Γατικό λεξικό: Ως τι να το εκλάβουμε;;;

Melini

Διάσημο μέλος

Η Melini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Κηφισιά (Αττική). Έχει γράψει 2.690 μηνύματα.
Πολλή συζήτηση γίνεται αυτές τις μέρες μεταξύ φιλοζώων και "φιλοζώων" σχετικά με το "Γατικό Λεξικό" του συγγραφέα και ερευνητή Νίκου Πλατή. Ήδη είδαμε εδώ δημοσιευμένο ένα μέρος της εισαγωγής, όπου ο συγγραφέας παίρνει σαφώς θέση κατά της στείρωσης, και υποννοεί ότι όσοι είναι υπέρ είναι το λιγότερο γραφικοί... η συζήτηση συνεχίζεται και στα ΜΜΕ, στις φιλοζωικές στήλες, με πρωτεργάτη την Ελευθεροτυπία και το Διαμαντή του "4 Πόδια και Ουρά" Παραθέτω το λίνκ για να δείτε όλη τη συζήτηση...

https://www.enet.gr/?i=animals-farm.el.home&id=97652

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σας ομιλεί μια γραφική:P. Και ναι, είμαι υπέρ της στείρωσης:up:
Επίσης να υπενθυμίσω ένα λαικό άσμα, το οποίο λέει,
'ας τον τρελλό στην τρέλλα του'

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

συγχαρητηρια. ποτε δε θα αλλαξει η ελληνικη νοοτροπια με τετοιες αποψεις. κ αυτο που με εκνευριζει περισσοτερο απ'ολα, ειναι οτι εκφερονται τετοιες αποψεις χωρις τα ατομα αυτα να εχουν ασχοληθει ενεργα με τα αδεσποτα. ειμαι 99% σιγουρη...

κ αυτο που με εκνευριζει περισσοτερο απ'ολα, ειναι οτι εκφερονται τετοιες αποψεις χωρις τα ατομα αυτα να εχουν ασχοληθει ενεργα με τα αδεσποτα. ειμαι 99% σιγουρη...

Συμφωνώ απόλυτα. Γιατί αν ο κάθε π@π@ρ@ς που γράφει έτσι, είχε ασχοληθεί σοβαρά έστω και 1 φορά με ένα αδέσποτο που στο τέλος δεν θα μπορούσε να το σώσει θα σκεφτόταν πάρα πολύ τι ακριβώς σημαίνει στείρωση.

Θεωρώ πως η ζωοφιλία δεν έχει να κάνει με την στείρωση. Συμφωνώ πως στειρώνοντας ένα ζώο πάμε ενάντιας στην φύση του. Κάνουμε κάτι που σίγουρα δεν θα θέλαμε να μας κάνουν παρά την θέλησή μας. Αλλά το ηθικό κομμάτι δεν έχει καμία σημασία όταν το ΠΡΑΚΤΙΚΟ είναι ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ. Και επειδή δεν ζούμε σε έναν κόσμο όμορφο αγγελικά πλασμένο, ΠΡΕΠΕΙ να στειρώνουμε τα ζώα είτε είναι δικά μας, είτε όχι.

Τα ζώα δεν στειρόνονται επειδή ήμαστε ζωόφιλοι, αλλά επειδή πρακτικά πρέπει να μειωθούν τα αδέσποτα και συνεπώς οι κακουχίες όπου βιώνουν. ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ήμαστε ζωόφιλοι!
Πρέπει να στειρόνονατι για να περιοριστεί ο αριθμός των αδέσποτων και προκειμένου να μπορούμε ανά πάσα στιγμή να προσφέρουμε ένα σπιτάκι σε κάποιο αδέσποτο που το χρειάζεται. Και φυσικά, για να μην πέφτουν όλο και περισσότερα ζώα θύματα ανθρώπινης κακοποίησης.

[FONT=&quot]Αν και είμαι κατά στης στείρωσης ηθικά, έχω στειρώσει όλα τα ζώα μου, ακριβώς γιατί αν γεννήσουν και έχω κουτάβια και γατάκια, ναι μεν θα μπορώ να τα κρατήσω γιατί έχω τεράστιο σπίτι, αλλά δεν θα μπορώ σε καμία περίπτωση να ανοίξω την πόρτα μου σε κάποιο άλλο αδέσποτο ζωάκι που σίγουρα θα το χρειάζεται!!!

τωρα αν ο καθε ασχετος θέλει να λέει βλ@κίες περί μη στείρωσησ...τι να πω!!!μυαλό έχουμε και κρίνουμε!!!
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΙΡΩΣΗ!!!!!!!!
[/FONT]

Μα δεν είναι ότι δεν τον απασχολεί το θέμα των αδεσπότων, απλώς πιστεύει στη "φυσική επιλογή"... η οποία, ως γνωστόν, είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στους άλλους.:rolleyes:

Μου άρεσε πολύ αυτή η ατάκα του δημοσιογράφου:

κανείς δεν πληρώνει φόρο για τις μπούρδες που λέει

:lol::lol::lol::up:

Εγώ νομίζω ότι όλη αυτή η συζήτηση που έχει ξεκινήσει μπορεί να μας ωφελήσει... εξάλλου, στην εισαγωγή του "πονήματος" του, ο κύριος αναφέρεται και σε γατοφόρουμ ;) αν θυμάμαι καλά... θα μπορούσαμε να του απαντήσουμε επίσημα και τεκμηριωμένα μέσω της στήλης, ή να εκφράζαμε την υποστήριξή μας στο δημισιογράφο επίσημα.
Όσο πιο πολύς θόρυβος γίνει, τόσες περισσότερες θα είναι οι ευκαιρίες που θα έχουμε για ενημέρωση του κοινού ;):)

Θυμάμαι την ατάκα του Κόπολα όταν τον ρώτησαν γιατί εβγαλε την τελευταία (κ αποτυχημένη κατα γενική ομολογία) ταινία του Νονου είπε με απόλυτη (τουλάχιστων αυτός) ειλικρίνεια "είχα ανάγκη από χρήματα" το ίδιο πρέπει να συμβαίνει κ με τον εν λόγω κύριο κ το λεξικό του, αυτά κ σταματάω εδώ γιατί νομίζω όσο συνεχίζουμε κ συζητάμε γι αυτές τις μετριότητες τους κάνουμε διαφήμιση κ έτσι επιτυγχάνουν κ τον σκοπό τους από το τίποτα που είναι να γίνουν διάσημοι νομίζω ότι αρκετά ασχοληθήκαμε με την αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι του

γιατί νομίζω όσο συνεχίζουμε κ συζητάμε γι αυτές τις μετριότητες τους κάνουμε διαφήμιση κ έτσι επιτυγχάνουν κ τον σκοπό τους από το τίποτα που είναι να γίνουν διάσημοι νομίζω ότι αρκετά ασχοληθήκαμε με την αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι του

Συμφωνώ απόλυτα με την Έλενα.

Επίσης θα συμφωνήσω και με την Μελίνα, ότι θα μπορούσε να λάβει κάποια απάντηση μέσω του φόρουμ για τις μπούρδες που γράφει. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι θέμα των mods.

Εδω προσπαθουμε καθε μερα να πεισουμε ξεκαρφωτα ατομα που γνωριζουμε να στειρωσουν τα δικα τους ζωα και βγαινει μετα ο καθε π@π@ρ@ς να μας το κανει ακομα πιο δυσκολο,πειθοντας τον κοσμο για το αντιθετο...:down::mad::down:

Λοιπόν το ξέρω ότι φέρνω στην επιφάνεια παλιό θέμα και ζητώ συγγνώμη για αυτό αλλά: Τα ζώα δεν έχουν το μητρικό φίλτρο που έχει ο άνθρωπος, δεν θα κάτσουν να στεναχωρηθούν ή να νιώσουν ανίκανα αν δεν στηρωθούν, γιατί απλώς δεν θα καταλάβουν τίποτα. Είδαμε πόσα αδέσποτα καταλήγουν στους δρόμους καθημερινά επειδή κάποιοι ξεροκέφαλοι ιδιοκτήτες δεν τα στειρώνουν. Με την αναπαραγωγή ασχολούνται τα εκτροφεία, τα οποία την πραγματοποιούν σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, δίνουν την συγκεκριμένη τροφή και γενικά φροντίδα προς τα ζώα που έχουν γεννήσει. Είναι πολύ σημαντικό να στέιρωθεί το ζώο, πραγματικά.

https://ischool.e-steki.gr/showthread.php?t=72464 Δείτε το θέμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back