Γατούλα Σιάμ και στείρωση

tinkerbell21

Νεοφερμένο μέλος

Η Χαρά αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 73 μηνύματα.
Καλησπέρα, εδώ και οχτώ μήνες έχω μια γατούλα σιάμ (το κουκλί στη φωτό). σήμερα, μετά απο μια επίσκεψη φίλου που έχει εμπειρία από κατοικίδια διαπίστωσα πως το γατάκι μου έχει οίστρο. Τον δάγκωνε, ήταν πολύ ζωηρή και το πρωί από τις 6 ήταν και έκλαιγε έξω από την πόρτα του δωματίου μου (κοιμάται στο δωμάτιο του γραφείου). Ωστοσο, όταν είναι μαζί μου δεν κλαίει καθόλου και τη βλέπω μια χαρά. Σκέφτομαι να μην βιαστώ να τη στειρώσω γτ τη βλέπω και είναι μια χαρά και δεν θέλω να της χαλάσω τη βολή χωρίς λόγο (αφού δεν υποφέρει). Λέω να περιμένω μέχρι να ενταθούν τα συμπτώματα. ποια είναι η γνώμη σας?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

η γατουλα οταν δεν ζευγαρωνει και εχει οιστρους υποφερει..το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να την στειρωσεις..;)διαβασε καποια αρθρα που υπαρχουν εδω στο φορουμ για την στειρωση..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eιδικα για τα Σιαμ γνωριζω οτι απο τον πρωτο οιστρο που περνανε υπαρχει κινδυνος να κανουν πυομητρα, οποτε με το που θα περασει ο οιστρος της (λογικα σε λιγες μερες) περιμενε καμια βδομαδα και βοοοοουρ στο γιατρο! Η γατουλα σου ταλαιπωρειται πολυ με τον οιστρο. Σκεφτεσαι να την ζευγαρωσεις?

Ειναι οντως κουκλιτσα, να την χαιρεσαι!

τι εννοεις ...να της χαλασεις τη βολη;...ουτως ή αλλως η στειρωση πρεπει να γινει...οποτε οσο πιο γρηγορα,τοσο το καλυτερο....και ναι...καποιες γατες παθαινουν πυομητρα απο πολυ νωρις....υπαρχει λογος να το διακυνδυνεψεις,αφου θα γινει η στειρωση ουτως ή αλλως;:)

δεν νομίζω πως θα τη ζευγαρώσω. απλώς δεν έχει έντονα συμπτώματα. σε σημείο που δεν είμαι καν σίγουρη αν έχει οίστρο! (είμαι και νέα μαμά και δεν πολυξέρω από αυτά). αν την πάω στον κτηνίατρο θα μπορέσει να καταλάβει αν το ζωάκι μου έχει ήδη τον πρώτο του οίστρο ή θα το βάλει κατευθείαν για στείρωση χωρίς να είναι ώρα? αυτό με προβληματίζει.

Τι εννοεις χωρις να ειναι ωρα;Αν η γατουλα ειναι απο εξι μηνων και πανω ειναι ωρα,ασχετα με το αν εχει οιστρο ή οχι.

τη δευτέρα θα μιλήσω με τον κτηνίατρο.να δω και τη γνώμη του. αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να είναι υγιές.

Φοβασαι μηπως η γατουλα σου δεν ειναι αρκετα υγειής μετα τη στειρωση? Φοβασαι μηπως η επεμβαση εμπεριεχει ρίσκο?

Δεν θα πρεπε. Ενας σοβαρός κτηνιατρος θα σου πει ο,τι ακριβως σου λεμε κι εμεις. Οτι η στειρωση παρατείνει τη ζωή και την υγεια της γατας, αρσενικής και θυλικής. Θα σου πει πως αν εκμηδενίσεις με τη στειρωση τις πιθανοτητες να κανει καρκινο της μήτρας ή πυομήτρα η γατα σου θα ζησει πολυ περισσοτερα χρονια.
Το να μη ζευγαρωνει με σκοπο την αναπαραγωγή μια γατα ειναι θεμα πιο πολυπλοκο και σοβαρο απ οσο ειναι στους ανθρωπους. Ο καταπιεσμενος οιστρος και οι συσσορευμενες ορμονες-ειδικά οσο μεγαλωνει σε ηλικια μια γατα χειροτερευουν την υγεια της.

Η επεμβαση απο μονη της ειναι μια ρουτινα που παιρνει λιγο χρονο, η αναρρωση ειναι γρηγορη και δεν υπαρχουν επιπλοκες-αν ακολουθησεις πιστα τις οδηγιες του γιατρου πριν και μετά.

Σε καμια περιπτωση μη της δωσεις φαρμακα που καταστελουν τον οιστρο. Στο λεω γιατι μπορει ηδη να εχεις ακουστα γι αυτα η να ακουσεις στο μελλον. Μην της δωσεις, ειναι επικινδυνα.

Η γατουλα σου ειναι κουκλα. Βαλε κι αλλες φωτο να την καμαρωσουμε, που χει κατι ματακια σαν χαντρουλες.
Τα σιαμ εχουν τη φημη της φυλης με τη μεγαλυτερη μακροζωϊα. Στειρωσε την, χαριζοντας της ετσι μια ηρεμη ζωή απαλαγμενη απο καταπιεσμενους οιστρους και μια εγγυηση για την υγεια της και αυτη θα σου το ανταποδωσει με πολλα πολλα ακομα χρονια γεματα αγαπη....

τη γατούλα αυτή μου την έδωσε ο κτηνίατρος όταν έχασα τη δική μου περσική από για κληρονομική ανωμαλία. ήταν 8 μόλις μηνών. Τώρα αγωνιώ να κάνω το σωστό. το σιαμάκι μου είναι τόσο ζωηρό και παιχνιδιάρικο και όλο αγκαλιές θέλει. η υγεία της είναι πάνω απ όλα όμως έχω ακούσει πολλούς να λένε πως όταν στειρώνεις τη γατούλα η συμπεριφορά αλλάζει. γίνεται πιο απόμακρη, πιο νοθρή. σίγουρα θα τη στειρωσω, είναι θέμα καλής διαβίωσης εφόσον ζούμε σε διαμέρισμα και δεν είναι ελεύθερη να ζευγαρώνει απλώς σκεφτόμουν μήπως το παρατείνω λίγο αφού δεν έχει έντονα συμπτώματα. έχω ακούσει πως αλλάζουν τελείως μετά. θα εκτιμούσα τη γνώμη κάποιων πιο έμπειρων σε αυτό το θέμα.

O χαρακτηρας δεν αλλαζει,εξαλλου και αστειρωτη να την αφησεις η γατουλα σου καθως θα ενηλικιωθει δεν θα παιζει πια οπως οταν ηταν γατακι,ουτε θα εχει ιδια συμπεριφορα.Δεν παιζει κανενα ρολο αν θα τη στειρωσεις ενος ετους,δυο,ή τριων,μονο την υγεια της θετεις σε κινδυνο λογω ορμονων.

Aυτα δεν ισχυουν. Καμια διαφορα στην συμπεριφορα απολυτως. Μια ηρεμη γατουλα θα παραμεινει ηρεμη, και μια ζωηρη θα παραμεινει ζωηρη. Οι γατουλες ουτως η αλλως ηρεμουν με τα χρονια, δεν εχει να κανει το αν ειναι στειρωμενες ή οχι. Επισης, θα σου πουν οτι θα παχυνει. Επισης δεν ισχυει, με μια σωστη διατροφη και μια καλη τροφη δεν θα παχυνει. Το θεμα δεν ειναι αν ΒΛΕΠΕΙΣ το αν εχει οιστρο, αν ο οιστρος της δηλαδη ειναι ΕΜΦΑΝΗΣ, αλλα αν ΕΧΕΙ οιστρο που σημαινει αμεσα κινδυνο για πυομητρα και καρκινο. Ειδικα για τα σιαμ, εχω ακουσει οτι επειδη αναπτυσσονται γρηγορα μπορουν να κανουν πυομητρα και μετα τον πρωτο οιστρο. Στειρωση γινεται και με οιστρο, απλα υπαρχει μεγαλυτερη απωλεια αιματος και μεγαλυτερος χρονος αναρρωσης. Αν δεν υπαρχει ομως τροπος να καταλαβεις ποτε η γατουλα σου εχει οιστρο, θα σου ελεγα να μην το καθυστερεις.

Τι εννοεις χωρις να ειναι ωρα;Αν η γατουλα ειναι απο εξι μηνων και πανω ειναι ωρα,ασχετα με το αν εχει οιστρο ή οχι.

κάνεις λάθος. αν στειρωθεί η γάτα πριν τον πρώτο οίστρο, σταματάει η ανάπτυξή της. πρέπει να γίνει λίγες μέρες αφού σταματήσει ο πρώτος οίστρος (γιατί αν δεν στειρωθεί τότε, μετά από λίγες ημέρες θα αρχίσει ο δεύτερος οιστρικός κύκλος).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτο ισχυει για τα σκυλια,που πρεπει να εχουν την πρωτη τους περιοδο πριν τη στειρωση.Ισα ισα,υπαρχουν ερευνες που διατεινονται οτι ο οιστρος καθυστερει την αναπτυξη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;2227553:
Στειρωση γινεται και με οιστρο, απλα υπαρχει μεγαλυτερη απωλεια αιματος και μεγαλυτερος χρονος αναρρωσης.
Δεν συμφωνώ καθόλου. Πριν στειρώσω τη γατούλα μου έκανα πολύ μεγάλη διατριβή και κατέληξα ( όπως και οι περισσότεροι κτηνίατροι που ρώτησα) ότι τη γάτα ΔΕΝ την στειρώνουμε πριν τον πρώτο οίστρο ή κατά τη διάρκεια. Ιδίως το δεύτερο είναι επικύνδυνο. Σε κάποιο forum μάλιστα, ίσως και σε αυτό, (δεν θυμάμαι), μια κοπέλα έλεγε την ιστορία της με τη γατούλα της που την πήγε για στείρωση ενώ είχε οίστρο μόνο και μόνο επειδή ενοχλούσε τους γείτονες και το αποτέλεσμα ήταν να μην ξυπνήσει ποτέ η γατούλα. Λοιπόν, επειδή έχω ήδη διαβάσει πάρα πολλά σχετικά με αυτό το θέμα, θα σύστηνα ανεπιφύλακτα οι γάτες να στειρώνονται αφού περάσει ο πρώτος οισκτρικός κύκλος.

Αυτες ειναι οι παλιες αντιληψεις,ακομα κια καποιων γιατρων.Οι προσφατες ερευνες λενε ακριβως το αντιθετο...δες
εδω Μαλιστα,αν στειρωθει πριν τον πρωτο οιστρο..εχει ακομα πιο μειωμενες πιθανοτητες για την εμφανιση καποιων καρκινων.:)

Το οτι η γατουλα δεν ξυπνησε θα μπορουσε να οφειλετε σε χιλια δυο.Εχω στειρωσει γατουλα σε οιστρο και κανενα προβλημα δεν ειχε,απλα η επεμβαση ειναι λιγο πιο λεπτη και δυσκολη για τον γιατρο.Καλο θα ηταν να λαμβανουμε υποψιν μας τη γνωμη των κτηνιατρων,πεντε εχω ρωτησει εκ των οποιων κανεις δεν μου ειπε αυτο που λες για τον πρωτο οιστρο.Καποια διαφορα στην αναπτυξη της γατας κανει η γεννα,αλλα και παλι αυτο δεν ισχυει για ολες τις γατουλες.

Η γατούλα σου ειναι μια κουκλα (ειδικα αφου ειναι φτυστη η Φαιδρα μου!) Ακουσε με και στειρωσε την! και αυτη θα ηρεμησει και εσυ θα μπορεσεις να κοιμηθεις! της δικιας μου της εμφανιστηκε ο οιστρος απο 5 μηνών! ο κτηνιατρος μας ειχε πει να περιμενουμε 4-5 μηνες να μεγαλωσει λιγο ακομα αλλα πιστεψε με το μαρτυριο δεν αντεχεται. Οσο θα καλοκαιριαζει θα γινεται και χειροτερο.Υποφερει! θα αρχισει να κλαιει τοσο πολυ που στο τελος θα κλεισει η φωνη της και θα παρακαλας νε τελειωσει το μαρτυριο της! την εχω στειρωσει εδω και 3 χρονια και σε πληροφορω οτι ειναι τοσο παιχνιδιαρα και ενεργητικη οπως οταν ηταν 5 μηνων.

Όχι, αυτό που έχεις ακούσει περί αλλαγής και νωθρότητας δεν ισχύει. Θα σου το πουν και οι πιο έμπειροι πιστεύω, αλλά τώρα που και ο δικός μας μικρούλης στειρώθηκε, μπορώ να σου το πω κι εγώ εκ πείρας. Ο χαρακτήρας της γάτας δεν αλλάζει με τη στείρωση, ούτε οι συνήθειες της ούτε τα επίπεδα ενέργειας της. Η γάτα σου είναι ετοιμότατη να στειρωθεί και όσο το καθυστερείς από εδώ και πέρα, αντίθετα απ' ο,τι πιστεύεις, περισσότερο κακό θα της κάνει παρά καλό.
Σε συμβουλεύω να κλείσεις άμεσα το ραντεβού και εύχομαι καλή ανάρρωση στη γατούλα σου και γενικά να ζήσει να χαίρεστε η μια την άλλη.

πω πω...ειναι κουκλακιιιιιι....εμεις ειμαστε 3 μηνων ακομη:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back