Γατάκι στο μπαλκόνι

Μην εμπιστευεσαι τις γατουλες,μπορει να πεσουν κατω ανα πασα στιγμη,απο περιεργεια να δουν τι ειναι κατω,να παρασυρθουν απο αλλες γατες, να προσπαθησουν να πιασουν πουλια,εντομα.Εμενα, δυο γατες μου εχουν πεσει, απο τον πρωτο οροφο ,ευτυχως που δεν τις εχασα κιολας! Φαντασου η μια επεσε ενω ειχα βαλει πλεγμα στα καγκελα,ανεβηκε πανω πανω και προσπαθησε να πηδηξει απεναντι στο δενδρο να πιασει κατι πουλακια που πεταγαν και βρεθηκε κατω! Ουτε αυτη το καταλαβε πως! Και δεν ηταν μικρη, 6 χρονων ηταν τοτε.Την αλλη ουτε που την καταλαβα καθολου,ειχε πεσει και περιμενε κατω, ευτυχως η μητερα μου που γυριζε απο καπου και πηγε να μπει στη εισοδο της πολυκατοικιας την ειδε και μου το ειπε!Βεβαια μετα το παθημα τους εγινε μαθημα!Δεν το ξαναεκαναν ποτε! Προπερσι εμενε ενα ζευγαρι στο δευτερο οροφο της πολυκατοικιας μας ,επανω ακριβως απο εμενα ,ειχαν μια γατουλα( δεν υπηρχε προστατευτικο στα καγκελα) ,ξαφνικα ενα βραδυ ακουσα μεγαλο θορυβο σαν κατι να πεφτει στη τεντα μου ,δεν εδωσα σημασια .Το πρωι η κοπελα εψαχνε τη γατα της ,αυτη ειχε πεσει κατω, καποιος τη τρομαξε εφυγε και κρυφτηκε κατω απο το αυτοκινητο που ηταν παρκαρισμενο στο δρομο. Δεν μπορουσαν να την πιασουν με τιποτα ,μεχρι τη πυροσβεστικη εφεραν! Και τελικα ολα καλα! Η γνωμη μου ειναι να παρεις απο το χρωματοπωλειο της γειτονιας σου πλεγμα για καγκελα και να το βαλεις απο μεσα απο ακρη σε ακρη.Ποτε μην εχεις εμπιστοσυνη στις σκανταλιαρες αυτες ψυχουλες,παντα πρεπει να εχουμε την εννοια τους!!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Έχει απόλυτο δίκιο η φίλη μας η Φλώρα::yes: Ποτέ να μην εμπιστεύεσαι τα γατιά στο θέμα του μπαλκονιού!

Ναι μεν έχουν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, αλλά όταν θα δουν κάτι που θα τους τραβήξει την προσοχή (συνηθέστατα ένα πετούμενο), θα αψηφήσουν τον κίνδυνο και, τις περισσότερες φορές, με πολύ δυσάρεστες συνέπειες (να τραυματιστούν σοβαρά και να μείνουν ανάπηρα,να χαθούν ή και να χάσουν τη ζωή τους).
Ή θα τον εμποδίσεις λοιπόν να βγαίνει στο μπαλκόνι, ή η περίφραξή του θα πρέπει να γίνει για σένα άμεση προτεραιότητα.
Μερικές ιδέες μπορείς να δεις και στο θέμα Περίφραξη μπαλκονιού , δες ποια ταιριάζει και είναι καλύτερη στη δική σας περίπτωση, γιατί προέχει η ασφάλεια του Tom, για τον οποίο εύχομαι να σου ζήσει και να χαίρεσαι τη συντροφιά του για πολλά πολλά χρόνια :flowers:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα κι από εμένα.
Δες οπωσδήποτε το θέμα που σου παρέθεσε η alcyone, έχει πολύ καλές ιδέες.
Η δική μου συμβουλή, αν πάρεις πλέγμα πλαστικό ή συρμάτινο, όπως είπες βάλε το εξωτερικά, και πάρτο όσο πιο ψηλό γίνεται, οι γάτες έχουν απίστευτη ικανότητα άλματος!
Δες τί έχουν κάνει άλλοι φίλοι στο φόρουμ και κάνε το όσο πιο άμεσα μπορείς. Βέβαια να θυμάσαι πως πάντα πρέπει αν υπάρχει επιτήρησ, απλώς όσο πιο καλή η περίφραξη τόσο πιο δύσκολο για τα γατούνια να κάνουν τρέλες. Ποτέ όμως δεν τους είναι αδύνατο!
Στο λέω γιατί εδώ και 1 εβδομάδα ανοίγουμε μόνο με "σκοπιά" το μπροστινό μπαλκόνι, λόγω του σατανικού μικρού μας γατουνιού που σκαρφάλωσε 2 φορές την καλαμωτή και το πρόλαβα στο τσακ επειδή τα προσέχω!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back