Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αυτην την εντυπωση ειχα και εγω μεχρι προτεινως.Η αληθεια ειναι οτι καποιοι γιατροι προτιμουν την ξηρη,αλλοι λενε ναι στην υγρη τροφη.Ρωτησα τον δικο μου,και η απαντηση ηταν η εξης:Η ξηρη τροφη βασικα εγινε για τη διευκολυνση των ανθρωπων,και οχι για τη γατα.Επειδη διατηρηται πολυ περισσοτερο,την αφηνεις και φευγεις,εχουν λιγοτερες οσμες τα κακακια τους κλπ.Η υγρη..ειναι πιο κοντα στη φυσικη τους διατροφη,αλλα θελει να ειναι πολυ καλης ποιοτητας..διοτι και εκει πεφτουν συντηρητικα κλπ.Το μεγαλυτερο προβλημα με την ξηρη τροφη βασικα ειναι οτι επιβαρυνει τη δημιουργια ουρολιθων στις στειρωμενες γατες.(κυριως στα αρσενικα)Για αυτο και πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι στην επιλογη της..η κονσέρβα δε νομίζω πάντως πως είναι τόσο καλή για τις γάτες
Δηλαδη μακρια απο ξηρες τροφες των...σουπερ μαρκετ...συνηθως ειναι ότι χειροτερο.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
goth
Δραστήριο μέλος

jollie
Νεοφερμένο μέλος
.γιαυτο λεω οταν μαγιρευω καταλληλα φαγητα...δηλαδη οταν θα μαγειρεψω παστιτσιο η μακαρονια με κιμα αφηνω στην ακρη λιγο κιμα και τον βραζω καλα για την ζιολη χωρις σαλτσεσ χωρισ τιποτα,το ιδιο και για το κοτοπουλο.εννοειται οτι ειμαι προσεχτικη με το λιπος,διλαδη δεν θα της δινω να τρωει κιμα 3-4 φορες την βδομαδα...απλα παρα τα προιντα που κυκλοφορουν που ποτε δεν εισαι σιγουρη τι περιεχουν προτιμω να της δινω καθαρο φαγητο μαγειρεμενο οπωσ πρεπει για μια γατα.τα προιντα δεν τα εμπιστευομαι καθολου γιαυτο τα χρισιμοποιω οσο μπορω λιγοτερο.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
matina91
Νεοφερμένο μέλος
εδώ και λίγους μήνες λόγο οικονομικών έχω αρχισει να αγοράζω τροφες στη γατούλα μου απο το super market
hmm:Τώρα που είδα αυτο το τόπικ άρχισα να ανησυχω μη πάθει τίποτα η μικρή μου!
Μπορει να μου πει κάποιος τον λόγο που δεν είναι καλές οι τροφές του super? περιέχουν δλδ κάτι που δεν ειναι υγιεινό για τα γατακια μας?
Ειναι 4 κιλά η Πεπιτα μου και 10 μηνών! τι να κάνω? τρώει με πολύ όρεξη ότι τροφή και να της δωσω χωρίς γκρίνιες !
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

valasia1
Νεοφερμένο μέλος
(Μαλλον εχω ευκολοφαγα γατια... αλλα...) Γιαννη αυτη τη βδομαδα μας τελειωσε η τροφη και πηραμε μια απο ενα pet shop που δεν ψωνιζουμε συνηθως, μας την εδωσαν για καλη. Εψαξα στο internet, δεν βρηκα πολλα πραγματα γιατι ειναι παρα πολυ καινουρια, οποτε δεν βαζω το χερι μου στη φωτια γαι την ποιοτητα της (δεν εννοω ποιοτητα premium τροφης, αλλα καλουτσικη).
Λεγεται Josera, πηραμε τη light, που μαλλον ειναι οκ για στειρωμενες, το θεμα ειναι οτι επαθαν ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ με την τροφη, μονο ερωτα με τη συσκευασια δεν εκαναν, αφου την κλεισαμε στην αποθηκη(την τροφη), γιατι φοβηθηκαμε οτι θα την ανοιξουν το βραδυ, παρολο που η συσκευασια ειναι τρομερα εργονομικη.
Την συγκεκριμενη τροφη (αλλα για kitten) την δινω κ εγω στο Τσικοτερας μου. Δεν ετρωγε καμια αλλη μα καμια αλλη!!! οτι κ να της εδινα εσκαβε το πατωμα κ προσπαθουσε να την σκεπασει.

Μαλιστα την μερα που την αγορασα καθως την μετεφερα την μυρισε μια αδεσποτουλα κ με παρακολoυθουσε για ωρα μεχρι που μπηκα σε ενα μαγαζι κ οταν την ακουμπησα κατω ηρθε στα κρυφα κ προσπαθουσε να την φαει. Εμενα μου την προτεινε μια ξαδερφη μου που δουλευει σαν "αντιπροσωπος" της εταιριας (κατι τετοιο). Ωστοσο οταν την ανεφερα σε ενα pet shop μου ειπαν πως ειχαν δημιουργηθει σκανδαλα για την συγκεκριμενη τροφη. Ετσι αποφασισα να το ψαξω αλλα δε βρηκα καμια αναφορα στο διαδυκτιο και για αυτο συνεχιζω να του την δινω καθως κ ο Τσικο κ ο γατος της διπλανης μου τρελαινονται για τη Josera!!!! 

Αν καποιος εχει καποια εγκυρη πληροφορια για την ποιοτητα της ας το αναφερει ή ας μου στειλει pm plz.
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Γεια σου kkiki, ποιά διατροφή θεωρείς εσύ σωστή? τι δίνεις στις γατούλες σου?
sofidio
Νεοφερμένο μέλος

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Εάν θέλεις να μάθει η δική σου να τρώει κάποια άλλη τροφή καλύτερης ποιότητας, μπορείς για ένα διάστημα να ανακατεύεις τις τροφές, αυξάνοντας σταδιακά την ποσότητα της καλύτερης ξηράς τροφής μέχρι που θα παραγκωνιστεί τελείως αυτή του σούπερ μάρκετ.

YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
sofidio, προσωπικά δεν θα έδινα ποτέ στην δική μου τροφή από το σούπερ μάρκετ διότι τις θεωρώ πολύ χαμηλής θρεπτικής αξίας.
Εάν θέλεις να μάθει η δική σου να τρώει κάποια άλλη τροφή καλύτερης ποιότητας, μπορείς για ένα διάστημα να ανακατεύεις τις τροφές, αυξάνοντας σταδιακά την ποσότητα της καλύτερης ξηράς τροφής μέχρι που θα παραγκωνιστεί τελείως αυτή του σούπερ μάρκετ.![]()
George82 αν είχες την Χιονάτη!!!!! Ότι κι αν έκανα έσπασα τα μούτρα μου και εισέπραξα περιφρόνηση εκ μέρους της. Κάποια εποχή πριν το καλοκαίρι είχα σωθεί με τη Royal canin Young female. Και στα μέσα του καλοκαιριού ξαφνικά τη σταμάτησε. Βρήκα τη Tonus και ησύχασα. Αμ δε !!! πριν 1 μήνα την παράτησε κι αυτή και τώρα σώθηκα με την Perfect. Περιμένω να δω πότε θα την παρατήσει κι αυτή. Το μόνο που τρώει είναι η κονσέρβα gourmet με τόνο σε ζελέ γαρίδας. Τρε-λαί-νε-ται Της την δίνω κάθε πέμπτη και Κυριακή.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
εχω δοκιμασει royal-canin,ωμη διατροφη,μαγειρευτα κοτοπουλακια,αρνακι,χοιρινο απαχο,κονσερβες σουπερ-μαρκετ,μασημενα σουβλακια χαχαχα ναι το χω κανει πολλες φορες και τρελαινεται,ψαρι ωμο η ψημενο,τονο σε κονσερβα,καλαμαρακια,χταποδακια,γαυρο ωμο η ψημενο,μεχρι και κατσαριδες και πουλια και ποντικια εχει φαει(οχι αυτα δεν του τα μαζεψα εγω,τα πιασε μονος του).αυτη τη στιγμη ειναι αναμεσα σε royal-canin και μαγειρευτα απαχα.
τα μικρα παλι τρωνε οτι χειροτερο,μονο το ενα απ τα 4 τρωει σωστα,τ αλλα μονο fast-food ετσι λεω την τροφη των σουπερ-μαρκετ,σα κακομαθημενα παιδακια κανουν,θα μου πεις μωρα ειναι θα μαθουν,ολα τα μικρα βλακειες θελουν να τρωνε,θελει επιμονη.
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Sailor Moon
Νεοφερμένο μέλος
Πιστεύω είναι μία καλή λύση
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Εγώ πάντως στο yugi μου δίνω εδώ και ένα μήνα josera κ είμαι πολύ ευχαριστημένη. Την τρώει πολύ λιγούρικα κ όσο για το οικονομικό την αγοράζω 2,5 ευρώ το κιλό, την βρίσκω χύμα βέβαια αλλά παρατήρησα ότι το μαγαζί είναι καθαρό κ η ξηρά τροφή μοσχοβολάειΠιστεύω είναι μία καλή λύση
![]()
Μη κρίνεις την τροφή αποκλειστικά από το άρωμα της, αλλά από τα συστατικά της
Εγώ θα απέφευγα τις χύμα τροφές γιατί δεν ξέρουμε πόσο καιρό είναι εκτεθειμένες στον αέρα και αν έχουν χαλάσει (όσο περισσότερο είναι εκτεθειμένες, τόσο πιο γρήγορα οξειδώνεται το λίπος στην επιφάνεια της τροφής και τόσο πιο γρήγορα χαλάει).Όσο σκέφτομαι τι τροφές κυκλοφορούν στην αγορά και τι περιέχουν, ανατριχιάζω

Ηρώ*Betoven
Νεοφερμένο μέλος

Στον γάτο που έχουμε τώρα, που ζει μέσα στο σπίτι που δίνουμε royal canin, δεν κάνει ούτε εμετό ποτέ και ούτε έχει και άλλα προβλήματα! 

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Το γεγονός ότι ο γιατρός δεν σας είχε πει κάτι μπορεί να οφείλεται πχ στην δική σας παράλειψη να του αναφέρετε τη μάρκα της ξηράς τροφής ή στο ότι απέδιδε την αιτία των προβλημάτων που είχε ο γάτος με το στομάχι του σε άλλη αιτία.
Η προσωπική μου άποψη πάντως - και αρκετών κτηνιάτρων - είναι πως οι συγκεκριμένες τροφές είναι πολύ χαμηλής ποιότητας ως προς την θρεπτική τους αξία.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
ομως δε μπορω να δωσω τα ιδια και στα υπολοιπα,αρα τρων του σουπερ-μαρκετ κι αναλογα το χαρτζιλικι μου.(εγω δεν εργαζομαι κι ο συζυγος ελαιοχρωματιστης +2 παιδακια).συμφωνω με οσους λεν για καλες τροφες,ειναι καταπληκτικες,σαν φαρμακα σε ορισμενες περιπτωσεις,κανουν καλο στα ζωακια μας,ομως αν αγαπας τα ζωα,και δεν μπορεις για το καλλυτερο,καλλυτερα μια κονσερβα σουπερ-μαρκετ παρα στην πεινα του δρομου ε?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool