;

Την πάστα πρέπει να τη δώσετε έτσι κι αλλιώς. Αν θυμάμαι καλά, τη δίνουν σε 2 (ή 3) δόσεις...είναι και χρόνια που ο γάτος μου ήταν μικρούλης:lol:
Επειδή έχει έντονη μυρωδιά αρέσει στα γατάκια, και από το δάχτυλό σου μπορεί να τη γλύψει...αλλιώς απλά την αλοίφεις γύρω απ'το στοματάκι της και όπως θα πάει να πλυθεί, θα την φάει χωρίς να το καταλάβει:cool:

Η πάστα Banminth είναι εκείνη που χορηγείται από τους περισσότερους κτηνιάτρους σε μικρά γατάκια για ενδοπαράσιτα. Δεν είναι υποχρεωτικό να έχει παράσιτα για να της τη δώσεις, λειτουργεί και "προληπτικά. Για τη δοσολογία θα πρέπει να ρωτήσεις το γιατρό.Πρέπει να ξέρεις ότι τώρα που είναι μικρή θα πρέπει να αποπαρασιτώνεται κάθε μήνα. Όταν λες ότι τα κακάκια της είναι καθαρά από παράσιτα, αυτό το επιβεβαίωσε γιατρός ή το προσέξατε μόνοι σας;
Θέλω να πω ότι όταν κάνει κακά στην άμμο δεν φαίνεται κανένα σκουλικάκι ή αλλο παράσιτο.

Aλήθεια τι χρώμα είναι η γατούλα? Βάλε και καμιά φωτό αν μπορείς:)

Την πάστα πρέπει να τη δώσετε έτσι κι αλλιώς. Αν θυμάμαι καλά, τη δίνουν σε 2 (ή 3) δόσεις...είναι και χρόνια που ο γάτος μου ήταν μικρούλης:lol:
Επειδή έχει έντονη μυρωδιά αρέσει στα γατάκια, και από το δάχτυλό σου μπορεί να τη γλύψει...αλλιώς απλά την αλοίφεις γύρω απ'το στοματάκι της και όπως θα πάει να πλυθεί, θα την φάει χωρίς να το καταλάβει:cool:

Ευχαριστώ πολύ! Το πρόβλημα ήταν ότι δεν ήξερα πως να της τη δώσω

καλό θα είναι να κάνετε κάποια στιγμή μέσα στο μήνα και μια επίσκεψη "αναγνωριστική" στον κτηνίατρο, για να σας πει πόσο ακριβώς είναι σε ηλικία, τι διατροφικές ανάγκες έχει και για μια γενικότερη εξέταση της μικρούλας.:)
Δηλαδή τρωει κροκέτες, αν ναι, όντως το πολύ νεράκι που πίνει είναι φυσιολογικό, το γάλα καλύτερα να το αποφύγεις. Οσο και να μην φαίνονται τα παράσιτα στα κακα το γατάκι θα πρέπει να αποπαρασιτωθεί. Οπότε την πάστα (επειδή δεν αρέσει σε όλα τα γατάκια μπορείς να του τη δώσεις από το πλαι του στοματός του άπό τη σύριγγα κατευθείαν). Το πόσο θα δώσετε φαντάζομαι σας το είπαν από εκεί που την πήρατε, είναι ανάλογα με το πόσο ζυγίζει το γατιδάκι. Επαναληψη γίνεται σε 20 μέρες με ανάλογη παλι ποσότητα/βάρους του γατιδακίου και μετά αλλη μια φορά σε άλλες 20 ημέρες (ίδια διαδικασία).
Να χαίρεσαι τη γατούλα σου και να την προσέχεις και είμαι σίγουρη ότι θα μεγαλώσετε παρέα πολύ όμορφα..:P

Θέλω να πω ότι όταν κάνει κακά στην άμμο δεν φαίνεται κανένα σκουλικάκι ή αλλο παράσιτο.
Μπορεί και να μη φαίνεται κάτι, μόνο ο κτηνίατρος μπορεί να το δει αυτό με εξέταση κοπράνων. Πάντως καλό είναι να αρχίσετε την αποπαρασίτωση σύντομα.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back