stavros26
Νεοφερμένο μέλος
Μόλις γράφτηκα στο φόρουμ σας. Εδώ και κανένα εξάμηνο έχω μετακομίσει σε σπίτι με κήπο και άρχισα να φροντίζω μερικά γατάκια και γάτες. Τους βάζω τροφή νερό και τους έχω πάρει και δύο κρεβατάκια ζώων να κοιμούνται μέσα για να μην κρυώνουν. Χθες βρήκα ένα γατάκι ξαπλωμένο κάτω από ένα δέντρο και να μην κινείται καθόλου. Το πήγα στον κτηνίατρο και μου είπε ότι είναι άσχημα χτυπήμενο στο κεφάλι και να περίμενουμε 2 μέρες να δούμε αν θα ανταποκριθεί. Εσείς από εμπειρία ξέρετε αν τα γατάκια μπορούν να ανταπεξέλθουν από κώμα; Πέρα από αυτό όμως θα ήθελα να σας πω ότι τον τελευταίο μήνα έχον συμβεί πολλά περίεργα περιστατικά. Καταρχάς δύο γάτες έχουν εξαφανίστει ενώ ερχόντουσαν κάθε μέρα και τις ταιζά. Επίσης ένας γείτονας μου που φροντίζει και αυτός τις γάτες μου είπε (και την είδα και εγώ) ότι μια γάτα είναι πολύ άσχημα χτυπήμενη στο στόμα και δεν μπορεί να φάει και θα την πάει στον κτηνίατρο, μάλιστα είναι η δευτερη φορά που την βρίσκει 'έτσι. Υποπτευόμαστε ότι κάποιος χτυπάει τις γάτες για να τις διώξει από την γειτονιά. Άλλωστε μου φαίνεται απίστευτο το γατάκι να χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και μόνο το κεφάλι του να έπαθε ζημιά. Το κακό είναι ότι δεν μπορώ να ξέρω ποιος το κάνει ούτε να κατήγορησω κάποιον χωρίς στοιχεία. Θα ήθελα να σας ρωτήσω σε περίπτωση που δω κάποιον να χτυπάει ζώο είναι ποινικό αδίκημα και μπορώ να κάνω καταγγελία; Η αστυνομία είναι υποχρεώμενη να διερευνήσει τέτοια περιστατικά; Μένω στην Κύπρο αλλά φαντάζομαι ότι θα υπάρχει ευρωπαική νομοθεσία για αυτές τις πράξεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Για το άρρωστο γατάκι δεν ξέρω να σε βοηθήσω, λυπάμαι, ελπίζω να συνέλθει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Για το γατακι που ρωτας τωρα, υπαρχει πιθανοτητα να συνελθει απο το κωμα, αναλογα με το ποσο εχει χτυπησει και τι ζημια του εκανε το χτυπημα. Ο κτηνιατρος που το παρακολουθει τι λεει; Γινεται να χτυπησει γατα αυτοκινητο και να χτυπησει μονο στο κεφαλι, εχω δει πολλες φορες. Δυο γατια μου ετυχε να πεσουν σε κωμα, για διαφορετικες αιτιες ομως, η μια συνηλθε διαψευδοντας ακομα και τους γιατρους που την παρακολουθουσαν, η αλλη ομως οχι.
stavros26
Νεοφερμένο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Τωρα το γεγονος οτι δεν βλεπει και δεν ακουει, δεν σημαινει τιποτα, ακομα και αν αυτο διατηρηθει μπορει να ζησει μια ζωη ομορφη ακομα κι ετσι, φιλοξενω εναν γατουλη που ειναι κουφος εκ γενετης και το καλοκαιρι τυφλωθηκε απο μια ιωση που δεν αντιμετωπιστηκε εγκαιρα και σε πληροφορω οτι περναει μια χαρα, παιζει, τρωει και απολαμβανει τα χαδια οπως καθε αλλο γατακι που βλεπει και ακουει.
Επισης μπορει η τυφλωση και η κωφωση του γατιου να ειναι παροδικη, η μια γατουλα μου που σου ειπα οτι ειχε πεσει σε κωμα, σε αλλη περιπτωση μετα απο απανωτες επιληπτικες κρισεις τυφλωθηκε και εχασε την ακοη της. Εχω την εντυπωση πως οι αισθησεις της αυτες επανηλθαν, χωρις ομως να ειμαι και σιγουρη, μπορει απλα να προσαρμοστηκε στα νεα δεδομενα, παντως συμπεριφεροταν σαν να εβλεπε και να ακουγε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Popix
Εκκολαπτόμενο μέλος
3 φορές μου αναστήθηκαν γατάκια από κώμα!! Θέλει ζεστασιά (θερμοφόρα), και αν σου είπε ο κτηνίατρος, να του δίνεις τροφή και νεράκι με σύριγγα.
Εύχομαι ότι καλύτερο!
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Λυπάμαι πολύ για το γατάκι, προφανώς πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση για να μπορέσετε αν τα καταφέρετε να ανακαλύψετε ποιος είναι πίσω από μια τόσο φρικτή πράξη. Φυσικά και υπάρχει νομοθεσία.. όταν υπάρχουν στοιχεία.
Πριν απο λίγο καιρό διάβασα σε εφημερίδα ότι ένας "κύριος" πυροβολούσε γατάκια με αεροβόλο, νομίζω στην Αραδίππου. Όταν πυροβόλησε και σκότωσε το γατάκι μιας κυρίας, εκείνη έτρεξε στην αστυνομία. Χρειάστηκε φυσικά να τρέξει λίγο την υπόθεση, να επιμείνει. Υπήρχαν έντονες υποψιες για τον εν λόγω "κύριο". Τελικά διερευνήθηκε η υπόθεση, ανακάλυψαν ότι οι σφαίρες που σκότωσαν το γατάκι προέρχονταν από το αεροβόλο του και του επέβαλαν πρόστιμο 1000 ευρώ. Ακόμη του απαγόρευσαν να οπλοφορεί για δύο χρόνια.
Παλιάνθρωποι υπάρχουν δυστυχώς.. που χαίρονται όταν κάνουν ένα πλάσμα αδύναμο να υποφέρει.
April Ryan
Νεοφερμένο μέλος
stavros26
Νεοφερμένο μέλος
Αύριο πρώι θα πάω στον κτήνιατρο να μου πει τι μπορώ να κάνω
April Ryan λύπαμαι για την γάτα σου πάντα η απώλεια ένος κατοικιδίου είναι δύσκολη...
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Τα σκευη που λες καθαρισε τα, αλλα φοβαμαι πως αν δεν βρεθει η αιτια θα αρρωστησουν κι αλλα, γιατι δεν ειναι μονο το φαγητο και ο υπνος. Παιζουν μαζι, πλενουν το ενα το αλλο και βεβαια ζευγαρωνουν και μαλλωνουν.
Ευχομαι ο κτηνιατρος να βρει γρηγορα την αιτια και να κανετε μια θεραπεια σε ολα για να μην εχετε αλλες απωλειες.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
stavros26
Νεοφερμένο μέλος
Τελικά το γατάκι ήταν χτυπημένο απλά ο γείτονας μου χθες πάνω στον πανικό του για την άλλη γάτα μάλλον δεν κατάλαβε καλά η δεν κατάλαβε για πια γάτα τον ρώτησα.
Πήγα σήμερα στον κτηνίατρο. Η άλλη γάτα έχει ένα ερπητοειδή ίο (ή κάτι τέτοιο) και την έχει με ορούς και περιμένουμε να δούμε πως θα πάει (από αυτό προκλήθηκε η παραμόρφωση στο στόμα της). Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω και πολλά από γάτες καθώς δεν είχα ποτέ μου.
¨Εριξα μια ματιά στο φόρουμ σας το οποίο είναι πολύ κατατοπιστικό και συγχαρητήρια για αυτό!
Τώρα εκτός από τομ κτηνίατρο ξέρω που αλλού μπορώ να απευθυνθώ αν ξαναπαρουσιαστούν προβλήματα!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool