Γατάκι στο pet shop της πλατείας Κοτζιά

• Thread starter Thread starter nefeli
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Αντιλαμβάνομαι το ενδιαφέρον σας και την καλή σας διάθεση όμως ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. Το κράτος μας είναι σάπιο. Κάθε μέρα το βιώνω αυτό!
αν τα αφησουμε οπως ειναι τα πραγματα θα σαπισει περισσοτερο αν κανουμε κατι υπαρχει εστω και η ελπιδα βελειωσης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νεφέλη μου συμφωνώ θεωρητικά. Πρακτικά ομως δεν αντιμετωπίζεται ετσι η συγκεκριμένη κατάσταση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νεφέλη μου συμφωνώ θεωρητικά. Πρακτικά ομως δεν αντιμετωπίζεται ετσι η συγκεκριμένη κατάσταση.
τι προτεινεις να κανουμε?

τι προτεινεις να κανουμε?
Να παμε να το παρουμε απο εκει! Δεν νομίζω οτι θα το αγοράσει κανείς ετσι οπως ειναι, και μάλιστα οταν τοσα κεραμιδόγατα χαρίζονται αυτη την εποχη. Θα πεταχτει εξω λιαν συντομως και δεν θελω να σκεφτω τιποτα χειροτερο..
Οσον αφορα τα χρηματα στη διαθεση σας!

παιδιά εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις αναζητώ τα σωματεία. που είναι όταν χρειάζονται? το σαιτ εδω τους χρησιμεύει μόνο για να τοποθετούν τις αγγελίες τους? (που φυσικά και δεν το κατηγορώ αλλά υπάρχουν και άλλα ποστ εδώ που θα μπορούσαν να τους προβληματίσουν) ή το συγκεκριμένο θέμα των πετ σοπ δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές τους.
Το συγκεκριμένο πετ σοπ που λες Ισμήνη έχει "από πάντα" κακοποιημένα ζωάκια, πράγμα που σημαίνει ή ότι "τα χώνει" γερά στο δήμο ή ότι απλά ο δήμος αδιαφορεί. Οι υπάλληλοι μάλιστα (μπορεί και επίτηδες) αν μπεις μέσα δεν σ'αφήνουν και πολύ ώρα να τα δεις. αν προσέξεις ακόμα και τα ράτσας είναι σε πολύ κακή κατάσταση και σε πολύ κακές συνθήκες. Δεν ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να μην χαρακτηριστούμε απλώς γραφικοί και δεν πετύχουμε τίποτα. Για το συγκεκριμένο γατί αν θα μπορούσε κάποιος να το φιλοξενήσει έστω και σε κήπο θα ήταν πολύ καλό, τουλάχιστον να σωθεί από κει.

Τα "σωματεία" έχουν κάνει πάρα πολλές ενέργειες και καταγγελίες για το συγκεκριμένο pet shop. Καλό είναι πριν κατηγορείς να σκέφτεσαι και να ψάχνεσαι έστω και λίγο.

Μαρίνα

Αντιλαμβάνομαι το ενδιαφέρον σας και την καλή σας διάθεση όμως ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. Το κράτος μας είναι σάπιο. Κάθε μέρα το βιώνω αυτό!
Βικτωρια, δε συζητάμε για καταγγελία στη νομαρχία (που έχει την επίσημη αρμοδιότητα) αλλά στον Ευαγγελάτο (που, τελικά, έτσι όπως έχουμε γίνει, έχει αναλάβει de facto την αρμοδιότητα :down: )

Τα "σωματεία" έχουν κάνει πάρα πολλές ενέργειες και καταγγελίες για το συγκεκριμένο pet shop. Καλό είναι πριν κατηγορείς να σκέφτεσαι και να ψάχνεσαι έστω και λίγο.

Μαρίνα
Μαρίνα, θα ήθελες να μας πεις πιο συγκεκριμένα τι έχει γίνει στο παρελθόν σχετικά, έτσι ώστε να το αναφέρουμε και στην τωρινή καταγγελία;

Δεν νομιζω οτι θα πουλησει αυτο το θεμα... Δεν θα ασχοληθει κανεις Ευαγγελάτος...Αλλα μια προσπαθεια δεν βλαπτει.

Ακριβώς όπως το πες!! Το pet shop αυτό, καταγγέλεται πάρα πολλά χρόνια από σωματεία Ελλάδας και εξωτερικού, οι υπάλληλοι απειλούνται για να μη μιλήσουν και πουλάει ακόμα και πεθαμένα ζώα (έγινε και αυτό, μαρτυρία από πρωην υπάλληλο). Επίσης πουλάει ζώα για μάχες, τα ταίζουν κάθε 2-3 ημέρες, φυσικά δεν αποπαρασιτώνονται, εμβολιάζονται κτλ και πουλάει ακόμα και βαμμένα πουλιά για παραδεισια και υπάρχουν ακόμα άτομα που πιστεύουν ότι "τα σωματεία" θα μπορούσαν να κάνουν κάτι?

Πριν 20 χρόνια κάποιοι είχαν σπάσει το μαγαζί αυτό και έκλεψαν όλα τα ζώα, όμως όπως βλέπετε ακόμα λειτουργεί... αν και εκείνα τα ζώα είχαν σωθεί.

Η κατάσταση είναι πολύ τραγικότερη από "ένα γατάκι" "ένα σωματείο" "μία καταγγελία" και εύχομαι κάποια στιγμή να βρούμε τα κατάλληλα άτομα να ασχοληθούν, το κυνηγάμε και το παρακολουθούμε χρόνια τώρα.

Μαρίνα

Ισμήνη συμφωνώ να το πάρουμε! Έστω κι ένα να το σώσουμε... Το πρόβλημα είναι ποιός μπορεί να το φιλεξενήσει..

Μαρίνα, δεν κατηγόρησα εσάς συγκεκριμένα. Αν έχετε κάνει κάποια κίνηση δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Το stray το υποστήριξα και το υποστηρίζω πάντα σε εκδηλώσεις οικονομικά όπως και όταν μπορώ. όχι μέλος δεν είμαι και σε αυτό με ώθησε το γεγονός ότι σε επανηλειμένες προσπαθειες μου να επικοινωνήσω μαζί σας για διάφορα αδέσποτα κανείς δεν μου απάντησε. Σε ένα τηλεφώνημά μου στο κινητό σου συγκεκριμένα για ένα ετοιμοθάνατο σκύλο, με παρέπεμψες στον δήμο. Από τότε αποφάσισα με ότι πενιχρά διαθέτω (και πιστεψέ με ειδικά αυτόν τον καιρό δεν είναι πολλά) να φροντίζω όσα αδέσποτα μπορώ.
Δεύτερον, αφού λοιπόν έχει γίνει κάτι τέτοιο αντί απλά να απαντάς σε μένα γιατί δεν μας λες τι απέγινε ή πως μπορούμε να κινηθούμε όλοι μαζί? Νομίζω ότι ο κοινός σκοπός μας είναι μεγαλύτερος από το αν είμαστε μέλη σε ένα σωματείο, δεν συμφωνείς?

Τα λεγόμενα μου δε μπορούν να καταχωρηθούν στην καταγγελία γιατί γίνονται πολύ οργανωμένες προσπάθειες ενάντια σε αυτό το μαγαζί και γνώμη μου είναι πως πρέπει να κάνετε λίγο υπομονή αντί να κάνετε σπασμωδικές κινήσεις που απλά θα τους κάνουν να γελάσουν.

Μαρίνα

Παιδιά, είχαμε μια συζήτηση μέσω pm με την Αρήθα, σχετικά με την καταγγελία στην εκπομπή του Ευαγγελάτου.
Σκεφτόμασταν να της δώσουμε πιο γενική θεματολογία, γιατί αν επικεντρωθούμε μόνο στην κακοποίηση των ζώων, φέξε μου και γλίστρησα.
Συγκεκριμένα μπορούμε να πούμε για:
α)απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής
β)αγοραπωλησία ζώων που στην πραγματικότητα δεν είναι ράτσας ή είναι αμφιβόλου καταγωγής, αλλά για τα οποία τα πετ σοπ χρεώνουν τους πελάτες τους κανονικά (άρα τους κλέβουν)
γ)τα ζώα που πουλάνε είναι άρρωστα εφ' όρου ζωής, κι αυτό γιατί δεν είναι ελεγμένη η καταγωγή τους και δεν προήλθαν από σωστούς εκτροφείς. Αυτό συνεπάγεται επιπλέον κόστος για τους ιδιοκτήτες.

Πιστεύω πως μόνο αν το θέσουμε υπό αυτό το πρίσμα, θα σκεφτούν να κάνουν την εκπομπή. Η κακοποίηση στα πετ σοπ από μόνη της δεν προσφέρει αρκετό "ψωμί" για να γεμίσει μια εκπομπή. Ωστόσο, αν το πάμε στο επίπεδο ότι τα πετ σοπ κλέβουν τους ανυποψίαστους πολίτες (αυτό είναι το μοτίβο της εκπομπής), κάτι μπορεί να γίνει.
Αν μη τι άλλο, αν προβληθεί, ο κόσμος θα αρχίσει να βλέπει με καχυποψία τα πετ σοπ που πουλούν ζώα (θυμάστε τι έγινε με τα στρώματα και τις μαύρες βάτες;) και ίσως σιγά-σιγά αυτή η πρακτική να εκλείψει ή να περιοριστεί.

Συγγνώμη για το χειμαρρώδες του ποστ. Τι γνώμη έχετε;

Ισμήνη συμφωνώ να το πάρουμε! Έστω κι ένα να το σώσουμε... Το πρόβλημα είναι ποιός μπορεί να το φιλεξενήσει..
Οκ λοιπόν. Στην εσχάτη θα ρωτήσω τον κτηνίατρο μου ποσο και αν μπορει να το κρατησει μεχρι να γινει καλα. (Μάλλον για θηλυκό μου φάνηκε)

Μάλιστα. Με το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ γατάκι μπορεί να κάνει κάτι το stray; Να το φιλοξενήσει μήπως; Προσωπικά είμαι διατεθειμένη να προσφέρω εγώ το τίμημα αγοράς του.

Μαρίνα, δεν κατηγόρησα εσάς συγκεκριμένα. Αν έχετε κάνει κάποια κίνηση δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Το stray το υποστήριξα και το υποστηρίζω πάντα σε εκδηλώσεις οικονομικά όπως και όταν μπορώ. όχι μέλος δεν είμαι και σε αυτό με ώθησε το γεγονός ότι σε επανηλειμένες προσπαθειες μου να επικοινωνήσω μαζί σας για διάφορα αδέσποτα κανείς δεν μου απάντησε. Σε ένα τηλεφώνημά μου στο κινητό σου συγκεκριμένα για ένα ετοιμοθάνατο σκύλο, με παρέπεμψες στον δήμο. Από τότε αποφάσισα με ότι πενιχρά διαθέτω (και πιστεψέ με ειδικά αυτόν τον καιρό δεν είναι πολλά) να φροντίζω όσα αδέσποτα μπορώ.
Δεύτερον, αφού λοιπόν έχει γίνει κάτι τέτοιο αντί απλά να απαντάς σε μένα γιατί δεν μας λες τι απέγινε ή πως μπορούμε να κινηθούμε όλοι μαζί? Νομίζω ότι ο κοινός σκοπός μας είναι μεγαλύτερος από το αν είμαστε μέλη σε ένα σωματείο, δεν συμφωνείς?

Ο λόγος που παραπέμπω στο Δήμο είναι γιατί μας απαγορεύει ο Δήμος Αθηναίων να ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ τα ζώα τους. Συγγνώμη αλλά δε θα πάω εγώ φυλακή για να μαζεύω ζώα από παντού. Επίσης σε κάθε περίπτωση είμαι υποχρεωμένη πρώτα να προτείνω να παίρνετε το Δήμο σας και μετά αν δε κάνει κάτι να προχωράμε εμείς σε ενέργειες. Αυτά ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ, δε τα βγάζω από το μυαλό μου.

Τέλος, το να λες απλά για τα σωματεία, συμπεριλαμβανόμαστε και εμείς και δε με πειράζει, το έχω συνηθίσει απλά απαντάω για να μη νομίζουν όλοι πως τα πράγματα είναι έτσι.

Όσο για την επικοινωνία σου μαζί μας για διάφορα αδέσποτα, δε ξέρω σε ποια περίπτωση έγινε, αλλά αποκλείεται να μη βοηθήσαμε ειδικότερα αν εσύ σκόπευες να κάνεις κάτι παραπάνω από το απλά να προωθήσεις το περιστατικό.

Δόξα το Θεό, έχουμε άπειρα ζώα να μαζέψουμε, δεν υστερούμε στο να βρίσκουμε ζώα, βοήθεια θέλουμε όλα τα σωματεία, δεν είμαστε δράκουλες και συνήθως όσοι λέτε πως θέλετε να βοηθήσετε, λέτε ότι δε μπορείτε να φιλοξενήσετε, να μεταφέρετε, να βγάζετε ζώα βόλτα γιατί είναι μακρυά, ούτε να βρίσκετε φάρμακα και αντικείμενα για τα ζώα κτλ αλλά ζητάτε να σας βρούμε κάτι να κάνετε... Αν οι ανάγκες μας είναι αυτές, πως να βρούμε "κάτι άλλο" για να κάνετε?

Μαρίνα

Παιδιά, είχαμε μια συζήτηση μέσω pm με την Αρήθα, σχετικά με την καταγγελία στην εκπομπή του Ευαγγελάτου.
Σκεφτόμασταν να της δώσουμε πιο γενική θεματολογία, γιατί αν επικεντρωθούμε μόνο στην κακοποίηση των ζώων, φέξε μου και γλίστρησα.
Συγκεκριμένα μπορούμε να πούμε για:
α)απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής
β)αγοραπωλησία ζώων που στην πραγματικότητα δεν είναι ράτσας ή είναι αμφιβόλου καταγωγής, αλλά για τα οποία τα πετ σοπ χρεώνουν τους πελάτες τους κανονικά (άρα τους κλέβουν)
γ)τα ζώα που πουλάνε είναι άρρωστα εφ' όρου ζωής, κι αυτό γιατί δεν είναι ελεγμένη η καταγωγή τους και δεν προήλθαν από σωστούς εκτροφείς. Αυτό συνεπάγεται επιπλέον κόστος για τους ιδιοκτήτες.

Πιστεύω πως μόνο αν το θέσουμε υπό αυτό το πρίσμα, θα σκεφτούν να κάνουν την εκπομπή. Η κακοποίηση στα πετ σοπ από μόνη της δεν προσφέρει αρκετό "ψωμί" για να γεμίσει μια εκπομπή. Ωστόσο, αν το πάμε στο επίπεδο ότι τα πετ σοπ κλέβουν τους ανυποψίαστους πολίτες (αυτό είναι το μοτίβο της εκπομπής), κάτι μπορεί να γίνει.
Αν μη τι άλλο, αν προβληθεί, ο κόσμος θα αρχίσει να βλέπει με καχυποψία τα πετ σοπ που πουλούν ζώα (θυμάστε τι έγινε με τα στρώματα και τις μαύρες βάτες;) και ίσως σιγά-σιγά αυτή η πρακτική να εκλείψει ή να περιοριστεί.

Συγγνώμη για το χειμαρρώδες του ποστ. Τι γνώμη έχετε;

Κατά τη γνώμη μου είστε σωστοί και αν θέλετε θα το υποστηρίξουμε αυτό για να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.

Μαρίνα

Μάλιστα. Με το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ γατάκι μπορεί να κάνει κάτι το stray; Να το φιλοξενήσει μήπως; Προσωπικά είμαι διατεθειμένη να προσφέρω εγώ το τίμημα αγοράς του.

Ναι μπορουμε

Κατά τη γνώμη μου είστε σωστοί και αν θέλετε θα το υποστηρίξουμε αυτό για να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.
Μαρίνα
Φυσικά και θέλουμε. Με τι τρόπο;

Μαρίνα
:up: :up: :up:
Για πες ....

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back