Γατάκι

revecca

Νεοφερμένο μέλος

Η revecca αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καλημέρα και συγχαρητήρια για το υπέροχο γεμάτο πληροφορίες site σας.

Μια γατούλα στην γειτονιά μας, η οποία όπως υποπτευόμαστε ήταν οικόσιτη και την παράτησαν, γέννησε ακριβώς πρίν ένα μήνα 4 χαριτωμένα μωράκια (το ένα δεν τα κατάφερε :() τα οποία για την ώρα μένουν στο ειδικά διαμορφωμένο μπαλκόνι μιας γειτόνισας στο εισόγειο, ευτυχώς είμαστε όλοι στην γειτονιά αρκετά φιλόζωοι και φροντίσαμε μητέρα και μωρά όσο καλύτερα μπορούσαμε. Τα υπόλοιπα 3, αρσενικά όλα τους, είναι πανέμορφα και το ένα απο αυτά σκέφτομαι να το υιοθετήσω.

Το πρόβλημά μου είναι ότι η δουλειά μου είναι πολύ απαιτητική το οποίο σημαίνει ότι πολλές φορές φεύγω απο το σπίτι στις 8 και γυρνάω στις 8 - 9 το βράδυ. Διάβασα κάπου ότι όταν είναι πολλές ώρες μόνα τους μπορεί να πάθουν κατάθλιψη, πράγμα που δεν θα το ήθελα.

Επίσης μένω μόνη μου σε ένα σπίτι 40 - 45 τ.μ. σε πολυκατοικία στον 4ο όροφο και στο μπαλκόνι μου έχω αρκετά λουλουδιά και μικρά δεντράκια.

Τί να κάνω; πάντα ήθελα να έχω ένα κατοικίδιο αλλά τα ωράριά μου θεωρώ πως είναι απαγορευτικά.

Σκέφτηκα να πάρω δύο απο αυτά για να κάνει παρέα το ένα στο άλλο αλλά και πάλι το σπίτι μου είναι αρκετά μικρό και λόγω του ότι δεν έχω προηγούμενη εμπειρία φοβάμαι λίγο!

Μπορείτε να με βοηθήσετε σε αυτό το δίλλημα; Δεν θα ήθελα να υιοθετήσω ένα ζωάκι απο αγάπη και τελικά να ζεί στεναχωρημένο και να αισθάνετε άβολα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες!!:)
Το να πάρεις δύο γατάκια είναι σίγουρα το καλύτερο σενάριο. Θα κρατάνε παρέα το ένα στο άλλο, θα εκτονώνονται παίζοντας (για να μη σε τρελαίνουν μετά ;)) κι εσύ θα τα αφήνεις κάθε πρωί με ελαφρύτερη καρδιά.
Έτσι κι αλλιώς, οι απαιτήσεις των δύο γατιών ελάχιστα διαφέρουν από αυτές ενός γατιού μόνου του, και σε χώρο και σε εξοπλισμό... Στο προτείνω ανεπιφύλακτα!
Α! Και βάλε κι εδώ μια αγγελία για το τρίτο μωράκι, ε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα σου και καλωσήρθες!:hello:
Σκέφτεσαι πολύ σωστά,και βάζεις την καλοζωϊα των ζώων πάνω από την επιθυμία σου.Μπράβο.
Θα πρέπει βασικά ο λίγος χρόνος που έχεις μαζί τους να είναι ποιοτικός,δηλαδή να ασχολείσαι αρκετά μαζί τους και να παίζετε.Αν κρίνεις ότι επιστρέφοντας κουρασμενη από τη δουλειά,δε θα μπορείς να τους τον αφιερώσεις,καλύτερα θα ήταν να το ξανασκεφτείς.
Επειδή ανέφερες την προγούμενη εμπειρία,ίσως θα ήταν καλή ιδέα να υιοθετήσεις ένα μεγαλύτερης ηλικίας ζωάκι,που θα έχει μάθει ήδη να ζει σε διαμέρισμα,και θα είναι πιο ανεξάρτητο.Δε θα χρειάζεται τη συνεχή φροντίδα που θα θέλει ένα μωράκι,και θα είναι ιδανική συντροφιά,με διαμορφωμένο χαρακτήρα και "μαθημένο" στις ανάγκες του.Ρίξε μια ματιά εδώ,εδώεδώ,ή σε όποιο άλλο γατέλι σου αρέσει από τα "χαρίζονται",αν σε ενδιαφέρει μεγαλύτερο γατάκι ειδικά.Ελπίζω να αποκτήσεις σύντομα ένα γατέλι που να σε κάνει χαρούμενη!:)

Μη φοβασαι καθολου παρε δυο γατακια και εχε τα εκτος μπαλκονιου οταν λειπεις και οταν εισαι εκει κι εχεις κεφια και μεγαλωσουν λιγο θα τα βγαζεις εξω προσεκτικα και θα τα εκπαιδευεις με νερακι σε ψεκαστηρι και αλλα μαλωματακια να μην πηγαινουν σε γλαστρες.. δε πανε ολα.. εμενα μονο ο βουλιτσος παει κι αυτο μονο οταν η αμμος του δεν ειναι πεντακαθαρη. Κανενα αλλο δεν τρελαινεται με τα χωματα. Οσο για το μικρο σπιτι σε ενα μικροτερο στουντιο οπου ζει ενα φιλικο ζευγαρι πολύ ααπημενο πηραν τον χουρχουρη και τον γουργουρη δυο αρσενικα και τουσ προεκυψε στην πορεια και μια θυληκια.. φανταζεσαι? κι ομως ζουν ολα πολύ αγαπημενα και ανθρωποι κα ζωα.

Η αλλη λυση ειναι ενα μεγαλυτερο ζωο με λιγοτερες αναγκες πχ η καλυψουλα μου δεν παει ποτε σε γλαστρες και μενει ανετα μονη αλλα ειναι και 7,5-8 χρονω και μακρυα

τι ενα, τι δυο...

ΚΑλυτερα δυο:baby::baby:. Κι εγω που δουλευω πολλες ωρες ξερω οτι ο Μεζουλης εχει τη Τζιχατουλα και κανουν παρεουλα...

Ασε που οταν ο ενας γλυφει και καθαριζει τον αλλο δεν υπαρχει μεγαλυτερη απολαυση...γι αυτους:mpliaks:... που εμεις δεν μπορουμε να τους προσφερουμε.:redface:.

Οσο για οσα χρειαζονται ειναι πολυ μικρη η διαφορα.

Καλε μην το σκέφτεσαι! :)
Θα εχουν και ωραιο μπαλκονι!
Μια χαρα θα ειναι.
Ο Ραουλ μου ποτε δεν εχει πειραξει τις πολλες γλάστρες που εχω. Μονο κοιμάται μέσα το καλοκαιρι! :)

Σας Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Το κόστος για κτηνίατρο περίπου πού κυμαίνετε το μήνα; σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω και τα δύο αλλά θα πρέπει να δώ και αν το σηκώνει η τσέπη μου :)

Για τα οικονομικά, δες αυτό το πολύ καλό άρθρο: https://www.mypetz.gr/threads/Γατίσιος-κουμπαράς.220400/

Νομίζω θα σε βοηθήσει.

Τα κτηνιατρικά έξοδα είναι πιο πολλά στην αρχή: πρέπει να γίνουν τρεις επαναλήψεις του εμβολίου σε διάστημα περίπου 2 μηνών και λίγο αργότερα (στους 6-8 μήνες) πρέπει να γίνει και η στείρωση.
Από κει και πέρα, αν εξαιρέσεις τα έκτακτα, χρειάζεται μια επίσκεψη το χρόνο για τα εμβόλιά τους και έναν γενικό έλεγχο.
Δες και εδώ.

Σας Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Το κόστος για κτηνίατρο περίπου πού κυμαίνετε το μήνα; σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω και τα δύο αλλά θα πρέπει να δώ και αν το σηκώνει η τσέπη μου :)

Δεν θες βρε κτηνιατρο κάθε μηνα!
Τα εμβολια ειναι μια φορά το χρόνο, κάποια αποπαρασίτωση χρειάζεσαι ανα κάποιους μηνες που την δίνεις εσύ και μετά ειναι η στείρωση, που ειναι και το μεγλαύτερο κοστος.
Δες εδώ

Και πάλι σας ευχαριστώ.
Ίσως το απογευματάκι καταφέρω να τα βγάλω μια φωτογραφία και να σας δείξω τί γλύκες είναι!! Όσο για αγγελία, νομίζω ότι το ένα θα το πάρει μια άλλη κυρία απο την ομάδα που φροντίζει τα αδέσποτα της γειτονιάς μας.
Αν όχι θα σας ενημερώσω αναλόγως :)

Ωραία,πολύ καλά θα κάνεις αν πάρεις δύο αδερφάκια!
Περιμένουμε φωτογραφίες!:up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back