Γατάκι με υποθερμία και αφυδάτωση

Ισως ειναι παρασιτα στο εντερο...Δεν εχω εμπειρια σε αυτο, δε μου εχει τυχει, ας λπισουμε οτι θα απαντησει καποιος που εχει αντιμετωπισει κατι αναλογο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απαπα πόσο δεν θέλω να είναι κάτι τέτοιο :( Όχι όλα μαζί στο μικρούλι!!!
Σκεφτόμουν την πιο ανώδυνη αιτία, αλλά δεν ξέρω αν στέκει: ήπως είναι έτσι, επειδή λαμβάνει μόνο υγρά? Λέω'γω τώρα.
Σκεφτόμουν το ενδεχόμενο να του έδινα λίγο almora με το γαλατάκι του, αλλά δεν είπε κάτι τέτοιο ο κτηνίατρος και δεν το τολμώ από μόνη μου :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μην του δωσεις ανθρωπινα φαρμακα σε καμμια περιπτωση εκτος κι αν στο πει ο κτηνιατρος...Για τη διαρροια καμμια φορα βαζουμε λιγο τσαι μεσα στο νερακι αλλα αυτο ειναι τοσο μικρουλι που δεν πινει ουτε νερο! Εχεις καποιο τηλεφωνο του κτηνιατρου σου για ωρα εκτακτης αναγκης?

Απ'οτι ειδα σε αλλο θεμα, μπορεις να βρασεις ρυζι (απο αυτο που χυλωνει, οχι σπυρωτο που δεν εχει αυτη την κολλα του ρυζιου) και με το νερο απο το ρυζι να φτιαξεις το γαλα του μωρου. Δοκιμασε επισης να αραιωσεις το γαλα σε περισσοτερο νερο. Τι μαρκα γαλα χρησιμοποιεις?

Το θετικό είναι ότι δεν ξανάκανε μέχρι τώρα διάρροια..Σήμερα το απόγευμα είχε -αν μέτρησα καλά- τρεις κενώσεις.
Χρησιμοποιώ το lactol και του το φτιάχνω ένα κουταλάκι του γλυκού σε μισό μπρίκι νερό και 2-3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη.
Άμα ξανακάνει, θα κάνω τον λαπά και θα του δώσω λίγο.
Το almora το έχω ξανακούσει σε γάτα, απλά φοβάμαι το ότι το δικό μου έχει και άλλες ουσίες στον οργανισμό του από τις ενέσεις και μπορεί να γίνει αλληλεπίδραση.
Νερό πάντως πίνει! Όταν ήταν καλά, έπινε μερικές γουλίτσες από το μπολάκι του. Μήπως να του δώσω και καθαρό νερό?
Δεν μου είπε κάτι τέτοιο ο κτηνίατρος, απλά μου τόνισε ότι θέλουμε να λάβει υγρά και ζάχαρη.

Μηπως του δινεις πολλη ζαχαρη? Δεν ξερω, απλα αναρωτιεμαι...Τοση σου ειπε ο κτηνιατρος? Η διαρροια δεν ειναι σπανια στα μωρακια παντως. Και τις 3 φορες εκανε διαρροια δηλαδη? Τρωει τη σωατη δοση για την ηλικια του?

Το πρωί που το πήγα και το τάιζα την προηγούμενη με μια μεσαία σύριγγα ανά δίωρο μου είπε ότι είναι λίγο και να το αυξήσω. Φοβάμαι κι εγώ την πολλή τροφή στα ζωα και τον ρώτησα αλλά μου είπε ότι αυτή τη στιγμή μας νοιάζει το να περάσει την αφυδάτωση και όχι το αν θα παραφάει.
Και τις 3 φορές έκανε διάρροια, η οποία ήταν διαδοχικά πιο αραιή.
Τώρα, όσον αφορά τη ζάχαρη, θα τη μειώσω λίγο για τα επόμενα γεύματα, τη φοβάμαι σε γατί, δεν είναι μαθημένα...
Αχ άλλες 10 ώρες μέχρι να πάμε στο κτηνίατρο, μακάρι να την βγάλει καθαρή..

Επίσης μόλις παρατήρησα ότι η μία κόρη του ματιού είναι διεσταλμένη και η άλλη όχι...Τρομάζω...

πανω στη συσκευασια του γαλατος δεν γραφει ποσο πρεπει να τρωει? Εχεις δικιο ομως, καλυτερα να τρωει τωρα να δυναμωσει... Ελα δεκα ωρες ακομα, μακαρι να τα καταφερει...Σου ειπε ο γιατρος ποσων εβδομαδων ειναι? Για την κορη δεν ξερω...

Όχι δεν μου είπε την ηλικία του...Από όταν το βρήκα θεώρησα ότι είναι σε φάση απογαλακτισμού, επειδή δεν είχε ιδέα πως να φάει, ωστόσο είχε το ένστικτο και τελικά μπορούσε..Δεν είχε καλά ανεπτυγμένη κίνηση και έχει μπλε ματάκια ακόμα.
Πήρα την πρωτοβουλία και του έδωσα λίγο καθαρό νεράκι μόλις. Μακάρι να του κάνει καλό :(

αν πινει νερακι, τοτε δωστου και λιγο μαυρο τσαι (λιγο) θα βοηθησει και στη διαρροια...Αυριο που θα πας στο γιατρο, ρωτησε τον ποσο ειναι γιατι η ηλικια καθοριζει και τη διατροφη του, οταν με το καλο παρει τα πανω του. Αν εχει ακομα μπλε και λιγο θολα ματακια τοτε ειναι οντως μικρουλι...

Δυστυχώς δεν έχω μαύρο τσάι :worry:
Τα ματάκια είναι όπως τα είπες..Μια γλύκα πλασματάκι...Δεν μπορείς να φανταστείς. (άλλος κανείς δεν έκανε, μόνο η Μαριώ το Γιάννη)
Ας είναι καλά σε εννιά ωρίτσες και μετά θα μάθω τα πάντα και θα τα ακολουθώ κατά γράμμα όλα. Πασά θα τον έχω :inlove:
Α επίσης, ξαναδιαβάζοντας τα μηνύματα που έχω αφήσει ως τώρα, βλέπω ότι ώρες-ώρες είναι ασυνάρτητα λίγο, πάσχουν από συντακτικό.
Συγχωρέστε με, αλλά είμαι λιώμα :redface:
Μου φαίνεται πολύ εξασθενημένο τώρα :/:

Kουραγιο μικρουλι... Το ταιζεις και κατα τη διαρκεια της νυχτας?

Ω ναι...Είναι κρίσιμη η κατάστασή του, θα πεθάνει σίγουρα αν δεν είμαι πάνω από το κεφάλι του.
Έκανε πάλι διάρροια και είναι εντελώς διάφανη, φοβάμαι ότι δεν μεταβολίζει τίποτα :(

υπομονη και σε σενα και στο γατακι...δωστου λιγο γαλατακι με ρυζονερο στο επομενο γευμα, ισως βοηθησει...

Ευχαριστώ πάρα πολύ...Ήταν πραγματικά πολύτιμο το ενδιαφέρον :)

Αλοιμονο, να γινει το γατακι καλα μονο! Ενημερωνε μας, το εχω πολυ εννοια το μικρουλι σου...

γεια σου σοφία μου...ειλικρινά έχω συγκινηθεί με το μωρούλι...το δικό μου το μικρό ένα βράδυ δεν ήταν καλά μετα τη στείρωση και είχα γίνει κομμάτια...χαρα στο κουράγιο σου.δεν ξέρω πολλά πράγματα να σε συμβουλέψω εγώ μια και όλες οι φορές που μεγάλωσα μωράκια η μαμά μου ήταν εκέι και καμιά δύσκολη περίπτωση δεν εμφανίστηκε...μακάρι το μικρούλι να τα καταφέρει.κουράγιο και στους 2 σας...

Γειά σου κική :)
Τυχερή είσαι με τα μωρά...Έχω γάτα από τα 6 μου και έκτοτε βρέθηκα πολλές φορές με διάφορα ορφανα και ενώ τα λατρεύω και διατίθεμαι να κάνω τα πάντα γι'αυτά, δεν κατάφερα να αναστήσω ούτε ένα και όλο τα θυμάμαι.
Αυτό το μικρό μου έχει σπαράξει την καρδιά γιατί ήταν υγιέστατο και ήταν ανθρώπινο λάθος η επίθεση του σκύλου, δεν το προστάτεψα αρκετά..
Πολύ όμορφο το Σαπφουδάκι :)

αχ μην κατηγορείς εσένα...είναι κρίμα.δεν το ήθελες..και ΄πρόθεσή σου ήταν να το φροντίσεις!μακάρι και ο γατοθεός και ο δικός μας να το προστατεύσουν και να γίνει γρήγορα καλά..πολύ σ'ευχαριστούμε!!!!σε λίγες μέρες κλέινουμε 3 μήνες παρεϊτσα...
ειλικρινα λυπάμαι γι ατο μωρό..ελπίζω να τα καταφέρει..είναι κοριτσάκι ή αγοράκι?κάνεις πάντως ό,τι καλύτερο μπορείς!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back