Γατάκι 2 μηνών δεν παίρνει βάρος

lili.

Δραστήριο μέλος

Η ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 669 μηνύματα.
Καλησπερα παιδια! Εχω ενα γατακι που φροντιζω μικρουλι μαυρακι το οποιο το γεννησε μια γατουλα εξω. Προς το παρον το εχω σπιτι μεχρι να μεγαλωσει και να μπορει να επιβιωσει εξω μονο του! Το προβλημα ειναι το εξης. Τρωει,τρωει,τρωει και βαρος δεν παιρνει, μοιαζει σαν να ειναι 1 μηνος και ουτε! Πηρα γαλατακι του εβαλα και ξηρη τροφη royal babycat και εφαγε. Επισης του εκανα αποπαρασιτωση με μια παστα κιτρινη (οπως εχω κανει σε ολες μου τις γατουλες εως τωρα). Ειναι δεν ειναι 400 γραμμαρια. Πως να του την δωσω την παστα? 0,5 γραμμαριο ανα 10 μερες? Διοτι μπορει να φταει το γεγονος οτι δεν εχει αποπαρασιτωθει και δεν παιρνει βαρος, σωστα?:(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: γατακι 2 μηνων δεν παιρνει βαρος

Πρέπει οπωσδήποτε να αποπαρασιτωθεί σωστά, εφ'όσον είναι στο κήπο έχει στάνταρ ενδοπαράσιτα τα οποία απορροφούν ό,τι τρώει. Δοκίμασε να πάρεις ένα τηλέφωνο ένα κτηνίατρο να ρωτήσεις δοσολογία, ή να το πας από εκεί εάν έχεις τη δυντότητα. Τσέκαρε επίσης εάν έχει διάρροια...:worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

συμβουλευτηκα τον κτηνιατρο μου και ετσι του εκανα χτες αποπαρασιτωση 1η δοση και μετα μου εκανε διαρροια! αλλο και τουτο παλι! ειναι κατι σοβαρο!?

Παρε τηλεφωνο τον κτηνιατρο και ρωτα τον. Παντως και μενα η μεγαλη μου, μετα την πρωτη αποπαρασιτωση εκανε διαρροια. Ευχομαι να πανε ολα καλα.

ευχαριστω παρα πολυ!

παιδια καλησπερα! το γατακι το πηγα στον γιατρο και μου ειπε να του παρω τροφη hills a/d. Εγω του πηρα και ορμιλακ διοτι θεωρω οτι δεν εχει απογαλακτιστει πληρως. Την ταιζω την μικρουλα μου με συριγγα ανα 4 ωρες αλλα τρωει ελαχιστα. Επισης δεν την εχω δει να κανει την αναγκη της. Και νερο εγω της δινω, δεν παει απο μονη της! Ο γιατρος μου ειπε οτι εχει αναιμια και οτι ειναι ετσι απο την ασιτια. Ειναι καθαρα θεμα διατροφης να παρει τα πανω της. Ετσι μου πε, ετσι λεω. Ελα ομως που τρωει με το ζορι? αντε 3 συριγγες γαλα ανα 4 ωρες. τιποτα δηλαδη! Δεν θελω ρε παιδια να μου παθει τιποτα. Χτες το βραδυ ειχε ασταθεια. Το εβαζα να στηριχτει και αμεσως επεφτε στα πλαγια και εκλαιγα ασταματητα! Τι να κανω Χριστε μου?

Αγαπητη lili, Κατ' αρχας δεν ξερω τι ειναι το "ορμιλακ". Υποθετω γαλα ειδικο για γατακια. Ειπες στον κτηνιατρο οτι του δινεις γαλα; Μπορει να ειναι αλλεργικο στο γαλα, οπως ειδα εδω στο σαιτ οτι ειναι πολλα γατακια . Επισης αν δεν ειναι αλεργικο, μπορει να μην καταφερνει να φαει με την συριγγα και να χρειαζεται μπιμπερο. Το επαθα με την πρωτη μου γατουλα κι ακομη κι οταν πηρα μπιμπερω, επρεπε να ανοιξω μεγαλυτερη τρυπα για να καταφερει να φαει. Γραφεις οτι ειναι 1 μηνος περιπου. Σε αυτη την ηλικια τα γατακια εχουν βγαλει δοντακια και μπορουν να τρωνε στερεα τροφη. Η Hills a/d ειναι εξαιρετικη τροφη για οργανισμους που πρεπει να δυναμωσουν. Εγω στη θεση σου θα απευθυνομουν ξανα στον κτηνιατρο, ισως και σε δευτερο κτηνιατρο. Δες τι θα κανεις και γραψε μας πως παει. Μονο μην καθυστερησεις γιατι γραφεις πως το γατακι εχει ασταθεια, ισως να μην εχεις πολυ χρονο.

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου! σημερα δεν εχει ασταθεια, ελαχιστα βασικα! το ορμιλακ ειναι γαλα για γατακια μικρα (αναπληρωνει το μητρικο γαλα καπως). Τροφη δεν τρωει καθολου και δεν ξερω πως να την αραιωσω να του την δωσω εστω με μπιμπερο!ανησυχω!!

Οταν αναφερθηκα στο μπιμπερο, εννοουσα για το γαλα. Το γαλα το ορμιλακ το πινει; Γιατι αν πινει αρκετο γαλα, ισως δεν ειναι ετοιμο ακομη να φαει στερεα τροφη. Πρεπει να ξερεις, οτι η αποψη πως τα γατακια πρεπει οταν συμπληρωσουν τον πρωτο τους μηνα και βγαλουν δοντακια να φανε και στερεα τροφη, ειναι σχετικα (δεν ξερω ποσο) προσφατη. Οταν μεγαλωνα την πρωτη μου γατουλα, που την πηρα 24 ημερων, και περνουσαν οι μερες και δεν ηθελε να φαει κονσερβα η κροκετες, ανησυχησα και εγω και ρωτησα τον κτηνιατρο. Μου ειπε, οταν ειναι ετοιμη να φαει θα το ζητησει απο μονη της. Ετσι και εγινε. Σε πληροφορω οτι επινε γαλα μεχρι 2,5 μηνων. Μονο γαλα και τιποτα αλλο. Ομως επαιρνε βαρος. Μεγαλωνε μερα με τη μερα. Το δικο σου ομως ειναι περιεργο, γιαυτο σου εγραψα να πας και σε δευτερο κτηνιατρο. Αν οχι τιποτα αλλο να παρεις μια δευτερη γνωμη.

δυστυχως σημερα ξημερωματα το γατακι μου εφυγε! και το κλαμα που εριξα δεν ηταν ικανο να το γυρισει πισω. αντιο μαυρο μου αγγελακι! :(

Αχ!!! Γλυκο μου γατουλακι. Καλο ταξιδι στο γατοπαραδεισο. Θα πω στα δικα μου να σε προσεχουν.
Φιλη lili, στη θεση σου θα πηγαινα στον κτηνιατρο και θα τον ξεχεζα. Συγνωμη, αλλα στεναχωρεθηκα πολυ.:(

Λυπάμαι πάρα πολύ lili... :(
Σκέφτομαι μήπως το γατάκι είχε κάποια ασθένεια εκ γενετής και δεν είχε αναπτυχθεί σωστά;
Μήπως για κάποιο λόγο δεν έτρωγε ή δεν μπορούσε να φάει;
Μη νιώσεις τύψεις, έκανες το κατά δύναμιν για αυτό!

Βασω μου αυτο μου ρχεται να κανω πιστεψε με! ειχα δεθει τοσο πολυ μαζι του. Η ελλειψη του ειναι τεραστια και ας το ειχα τοσο λιγο καιρο! Διπλα στο μαξιλαρακι μου κοιμοταν το μικρουλι μου! :(

γιωργο και γω αυτο φοβαμαι, οτι ειχε καποια ασθενεια εκ γενετης. Δεν μπορει απο οταν το πηρα (εδω και 2 εβδομαδες περιπου) να μην εχει παρει βαρος ουτε στο ελαχιστο.! Εχθες που πηγα στον 2ο κτηνιατρο ακουσε την καρδουλα του η οποια ηταν μια χαρα απο οτι μου ειπε και του εβαλε και θερμομετρο και η θερμοκρασια του ηταν μια χαρα! Δεν ξερω τι εφταιξε! Αλλα μου λειπει το μαυρακι μου πολυ! Εχω αλλες 9 γατουλες αλλα καμια γατουλα δεν μπορει να αναπληρωσει το κενο απο τον θανατο του. Το καθε γατουλινακι ειναι ξεχωριστο! Μακαρι να ειναι καλα εκει που πηγε και να μην βασανιζεται πια. Διοτι πριν πεθανει βασανιστηκε τουλαχιστον 30 λεπτα και τελικα μου ξεψυχησε στα χερια! Δεν μπορω :(:(:(

lili μου, ο χρονος οπως λενε ολοι ειναι γιατρος. Μονο αυτος θα σε βοηθησει. Πιστεψε με ειναι αληθεια. Εχω χασει 4 γατουλες τα τελευταια 4 χρονια και ξερω. Θα σου πω δε, οτι τα 3 απο τα γατια μου που πεθαναν στα χερια μου, εκαναν 30 λεπτα να ξεψυχησουν, και τα 3. Και πεθαναν τα 2 απο βαθεια γεραματα σε ηλικια 18,5 ετων και η μια απο νεφρικη ανεπαρκεια σε ηλικια 14 ετων. Και μενα με παραξενεψε αυτο. Ισως τοσο να κανουν ολες οι γατουλες, μεχρι να ξεψυχησουν. Εσυ εκανες οτι ηταν ανθρωπινως δυνατον για να το σωσεις. Και τωρα που το εχασες πονας. Μακαρι οταν θα ερθει η ωρα μου να φυγω, να υπαρχει εστω και ενας ανθρωπος να νιωσει ετσι για μενα!!! Κουραγιο. :hug:

Λυπάμαι που το βίωσε εκείνο όλο αυτό προτού φύγει.
Ήξερε όμως ότι δεν ήταν μόνο του...
Κι όπως είπε κι η Μπέσυ, ο χρόνος είναι γιατρός.
Κανένα δεν θα μπορεί να αναπληρώσει το κενό του απλώς με τον καιρό θα μπορέσεις να το ξεπεράσεις και να πας παρακάτω.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back