Γατάκι 3μιση μηνών με ψώρα - οι δικές σας εμπειρίες;

Alkisti_V

Νεοφερμένο μέλος

Η Alkisti_V αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 40 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους και σε όλες!

είμαι νέο μέλος στην κοινότητα και εδώ και αρκετές ημέρες που διαβάζω τα θέματα που έχουν δημοσιευτεί, πρέπει να πω πως υπάρχουν αμέτρητες χρηστικές πληροφορίες σε ότι αφορά τα αγαπημένα μας κατοικίδια!

Μετά από τρία χρόνια που έχασα τον γατούλη μου από καρκίνο, μόλις απέκτησα ξανά μία μικρή θηλυκιά κούκλα!
Την υιοθέτησα από φιλοζωική νησιού κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Είναι περίπου 3μιση μηνών.

Πριν από μία εβδομάδα την πήγα στον κτηνίατρο [...] και μας διέξνωσε ψώρα και ακάρια στα αυτιά.

Έκανε επί τόπου ένεση στη μικρή μου και μας έδωσε θεραπεία η οποία περιλαμβάνει ψεκασμό (κάθε 10 μέρες στο σώμα και 2 φορές την εβδομάδα στα αυτιά της και λοσιόν κάθε 3-4 μέρες). Μας είπε να την πάμε ξανά σε 2 εβδομάδες για να την δει και να της κάνει ακόμα μία ένεση.

Όμως η κατάσταση μάλλον χειροτερεύει. Η διάθεσή της είναι μεν πολύ καλή (παίζει και τρώει κανονικά και με όρεξη) αλλά βλέπω στάμπες στο σώμα της από τρίχωμα που αραιώνει, έχει φαγούρα και με το σπρέυ δυσανασχετεί. Έιναι περίπου 5 ημέρες που έχει ξεκινήσει την αγωγή της.

Σκοπεύω να την πάω σύντομα και στον γιατρό που παρακολουθούσε χρόνια τον προηγούμενο γάτο μου - ο λόγος που δεν την πήρα από την αρχή είναι η απόσταση - μένουμε πλέον στη Ν.Μάκρη ενώ παλιά πηγαίναμε στον κο Λουκίδη στα Μελίσσια.

Μέχρι τότε, μπορεί κανείς από εσάς να μοιραστεί μαζί μου ανάλογη εμπειρία;
Πόσος χρόνος απαιτείται για την αποκατάσταση του προβλήματος;
Μπορεί να οδηγήσει σε άλλες παθήσεις ή σοβαρότερα προβλήματα;
Αξίζει να πω πως κατά κύριο λόγο η μικρή μου είναι λευκού χρώματος - το ίδιο και τα αυτάκια της. Το αναφέρω διότι τον προηγούμενο γάτο μου τον έχασα από καρκίνο που ξεκίνησε ως σάρκωμα στα επίσης λευκά αυτιά του. Λέτε να οδηγηθούμε ξανά εκεί;

Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο!
Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Απάντηση: ΓΑΤΑΚΙ 3ΜΙΣΗ ΜΗΝΩΝ ΜΕ ΨΩΡΑ-ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ;

Καλησπερα και καλωσηρθες.
Μηπως ειναι μυκητες;Επειδη ανεφερες οτι υπαρχει αραιωση τριχωματος και στο σωμα και φαγουρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι σίγουρα από ψώρα, έχω και εγώ τις αμφιβολίες μου. Για παράδειγμα έχει και η ταρτούλα μου ψώρα στο ένα αφτί, και η γιατρός μας συνέστησε αλοιφή καθημερινά στο αυτί για λίγες μέρες και 3 stronghold για τα παράσιτα κάθε 15 μέρες. Μήπως δηλαδή έχει και κάτι άλλο εκτός από ψώρα.
Αλλά πάλι καλυτέρα να εμπιστευτείς τον κτηνίατρο όχι εμάς και αν σου είναι κόπος να πας, πάρε τον ένα τηλ γιατί μπορεί όλο αυτό να είναι και φυσιολογική αντίδραση στα φάρμακα ποιος ξέρει, η να μην είναι και να πρέπει να τα σταματήσεις άμεσα.

Καλημερα σας και ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις!

Δεν γνωριζω για μυκητες. Ο γιατρος μας ειπε για ψωρα.

Πρεπει να σας πω πως το βραδυ που μας περασε η μικρη μου εκανε εμετους – εικαζω απο τη λοσιον την οποια της απλωσα στο σωμα της αλλα εκεινη οπως καταλαβαινετε δεν αντισταθηκε στο να πλυθει στη συνεχεια (προσπαθησα να την αποτρεψω δινοντας της τα παιχνιδια της αλλα δεν το καταφερα απολυτα).

Σημερα σκοπευω να επικοινωνησω αρχικα τηλεφωνικα με δυο γιατρους (και με αυτον που την ειδε αλλα και με τον κο Λουκιδη) και στη συνεχεια να την παω ξανα για επισκεψη

Και παλι ευχαριστω για τα σχολια σας.

Τελευταία επεξεργασία:
Καλως ηρθες και απο εμας και να σου ζησει η μικρουλα!!
Και η δικια μου γατα διαγνωστηκε με ψωρα οταν ηταν 2 1/2 μηνων.Ο δικος μας ο γιατρος αρχικα τη ναρκωσε με μεθη(γιατι δεν καθοταν το σκασμενο!) και της καθαρισε τα αυτια της πολυ καλα.Μετα μας εδωσε σταγονες και της τις εβαζα μερα παρα μερα για ενα μηνα περιπου.Ευτυχως καθαρισαν και απο τοτε δεν το παρουσιασε ξανα(ειναι τωρα 2 1/2 χρονων).Ο γιατρος μας ειπε οτι αν δεν καθαριζαν τα αυτια της με τις σταγονες,θα της εκανε την ενεση για την ψωρα,η οποια ομως γινεται αφου τα γατια περασουν τους 6 μηνες ζωης γιατι ειναι αρκετα ισχυρη.
Οι θεραπειες που δινουν οι γιατροι για την ψωρα διαφερουν κατα πολυ,αλλα θεωρω οτι αυτη που εδωσε σε εσας ειναι αρκετα επιβαρυντικη για ενα γατακι 3 1/2 μηνων...αλλα παλι εγω γιατρος δεν ειμαι...οποτε καλυτερα να ρωτησεις και καποιον αλλο..

Καλησπέρα σε όλους,

Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εξέλιξη στο θέμα υγείας της μικρής μου Σεμέλης.
Μετά από τη διάγνωση του κτηνιάτρου κύριου [...] και τη θεραπεία που μας έδωσε, αποφασίσαμε να παμε τη μικρή μας στον γιατρό που γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια, τον κύριο Λουκίδη.

Οι λόγοι που δεν πήγα από την αρχή στον συγκεκριμένο γιατρό είναι δυο: πρώτον δεν ήθελα να ταλαιπωρώ τη μικρή μου σε μια διαδρομή 30 χιλιόμετρων (Ν.Μακρη-Μελισσια) και δεύτερον διότι το ιατρείο του ήταν κλειστό τον Αύγουστο.

Η επίσκεψη μας κράτησε μια ολόκληρη ώρα! Αφού πήραμε υγρό από τα αυτάκια της και ξύσμα από τα εξανθήματα στο σώμα της, αποκλείσαμε την περίπτωση της ψώρας (εξετάζοντας προσεκτικά τα δείγματα στο μικροσκόπιο).

Αυτό που υπάρχει είναι μια ωτίτιδα και ο γιατρός πιθανολογεί ότι τα δερματικά της οφείλονται σε μύκητες.

Παρόλα αυτά, περιμένουμε άμεσα τα αποτελέσματα των καλλιεργειών.
Για αρχή, μας έδωσε σταγόνες για τα αυτάκια και μόλις μάθουμε τα αποτελέσματα των καλλιεργειών θα έχουμε και την αγωγή για τα δερματικά της.

Ήθελα λοιπόν να πω (γνωρίζοντας πως ανταλλάσσουμε και εντυπώσεις από τους κτηνιάτρους στους οποίους πηγαίνουμε) ότι ο κύριος Λουκιδης – για μια ακόμα φορά μετά από 15 χρόνια γνωριμίας! – μου επιβεβαίωσε ότι είναι ένας εξαιρετικός γιατρός, με αγάπη για τα ζώα και σεβασμό προς την επιστήμη και τους ιδιοκτήτες των κατοικίδιων.

Όσον αφορά στον κύριο [...] θα ήθελα να αναφέρω, πως όλος κι όλος ο χρόνος που μας διέθεσε ήταν σκάρτα 10 λεπτά, με αρκετές ενδιάμεσες διακοπές. Δεν μπορώ να κρίνω τις γνώσεις του, αλλά σίγουρα κρίνοντας και μόνο από τη συμπεριφορά του απέναντι μας και απέναντι στο ζώο μας, δεν θα σας τον συνιστούσα.

Έκανε διάγνωση δια γυμνού οφθαλμού, προσπαθώντας αρχικά να μας πείσει ότι η μικρή μας είχε τη γρίπη των γατιών (ρωτώντας μας επίμονα πόσες φορές τη μέρα φταρνίζεται ενώ δεν έχει φταρνιστεί ούτε μια φορά!) και αφού η προσπάθεια αυτή δεν απέδωσε, κατέφυγε στη λύση της ψώρας...

Καλησπερα,
εχω ενα γατακι με παρομοια συμπτωματα, και ειπα να σας πω κι εγω τη γνωμη μου. Επισκεπτομαι τον κυριο [..] στη Νεα Μακρη εδω και 10 χρονια για ολα μου τα ζωα και ποτε μα ποτε δεν εχει πεσει εξω σε διαγνωση, και φυσικα η αγωγη που μας εδωσε ηταν αποτελεσματικοτατη! Ο λογος του ειναι εγγυηση, μακαρι ολοι οι γιατροι να ειχαν τον ιδιο κωδικα δεοντολογιας και το ιδιο βαθος γνωσεων στην επιστημη τους!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα,
εχω ενα γατακι με παρομοια συμπτωματα, και ειπα να σας πω κι εγω τη γνωμη μου. Επισκεπτομαι τον κυριο [...] στη Νεα Μακρη εδω και 10 χρονια για ολα μου τα ζωα και ποτε μα ποτε δεν εχει πεσει εξω σε διαγνωση, και φυσικα η αγωγη που μας εδωσε ηταν αποτελεσματικοτατη! Ο λογος του ειναι εγγυηση, μακαρι ολοι οι γιατροι να ειχαν τον ιδιο κωδικα δεοντολογιας και το ιδιο βαθος γνωσεων στην επιστημη τους!

Εγώ πάντως από τότε δεν έχω ξαναπάει ποτέ στο ιατρείο του! Και επειδή είναι πάνω σε κεντρικό δρόμο, καμιά φορά όταν περνάω ρίχνω και κανά ψιλό "γαλλικό"! Η προσωπική μου εμπειρία ήταν άσχημη. Και κυρίως, ήταν αναποτελεσματική για το ζωάκι.

Η μικρή μου είχε όντως μύκητες (όπως ανέφεραν και μερικοί φίλοι εδώ στο forum) και με την αγωγή που ακολουθήσαμε έγινε πολύ γρήγορα τελείως καλά! Πλέον έχει ένα υπέροχο και υγιές τρίχωμα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολύ χαίρομαι που ανάρρωσε η γατούλα, και... "σιδερένια" !:clapup:
Όσο για τους κτηνιάτρους που συζητείται εδωμέσα, νομίζω ισχύει ό,τι και για τους "ανθρωπο-γιατρούς":
Επιλέγουμε (κι αν έχουμε αρκετή τύχη χωρίς πολύ ψάξιμο και ταλαιπωρία) τον γιατρό που εμείς εκτιμούμε και εμπιστευόμαστε και είναι θέμα του καθενός μας προσωπικό.
Που απαιτεί, εκτός από τα γενικά κριτήρια- να είναι καλός επιστήμονας αλλά και "άνθρωπος"-
να "ταιριάζουν τα χνώτα μας" βρε αδερφέ!:)
Επαναλαμβάνοντας τονίζω οτι θέμα καθαρά προσωπικό και, λογικό είναι,
οι απόψεις να διίστανται.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back