Spiderwoman
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τι δουλειά έχει η εκτροφή της αμερικανικής κοντότριχης στην Ελλάδα;
Ξέρετε γιατί δεν υπάρχει ράτσα Ελληνική Κοντότριχη; Μόνο και μόνο επειδή κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να προωθήσει την παραδοσιακή ελληνική γάτα, να καταγράψει τα χαρακτηριστικά της και να τονίσει τις ιδιαιτερότητές της! Και μη μου πει κανείς ότι δεν υπάρχει ελληνική ράτσα: Ίσως ναι, να μην υπάρχει "ελληνική", στην πραγματικότητα να είναι η βαλκάνια ή μεσογειακή ράτσα, που είναι τελείως διαφορετική από τις βρετανικές, τις σκανδιναβικές, τις ρώσικες, τις αφρικανικές, τις ασιατικές ή τις αμερικανικές ράτσες! Και δε μιλώ για τη Γάτα του Αιγαίου, που πολύ αμφιβάλλω αν υπήρχε στην Ελλάδα πριν 100 χρόνια, αλλά για την κλασική κοντότριχη "κεραμιδόγατα" της Ελλάδας που πολύ την έχουμε περιφρονήσει και βγαίνει σε όλα τα σχέδια και χρώματα, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο χαρακτήρα και το σωματότυπο, αλλά: τι να την κάνουμε; Υπάρχει παντού και δεν έχει κάτι το σπουδαίο!!!
Ε, ΛΟΙΠΌΝ ΛΆΘΟς! Δεν υπάρχει παντού!!! Πριν από 25 χρόνια υπήρχε παντού στην Ελλάδα: Τώρα έχει αναμειχτεί με ό,τι ράτσα μπορείς να φανταστείς: Τα καινούρια γατιά που βρίσκω είναι ημίαιμα Ρωσικά, Βρετανικά κλπ, κλπ! Πριν 25-30 χρόνια δεν υπήρχαν στο δρόμο όλο γκρι γατιά, αλλά μόνο με ραβδώσεις, δεν υπήρχαν μπεζ, αλλά μόνο ξανθοκόκκινα, δεν υπήρχαν μακρύτριχα, ούτε ημιμακρύτριχα, δεν ξέρω για τα νησιά, αλλά στις πόλεις και τα χωριά που πήγαινα σίγουρα όχι! Δεν υπήρχαν τύπου silver tabby, αλλά με πιο παραδοσιακές ραβδώσεις!
Δεν υπήρχαν στιβαρά γατιά, δηλαδή πάνω από 7-8 κιλά στα φυσιολογικά τους: Η Ελληνίδα γάτα είναι είναι ντελικάτη, όχι βέβαια όσο η οριεντάλ, αλλά μεσαίου μεγέθους! Τι έγινε;
Τα ξενόφερτα "ράτσας " γατιά τα παρατούσαν και τα παρατούν ή τα αφήνουν να κυκλοφορούν αστείρωτα!
Δεν έχω τίποτα με τις ράτσες, αλλά είναι λάθος να προωθούμε την εκτροφή και την υιοθεσία ρατσών χωρίς αυστηρούς όρους και κριτήρια!
Τι δουλειά έχει η αμερικανική κοντότριχη στην Ελλάδα; Η γάτα αυτή δημιουργήθηκε αρχικά με τη φυσική επιλογή από τις ευρωπαϊκές ράτσες που εισήχθησαν στην Αμερική και μπόρεσαν να επιβιώσουν εκεί!
Μήπως κάποιοι μπερδεύονται και νομίζουν ότι η Αμερικανική είναι η silver tabby; Τους αρέσει το συγκεκριμένο σχέδιο;
Ε, Ας κοιτάξουν γύρω τους και θα βρουν πια και τέτοια γατιά στους δρόμους της Ελλάδας!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Δεν καταλαβαινω σε τι βοηθα ολη αυτη η αντιμετωπιση της αγγελιας,ή του ανθρωπου που την εβαλε.Και οχι,ακομα κι αν καποια γατακια που κυκλοφορουν εξω μοιαζουν με καποια ρατσας,δεν ειναι.Υπαρχουν χαρακτηριστικα που τα βρισκεις μονο σε γατες της συγκεκριμενης φυλης,και καποιοι θελουν μια γατα με αυτα τα χαρακτηριστικα.Κι επαναλαμβανω,υπαρχουν ανθρωποι που προτιμουν μια γατουλα ημιαιμη,και παρολα αυτα τη θελουν κοκκινη,μονοχρωμη ή με ριγες,μικρη,μεγαλη,κοντοτριχη,μακρυτριχη,αρτιμελη ή υγιη.Δεν ειδα καμια φορα να μπαινει καποιος σε τετοια αγγελια και να ρωτα τον ενδιαφερομενο γιατι δεν παιρνει ενα τριποδο,τυφλο,απλο τιγρε,ή κοντοτριχο γατακι.Σε τι διαφερει μια αγγελια για οποιοδηποτε γατακι,απο αυτη για ενα γατακι ρατσας;
Το οτι κυκλοφορουν γατακια ρατσας εγκαταλελειμμενα,δεν εχει καμια σχεση με το οτι ειναι "ξενοφερτα" (οτι θα εβλεπα ρατσισμο ακομα και στις γατες δεν το περιμενα ποτε),εχει σχεση με το οτι οι εκτροφεις που τα εδωσαν στους νεους τους ιδιοκτητες δεν προσεξαν αρκετα,οπως συμβαινει και με ολες τις αδεσποτες γατουλες.Οσο για τα χρωματα γατων που υπαρχουν στους δρομους σημερα,επισης δεν εχουν καμια σχεση με τις ρατσες,ειναι συνδυασμοι που προκυπτουν φυσικα,απλα σε μικροτερη συχνοτητα απο οτι πιο επικρατη γονιδια.
Τελος παντων,ειμαστε και οι δυο εκτος θεματος,η κοπελα ζητησε να τη βοηθησουμε να βρει μια γατουλα της συγκεκριμενης φυλης,οχι να της κανουμε κυρηγμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Spiderwoman
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ βλέπω ότι όλοι τώρα τελευταία ζητάνε συγκεκριμένες ράτσες και στην πραγματικότητα δεν έχουν ιδέα για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, εκτός από την εξωτερική εμφάνιση. Νομίζω ότι είναι χρέος κάθε φιλόζωου να προωθεί την ευζωία και την υιοθεσία των αδέσποτων και όχι να δημιουργεί πλαστές ανάγκες δημιουργίας εκτροφείων στην Ελλάδα!
marina289
Περιβόητο μέλος
Spiderwoman
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ράτσα με "Ράτσα" έχει διαφορά: Καταλαβαίνω ας πούμε Μαρίνα εσένα που σου αρέσουν οι Περσίας και καμία σχέση δεν έχουν με τις ελληνικές γάτες. Έχουν πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν τα βρίσκεις σε άλλες γάτες: Και μπράβο σου που δεν πήρες από τις 'καινούριες" Περσίας που η μύτη φτάνει πιο ψηλά και από τα μάτια και τα ζώα έχουν ένα σωρό αναπνευστικά και άλλα προβλήματα υγείας. Τι βρίσκει όμως κάποιος σε Αμερικανική κοντότριχη που δεν το βρίσκει σε άλλες γάτες; Μήπως είναι θύμα παραπληροφόρησης;
Πάντως γάτες με κοντή μύτη και στρογγυλά μάτια δεν υπήρχαν πριν 20 χρόνια στην Ελλάδα στο δρόμο και πλέον βρίσκω πολύ συχνά. Αυτό σαν απάντηση για τη φυσική επιλογή!
moukelis
Επιφανές μέλος
Το οτι δημιουργουνται εκτροφεια στην Ελλαδα το θεωρω πολυ ελπιδοφορα κινηση,ετσι θα σταματησουν να αναπαραγονται και να στοιβαζονται ζωα σε πετ σοπ και σε kitten mills.Εκτος αν τα ζωακια ρατσας δεν εμπιπτουν στην κατηγορια των γατων που υποφερουν,επειδη δεν ζουν στο δρομο,αλλα κλειδαμπαρωμενα σε κλουβια και πεθαινουν εκει,μακρια απο τα ματια μας.Απο εκει και περα,τα εκτροφεια συμμετεχουν σε ενα βαθμο στην αυξηση των αδεσποτων οταν δε φροντιζουν να υιοθετουνται τα γατακια απο οικογενειες σωστες,και πρεπει οντως να γινει ενημερωση και να υπαρχουν σοβαρες κυρωσεις στους εκτροφεις που δεν φροντιζουν σωστα τα ζωα τους.Για τον τεραστιο ογκο των αδεσποτων ζωων ομως δεν πιστευω οτι ευθυνονται τα μετρημενα στα δαχτυλα εκτροφεια της Ελλαδας,αλλα οι ανευθυνοι ιδιοκτητες,που δεν στειρωνουν κι εγκαταλειπουν τα ζωα τους με καθε ευκαιρια.Κι αυτους τους ανευθυνους ιδιοκτητες πρεπει ΟΛΟΙ να τους ενημερωσουμε και να τους σπρωξουμε προς μια κατευθυνση στην οποια ζωα δε θα βασανιζονται πια.
Κι επαναλαμβανω,θα μπεις να ρωτησεις -κι εσυ και ο καθενας που καθε φορα που μπαινει μια αγγελια για γατακι ρατσας-,και στην αγγελια καποιου που ψαχνει μακρυτριχο γατακι,γιατι το θελει μακρυτριχο;Θα μπεις να του ζητησεις να "απολογηθει" γιατι θελει καταλευκο γατακι;Γιατι δε θελει τριποδακι;Γιατι δε θελει τυφλο;Εγω τουλαχιστον δεν εχω δει ποτε να συμβαινει κατι τετοιο.Ειναι αρκετα φιλοζωος καποιος δηλαδη που θελει να παρει ενα γατακι με προϋποθεσεις και χαρακτηριστικα,μονο κατα περιπτωσεις;Αν τα χαρακτηριστικα που θελει δεν υπαρχουν σε ενα κεραμιδογατακι,αυτοματως μπαινει σε αλλη κατηγορια;
Spiderwoman
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δυστυχώς πρέπει να φύγω , για να ταϊσω τα αδέσποτα της γειτονιάς μου και θα κάνω μέρες να ξαναμπώ(τη Δευτέρα). Κάθε παρατήρηση δεκτή και ας μην μπορώ να απαντήσω, αλλά κυρίως θα ήθελα την απάντηση του ατόμου που ξεκίνησε τη συζήτηση: Θα μου άρεσε να διαψευστώ ως προς τους λόγους που νόμισα ότι ζητά τη συγκεκριμένη ράτσα!!!
marina289
Περιβόητο μέλος
Catανοώ ότι έχεις καλή πρόθεση, αλλά μπες και στη θέση του ατόμου που έγραψε την αγγελία...
Ξαφνικά μπαίνει -το βάζουμε- σε απολογητική θέση... γιατί;;;Είναι απαραίτητο;;;
Εξέφρασε μία προτίμηση για τον φ, χ, ψ λόγο... γιατί τέτοιο ψιλάφισμα;;;
Φιλικά...

lili.
Δραστήριο μέλος
τον πρωτο μου σκυλο τον μαζεψα απο τον δρομο, ειναι ενα μικρο πομερανιαν..οι γατουλες μου ειναι και οι 2 ρατσες..παιρνοντας μια γατα ρατσας εχεις πιο πολλες πιθανοτητες να πεσεις μεσα σε καποια κοινα χαρακτηριστικα συμπεριφορας τους..το οτι προτιμησα να παρω γατα ρατσας και οτι το προτιμω γενικα δεν με κανει λιγοτερο φιλοζωο απο καποιον αλλο που εχει στο σπιτι του κεραμιδογατα..ανα πασα στιγμη μπορει να τυχει και σε μενα να υιοθετησω καποιο τετοιο απο τα χιλιαδες εγκαταλελειμενα...
3stela3
Εκκολαπτόμενο μέλος
μπορει ενας να υιοθετησει ενα αδεσποτο απο το δρομο και να το αγαπησει,πολλα μπραβο!αλλα κι οσοι αγαπαμε καποια φυλλη κι εχουμε τετοια γατια,δεν ειμαστε αξιοκατακριτοι.οταν εχει καποιος ενα ζωο και το αγαπα,το φροντιζει,εχει δικαιωμα να επιλεξει αν θαχει κεραμιδογατα η ρατσας.αν θελει να εγκαταλειψει το ζωο τι σημασια εχει αν θα ειναι ρατσας η αδεσποτο.;ας αγαπαμε οτι ζωο εχουμε για μια ζωη.αυτο ειναι το πρωτευον.
lili.
Δραστήριο μέλος
συμφωνω απολυτα πως η κατασταση με τα αδεσποτα ειναι απελπιστικη αλλα και τα γατακια ρατσας τι θα κανουν? θα περιμενουν την δευτερα παρουσια?
Spiderwoman
Εκκολαπτόμενο μέλος
συμφωνω απολυτα πως η κατασταση με τα αδεσποτα ειναι απελπιστικη αλλα και τα γατακια ρατσας τι θα κανουν? θα περιμενουν την δευτερα παρουσια?
Δε θα απαντήσω σε αυτό: Θα σας απαντήσουν όλοι οι υπόλοιποι!!!
marina289
Περιβόητο μέλος
Δεν διαφωνώ... έτσι ακριβώς έχουν έχουν τα πράγματα, συμφωνώ, και εγώ μέρος της ίδιας σκληρής πραγματικότητας είμαι...Μαρίνα μου, δεν είναι θέμα εμμονής!!! Είναι η σκληρή πραγματικότητα!!
Απλώς... κάποιος που θέλει κάποιο γατάκι ράτσας, δεν είναι απαραιτήτως ανθρωποκεντρικός, ή έχει παρωπίδες στα όσα συμβαίνουν γύρω του... Αυτό θέλω να πω...

lili.
Δραστήριο μέλος
μα τι να ,μου απαντησουν ολοι οι υπολοιποι ...πολλοι απο εδω μεσα εχουμε γατακια ρατσας και αυτο δεν μας κανει λιγοτερο φιλοζωους απο ανθρωπους που δεν εχουν γατακια ρατσας..απλα δεν ετυχε! απλα δεν καθησε..πως το λενε? δεν καταλαβαινω γιατι αυτη η κατακριτεα συμπεριφορα απεναντι σε οσους απο επιλογη εχουν γατακι ρατσας..οπως προειπα εχω αδεσποτο στο σπιτι μου που παλι ετυχε να ειναι ρατσας..δεν το επελεξα..απλα ετυχε! αυτη την στιγμη φροντιζω 2 εξωτερικες αδεσποτες γατες και ζουν απο μενα..αυτο με κανει περισσοτερο φιλοζωη? αν δεν ειχε τυχει να ερχονται σπιτι μου και να τους δινω φαγητο θα ημουν αξια της μοιρας μου και υπολογη απεναντι σε καποιους? δεν το καταλαβαινω.!
danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Για το πρόβλημα των αδέσποτων δεν φταίνε οι γατούλες ράτσας ή αυτοί που επιλέγουν να υιοθετήσουν (και) μια γατούλα ράτσας. Ο δικός μας είναι ράτσα Κοινή Ευρωπαϊκή (από το εκτροφείο "κάδος απορριμάτων"), αλλά όταν είδα στην έκθεση γάτας τη Σφιγγούλα, ε ναι, μου πέρασε από το μυαλό ότι αν κάποτε έχω την οικονομική δυνατότητα, ίσως θα μου άρεσε να έχω και μια τέτοια (το ίδιο μου περνάει από το μυαλό βλέποντας πολλές αγγελίες για κεραμιδογατούλες που χαρίζονται σε αυτό το σάιτ). Λοιπόν, αν νομίζεις Λουκία ότι αυτή είναι η νοοτροπία που συντηρεί τα αδέσποτα θα έλεγα να το ξανασκεφτείς. Επίσης, είναι κρίμα ένα μέλος να ανοίγει ένα τόπικ για ένα θέμα, και εμείς να του το αχρηστεύουμε συζητώντας σε αυτό για εντελώς άλλα ζητήματα.
lili.
Δραστήριο μέλος

Spiderwoman
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τέλος πάντων, για να τελειώνουμε, δεν είμαι εγώ που συνεχίζω τη συζήτηση!!
Μερικοί δεν καταλαβαίνουν τι τους λες!!! Τα γατάκια ράτσας αναπαράγονται κατόπιν ζήτησης και αν δεν είναι έτσι, τόσο το χειρότερο για τους ασυνείδητους που αφήνουν τα ζώα τους να ζευγαρώνουν ανεξέλεγκτα!
Δε λέω προτιμήστε ένα αδέσποτο ημίαιμο από ένα αδέσποτο ράτσας!!! Λέω προτιμήστε να ψάξετε λίγο για να βρείτε το γατάκι που σας ταιριάζει ανάμεσα στις χιλιάδες, για να μην πω εκατομμύρια που έχουν ανάγκη από σπίτι, από το να παραγγείλετε και να πληρώσετε και να εισάγετε γατιά, θαρρείς και είναι τσάντες!! Θαρρείς και δεν υπάρχουν γύρω μας άλλα γατιά, κοπιάστε λίγο για να δείτε τι υπέροχους χαρακτήρες έχουν!!
Ναι, να μη γεμίσει ο τόπος εκτροφεία!!! Δεν κατάλαβα! Τα έχουμε ανάγκη; Μέσα σ' αυτά βάζω και τα "εκτροφεία", δε με ενδιαφέρει πώς λέγονται, αλλά η νεοπλουτίστικη ζήτηση για ράτσες είναι που τα τροφοδοτεί κι αυτά και τα pet shops!
Και υπέροχα γατιά λιμοκτονούν, αρρωσταίνουν και πεθαίνουν, γιατί κάποιοι θέλουν να ξέρουν στα σίγουρα το χαρακτήρα τους, που όχι δε θα είναι καλός και τρυφερός, αφού ποτέ δεν πήραν αγάπη!!! Και όμως είναι πολύ τρυφερά τα αδέσποτα!!! Μόλις τα φροντίσεις λίγο, κυριολεκτικά σε λατρεύουν!!!
Δώστε τα λεφτά σας για να αγοράζετε καθαρόαιμα!!! Μη σκεφτείτε με αυτά τα λεφτά πόσα ζώα θα μπορούσατε να είχατε φιλοξενήσει και τελικά να κρατήσετε αυτό με το οποίο θα ταιριάζατε καλύτερα και να δώσετε τα άλλα για υιοθεσία!!
Αφήστε εμάς που κοπιάζουμε για να ταϊσουμε, να περιθάλψουμε , να στειρώσουμε και να σας φέρουμε σε επαφή με υπέροχες ψυχούλες να παιδευτούμε λίγο παραπάνω! Και κυρίως όταν φεύγετε από τα σπίτια σας, μην ανησυχείτε, υπάρχουμε εμείς τα κορόιδα στις γειτονιές να αναλάβουμε τα ζώα που αφήνετε πίσω σας ημίαιμα, αλλά και καθαρόαιμα!!!
MissKit
Επιφανές μέλος
Προσβάλλετε τόσο κόσμο βγάζοντας αμέτρητα αυθαίρετα συμπεράσματα που είναι όλα ψευδή, επειδή διαφωνούν μαζί σας προβάλλοντας λογικά επιχειρήματα. Θα το ξαναπω, ήμαρτον.
Spiderwoman
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται!!!!
danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool