Γατούλα και μονοκατοικία;;;

Από ότι κατάλαβα την έχετε χρόνια. Δεν θα πρέπει να του είναι δύσκολο να την αποχοριστή τη γατούλα; Χμ μήωπς να βάλεις μπρός τα γύναικεία κροκοδείλια δάκρυα; Κάθε που θα σου αρχίζει κουβέντα να αφήνεις και κανα δάκρυ και να αλλάζεις δωμάτιο; Αν τον ενοχλει η άμμος ας την αλλάζετε κάθε μέρα να είναι πάντα καθαρή. Έλεος εδώ δεν το έδιωξε το μικρό σου στην εγκυμωσύνη. Είναι μέλος της οικογένειά σας τώρα πια. Πές του ότι δεν φταίει το γατουνι που αλλάξατε εσείς σπίτι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Xριστινα σε καταλαβαινω...Σε κανα 2 χρονια θα παμε και εμεις σε δικη μας μονοκατοικια και ουτε που θελω να σκεφτομαι τι θα γινει με τον μινωα.Σχεδον το παιρνω αποφαση οτι σιγα σιγα θα βγαινει εξω και θα ζω με το αγχος αν θα γυρισει.Χαρηκα που ειπες οτι τα παει καλαμε το μωρακι ελπιζω αυτο να γινει και σε εμας...
Επισης για τις τριχες το εχω γραψει και σε αλλο ποστ αλλα φετος πηραμε την αποφαση και τον ξυρισαμε στον κτηνιατρο και κουκλος ειναι και ξεμπλεξαμε και εμεις και αυτος απο τριχες...το συνιστω ανεπιφυλαχτα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά της αγόρασα κλειστή τουαλέτα αλλά από χθες δεν την...επισκέφτηκε!!Πιστεύω ότι θα πάει όμως!!Βέβαια δεν πείστηκε ακόμη ο άντρας μου, επιμένει για ...έξω!Το κακό είναι πως δεν έχει κάποιο χώρο το σπίτι (είναι στρατιωτική κατοικία - φανταστήτε δηλ!!) ούτε καν η τουαλέτα μας είναι μεγάλη!Θα δοκιμάσω να τη βγάλω στη βεράντα λίγο..Πιστεύω πάντως πως το μεγαλύτερο πρόβλημα μετά το κίνδυνο να φύγει, είναι η επαφή με άλλα αδέσποτα ζωάκια!Μη της μεταδόσουν καμμιά αρρώστια κτλ!! Αυτό δεν αποφεύγεται!Σκέφτομαι να της βάλω και λουράκι για τους ψύλλους αρχικά..

Μη της μεταδόσουν καμμιά αρρώστια κτλ!! Αυτό δεν αποφεύγεται!
Προλαμβάνεται!!
Αν φοβάσαι ότι υπάρχει περίπτωση να έρθει σε επαφή με αδέσποτα γατάκια, θα είναι καλό να συνεννοηθείς με τον κτηνίατρο ώστε να της κάνει -εκτός από το κλασικό τριπλό εμβόλιο που κάνουν όλες οι γάτες- και εμβόλια για τη λευχαιμία (FeLV), την περιτονίτιδα (FIP) κ.λπ.
Υπάρχουν βέβαια πάντα ασθένειες για τις οποίες δεν έχουν βρεθεί ακόμα εμβόλια (όπως το FIV), αλλά αν είναι στειρωμένη η γατούλα σου, έχει μικρότερες πιθανότητες να κολλήσει, έτσι κι αλλιώς.

aretha σε ευχαριστώ! Θα μιλήσω με τον κτηνίατρο εδώ, για το τι μπορούμε να κάνουμε! Θέλω ν' αποφύγω τις ασθένειες γιατί ο μπέμπης μας την πιάνει συνέχεια, της έχει αδυναμία, φυσικά και εμείς και κοιμάται και στον καναπέ μας!

Μην ανησυχείς, εσείς δεν κινδυνεύετε. Οι περισσότερες ασθένειες είναι "εξειδικευμένες" και δεν μεταδίδονται από το ένα είδος στο άλλο (δηλαδή από γάτα σε άνθρωπο ή από άνθρωπο σε γάτα). Κυρίως τα παράσιτα είναι αυτά που μπορούν να μεταδοθούν και στους ανθρώπους, οι μύκητες κ.λπ. Αυτά όμως προλαμβάνονται με τις τακτικές αποπαρασιτώσεις και, αν ο μη γένοιτο χρειαστεί, θεραπεύονται πολύ εύκολα!
Τα εμβόλια είναι κυρίως για την προστασία της υγείας της γατούλας σας:)

παιδιά...δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά..:(
Αγόρασα κλειστή αμμοδόχο και το καλό είναι πως την δέχτηκε...αλλά το σπίτι μυρίζει λίγο...υπάρχουν σίτες στα παράθυρα και τ' αφήνω ανοιχτά αλλα και πάλι μυρίζει...Το σπίτι -επειδή είναι και στρατιωτική κατοικία- είναι μικρό... Εντωμεταξύ αναγκάζομαι να τη μετακινώ γιατί δεν ξέρω που να την βάλω!! Το βράδυ την αφήνω στο καθιστικό...τη μέρα τη πάω προσ το μπάνιο γιατί δεν είναι και ωραίο θέαμα...Όταν όμως θέλουμε το μπάνιο...πρέπει να τη βγάλουμε έξω...Στο υπνοδωμάτιο δεν μπορώ να τη βάλω...έχω και τον άντρα μου που μου λέει: "στα 'λεγα εγώ!! κτλ " Ουφ!:confused: :confused:

Για το θέμα της μυρωδιάς, δοκίμασε και κάποια άλλη άμμο, καλής ποιότητας (ρώτησε στο πετ σοπ και θα σου δείξουν αρκετές μάρκες). Βέβαια, όσο πιο συχνά την καθαρίζεις, τόσο λιγότερο θα μυρίζει (αφού έχεις και "θέμα" με τον άντρα σου, θα σου πρότεινα να την καθαρίζεις 1-2 φορές την ημέρα).
Οι συχνές αλλαγές στη θέση της αμμολεκάνης καλό είναι να αποφεύγονται γιατί υπάρχει κίνδυνος να μπερδευτεί η γατούλα και να σου αφήσει... δωράκι κάπου που δεν πρέπει. Αν είναι δυνατόν, θα ήταν καλό να μένει πάντα σε σταθερό σημείο.

το καλό είναι πως μέχρι στιγμής, δεν μου έχει λερώσει πουθενά αλλού1 Από μωρό ήταν πολύ καθαρή!! Ακόμη και στα ταξίδια..πχ Χανια-Αθήνα που με το βραδυνό δρομολόγιο είναι 9+ ώρες δεν έχει λερώσει ποτέ τη καμπίνα!
Στην αρχή λίγο την παραξένεψε η κλειστή αμμοδόχος αλλά την δέχτηκε...όπως δέχεται και τις...μετακομίσεις της αμμοδόχου!! Τι να κάνει το άμοιρο!! Ηδη αλλάζω 2 φορές την ημέρα την άμμο... δυστυχώς εδώ δεν μπορώ να βρω και την μεγάλη ποικιλία....

Ίσως να μπορείς να παραγγείλεις άμμο από κάποιο πετ σοπ. Ρίξε μια ματιά στις κριτικές για να διαλέξεις ποια σου ταιριάζει. Όποια και να πάρεις, καλύτερα να την εισάγεις σταδιακά.
Ένα άλλο tip (που δεν το έχω, όμως, δοκιμάσει) είναι να στρώσεις στον πάτο της λεκάνης λίγη σόδα φαγητού, που απορροφά τις μυρωδιές.

ruko σε ευχαριστώ για τη συμβουλή! Θα δοκιμάσω και αυτό το tip με τη σόδα! Ελπίζω να γίνει κάτι πάντως!

Παιδιά έχετε καμμιά ιδέα για το που θα μπορούσα να τοποθετήσω την αμμοδόχο;; Το σπίτι είναι είναι σχετικά μικρό! Δηλαδή: Έχει δύο υπνοδωμάτια, μικρό μπάνιο, καθιστικό ενιαίο με την κουζίνα....Δεν ξέρω που να βάλω την αμμοδόχο...Το βράδυ τη βάζω στο μπάνιο...τη μέρα κοντά στη κεντρική πόρτα...αλλά δεν είναι λύση αυτή..:( :(

Χριστίνα, δες αυτό εδώ. Θα μπορούσες να φτιάξεις κάτι παρόμοιο και να το βάλεις στο σαλόνι. Και τις μυρωδιές θα κρατάει, και δεν θα φαίνεται άσχημο.;)
(Δες κι άλλες δύο ιδιοκατασκευές για το κρύψιμο της αμμολεκάνης, με υλικά από το ikea, εδώ και εδώ).

aretha είναι πολύ ωραίες ιδέες!!! Ειδικά το ξύλινο κουτί με τις τρυπίτσες (μου θυμίζει box που βάζουμε τ' άπλυτα! ) Αυτό πολύ μου άρεσε!! Τον άλλο μήνα θα ανέβω Αθήνα επομένως θα κάνω μια επίσκεψη στο ikea, εκεί νομίζω θα βρω ανάλογα box και οικονομικά!! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ιδέες!!! :) :)

Εγώ έχω ανοιχτή αμμοδόχο σε μικρό μπάνιο και δε μυρίζει καθόλου. Δεν αστειεύομαι, φίλη μου έπλενε τα χέρια της στο μπάνιο με την άμμο στο πόδι της και μου λέει: "Που έχεις την άμμο τους?" :up:!!
Πως? Δεν αφήνουμε ΚΑΘΟΛΟΥ τα κακά. Μόλις τα κάνουν τα πετάμε. Τα τσισάκια τα καθαρίζω πρωί και βράδυ (εκτός αν υπάρξει κάποια αυξημένη..παραγωγή!!) αλλά τα κακά ΑΜΕΣΩΣ.
Άσε που ο γάτος μου όταν είναι να ... πάει τέλος πάντων σκάβει σαν τρελλός οπότε τον παίρνω χαμπάρι, του βάζω ένα φαρδύ κομμάτι χαρτί υγείας από κάτω, τα κάνει εκεί, πιάνω τις άκρες από τα χαρτί και τα πετάω στη λεκάνη, τραβάω το καζανάκι και τελειώνω.
Πολύ καλό τρόπο καθαρίσματος είχα βρει στο διαδίκτυο αλλά δεν κράτησα το σαϊτ. Θα ψάξω μήπως το ξαναβρώ.
Κι εγώ σε μονοκατοικία μένω, όλα συνήθεια είναι. Με σαμαράκι στη βεράντα, κλείσιμο σε ένα δωμάτιο όταν κάνεις καθαριότητα, σίτες στα παράθυρα και είσαι εντάξει. Ότι άλλο προκύψει το βρίσκεις στην πορεία.
Γιατί καλά τα εμβόλια αλλά τι κάνεις με τις φόλες, τα αυτοκίνητα και τους σκύλους?

Εγώ έχω ανοιχτή αμμοδόχο σε μικρό μπάνιο και δε μυρίζει καθόλου. Δεν αστειεύομαι, φίλη μου έπλενε τα χέρια της στο μπάνιο με την άμμο στο πόδι της και μου λέει: "Που έχεις την άμμο τους?" :up:!!
quote]
Μάλλον η γάτα σου θα είναι στειρωμένη Catia γι αυτό δεν υπάρχει οσμή στην τουαλέτα. Christina έχεις σκεφτεί τη στείρωση θα σε γλύτωνε από πολλά κ δεν θα ανησυχούσες ότι θα σου φύγει

Παιδιά συγνώμη αλλά άργησα να δω τις απαντησούλες γιατί έλειπα για κάποο διάστημα!! Η γατούλα μου είναι στειρωμένη ( μου είχε αρρωστήσει πριν δυο χρόνια). Δυστυχώς το σαμαράκι δεν το δέχεται γιατί δεν το έχει συνηθίσει...Αύριο θα ανέβουμε Αθήνα με άδεια, επομένως θα κοιτάξω μήπως βρω κανένα επιπλάκι που να γίνει κρυφή αμμοδόχος... Αν δεν βρω λύση, ο άντρας μου με...προειδοποιεί πως η γάτα μου θα μείνει Αθήνα στη μαμά μου....:( Φυσικά δεν θα το επιτρέψω...απλά θέλω να αποφύγω τους τσακωμούς!!! Θα επιστρέψω αρχές Αυγούστου και θα σας πω τα νέα!!! φιλιά σε όλους!!

η καλύτερη λύση είναι να την αφήσεις στην μητέρα σου ,που σίγουρα θα την αγαπάει και η Φρουφρού θα μπορεί να ζει χωρίς τη βαρυγκόμια του του συζύγου σου .Αν παρ'όλα αυτά δεν μπορείς να την αποχωριστείς επισκέψου το site https://www.securitechats.ch/.Δινει καταπληκτικές ιδέες .Τώρα βέβαια δεν ξέρω πόσο μπορούν να εφαρμοστούν αυτές σε ένα σπίτι που σας έχει παραχωρηθεί από το στρατό

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back