Γατούλα κλεισμένη σε σπίτι

Aristocat

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Aristocat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 380 μηνύματα.
Μία τυφλή γατούλα περίπου 12 ετών βρίσκεται κλεισμένη στο σπίτι επειδή η ιδιοκτήτριά της έχει μεταφερθεί σε οίκο ευγηρίας. Μία γειτόνισσα ταίζει το γατάκι περνώντας του λίγο φαγητό κάτω από την πόρτα. Δεν ξέρω τι ακολουθείται σε αυτήν την περίπτωση και χρειαζόμαστε τα φώτα σας. Η γειτόνισσα που το ταίζει μιλάει με την ιατρό Μάγδα Βουδούρη και προσπαθούμε να βρούμε μία λύση. Χρειάζεται συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα προφανώς ή εισαγγελική αρχή?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

συγγενεις δεν ειχε η γιαγια να τους ψαξετε να σας δωσουν ενα κλειδι να μπειτε? καποιος θα υπαρχει δε μπορει ! αν οχι, χωρις να ειμαι ειδικη, καλυτερα θα ηταν η αστυνομια, ειναι κριμα να πεθανει το αμοιρο το ζωακι απο ασιτια !! :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάρτε τηλέφωνο στην Αστυνομία και ρωτήστε τους τι πρέπει να κάνετε..Επιμείνετε οπωσδήποτε ακόμα κι αν αδιαφορήσουν!

Θα μιλήσω σήμερα με ιατρό μήπως υπήρξε κάποια εξέλιξη. Η γατούλα μετά θα πρέπει να δοθεί σίγουρα για υιοθεσία και μάλιστα, όπως μου είπε και η κα. Μάγδα, σε σπίτι χωρίς άλλες γατούλες διότι έχει μάθει μία ζωή μόνη της και θα είναι μεγάλο σοκ να βρεθεί με παρέα σε αυτά τα ευαίσθητα χρόνια.

ενημερωσε μας παντως για την κατασταση .....ειναι δυσκολο το θεμα αυτο..:confused::(

1ο. Βρισκεις τους συγγενεις, λες οπτι εισαι απο φιλοζωικο, οτι δεν εχουν δικαιωμα να αφησουν τη γατα να πεθανει αλλιως κινδυνευουν με προστιμο κακοποιησης ζωου απο τωρα ηδη. Τους ζητας για να μη φρτασουν μεχρι εκει τα πραματα κι αφου τους ενημερωσεις οτι ειναι δικη τους ευθυνη, να ασχοληθεις εσυ μια κα δεν ξερουν αυτοι.
Πιανεις τη γατα αφου σου ανοιξουν , τη βαζεις σε γατοφορο και την πας στη γιατρο μεχρι να βρεθει σπιτι προσωρινης φιλοξενειας οπου θα ειναι μονη της.

2ο . Αν δεν συνεργαζονται επικοινωνεις με δικηγόρους απο το AnimalLaw και πατε νομικα μεχρι να σας ανοιξουν να την παρετε , συνηθως μια απλη παρουδια δικηγόρου αρκει. Η κειρα ειναι η υπευθυνη δικηγορος συντονισμου της αθηναικής ομαδας.

Μίλησα με την ιατρό και μου είπε ότι πρώτα πρέπει να εξασφαλίσουμε ένα σπίτι για την γατούλα γιατί άντε και την βγάλαμε πού θα πάει αυτή η ψυχή? Όποιος μπορεί να την κρατήσει (φιλοξενία ή υιοθεσία), ας επικοινωνήσει μαζί μου, διότι η αυτή τη στιγμή μου λέει η ιατρός η γάτα μόνη στο σπίτι βρίσκεται σε εξαιρετική σύγχυση.

Δεν ειναι απαραιτητο, μπορει να μεινει και σε κλουβακι παρουσια ανθρωπων η σε ιατρειο δεν ειναι κακο αυτο. Εμεις ετσι κανουμε πρωτα ηρεμουν σε κλουβακι α δεν εχουμε που να τα παμε αμέσως και εφοσον βρεθει σπιτι το παμε και για φιλοξενεια. Αυτη η γατα χρειαζεται παρουσια ανθρωπου καταρχας, θα εχει σκασει μονη της σε αδειο σπιτι με τροφες κατω απο τη πορτα.

Τωρα αν η γιατρος δεν μπορει ειναι αλλο θεμα και ειναι οντος καλυτερο να δωθει σε ανθρωπο στοργικο οχι πχ σε σπιτι με παιδια. Θα χρειαστει να συνέλθει λιγο.

Irene Marga μηπως θα μπορουσες να τη φιλοξενησεις? παλιοτερα ειχες προσφερθει για ενα αν θυμαμαι.
Ουτως η αλλως χρειαζεται να δωσουν οι συγγενεις τροφη και αμμο για τη φιλοξεναια και να μαθουν οτι δεν ειναι δυνατο να αφηνουν ενα ζωο ετσι. Το να την παρει καποιος και φιλεσπλαχνα να δωσει και τροφη και αμμο ειναι πολύ καλο για τη γατουλα αλλα τελειως λαθος χειριεμος προς την οικογενεια που πρεπει να μαθει να μην κακοποιει ζωα αμεσα. Η γιατρος ισως δεν γνωριζει αρκετα απο νομικα γι αυτο το λεει , σκεφτεται κυριως 6το ζωακλι και καλα κανει, αν ομως παιρνει κανεις οτι ζωο εγκαταλειπουν οι συγγενεις χωρις να τους ενοχλει καν δεν κανουμε καθολου καλο μακροπροθεσμα σε αυτο το τοπο.

Υποψην η γατουλα ειναι τυφλη οποτε ενα μεγαλο κλουβακι με σταθερη τροφη με χαδι ανθρωπινο και μαλακη φωνη τριγυρω της κα αμμο μεσα στο κλουβι θα τη βοηθησει πολύ σα μεταβατικό σταδιο πριν αφεθει σε ενα μπανιο και μετα σε ενα σπιτι. Τα τυφλα γατακια θελουν ιδιαιτερη προσοχη κι αισθανονται πολύ προστατευμενα σε μερη μικρα που ολα ειναι διπλα τους. Εξισου τα ηρεμει πολύ μια ηρεμη φωνη και χαδια. Αυτα ειναι πολύ σημαντικοτερα απο το να εχουν απλετο χωρο που θα τα τρομοκρατουσε οπως και το τωρινο αδειο σπιτι.

Αν καεις εχει ενα μπανιο αδειο λοιπον ηρεμη φωνη και ορεξη ειναι ιδανικος για φιλοξενεια και οπωςσδήποτε να τριξετε τα δοντια στους συγγενεις

Θα την ενημερώσω αύριο που θα πάω και απο εκεί Yasmin μου περί των νομικών. Η κυρία έχει ειδοποιήσει και μία οργάνωση νομίζω λέγεται Φίλοι της Γάτας αν δεν απατώμαι. Αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Μου είπε για εισαγγελικλη αρχή αρκεί να βρει πρώτα το γατάκι ένα σπίτι.

Χμμ δεν νομιζω ολα γινονται εχω τηλ δυο δικηγορων αν θελεις εχει και στο Animalaw το τηλ της βασως Τακη ρωτησε την. Εγω κατι τετοια εδω τα αντιομετωπιζουμε πηγαινοντας με ανδρα εθελοντη και μπατζ που λενε απο που ειμαστε ( φοραμε και μαυρα) το ολο ψυχολγικο εφε και η ευγενεια μαζι με τη σωστη νομικη πληροφορηση μας ανοιγει στανταρ τις πορτες εκτος αν ειναι τιπιτα τρελλοι οποτε παμε με δικηγόρο. Δεν ξερω εαν οι φιλοι της γατας πηγαν με δικηγορο και πως το εχουν χεειριστει η βασω θα σου πει τα νομικα,ισως μπορει να βοηθησει και η Κειρα η ο Γιωργος που ειναι δικηγοροι εκει αν κανετε αυτο που ειπα και δε πιασει. Ισως μπορει να το αναλαβει το γατακι η μαρια με τη κειρα αν νομιζετε οτι μεχρι τωρα δεν εχει βγει ακρη θα τις καθοδηγησουμε εμεις και θα κανουν τις συννενοησεις. Το να πηγαινει ψυχολογος κα δικηγορος σε αυτα ειναι φοβερα βοηθητικο , τα απλα μελη σωματειων πολλες φορες δε το χειριζονται σωστα

κανεις για φιλοξενεια υπαρχει παιδια???

καλο είναι νομίζω να σπάσετε κάποιο τζαμι ώστε να μπορέσει να βγει έξω η γατούλα.
η να πριονίσετε ένα τετράγωνο στην πόρτα.
τροφή σκέτη δε φτάνει ειδικά αν είναι ξηρά! θα σκάσει το γατάκι θέλει και νερό!:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Υπάρχει θυρωρός ή διαχειριστής; Αν του μιλούσατε και απλά σας άνοιγε την πόρτα για να παίρνατε μόνο τη γατούλα; Θα του αφήνατε τα στοιχεία σας ώστε αν ποτέ η γιαγιά την ήθελε πίσω, να μπορούσε να επικοινωνήσει...
Αν παρακάμπτατε το νόμο και σας άνοιγε ένας κλειδαράς με την παρουσία του διαχειριστή; Ή αν βρίσκατε τη γιαγιά και σας έδινε γραπτή άδεια να πάρετε την γάτα; Νερό της δίνουν της γατούλας;

Υπαρχουν νομιμες λυσεις το θεμα ειναι να φυγει η γατουλα απο εκει.

Ειπαμε να δοκιμασει η Αριστοκατ που την ανελαβε με τη γιατρο και εαν δε μπορεσει να την αναλαβει η μαρια σαν γατοομαδα αθηναςκαι η Κειρα με νομικη παρουσια αν χρειαστει

Υπαρχει κανεις να τη φιλοξενησει για λιγο?

Θα ρωτήσω όλα αυτά που μου λέτε και τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις σήμερα το απόγευμα και θα σας ενημερώσω.

Τελεια αντε γιατι εμεινε καιρο εκει μεσα το μικρο καιρος ειναι να βγει!

Λοιπόν έχω νερότερα: Μίλησα με την κυρία που την ταίζει και ήταν περισσότερο διαφωτιστική. Η γατούλα ζει ολομόναχη σε ένα σπίτι μονοκατοικία και η κυρία εδώ και 2 μήνες της δίνει τροφή και νεράκι κάτω από την πόρτα. Η γατούλα επαναλαμβάνω είναι τυφλούλα και γύρω στα 10-11 ετών. Μου είπε ότι ψάχνει να βρει το τηλέφωνο ενός κυρίου που έχει μάλλον τα κλειδιά να την απεγκλωβίσουν αλλά η γατούλα επειδή είναι τυφλή δεν θα μπορεί να ζήσει σε καμία περίπτωση έξω μόνη της. Είναι επείγον να βρει σπίτι, το καημένο είναι εντελώς μόνο του. Η ιδιοκτήτρια είναι πολύ μεγάλη και δεν πρόκειται να γυρίσει σπίτι. Ας προσπαθήσουμε να της βρούμε έστω ένα προσωρινή σπιτάκι και μετά ένα μόνιμο διότι η καρδούλα αυτή φανταστείτε τι σοκ έχει υποστεί αυτόν τον καιρό. Μου είπε κατά πάσα πιθανότητα θα την βγάλουμε αλλά πρέπει οπωσδήποτε να μείνει κάπου τώρα που έχει και κρύο. Σας παρακαλώ όποιος μπορεί να την υιοθετήσει ή έστω φιλοξενήσει ας επικοινωνήσει μαζί μου.

Αύριο το πρωί θα την πάρω τηλέφωνο να την ενημερώσω αν έχουμε βρει κάτι για να φωλιάσει και να συνενοηθώ να την συναντήσω για να την πάρουμε και φωτογραφία. Σίγουρα η κατάσταση στηρίζεται καθαρά στα φιλοζωικά αισθήματα δεδομένης της ηλικίας και της απουσίας όρασης. Ας ελπίσω ότι θα θελήσει κάποιος να βοηθήσει αυτήν την ταλαιπωρημένη ψυχούλα που θέλει μόνο μία αγκαλίτσα.

Εχε υποψην οτι καλο ειναι να μη καθυστερουμε με το να βρεθει σπιτι φιλοξενειας αν δεν υπαρχει κανεις αμεσα, μια και ειναι καλη περιοδος για υιοθεσιες τωρα.
Εννοω ισως μπορει να γινει μια πληρωμενη η πολύ φτηνη φιλοξενεια στο κεντρο γατας η εστω καποιος να την παρει σε κλουβακι για λιγες μερες αρκει να φυγει απο κει.
Θα δεις οτι μολις τη βγαλετε και παρθει μια φωτογραφια της θα εμφανιστει καποιος να την παρει παντα ετσι γινεται.
Οποτε μην καθυστερουμε με τη φιλοξενεια, με τοσα ατομα να βοηθησουν οικονομικα, φιλοξενειται και με πληρωμη, το θεμα ειναι να βγει απο εκει. Να μαθει κανεις το ονομα και τηλ ιδιοκτητη ετσι ωστε να μπορεσει ενας δικηγορος να τουσ τηλεφωνησει και να κλειστει ραντεβου να ανοιξουν τη ποσρτα. Εξισου να τους πουμε και για τις ευθυνες τους

Το σκεφτόμουνα αυτό Ασημίνα με την φιλοξενεία στο κέντρο γάτας αλλά πολύ φοβάμαι ότι η γατούλα θα πάθε πολιτισμικό και ψυχολογικό σοκ. Δεν λέω ότι δεν είναι σίγουρα καλύτερο από το να είναι μέσα στην μονοκατοικία αλλά δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει στην ψυχολογία της και η μεταφορά της σε ένα κέντρο γεμάτο γατούλες. Επίσης το θέμα είναι να υπάρξει και υιοθεσία μετά αναρρωτώμενη τι θα γίνει μετά η γατούλα εάν δεν μπορούμε να την στηρίξουμε οικονομικά στο κέντρο γάτας.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back