Γατοπροβλήματα...

dimmik

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η dimmik αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών και μας γράφει από Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 155 μηνύματα.
Γεια σας παιδια!
Με λένε Δήμητρα και είμαι ολοκαίνουρια εδω μέσα. Καταρχήν συγχαρητήρια σε αυτόν που έφτιαξε αυτή τη σελίδα για να μοιραζόμαστε όλοι εμείς οι γατοκαψούρηδες τις απόψεις μας!
Λοιπόν...πάμε στο ψητό! Έχω δύο γατάκια, τη Μπουμπού (5,5 μηνών, μία γλυκύτατη κεραμιδόγατα) και τη Νίνα (2,5 μηνών, ένα γλύκύτατο και παιχνιδιάρικο Σιάμ). Η Μπουμπού έχει κάνει τα μέχρι τώρα εμβόλιά της και η Νίνα έκανε πριν μια βδομάδα το πρώτο της εμβόλιο. Παρατήρησα όμως εδώ και κάτι μέρες κάτι σημαδάκια στη Σιαμέζα μου. Στην πλάτη της και κοντά στο λαιμό της έχει κάτι σημάδια. Είναι στρογγυλά και της λείπουν ολόκληρες τούφες από το τρίχωμά της. Η πρώτη μου σκέψη είναι μήπως την έχει δαγκώσει η Μπουμπού, γιατί μερικές φορές τα κάνει κάτι τέτοια πάνω στο παιχνίδι. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι άλλο; Ανησυχώ γιατί φαίνονται πολύ έντονα...Δεν ξέρω τι να υποθέσω...:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθατε, Δήμητρα, Μπουμπού και Νίνα! :)
Το πιθανότερο είναι να οφείλονται σε δαγκώματα από το παιχνίδι τα σημάδια που λες. Παρ' όλα αυτά, και κυρίως επειδή είναι "ολοστρόγγυλα" όπως λες, δεν αποκλείεται να πρόκειται και για μυκητίαση. Καλό θα ήταν να τα δει ένας κτηνίατρος που θα μπορέσει να σου πει με σιγουριά. Αν είναι μύκητες χρειάζονται οπωσδήποτε φαρμακευτική αντιμετώπιση και ιδιαίτερη προσοχή γιατί κολλάνε εύκολα (και σε άλλα γατιά, αλλά και στους ανθρώπους). Δεν είναι όμως κάτι σοβαρό, οπότε μην ανησυχείς, απλώς είναι κάτι που δεν πρέπει να το αφήσεις.;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς σας βρήκα γατοπαρέα. Όταν είχα πάρει τη Μπουμπού (μου τη χάρισαν) είχε μύκητες και δεν τον ήξερα. Είχα κολλήσει κι εγώ και γέμισε το σώμα μου κόκκινα σημάδια στρογγυλά. Πήγα στον κτηνίατρο τη Μπουμπού, πήγα κι εγώ στο δερματολόγο και ακολουθήσαμε ταυτόχρονα θεραπευτική αγωγή. Τώρα με τη μικρή Νίνα που έχει το πρόβλημα που ανέφερα δε βλέπω να έχω κολλήσει τίποτα. Αλλά θα την πάω στον κτηνίατρο για καλό και για κακό. Φοβάμαι μην κολλήσει και τη Μπουμπού...Ευχαριστώ για την απάντηση πάντως. Θα σας πω νέα όταν πάμε στον κτηνίατρο.

Εύχομαι να μην έχει τίποτα η Μπουμπού!
Καλώς ήρθατε και οι τρεις σας!:)

Καλως ορισες :):):)
Κι εμενα μου ακουγεται ως συνεπεια της συναναστροφης. Παρατηρησε να δεις μηπως υπαρχει καμια εξελιξη η αν τελικα βγαλει καινουριες τριχες στα σημεια αυτα. Ευχομαι να ειναι ετσι τα πραγματα :):)

Υπάρχει κ το ενδεχόμενο να είναι κ παρενέργεια απο τον εμβολιασμο (που θα υποχωρήσει όμωs σύντομα). Παρόλα αυτά διάγνωση από το ίντερνετ δεν είναι σωστό να γίνεται κ ο πιο αρμόδιοs να σου απαντήσει είναι ο κτηνίατροs τηs επιλογήs σου

Γεια σας και πάλι!!
Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους σας για τις κατατοπιστικές απαντήσεις σας. Τελικά η μικρή Νίνα πήγε σήμερα επίσκεψη στον κτηνίατρο και βρήκαμε μήκυτες:(!
Τουλάχιστον υπάρχει και θεραπεία. Ο κτηνίατρος μας έδωσε μια αγωγή που θα χορηγήται από το στόμα για μια βδομάδα με σύρριγγα και μετά βλέπουμε, μας έδωσε και κολλύριο για τα μάτια της Νίνας που έτρεχαν εδώ και λίγες μέρες και μας έδωσε και ένα φάρμακο με το οποίο θα κάνουμε μπάνιο τη Μπουμπού και τη Νίνα προληπτικά...
Αυτά!!
Τέλος καλό, όλα καλά.
Ευχαριστώ για όλα!:up:

Δεν ακούγονται σοβαρά όλα αυτά, άρα όντως ολα καλα!
Μονο που θα υποφέρεις λίγο για να καταφέρεις να τους κάνεις ολη αυτή τη φαρμακευτική αγωγή. :)

καλώς ήρθατε και από εμένα!

εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά η μικρούλα!:up:

Περαστικά εύχομαι...Πολύ σουξέ οι μύκητες τελευταία...:hmm:

Περαστικά στη Μπουμπού!! Και καλωσήρθατε εδώ!!! Βάλε και καμιά φωτό να δούμε της γατούλες,έχω έρωτα με τις σιαμ!!!

Ναι ναι φωτογραφίες:up:!!!

Και καλως ήρθατε βέβαια!

Να'στε καλά για τα καλά σας λόγια. Τουλάχιστον να γίνουν καλά τα ψιψίνια μου και ας ταλαιπωρηθώ λίγο...
Ανέβασα φωτογραφίες με τις γατούλες μου στο παρακάτω λινκ:
https://www.mypetz.gr/gallery/browseimages.php?c=5&userid=12816

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back