Γατοτροφές από ... Supermarket!

Ρένα μου, ο κάθε άνθρωπος προσφέρει αυτό που μπορεί κι αντέχει να προσφέρει.
Πολλές φορές για διάφορους λόγους και συνθήκες που δε μπορούμε να ελέγξουμε διότι είναι πέρα από εμάς, οι επιλογές μας είναι περιορισμένες και δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που θα θέλαμε να επιλέξουμε.
Οπότε επιλέγουμε κάποια από αυτές και συγκεκριμένα αυτήν που πιστεύουμε ότι είναι η βέλτιστη. ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνώ απόλυτα με το Γιώργο, τέτοιες εποχές που ζούμε, ανεξάρτητα με το τι δυνατότητες και, ως εκ τούτου, επιλογές έχει ο καθένας μας, είναι εντελώς άστοχο να κρίνουμε όποιον έχει (για οποιονδήποτε λόγο) πιο περιορισμένες επιλογές. Είπαμε, να δώσουμε στα ζώα μας ο, τι καλύτερο μπορούμε, αλλά όταν κινδυνεύει η ίδια η δική μας επιβίωση - που στην τελική από αυτή εξαρτάται και το καλό των ζώων που φροντίζουμε - δε νομίζω ότι είναι έγκλημα να συμβιβαστούμε και λίγο στο θέμα της τροφής.
Ρένα, κάνεις το καλύτερο που μπορείς, μπράβο σου και να έχεις τη συνείδησή σου ήσυχη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και 'γω συμφωνώ με το Γιώργο και τη Δανάη, ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί για τη γάτα του.:)

γεια σας!!ο γάτος μου είναι 1,5 χρονων μέχρι πριν 2 βδομάδες του έδινα whiskas ξηρά τροφή αλλα δεν του άρεζε πολύ,από τότε που του έδωσα τι friskies έχει ξετρελαθεί αν k ξέρω ότι δεν είναι k από τις καλύτερες,έχετε να μου προτείνεται κάτι σχετικά οικονομικό αλλα k πιο ποιοτικό??

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
γεια σας!!ο γάτος μου είναι 1,5 χρονων μέχρι πριν 2 βδομάδες του έδινα whiskas ξηρά τροφή αλλα δεν του άρεζε πολύ,από τότε που του έδωσα τι friskies έχει ξετρελαθεί αν k ξέρω ότι δεν είναι k από τις καλύτερες,έχετε να μου προτείνεται κάτι σχετικά οικονομικό αλλα k πιο ποιοτικό??
Γεια σου!
Θα προσπαθήσω να σου δώσω οικονομικές λύσεις για όσο πιο ποιοτικό φαγητό γίνεται..
Καταρχήν εγώ θα σου πρότινα τις acan ή orijen όμως αυτές είναι τσουχτερές.Η πρώτη είναι 22 ευρώ τα 2 κιλά και η δεύτερη 27 ευρώ τα 2 κιλά. Αυτές λογικά τις απορριπτουμε λόγο κόστους..Απλά ήθελα να αναφέρω την προσωπική μου άποψη.
Λοιπόν, εάν έχεις την οικονομική δυνατότητα θα μπορούσες να του πάρεις την arden grange που είναι πολύ καλή τροφή (του επιπέδου royal canin) και υποαλλεργική και κοστίζει γύρω στα 14 ευρώ τα 2 κιλά. Δηλαδή για ένα γάτο πρέπει να φτάνει για ένα μήνα:)
Εάν θες πιο οικονομικό, υπάρχει το purina tonus που έχει 7 ευρώ περίπου το 1,5 κιλό.
Όλα αυτά τα βρίσκεις σε πετ σοπ.
Για ακόμα πιο οικονομικό, υπάρχει το purina one που πωλειται ακόμα στα σουπερ μάρκετ.Δεν είναι ότι καλύτερο αλλά είναι καλύτερο από τα friskies. Αυτό νομίζω πως κοστίζει 6ευρώ τα 2 κιλα.

Υπάρχουν και άλλες πολλές τροφές αλλά εγώ αναφέρω αυτές για τις οποιές γνωρίζω πληροφορίες και τιμές.:)

Καλημέρα !!
Να προσθέσω επίσης ότι γενικά στα pet shop έχουν και χύμα τροφές (με κοτόπουλο , ψάρι κτλπ) οι οποίες είναι και οικονομικές αλλά και πάρα πολύ καλές.Εγώ στην μπέμπα μου και στα γατάκια της γειτονιάς έδινα whiskas ,αλλά λόγω οικονομικών (καταλαβαίνετε) αναγκάστηκα να βρω πιο οικονομική λύση ( είναι πολλά τα λεφτά για 3 ψιψίνια) και έτσι ανακάλυψα τις χύμα και τα 3 τους ξετρελάθηκαν!!!

Καλημερα κι απο εμενα! Για τις χυμα τροφες θα διαφωνησω προσωπικα.
Κι εγω θα σου προτινα την purina tonus για οικονομικη αλλα καλυτερη απο αυτες των supermarket.
Tην purina one δε θα το ελεγα, μια φορα την πηρα απο s/m γιατι ειχα ξεμεινει και ηταν πιο ακριβη απο την tonus
και οχι καλυτερη. Κοιτα ομως τι γινεται: εγω μεχρι το προηγουμενο Πασχα εδινα purina tonus για στειρωμενες, που βγαινει σε 1.5 κιλο
(δεν υπαρχει μεγαλυτερη συσκευασια). Αποφασισα οτι θελω κατι καλυτερο και πηρα την arden grange, κοτοπουλο με ρυζι, 7.5 κιλα 35 ευρω.
Μου βγηκε οικονομικα ακριβως οσο και η tonus. Ηθελα 1 συσκευασια tonus καθε 10 μερες και την επαιρνα 5,70, η arden με πηγε 2.5 μηνες:)
Διοτι τρωνε πολυ λιγοτερο και φυσικα παντα αξιζουν οι μεγαλες συσκευασιες (κυριως εαν εχεις πανω απο μια γατα).
Τα συστατικα της τα θεωρω και καλυτερα απο της royal.
Οπως ειπε η Εφη πιο πανω ομως κορυφαιες θεωρουνται αυτη τη στιγμη orijen και acana και 1-2 ακομα οι οποιες ομως ξεφευγουν αρκετα στην τιμη.

Ο Μύτσας μου έχει πρόβλημα με το εντεράκι του και ανέχεται πολύ λίγες τροφές.
Αναγκαστικά έχω δοκιμάσει αρκετές, ώστε να τις τρώει και ο Πάρης (λέμε τώρα διότι ο Πάρης τα τρώει σχεδόν όλα) αλλά να μην κάνει διάροιες ο Μύτσας.
Η λύση εδώθει με την Pro Plan για στειρωμένα, από ότι μου έχουν πει δεν είναι η ποιοτικότερη τροφή που υπάρχει, όμως δεν έχει πρόβλημα ο Μύτσας μου, την τρωνε με λαχτάρα και οι δύο και η τιμή δεν είναι απαγορευτική.
Το Σάββατο το απόγευμα ανακάλυψα ότι είχα πολύ λίγη τροφή. Δεν μας έβγαζε για ΣΚ. Τα pet shop κλειστά εκείνη την ώρα... Τί να έκανα πήρα απο Super Market ένα σακουλάκι whiskas. Σε πρώτη φάση τήν έφαγαν, μάλλον απο περιέργεια στη νέα γεύση. Στο επόμενο ταϊσμα είχαμε θέμα, την έφαγαν αφού είχαν ψωμολυσάξει... και έτσι συνεχίστηκε μέχρι τη Δευτέρα που τους πήρα την pro plan πάλι.
Ο γιατρός μου είπε ότι υπάρχουν σίγουρα και ανώτερες ποιοτικά απο την pro plan αλλά, εφόσον δεν τα πειράζει, δεν κάνουν διάροιες, δεν κάνουν εμετούς (ούτε καν για τριχόμπαλες) είναι σχετικά προσιτή η τιμή της και την τρώνε ευχάριστα να μην την αλλάξω.

Ο Μύτσας μου έχει πρόβλημα με το εντεράκι του και ανέχεται πολύ λίγες τροφές.
Αναγκαστικά έχω δοκιμάσει αρκετές, ώστε να τις τρώει και ο Πάρης (λέμε τώρα διότι ο Πάρης τα τρώει σχεδόν όλα) αλλά να μην κάνει διάροιες ο Μύτσας.
Η λύση εδώθει με την Pro Plan για στειρωμένα, από ότι μου έχουν πει δεν είναι η ποιοτικότερη τροφή που υπάρχει, όμως δεν έχει πρόβλημα ο Μύτσας μου, την τρωνε με λαχτάρα και οι δύο και η τιμή δεν είναι απαγορευτική.
Το Σάββατο το απόγευμα ανακάλυψα ότι είχα πολύ λίγη τροφή. Δεν μας έβγαζε για ΣΚ. Τα pet shop κλειστά εκείνη την ώρα... Τί να έκανα πήρα απο Super Market ένα σακουλάκι whiskas. Σε πρώτη φάση τήν έφαγαν, μάλλον απο περιέργεια στη νέα γεύση. Στο επόμενο ταϊσμα είχαμε θέμα, την έφαγαν αφού είχαν ψωμολυσάξει... και έτσι συνεχίστηκε μέχρι τη Δευτέρα που τους πήρα την pro plan πάλι.
Ο γιατρός μου είπε ότι υπάρχουν σίγουρα και ανώτερες ποιοτικά απο την pro plan αλλά, εφόσον δεν τα πειράζει, δεν κάνουν διάροιες, δεν κάνουν εμετούς (ούτε καν για τριχόμπαλες) είναι σχετικά προσιτή η τιμή της και την τρώνε ευχάριστα να μην την αλλάξω.

Κατά τη γνώμη μου να την κρατήσεις και εάν βρεις κάτι άλλο καλύτερο ποιοτικά που να μη σου δημιουργεί προβλήματα στο μέλλον, τότε να αλλάξεις..
Έχεις δοκιμάσει arden grange? Είναι πολύ καλή ξηρά τροφή, υποαλλεργικές και βγάζει και sensitive:) και έχει 15 ευρώ τα 2 κιλά:)

Ααα είναι και αρκετά νόστιμες!Η μίζερη Αλέκα μου την τρώει με χαρά!

Κατά τη γνώμη μου να την κρατήσεις και εάν βρεις κάτι άλλο καλύτερο ποιοτικά που να μη σου δημιουργεί προβλήματα στο μέλλον, τότε να αλλάξεις..
Έχεις δοκιμάσει arden grange? Είναι πολύ καλή ξηρά τροφή, υποαλλεργικές και βγάζει και sensitive:) και έχει 15 ευρώ τα 2 κιλά:)

Ααα είναι και αρκετά νόστιμες!Η μίζερη Αλέκα μου την τρώει με χαρά!

Πολύ θα ήθελα να τη δοκιμάσω, αλλά δεν την φέρνει κανένας στην Τρίπολη... 3 pet shops έχουμε όλα και όλα και φέρνουν τα πιό γνωστά προϊόντα, δηλαδή pro plan, royal canine και Leonardo (που είναι γνωστή για τις σκυλοτροφές της...)

Καλλια μπορεις να τη βρεις online, θα εχει καποια μεταφορικα, αλλα η τιμη της ειναι καλυτερη απο οτι στα φυσικα καταστηματα.
Τη Leonardo τη δικιμασατε και δε σας καθησε?

Τελευταία επεξεργασία:
Πολύ θα ήθελα να τη δοκιμάσω, αλλά δεν την φέρνει κανένας στην Τρίπολη... 3 pet shops έχουμε όλα και όλα και φέρνουν τα πιό γνωστά προϊόντα, δηλαδή pro plan, royal canine και Leonardo (που είναι γνωστή για τις σκυλοτροφές της...)
Βασικά δεν ξέρω πόσο fan των ηλεκτρονικών αγορών είσαι αλλα δες εδω
https://www.plus4u.gr/showsubcat.php?Cat=136&SubCat=%C3%C1%D4%C1-%D4%D1%CF%D6%C5%D3&From=Menu#
τις φέρνουν και σπίτι σου:)

Καλλια μπορεις να τη βρεις online, θα εχει καποια μεταφορικα, αλλα η τιμη της ειναι καλυτερη απο οτι στα φυσικα καταστηματα.
Τη Leonardo τη δικιμασατε και δε σας καθησε?

Τη δοκίμασα τη Leonardo αλλά ήταν στο διάστημα που ο Μύτσας έκανε ασταμάτητα διάροια οπότε έπρεπε να κάνει διατροφή με κοτόπουλο βραστό και δεν εφαγε ικανή ποσότητα leonardo ώστε να καταλάβω αν τον πείραζε. Εν τω μεταξυ δεν ξέρω καθόλου αν η leonardo κάνει για στειρωμένα. Ο pet shopας ορκιζόταν ότι κάνει για στειρωμένα αν και στη συσκευασία δεν έγραφε τίποτα.

Τη δοκίμασα τη Leonardo αλλά ήταν στο διάστημα που ο Μύτσας έκανε ασταμάτητα διάροια οπότε έπρεπε να κάνει διατροφή με κοτόπουλο βραστό και δεν εφαγε ικανή ποσότητα leonardo ώστε να καταλάβω αν τον πείραζε. Εν τω μεταξυ δεν ξέρω καθόλου αν η leonardo κάνει για στειρωμένα. Ο pet shopας ορκιζόταν ότι κάνει για στειρωμένα αν και στη συσκευασία δεν έγραφε τίποτα.

Ναι όμως την arden grange?:D Για δες πιο πάνω που σου έστειλα link στο plus4u:)

ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟκ! θα το δοκιμάσουμε και αυτό!!! Σε ευχαριστώ!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back