Γατούλα στα πρόθυρα... νευρικής κρίσης...;;

Άρτεμις1

Νεοφερμένο μέλος

Ο Άρτεμις1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Γατόφιλοι καλώς σας βρήκα! Ανακάλυψα το site στην προσπάθειά μου να βρω βοήθεια/κατεύθυνση για το παρακάτω περιστατικό. Η γατούλα μου η Λούλου, 6 ετών, έκανε επαναλαμβανόμενους εμετούς για σχεδόν ένα μήνα, χωρίς σημάδια ασθένειας ή άλλες αλλαγές συμπεριφοράς. Το θεώρησα τυχαίο, γνωρίζω και την σχετική ευαισθησία του πεπτικού τους και το παρακολουθούσα, άλλαξα τροφές κλπ. Έχοντας χάσει ένα πολύ αγαπητό, ηλικιωμένο βέβαια, γάτο από καρκίνο στο στομάχι, πήγαμε στον κτηνίατρο. Έγινε ψηλάφιση, ακτινογραφία, πλήρεις εξετάσεις αίματος... Όλα άψογα εκτός από ένα τεράστιο τριχοβαγόνι που μπλόκαρε το έντερο! Της έδωσα για 4 ημέρες πάστα καραμέλας και ένα φάρμακο που βοηθάει τους σπασμούς του εντέρου, το έβγαλε επιτέλους και οι εμετοί σταμάτησαν για 3 ημέρες όμως μόνο... Και ξανά πάλι, 2 φορές τη μέρα και τη μία φορά βγάζει και τριχοβαγονάκια. Μέχρι που την είδα να τρώει χνούδια από μία σκούπα που είχα στηρίξει στον τοίχο μετά το σκούπισμα και ανακάλυψα ότι γενικά μασουλάει χνούδια! Είναι ημι-μακρύτριχη, συμβαίνει πρώτη φορά να βγάζει τριχόμπαλες και η συχνότητα δεν διακαιολογούνταν διαφορετικά. Το είπα στον κτηνίατρο και μου είπε ότι είναι ψυχολογικό, μήπως μένει ώρες μόνη της κλπ αλλά όταν λείπω είναι η μαμά μου στο σπίτι, έχει από μικρή και τον άλλο μας γατούλη σε ευτυχή συγκατοίκηση και δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι λατρεύουμε τις γάτες και έχουν την προσοχή που τους αξίζει. Ούτε έχει αλλάξει κάτι να την επηρρεάσει, ούτε σημάδια κατάθλιψης έχει... Αν συνεχίστεί αυτό και δεν βρω λύση θα αποκτήσει πραγματικό και σοβαρό πρόβλημα υγείας κάποια στιγμή :cry: Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γατόφιλοι καλώς σας βρήκα! Ανακάλυψα το site στην προσπάθειά μου να βρω βοήθεια/κατεύθυνση για το παρακάτω περιστατικό. Η γατούλα μου η Λούλου, 6 ετών, έκανε επαναλαμβανόμενους εμετούς για σχεδόν ένα μήνα, χωρίς σημάδια ασθένειας ή άλλες αλλαγές συμπεριφοράς. Το θεώρησα τυχαίο, γνωρίζω και την σχετική ευαισθησία του πεπτικού τους και το παρακολουθούσα, άλλαξα τροφές κλπ. Έχοντας χάσει ένα πολύ αγαπητό, ηλικιωμένο βέβαια, γάτο από καρκίνο στο στομάχι, πήγαμε στον κτηνίατρο. Έγινε ψηλάφιση, ακτινογραφία, πλήρεις εξετάσεις αίματος... Όλα άψογα εκτός από ένα τεράστιο τριχοβαγόνι που μπλόκαρε το έντερο! Της έδωσα για 4 ημέρες πάστα καραμέλας και ένα φάρμακο που βοηθάει τους σπασμούς του εντέρου, το έβγαλε επιτέλους και οι εμετοί σταμάτησαν για 3 ημέρες όμως μόνο... Και ξανά πάλι, 2 φορές τη μέρα και τη μία φορά βγάζει και τριχοβαγονάκια. Μέχρι που την είδα να τρώει χνούδια από μία σκούπα που είχα στηρίξει στον τοίχο μετά το σκούπισμα και ανακάλυψα ότι γενικά μασουλάει χνούδια! Είναι ημι-μακρύτριχη, συμβαίνει πρώτη φορά να βγάζει τριχόμπαλες και η συχνότητα δεν διακαιολογούνταν διαφορετικά. Το είπα στον κτηνίατρο και μου είπε ότι είναι ψυχολογικό, μήπως μένει ώρες μόνη της κλπ αλλά όταν λείπω είναι η μαμά μου στο σπίτι, έχει από μικρή και τον άλλο μας γατούλη σε ευτυχή συγκατοίκηση και δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι λατρεύουμε τις γάτες και έχουν την προσοχή που τους αξίζει. Ούτε έχει αλλάξει κάτι να την επηρρεάσει, ούτε σημάδια κατάθλιψης έχει... Αν συνεχίστεί αυτό και δεν βρω λύση θα αποκτήσει πραγματικό και σοβαρό πρόβλημα υγείας κάποια στιγμή :cry: Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Γειά σου, καλώς ήρθες.

κ γω πολύ καινούρια είμαι στην παρέα αυτή.Επειδή κ η δική μου γάτα είναι μακρύτριχη κ έχει παρόμοιο πρόβλημα της αγόρασα απ'το pet shop ειδικό γρασίδι για να το μασουλάει. Δοκίμασέτο κ συ, την διευκολύνει στην πέψη γενικότερα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω αν δεν βρεις κάποια λύση ώστε να μην τρώει τα χνούδια, καλό θα ήταν να της δίνεις προληπτικά κάποια πάστα για τις τριχόμπαλες. Ρώτα όμως και το γιατρό σου.

[Γειά σου, καλώς ήρθες.

κ γω πολύ καινούρια είμαι στην παρέα αυτή.Επειδή κ η δική μου γάτα είναι μακρύτριχη κ έχει παρόμοιο πρόβλημα της αγόρασα απ'το pet shop ειδικό γρασίδι για να το μασουλάει. Δοκίμασέτο κ συ, την διευκολύνει στην πέψη γενικότερα.Ελπίζω να σας βοηθήσει. περαστικά σας

Η μάσηση και η κατάποση μαλλιού και χνουδιών παρατηρείται συχνά στις γάτες, και είναι ακόμα πιο συχνή σε ορισμένες ράτσες. Διάβασε αυτό το thread ενός μέλους που το γατάκι του είχε παρεμφερές πρόβλημα αλλοτριοφαγίας και κάποιες γενικές πληροφορίες εδώ.

Απίστευτο... Έχουμε μεγαλώσει στην οικογένεια 3 γενιές με γάτες, δεν ζούμε χωρίς αυτές, αλλά τέτοιο πράγμα δεν έχω συναντήσει ποτέ. Πραγματικά απίστευτο... Και πολύ δύσκολο να βοηθήσεις το ζωάκι :(

Καλησπερα, καλως ηρθες κι ευχομαι να βρεις λύση.
:) :) :)

Yπάρχει και ξηρά τροφή που πολεαάει τις τριχόμπαλες. Eμένα μου ειπαν οτι αφου τις βγάζει με εμετό δεν χρειάζεται. H Mπιάνκα μου είναι και μένα ημιμακρύτριχη. Kάνει εμετους τριχόμπαλες. Bοηθάει όμως και το γρασίδι που της δίνω. Aπο τον κήπο. Mπορεις να κόψεις κι απο ένα παρκάκι ή κήπο μια χούφτα και να την βάλεις σε σακουλακι μέχρι να της τα δώσεις. Aσε που τρελένονται για το χόρτο και κάνουν σαν τρελές. Eχει και πολύτιμες βιτταμίνες και μέτταλα ;)

Καλώς όρισες κι εσύ και οι γατούλες σου.
Ξαναπηγατε στον κτηνιατρο αφότου ξαναρχισε τρεις μερες μετα τους εμετούς;
Μηπως αν συνεχιζει (παρα ολες τις προσπαθειες για να φυγουν οι τριχομπαλες) να περνατε και μια δευτερη γνωμη απο γιατρο;:hmm:
Περαστικά της
(Πολύ χαίρομαι που εφτασε στο φορουμ μια συνονοματή μου εκτός κι αν Αρτεμις λένε την γατούλα σου :D)

πολύ όμορφες φωτογραφίες aretha :up:

Καλώς όρισες κι εσύ και οι γατούλες σου.
Ξαναπηγατε στον κτηνιατρο αφότου ξαναρχισε τρεις μερες μετα τους εμετούς;
Μηπως αν συνεχιζει (παρα ολες τις προσπαθειες για να φυγουν οι τριχομπαλες) να περνατε και μια δευτερη γνωμη απο γιατρο;:hmm:
Περαστικά της
(Πολύ χαίρομαι που εφτασε στο φορουμ μια συνονοματή μου εκτός κι αν Αρτεμις λένε την γατούλα σου :D)

Όχι, εγώ είμαι η Άρτεμις... Αλλά μακάρι να είχα ροζ μαξιλαράκια στις πατούσες! Η γατούλα είναι η Λούλου!

Ο κτηνίατρος έχει δώσει την τελική του άποψη, έχουμε ολοκληρώσει την... συμβουλευτική. Το καλό είναι ότι εδώ και 3-4 μέρες κάνει εμετό μόνο μια φορά, την βλέπω πιο χαλαρή... Κατά τ'άλλα ευτυχώς φαίνεται μια χαρά.

Ευχαριστώ πολύ-πολύ όλους για την άμεση ανταπόκριση και το καλωσόρισμα, οι πληροφορίες είναι όλες πολύ χρήσιμες. Θα ξεκινήσω δοκιμάζοντας μόνο την τροφή και ανάλογα με το πώς θα πάει, το γρασίδι και ίσως κάποια συμπληρώματα (σύμφωνα και με το πολύ χρήσιμο thread της aretha). Ευχαριστώ και πάλι :)

Καλώς ήρθατε. Η aretha έχει δίκιο, αλλά για καλό και για κακό απομάκρυνε τη σκούπα απο το οπτικό της πεδίο!:redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back