Coolcat
Νεοφερμένο μέλος

Τι να κανω;;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Δεν αφήνεις την γάτα με το πουλί στο ίδιο δωμάτιο άλλη φορά.

Μπορείς να κρεμάσεις το κλουβί ψηλά (2 μέτρα ύψος
και σε σημείο όπου η γάτα σου δεν θα μπορεί να το φτάσει έχοντας πατήσει κάπου αλλού τριγύρω.Κι όχι τόσο επειδή θέλει να το φάει - βασικά πιστεύω ότι θέλει να παίξει μαζί του - αλλά επειδή το καημένο το καναρίνι θα πάρει μια τρομάρα άλλο πράγμα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος
Εχω πρόβλημα το γατακι μου καμαρώνει το καναρινι! Εχθες μαλιστα ανεβηκε το βραδυ στο τραπεζει (το καναρινι κοιμόταν πανω στο τραπεζι σε κλουβακι παντα) και αρχισε να γρατσουναει το κλουβι! Τι τρομαρα πηρααα.......Τι να κανω;;
Ίσως ήθελε να παίξει μαζί του και όχι να το φάει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Coolcat
Νεοφερμένο μέλος
Μαλλον αλλα το καναρινακι ξυπνισε μες την νυχτα και αρχισε να φωναζει!!

Mauros Gatos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επισης μην υποτιματε το ενστικτο της γατας.Πριν σκοτωσουν το θηραμα τους,παιζουν μαζι του.ΔΕν ξερω αν εχει τυχει να δειτε γατα να πιανει ποντικι.Μην εμπιστευεστε μικρα ζωα στα πιο μεγαλα.Καποτε ειχα σκυλο ο οποιος με τις γατες της αυλης μου ηταν φιλικος και κοιμοντουσαν αγκαλια.Οχι ομως και με τις αδεσποτες που περναγαν τα καγκελα και δεν τις γνωριζε.Ενας γατος ειχε βρει φρικτο θανατο και δεν προλαβαμε να τον σωσουμε...

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
τα πτηνά τα βλέπουν σαν μεζεδάκια

Mauros Gatos
Εκκολαπτόμενο μέλος
τα πτηνά τα βλέπουν σαν μεζεδάκια![]()
και οχι σαν παιχνιδι! Συμφωνω!!!!!!!! Προσοχη λοιπον στα μικροσκοπικα φιλαρακια μας!
starblood
Νεοφερμένο μέλος
( δεν είναι σωστό το ξέρουμε). Αποτέλεσμα; Δε ξαναπείραξε ποτέ το πουλί. Υπάρχει φωτογραφία με το πατέρα μου σα πειρατή με το παπαγάλο στο Όμο και το γάτο στην αγκαλιά.. 
Το καναρινάκι μια φορά θα είχε γίνει μεζές

goth
Δραστήριο μέλος
Εγω δεν εχω ζησει εμπειρια τετοια.Μα ζω καθε μερα οταν τα γατουλινια μου βγαινουν στον κηπο που ανεβαινουν στα δεντρα και κανουν τον κοκορα.''Κατεβα κατω καρδια μου θα χτυπησεις'',εγω''Οχι!!!Αν δεν πιασω την ακριδα...το ηξερες οτι πηδανε πολυ ψηλα?!'',Πορτοκαλινος...
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
χρονια εχω το ιδιο προβλημα,οχι δεν εχω καναρινι,θα το λυπομουν με τοσες γατες που εχω,αλλα λατρευω τα πουλακια,κι ερχονται πολλα στον κηπο,ειναι απ τις λιγες φορες που μαλωνω τις γατες μου,το ξερω ειναι στη φυση τους,αλλα τα λυπαμαι,παρ ολο που δεν εχουν κλουβι πολλα δε τα καταφερνουν.αμασιτα τα καταπινουν κι εγω καθομαι και κλαιω.η μαμα μου ειχε καναρινια και γατες,δυσκολα επιβιωναν τα καναρινακια,ποτε πεταγαν κατω το κλουβι,ποτε τρομαζαν τα πουλακια και παθεναν συγκοπη.
καλη επιτυχια ευχομαι,αρχικα απομακρινε τα,δε γινεται να γινουν φιλοι,απο εμπειρια με τα μονα πουλια που μπορουν να παιξουν οι γατες και χωρις να κινδυνευουν τα πουλια,ειναι οι κουκουβαγιες.δε ξερω αν εχετε προσεξει ποτε ποσο μοιαζουν κουκουβαγιες και γατες μεταξυ τους,ιδια ματια,ιδια αυτια,ιδια μυτη-ραμφος ακομα και ιδια φωνη,ιδιο ωραριο,ιδια οραση,απ τα μονα πτηνα που εχω δει να παιζουν με γατες και να μην σκοτωνονται.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
μπα, και τις κουκουβάγιες τρώνε αν πετύχουν καμία. Να δεις χαρές που κάνει ο γάτος μου όταν κοιτάει από το παράθυρο και βλέπει πουλάκια. Τα "φωνάζει" να κατέβουν για να "παίξουν" μαζί του. Ότι ιπτάμενο μπαίνει μέσα το σκοτώνει και πολλές φορές το τρώει. Φαντάζομαι ότι αν μπει μέσα κάποιο πτηνό θα έχει την ίδια τύχη. Είναι στο ενστικτο τους και δύσκολα μπορούμε να το αλλάξουμε. Γι' αυτό φροντίζουμε να βάζουμε το κλουβί με το καναρίνι κάπου ψηλά όπου δεν μπορεί να το πειράξει η γάτα. Αρκεί να παρακολουθήσεις ένα επεισόδιο του καρτούν συλβέστερ & τουίτυ για να διαπιστώσεις τι σχέσεις έχει μια γάτα με ένα καναρίνι

goth
Δραστήριο μέλος
Ναι,και παντα ο καημενος ο γατουλης την πληρωνει

jeannete
Νεοφερμένο μέλος
έχω πολλά καναρίνια σπίτι μου, γιατί ο πατέρας μου είναι σε σύλλογο καναρινιών εμφάνισης. θα σου πω ένα πράγμα, τα ζωάκια αυτά είναι τόσο επιρρεπή στο στρες, που μερικά πεθαίνουν από καρδιακή προσβολή και μόνο αν τα πιάσεις στο χέρι σου για να τα μεταφέρεις!φαντάσου πώς νιώθουν με μια γάτα απένανί τους να ξερογλείφεται! η συνήθης λύση είναι ένα καρφάκι ψηλά σε κάποιο τοίχο όπου θα κρεμάσεις το κλουβί. πρόσεχε να μην έχει έπιπλα κοντά στα οποία να μπορεί να σκαρφαλώσει η γάτα. επίσης,για να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια το καναρίνι και να δελεάζεται λιγότερο η γάτα, θα σου πρότεινα να βρεις κάτι(ύφασμα,πλαστικό κτλ) για να σκεπάσεις το κλουβί,αφήνοντας μόνο την μπροστινή επιφάνεια του κλουβιού ακάλυπτη.καλή τύχη!
Coolcat
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ πολύ όλους σας!!!

Δικη μου αποψη ειναι οτι αν η γατα το βαλει στοχο να το φαει, το πουλακι δεν τη γλυτωνει. Χρονια ο πατερας μου ειχε καναρινια. Και παραλληλα πολλες γατες. Τα κλουβια τα ειχαμε σε στεγασμενη αυλη, με βιδα στερεωμενα στην οροφη για να μη τα φτανουν οι γατες. Ελα ομως που δεν ηταν αρκετο. Ισως φταιει οτι οι γατες της εξοχης εχουν ασηγαστο το ενστικτο του αρπακτικου σε σχεση με τις γατες του διαμερισματος. Για να μη τα πολυλογω, τα κλουβια ηταν 2,5 μετρα απο το εδαφος. Το πως εφταναν εκει πανω, δεν το ξερω, ποτε δεν ειχα πιασει καμοια γατα μου στα πρασα να το κανει. Εβλεπα ομως τα καημενο το πουλακι κορδελες, επειδη προσπαθουσαν να το τραβιξουν απο το κλουβι. Παμπονηρα οντα οι γατες.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool