Γατίσιο δίλημμα...

άσε σε νιώθω φίλε μου ,προσπαθώ και εγώ να τους πείσω για γάτα αλλά με κοροιδεύουν σχετικά .:mad:
Το σχετικά είναι καλό, το σοβαρά δεν είναι καλό χ)
Γιατί το λέω; Να φανταστείς, τα Χριστούγεννα το δώρο που πήρα ήταν μια λούτρινη γατούλα!! Και μου παρουσιάστηκε με τρόπο «Ορίστε, τώρα έχεις και γατάκι που ζητάς!» Όχι, δεν έγραψα λάθος, λούτρινη ήταν. Εεεεεεεεε! Απελπίζομαι κι εγώ!!

-_-

Α, επιπλέων να σας πω και την άλλη ιστορία. Μετά απο συζήτηση με την μητέρα μου που δεν βγήκε πουθενά, της λέω σαν τελευταία προσπάθεια: "Μητέρα τελείωσε, ή θα πάρω γατάκι ή θα πάρω μηχανή!"... Το αποτέλεσμα; Κάνω μαθήματα οδήγησης αυτόν τον καιρό.
Δεν θέλω να παρεξηγηθώ, την αγαπάω πολύ την μητέρα μου, αλλά σε αυτό το θέμα δεν την καταλαβαίνω ούτε στο ελάχιστο.

Bluehelenex είστε πολύ τυχεροί πραγματικά, και να το χαίρεστε το γατάκι σας. Δεν ξέρω όμως.. Δεν τα παρατάω, γιατί το θέλω όσο δεν πάει, αλλά αρχίζω να χάνω κι εγώ τις ελπίδες μου. Το συζήταγα κιόλας με την αδερφή μου και της έλεγα το ενδεχόμενο με την φιλοξενία και ίσος μαλακώσει τότε, αλλά μου είπε ότι δεν το βλέπει γιατί π.χ. και πριν 10 χρόνια που είχαμε γατάκι όπως είχα πει, πραγματικά ΠΟΤΕ δεν το πλησίασε. Οπότε μου λέει ότι αφού δεν το έκανε καθόλου τότε, γιατί να το κάνει τώρα;

AperfectCircle ελπίζω να προλάβω να πάω μετά την σχολή αύριο να την βγάλω φωτογραφίες να την καμαρώσετε κανονικά x)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επιτυχία!
Πήγα σήμερα μετά την σχολή και την βρήκα και συνάντησα και την κυρία που την φροντίζει. Τελικά είναι μια πολύ καλή κυρία, η οποία μου είπε ότι την ταΐζει αυτή αλλά και κάποιοι άλλοι πότε-πότε. Μου είπε ότι έλειπε τις τελευταίες 4 μέρες, και γι αυτό ήταν άδειο το πιατάκι της (μου είπε ότι είχε πει σε κάποιους να της πάνε κάτι αλλά δεν ξέρω τι έγινε στην πορεία.) Της είπα ότι προσφέρομαι για την ιατρική της περίθαλψη και μου είπε ότι έχει κάνει ήδη τα εμβόλια της και τις αποπαρασιτώσεις και την άλλη βδομάδα θέλει να τις ξανακάνει. Γενικά μου είπε ότι αυτή έχει 2 γατούλες στο σπίτι της και δεν μπορεί να πάρει και 3η, αλλά με άφησε να μπώ στο πάρκινγκ (γιατί όπως έχω πει είναι περιφραγμένο) και μου έδειξε το σπιτάκι της που της έχει φτιάξει με κουβερτούλα μέσα. Της είπα ότι για ότι θέλει που έχει να κάνει με την γατούλα μπορεί να μου πει, αν χρειαστεί κάποια βοήθεια, και μου είπε ότι αν υπάρξει κάτι στο μέλλον θα μου πει :)
Σας ευχαριστώ όμως για άλλη μια φορά για το ενδιαφέρον σας και τις συμβουλές σας που μου δώσατε αυτόν τον καιρό, το εκτιμώ πολύ. Και τώρα, μερικές φωτογραφίες της που την έβγαλα! ^_^
picture.php

Στον δρόμο προς τα χάδια
picture.php

Λίγο πριν ανέβει πάνω μου
picture.php

picture.php

Την καλή μου ^_^

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειναι πολυ ομορφη γατουλα, να χαιρεσαι τις στιγμες που περνας μαζι της, ειναι ανεπαναληπτο συναισθημα αυτο που μας χαριζει η αγαπη ενος ζωου.:)

Τι όμορφο και γλυκό πλασματάκι!:)
Κι είναι τόσο συγκινητική η αγάπη που σου έχει, αλλά και η δική σου αφοσίωση σ'εκείνη.
Μπράβο σου που δεν το βάζεις κάτω! :thumbup:
Και να θυμάσαι πάντα, οτι η αγάπη όλα τα μπορεί, όλα τα καταφέρνει :yes:

μπραβο!! :clapup:

Μωρό μου εσύ!!! Τι απίθανα πλάσματα που είναι ρε παιδί μου!! Να χαίρεστε τον έρωτά σας, έστω κι αν δε μένετε κάτω από την ίδια στέγη! Εύχομαι αυτό που σας ενώνει να κρατήσει για πολάαααα-πολλά χρόνια! :)

Ζουζουνιτσα εχει κουρνιασει η ψυχουλινα μωρε..αχ αυτο το χουρ χουρ που κανουν το λατρευω ψυχοθεραπευτικο..να την χαιρεσαι μακαρι ναλλαξει γνωμη η μαμα αυτα τα πλασματα ειναι μαγικα εxoυν τον τροπο τους..αν ξαναλειψει η κυρια γιατι δεν την παιρνεις σπιτι σ;να πεις ειναι μιας φιλης κ την φιλοξενω..

Μπραβο σου Agiyi!

Τελευταία επεξεργασία:
… Σας έχω κακά νέα…
Χάνω την ελπίδα μου στους ανθρώπους με κάτι τέτοια πραγματικά…
Όλα πήγαιναν μια χαρά, πήγαινα και την έβλεπα σχεδόν κάθε μέρα και της έκανα παρέα, μέχρι που προχτές, έτσι όπως περνούσα με το λεωφορείο, κοιτάω το σημείο που είναι το σπιτάκι της και δεν το βλέπω. Ανησύχησα, οπότε όταν γυρνούσα από το μάθημα σταμάτησα εκεί και πήγα να δω τι έγινε. Βλέπω την γατούλα να περιφέρετε στο πεζοδρόμιο νευρικά, το σπιτάκι της στο πεζοδρόμιο έξω από την κλειστή περιοχή του παρκινγκ και την κυρία που σας είπα ότι την φροντίζει εκεί από πάνω της. Την πλησιάζω και μου λέει ότι την απείλησαν ότι αν δεν βγάλει την γάτα από τον περιφραγμένο χώρο του παρκινγκ, θα την διώξουν (η περιοχή έχει πρόβλημα από εύρεση παρκινγκ). Και τι να έκανε, την έβγαλε, αφού έτσι κι αλλιώς αν αρνιόταν, θα την έδιωχναν και αυτή, και την γάτα μετά. Η δικαιολογία; «Αφήνει πατημασιές πάνω στα αυτοκίνητα». Αν είναι ποτέ δυνατών. Επειδή κάποιος είναι πολύ υπεράνω, και αν το αυτοκίνητο του έχει το παραμικρό σημάδι σκόνης του χαλάει η μέρα!! Αναγκαστικά λοιπών, το σπιτάκι της «μετακόμισε» στο άλλο πεζοδρόμιο, αλλά πλέων χωρίς την περίφραξη που παρείχε μια ασφάλεια (μαζί και τα μπολάκια με το φαγητό και το νερό της). Έκατσα όσο μπορούσα μαζί της και ηρέμησε λίγο και όταν έπρεπε να φύγω μπήκε επιτέλους στο σπιτάκι της (μου είπε η κυρία ότι από την στιγμή που το άλλαξε θέση δεν είχε μπεί). Πιο αργά το βράδυ ξαναπέρασα, είχα και το άγχος, την βρήκα στο σπιτάκι της, ήρθε πάλι στην αγκαλιά μου και κάθισα κάποια ώρα μαζί της. Σήμερα όμως, εγώ είχα μαθήματα όλη μέρα σχεδόν και δεν μπορούσα να περάσω, με πείρε όμως η κυρία αυτή τηλέφωνο (της είχα δώσει τον αριθμό μου και της είχα πει να με ενημερώσει αν χρειαστεί οτιδήποτε έχει να κάνει με την γατούλα) και μου είπε ότι το σπιτάκι της το κλέψανε (αν είναι δυνατών και πάλι)… Μου είπε ότι την πήρε σπίτι της, την έχει στο μπαλκόνι (υποθέτω θα είναι περιφραγμένο, αφού έχει άλλες 2 γάτες σπίτι της όπως μου έχει πεί), και μου είπε ότι αν βρω κανέναν να την υιοθετήσει γιατί αυτή δεν μπορεί να την κρατήσει…

[FONT=&quot]Τι να πω μετά απ’ όλα αυτά; Εγώ να την υιοθετήσω δεν μπορώ, αφού η μητέρα μου μάλλον δεν θα με καταλάβει ποτέ για αυτό το θέμα… Γενικά δεν μένω και στην πιο ζωόφιλη πολυκατοικία, οπότε δεν ξέρω τι θα γίνει αν π.χ. της πάρω άλλο σπιτάκι και την φέρω κάτω από την πολυκατοικία μου… Θα ρωτήσω όμως τους γείτονες, εννοείτε, αφού δεν θέλω πραγματικά να καταλήξει στον δρόμο τελείως παρατημένη. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο είναι εφικτό να γίνει χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα με τους γείτονες, πιστεύετε ότι η γατούλα θα τα καταφέρει με την αλλαγή περιβάλλοντος; Το λέω επειδή το σπίτι μου είναι σχετικά μακριά από το μέρος που ήταν τόσο καιρό, οπότε δεν θα ξέρει την περιοχή. Επίσης, υπάρχει περίπτωση να υπάρξει πρόβλημα με τις άλλες γάτες τις περιοχής; Γιατί έχουμε κάποιες που συχνάζουν εδώ, άγριες όλες, δεν έχω καταφέρει να τις πλησιάσω ποτέ, μόνο φαγητό που και που τους δίνω… Η γατούλα πάντως είναι στειρωμένη.
Συγγνώμη για το τεράστιο Post...
[/FONT]

Τελικά το επιχείρησα

Όποιος/α έχει διαβάσει την προηγούμενη συζήτηση που είχα ανοίξει ξέρει πάνω κάτω την κατάσταση μου… Ε, αυτή την βδομάδα, αποφάσισα να επιχειρήσω να φέρω ένα γατάκι σπίτι μου! Ενημέρωσα την μητέρα μου ότι σκοπεύω να το κάνω, και μου είπε τα γνωστά. Μια γνωστή μου που μένει κοντά μου έχει στην γειτονιά της κάποια αδέσποτα που ταΐζει και μου είπε να πάω να τα δω. Όταν πήγα και τα είδα αμέσως ερωτεύτηκα ένα ασπρόμαυρο θηλυκό. Είπα να περιμένω λίγο ακόμα, αλλά πήγα άλλες 3 φορές να τα δω και το μόνο που γινόταν ήταν να το ερωτεύομαι περισσότερο. Να μην σας τα πολυλογώ, το αποφάσισα.
Την Πέμπτη το πρωί πήγαμε με την κοπέλα και αγοράσαμε έναν βασικό εξοπλισμό (μπολάκια, φαγητό, αμμολεκάνη) και την πήραμε σπίτι της. Στην αρχή φρίκαρε λίγο όπως ήταν φυσικό, αλλά πολύ γρήγορα ηρεμούσε. Να φανταστείτε, σε κάτι λιγότερο από μια ώρα που την πήραμε σπίτι, κουλουριάστηκε και κοιμήθηκε! Πήραμε έναν κτηνίατρο γνωστό της και του είπαμε να έρθει από το σπίτι για εμβόλιο. Εντωμεταξύ η γατούλα ξύπνησε, αλλά ήταν τρομερά ήρεμη. Να φανταστείτε ότι ήρθε ο κτηνίατρος και της έκανε το εμβόλιο και δεν κουνήθηκε καθόλου! Τον ρωτήσαμε για την στείρωση και του είπαμε ότι θέλουμε να την κάνουμε άμεσα (είναι περίπου 6 μηνών η γατούλα, και πολύ πιθανό μια από τις 2 θηλυκές της γειτονιάς… μας είπε μάλιστα και μια γειτόνισσα που βοηθάει και αυτή με τα αδέσποτα ότι την είδε να την καβαλάνε κάποιοι γάτοι..). Κανονίσαμε το επόμενο πρωί να του την πάω για να γίνει.
Το βράδυ την έφερα επιτέλους σπίτι. Οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες: η αδερφή μου ξετρελάθηκε, ο πατέρας μου ψιλοχάρηκε αλλά συγκρατημένα, η μητέρα μου τσαντίστηκε. Το βράδυ κύλισε σχετικά ήρεμα, στην αρχή είχε κοιμηθεί, κατά τις 4 ξύπνησε και ξαναεξερεύνησε το δωμάτιο. Στο τέλος την πήρα αγκαλιά μαζί μου και κοιμηθήκαμε λίγο μαζί. Το πρωί είχε ταξίδι όμως… Την έβαλα στην γατοφόρο και ευχήθηκα να πάνε όλα καλά. Δυστυχώς δεν μπορούσε να ξαναέρθει από το σπίτι ο γιατρός να την πάρει και έπρεπε να πάω εγώ με τα μέσα (λεωφορείο, μετρό, ηλεκτρικός) και είχα πολύ άγχος. Της μιλούσα καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής και την χάιδευα και παρ’ ότι φάνηκε ότι είχε φρικάρει η καημένη, έμεινε απόλυτα ήσυχη. Την πήρε ο κτηνίατρος και μου είπε ότι θα μου την έφερνε την άλλη μέρα.
Στο σπίτι ξαναμήλησα στην μητέρα μου που είχε ηρεμήσει λίγο, αλλά ακόμα δεν την δέχεται… Σήμερα το βράδυ μου την έφεραν. Μου είπε ότι πήγαν όλα καλά, και της κάναν και έκτρωση και στείρωση… Στην αρχή στο σπίτι ήταν τρομαγμένη, αλλά σε ούτε ένα τέταρτο βγήκε από την γατοφόρο και παραδόθηκε στα χάδια ^_^ μπορώ να πω ότι μου έδειξε ότι της έλειψα! Ήταν πάρα πολύ ήρεμη και της άρεσαν όλες οι αγκαλιές και τα χάδια. Την έβαλα στο κρεβάτι μου και κουλουριάστηκε και κοιμήθηκε και τώρα θα πάω να της κάνω κι άλλη παρέα!
ΥΓ: ευχηθείτε να πάνε όλα καλά με την οικογένεια μου. Το φοβάμαι ότι ίσως να ήταν μεγάλο λάθος που το επιχείρησα, αλλά έπρεπε επιτέλους να δω τι θα γινόταν… Το ξέρω ότι ίσως ήταν λάθος να πάρω το ρίσκο, προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου ότι «αν δεν πάνε όλα καλά, βοήθησες λίγο ένα αδέσποτο, το φρόντισες και το στείρωσες» αλλά ξέρω ότι απλά κοροϊδεύω τον εαυτό μου. Μάλιστα, μου είπαν να της κόψω τα νυχάκια της, αλλά δεν το έκανα σε περίπτωση που γίνει το χειρότερο…
[FONT=&quot]Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθώ να μην ενθουσιαστώ πολύ.. Οι συμβουλές σας είναι καλοδεχούμενες. [/FONT]

Απάντηση: Τελικά το επιχείρησα

ωραία :D καλή συν-γατοίκηση :P

Νομιζω πως τελικα ειχες δικιο. Ακομα κι αν στο τελος δεν την δεχτουν και ξαναγυρισει εκει που ηταν, τουλαχιστον στειρωθηκε και εμβολιαστηκε πραγματα πολυ σημαντικα για την υγεια της. Επισης βοηθησες να μην ερθουν στον κοσμο κι αλλα αδεσποτα και αυτο ειναι μεγαλο πραγμα.
Επειδη απ' οτι καταλαβα το βασικο προβλημα το εχει η μητερα σου, θα σε συμβουλευα να καθησεις και να κουβεντιασεις ηρεμα μαζι της και πανω στην βαση της αγαπης και της κατανοησης. Πες της πως η αγαπη σου για αυτα τα πλασματα ειναι τοσο μεγαλη που ενας βασικος παραγοντας για να εισαι ευτυχισμενος ειναι αυτα και σαν μητερα σου λογικα πρεπει να θελει να εισαι ευτυχισμενος.
Πες της επισης πως αν συνεχισει την ιδια σταση, θα σε αναγκασει οταν θα εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να φυγεις για να ζησεις μονος σου για να μπορεσεις επιτελους να αποκτησεις αυτο που τοσον καιρο ονειρευεσαι. Ισως αυτο την ταρακουνησει.

Ελπίζω όλα να πάνε καλά... Οι μαμάδες είναι σίγουρα ένα δύσκολο κεφάλαιο. Θυμάμαι όταν είχα κατέβει με την μικρή μου από την Αθήνα για διακοπές Πάσχα (ήμουν φοιτητής τότε) δεν μου μιλούσε καλά καλά για τις δύο εβδομάδες που έμεινα. Δώσε της όμως και ένα ελαφρυντικό αφού ουσιαστικά της έφερες στο σπίτι της μια νέα συγκάτοικο, με τα καλά της αλλά και με τα κακά της.
Πάντως η πρόταση της Βάσως για ειλικρινή συζήτηση είναι νομίζω η σωστή, επίσης ανέλαβε όλες της υποχρεώσεις απέναντι στη γάτα σου αποκλειστικά εσύ (καθαρισμός άμμου, τάισμα, κτηνίατρος, καθημερινή φροντίδα) ώστε να δείξεις στη μητέρα σου πως η απόφαση σου ήταν απόλυτα συνειδητή και ώριμη και όχι μια παρόρμηση της στιγμής...

Καλή επιτυχία φίλε μου...

Ήδη της μίλησα μια φορά και ήταν τα πράγματα πιο ήρεμα. Το βασικό που της είπα ήταν ότι δεν την έφερα σπίτι για να την στεναχωρήσω, και μου είπε ότι το ξέρει, και ξέρει πόσο το ήθελα. Αλλά παρ’ όλα αυτά δεν την θέλει…. Γενικά είμαι πολύ ειλικρινείς όταν της μιλάω για αυτό το θέμα, και όταν έχει δίκιο της το αναγνωρίζω (πχ όταν μου λέει ότι έχει πολλές ευθύνες η φροντίδα της γατούλας, συμφωνώ μαζί της, αλλά της λέω ότι τις αναλαμβάνω όλες εγώ…
Μέχρι στιγμής το έχω καταφέρει αυτό και σκοπεύω να το συνεχίσω. Αλλά δεν θέλει να την δεί ακόμα… Ακόμα και όταν την έφερα σπίτι μετά την στείρωση και ήταν στην γατοφορο μισοκοιμησμένη, είπα στην μητέρα μου να την δει πόσο γλυκιά είναι και δεν το έκανε…
Και 2 ερωτήσεις τώρα:
1 Έχω διαβάσει ότι δεν πρέπει να βγάζουμε μια γάτα από την κρυψώνα της, και την πρώτη μέρα το τήρησα και την άφησα να βγει όταν αυτή θελήσει. Τι γίνεται όμως όταν τώρα έχει κάνει πρόσφατα την στείρωση; Δεν είναι ότι φοβάται, αφού κοιμάται πάνω μου, αλλά όταν σηκώνετε πάει πολύ ήρεμα κάτω από το κρεβάτι και ξαπλώνει στο κρύο πλακάκι. Δεν πρέπει να την έχω κάπως ζεστή για λίγο καιρό;
2 Δεν πάει στην άμμο της... Όταν εξερευνούσε το δομάτιο πήγε και την μυρισε, την πάτησε κι όλας. Δεν την χρησιμοποίησε όμως. Δεν είναι ότι τα έκανε κάπου αλλού, δεν έχει κάνει την ανάγκη της καθόλου. Τις τελευταίες φορές όταν έφαγε πήγα να την πάω προς την άμμο, αλλα δεν ήθελε κάν να την πατήσει. Να ανησυχήσω;

Μπορει να μην θελει ακομα να κανει την αναγκη της, ειμαι σιγουρη πως οταν θελησει θα παει απο μονη της, η γατες ειναι τα καθαρωτερα πλασματα που υπαρχουν.
Οσο για το οτι μπαινει κατω απο το κρεββατι ειναι φυσικο λογω της μεγαλης αλλαγης στη ζωη της, να φανταστεις οτι μια απο τις γατες μου το εκανε αυτο οταν μετακομισαμε στο σπιτι που μενουμε τωρα, για δυο βδομαδες περιπου και ηταν ηδη 11 χρονων και ζουσε μαζι μας απο τριων μηνων. Θα σου ελεγα να την αφησεις εκει που θελει να ειναι και αν ανησυχεις οτι δεν ειναι στα ζεστα, βαλε ενα μαξιλαρακι κατω απο το κρεββατι ή καποιο ζεστο πανι, εγω ετσι ειχα κανει.

Μιας και ειμαι μοναχοπαιδι,απο μικρη ηθελα να μου παρουν ζωακι,γατι η σκυλι και μονιμως το απεφευγαν,με τη δικαιολογια οτι θα δεθω πολυ μαζι του κι οταν μετα απο χρονια πεθανει,θα ειμαι απαρηγορητη.Αντι αυτου,νομιζαν οτι με ξεγελουσαν με ψαρακια βατραχακια χελωνονιντζακια και λοιπα σκατακια.Μολις περασαν τα χρονια ομως,και πλεον στα 30 μου,οταν ανακοινωσα στη μητερα μου οτι θα παρω γατα,αρχικα,ηταν καθετη.Αρχισε να λεει οτι μπαρουφα μπορεις να φανταστεις,οτι θα χασω το παιδι αν μεινω εγκυος κλπ κλπ,οτι οι γατες ειναι βρωμικες(επειδη σχεδον ολοι οι γνωστοι μας που χουν γατες,εχμ,δεν τους λες και πεντακαθαρους)και γενικα ενα σωρο ασυναρτησιες.Μολις της εξηγησα καποια πραγματα,στην αρχη η απαντηση της ηταν "παρτην.εσυ θα τη καθαριζεις οχι εγω".Και πες πες πες,εχουμε φτασει τωρα σε ενα σημειο,να ρωταει ποτε με το καλο θα ρθει ο γατουλης στο σπιτι :D Καλο θα ειναι να μην την πιεσεις τωρα ειδικα στην αρχη,που χεις φερει τη γατουλα μαζι σου.Με τον καιρο,θα την αγαπησει.Σιγα σιγα.Καλως τη δεχτηκες παντως! :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back