Γατούλης μόνος ψάχνει

Pandwra

Νεοφερμένο μέλος

Η Pandwra είναι αόρατη. Είναι 39 ετών και μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Γειά σας,

Είναι το πρώτο μου post εδώ αν και είμαι πολύ καιρο γραμμένη στο φόρουμ, μια φίλη βρήκε τον γατούλη της φωτογραφιας ειναι λιγο λερωμενος, αλλα πολυ χαριτωμενος :P και γουργουριζει συνεχεια αλλά η μητερά της δεν την αφηνε να τον κρατησει ουτε ενα βραδυ στο σπίτι και εψαχνε σπιτι για αυτον μεσω του facebook, με χαρα προσφερθηκα να τον φιλοξενησω και μαλλον θα τον υιοθετησω κιολας ακομα αν λυθουν ενα-δυο προβληματακια ( οπως πχ το οτι ειμαι φοιτητρια στο ηρακλειο και η μαμα μου στα χανια δεν θελει γατι μες το σπιτι , οποτε τι θα το κανω το κακομοιρο τα χριστουγεννα :hmm:, ευελπιστω οτι θα βρω λυση μεχρι τοτε). Τα προβληματα μου προς το παρον ειναι τα εξης.. , πως θα το μαθω να κανει πιπι στην αμμο ( εκανα το κλασσικο να του παρω τα χερακια και να του τα βαλω μεσα και να σκαψει αλλα δεν εδειξε να ενθουσιαζεται:confused: ) και το δευτερο και πιο σημαντικο προβλημα μου τι πρεπει να κανει ενα γατακι που ηταν στον δρομο στον κτηνιατρο, και περιπου ποσο θα κοστισει,:redface: ειμαι φοιτητρια και τα οικονομικα μου πολυ σφιχτα,:redface: οποτε θελω κατι φτηνο.. Σε ενα αλλο thread, αν θυμαμαι καλα ειχα διαβασει οτι σε φιλοζωικες οργανωσεις, ειναι λιγο πιο φτηνη η περιποιηση ζωων απο κτηνιατρους, υπαρχει κατι αντιστοιχο στο ηρακλειο και αν οχι , ξερετε καποιον κτηνιατρο που να μην ζηταει τα μαλλια της κεφαλης μου:(? Ευχαριστω πολυ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• DSC00145.jpg
    DSC00145.jpg
    196,8 KB · Εμφανίσεις: 52
  • DSC00146.jpg
    DSC00146.jpg
    209 KB · Εμφανίσεις: 52
Είναι πολύ όμορφο το γατάκι σου. Μπράβο σου που το βοηθάς. Θεωρώ ότι σε πρώτη φάση αυτό που σε επείγει είναι μια επίσκεψη στον κτηνίατρο για τα εμβόλιά του. Θεωρώ ότι περαιτέρω εξετάσεις από την στιγμή που δεν ζει με κάποιο άλλο ζώο δεν είναι απαραίτητες προς το παρόν.
Επίσης μια τροφούλα οικονομική που είναι στην τιμή των Φρίσκις αλλά πολύ καλύτερης ποιότητας επειδή τα οικονομικά σου είναι σφιγμένα είναι η σειρά Ρurina tonus. Έχει και Kitten για μικρά γατάκια. Την βρίσκεις μόνο σε πετ σόπ πχ ζωοφιλία αν έχει στο Ηράκλειο.
Όσο για τα Χριστούγεννα σίγουρα θα βρεθεί κάποιος να στην φιλοξενήσει. Όταν μεγαλώσει ακόμα θα μπορείς να την αφήνεις ακόμα και μια βδομάδα μόνη της με μπόλικο φαϊ και νερό. Τώρα επειδή είναι μικρούλι ακόμα καλό θα ήταν να την πάρεις μαζί σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπραβο σου και απο μενα!!:) ειναι πολυ ομορφο!! :D νομιζω η πρωτη επισκεψη στο γιατρο θα κοστισει περιπου 25-30 ευρώ! την αμμο θα την μαθει σιγα σιγα, ακολουθησες παντως την σωστη μεθοδο με τα ποδαρακια που σκαβουν.
θα συμφωνησω με την ουρανια, μην παρεις τροφη απο supermarket αλλα την tonus που ειναι πολυ καλυτερη στα ιδια περιπου λεφτα.
με την μανουλα σου μπορεις να συμφωνησεις να τον περιοριζεις στο δωματιο σου οταν πηγαινεις...αν και πολλες μαμαδες στην ιδεα γατου φρικαρουν, πολλες απο αυτες στο τελος τα αγαπανε!:)
επισης να προμηθευτεις ενα ονυχοδρομιο να μαθει να κανει εκει τα νυχακια του για να εκπαιδευτει απο μικρο, και να γλυτωσουν και τα επιπλα σου. και μερικα μικρα παιχνιδακια για να παιζει!

Καλησπέρα και από μένα και καλώς ήρθες στην παρέα μας!!Τα κορίτσια ξέρουν πολύ περισσότερα από εμένα,το μόνο που θα σου πώ είναι οτι ένα γατάκι έχει ελάχιστα έξοδα και να μην ανυσηχείς..Εγώ ήμουν άνεργη ένα διάστημα και η Κίκα μου δεν πείνασε ποτέ:PΤο άλλο που θα σου πρότεινα είναι να δεί το μικρό άμμεσα κτηνίατρος-το ματάκι του έχει αίμα στη δεύτερη φωτό ή μου φαίνεται?:hmm:Α!Και για να σου φύγει η αγωνία,οι γονείς μου ούτε ν'ακούσουν για ζώο στο σπίτι και τώρα την φροντίζουν καλύτερα από εμένα!!!:happy:

Να τον χαίρεσαι τον γατούλη σου!!!:):) Είναι πολύ όμορφος!!:P:P Θα συμφωνήσω και εγώ με τα κορίτσια ότι πρέπει να τον δει ένας κτηνίατρος για εμβόλια και για αποπαρασίτωση...:):)
Όσο για τους γονείς σου, έχω να σου πω ότι με τον καιρό θα το χωνέψουν ότι έχεις γάτα και να δεις που θα τον αγαπήσουν κιόλας....:):) Σου μιλάω εκ πείρας!!!:P:P:P

Σας ευχαριστω πολυ για το καλωσορισμα και τις απαντησεις σας! Μια κοπελα απο εδω μου ειπε δυο τρεις κτηνιατρους στο ηρακλειο και εχω σκοπο να το παω την αλλη βδομαδα.
Ειχε πολυ πλακα σημερα ο μικρος, ξυπνησε στις 6.30 το πρωι και νιαουριζε,
του ελεγα να ησυχασει, αλλα τιποτε... Τελικα λεω <<οκ παμε στο μπανιο να δουμε αν θελεις πιπι>> και τον αφηνω πανω στην αμμο και εκανε πιπι του :lol: Το μονο που με στεναχωρει ειναι οτι ανεβαινει στο κρεβατι μας.. Οταν εφυγα για την σχολη δεν αφησε σε ησυχια τον φιλο μου.
Του ειχαμε βαλει και λιγο γαλατακι, το οποιο δεν το αγγιξε απο εχθες αλλα σημερα που του εβαλα κροκετες τις τσακισε κυριολεκτικα.. Η κοιλιτσα του εξειχε απο τα πλαγια :up:.
Πειραζει αν τον κανω μπανιο με ζεστο νερο και του καθαρισω τα ματακια με χαμομηλι ( ετσι εκανε η γιαγια μου παλια στα νεογεννητα, αυτος βεβαια δεν ειναι νεογεννητος αλλα εχει τσιμπλες :D) ? Αγχωνομαι επειδη ανεβαινει στο κρεβατι και μεχρι εχθες ο κακομοιρης ηταν στο δρομο. Πως θα τον μαθω να μην ανεβαινει στο κρεβατι?
Αυτο στο ματακι του δεν ειναι αιμα.. Του λειπουν τριχουλες, lol.. Καμια γραντζουνια πρεπει να ειναι! Πολυ ζωηρουλης παντως:P

Σας ευχαριστω πολυ για το καλωσορισμα και τις απαντησεις σας! Μια κοπελα απο εδω μου ειπε δυο τρεις κτηνιατρους στο ηρακλειο και εχω σκοπο να το παω την αλλη βδομαδα.
Ειχε πολυ πλακα σημερα ο μικρος, ξυπνησε στις 6.30 το πρωι και νιαουριζε,
του ελεγα να ησυχασει, αλλα τιποτε... Τελικα λεω <<οκ παμε στο μπανιο να δουμε αν θελεις πιπι>> και τον αφηνω πανω στην αμμο και εκανε πιπι του :lol: Το μονο που με στεναχωρει ειναι οτι ανεβαινει στο κρεβατι μας.. Οταν εφυγα για την σχολη δεν αφησε σε ησυχια τον φιλο μου.
Του ειχαμε βαλει και λιγο γαλατακι, το οποιο δεν το αγγιξε απο εχθες αλλα σημερα που του εβαλα κροκετες τις τσακισε κυριολεκτικα.. Η κοιλιτσα του εξειχε απο τα πλαγια :up:.
Πειραζει αν τον κανω μπανιο με ζεστο νερο και του καθαρισω τα ματακια με χαμομηλι ( ετσι εκανε η γιαγια μου παλια στα νεογεννητα, αυτος βεβαια δεν ειναι νεογεννητος αλλα εχει τσιμπλες :D) ? Αγχωνομαι επειδη ανεβαινει στο κρεβατι και μεχρι εχθες ο κακομοιρης ηταν στο δρομο. Πως θα τον μαθω να μην ανεβαινει στο κρεβατι?
Αυτο στο ματακι του δεν ειναι αιμα.. Του λειπουν τριχουλες, lol.. Καμια γραντζουνια πρεπει να ειναι! Πολυ ζωηρουλης παντως:P
λιγα πραγματα κι απο μενα:
η κοιλιτσα του μπορει να ειναι πρησμενη απο ενδοπαρασιτα, οποτε συντομα να πατε στο γιατρο για να του κανει αποπαρασιτωση (εσωτερικη+εξωτερικη)
το γαλα το αγελαδινο δεν κανει να το δινουμε σε γατες γιατι οι περισσοτερες εχουν δισανεξία στην λακτοζη. αν θες να του δινεις γαλατακι εχει ειδικο για γατες.
πιστευω να μην του κανεις μπανακι πριν το δει γιατρος, γιατι μπορει να εχει μυκητες και να χειροτερεψει την κατασταση. μπορεις να το καθαρισεις λιγο με μωρομαντηλα αν ειναι δυνατον χωρις μυρωδια(οχι υγρομαντηλα γιατι εχουν αλκοολ)
ειναι πολυ δυσκολο να απαγορεψεις στο γατακι να βγαινει στο κρεβατι, ειναι μικρουλι και συνεχεια θα θελει αγκαλιτσες..παντως απο ασθενειες δεν πρεπει να φοβασαι..

καλο θα ηταν αμεσα να το δει ενας γιατρος :)

Μπράβο σου που φροντίζεις το γατάκι:up:Αν θέλεις να μάθει γρήγορα να πηγαίνει στην άμμο του χωρίς ατυχήματα, να του την έχεις σε ένα σημείο άμεσα προσβάσιμο, που να μην χρειάζεται να σου νιαουρίσει, να του ανοίξεις πόρτες κλπ κλπ, για να πάει. Έπειτα, οπωσδήποτε πρέπει να πάρει φάρμακο για σκουληκάκια και για ψύλλους, ώστε, και να σου ανεβαίνει στο κρεβάτι, να μην έχεις άγχος. Εγώ, έμαθα τη γατούλα μου να μην μπαίνει καν στην κρεβατοκάμαρα, απλά, κλείνοντας τις πόρτες όταν την πρωτοπήρα. Μεγαλώνοντας, φυσικά έμπαινε σε όλα τα δωμάτια, αλλά, στα υπνοδωμάτια δεν της άρεσε να κάθεται. Βέβαια, αυτό έχει να κάνει και με το χαρακτήρα του γατιού και με το σπίτι. Σε ένα πιο μικρό σπίτι, δύσκολα θα περιορίσεις το γατάκι εκτός κρεβατοκάμαρας (που είναι ο μόνος τρόπος για να μην ανεβαίνει στο κρεβάτι:D)Στο γιατρό πήγατε;

Το μικρουλάκι θέλει αγκαλίτσες και ζεστασιά..μπορείς να του βάλεις ένα καλαθάκι με μια πετσετούλα ή ένα λούτρινο αρκουδάκι να νιώθει κάτι ζεστό κοντά του.Έτσι ίσως το αποτρέψεις από το ν'ανεβαίνει στο κρεβάτι σου,ιδανικά θα ήταν να το έχεις σε άλλο χώρο και όχι στην κρεβατοκάμαρά σου.Μπορείς να του βάλεις κοντά του τις κροκετούλες που θα βρείς σ'ένα πετ σοπ για μωράκια και το νεράκι του.Για ενδοπαρασίτωση μπορείς να του πάρεις από πετ σοπ μια κρεμούλα την balmith που είναι για μικρά γατάκια και να του αρχίσεις θεραπεία για τα σκουληκάκια μέχρι να το δεί κτηνίατρος.Και τέλος μπορείς και να του βάλεις ΄μια αμπούλα για την τους ψύλλους στο σβερκάκι του,ώστε να είναι καθαρούλι:).Το χαμομήλι είναι καλό για τα ματάκια του άν έχει τσιμπλίτσες απλά να μην είναι καυτό,να στραγγίξεις καλά το βαμβάκι πρίν του το βάλεις..Αυτά από εμένα:)

Το δώσατε το γατάκι? Είναι μία γνωστή μου που ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο ακριβώς!

home.php
Γεια σας και παλι

Το γατακι αποφασισαμε να το κρατησουμε και εχω καταφερει εν μερει να πεισω και την μητερα μου :up: οταν της εδειξα φωτογραφιες του γατιου ηταν λιγο δυσκολο να του αντισταθει :)
Ο γατουλης ειναι υγιεστατος και πολυυυ ζωηρος και περναμε πολυ καλα μαζι :up: . Ενα θεματακι εχουμε μονο τωρα τελευταια.. χεχε του αρεσει να ανεβαινει στο λαπτοπ αλλα θα το λυσουμε και αυτο..εεε καποια στιγμη :lol:

home.php

Και μερικες φωτο του Ορατιου :D

Συνημμένα

• 13569_218227823711_706658711_4229384_7325385_n.jpg
    13569_218227823711_706658711_4229384_7325385_n.jpg
    39,4 KB · Εμφανίσεις: 52
  • 13569_218227828711_706658711_4229385_6781831_n.jpg
    13569_218227828711_706658711_4229385_6781831_n.jpg
    24,4 KB · Εμφανίσεις: 51
  • 15346_210742323711_706658711_4161774_479873_n.jpg
    15346_210742323711_706658711_4161774_479873_n.jpg
    37,9 KB · Εμφανίσεις: 40
Κούκλος ο Οράτιος!!!!:P:P:P Τι ωραία που θα μείνει μαζί σας!!!:P:P
Καλά, μπορούσε η μαμά σου να αντισταθεί σε αυτό το μουτράκι????:D:D:D

καλε τι απιστευτο μωρο ειναι αυτο??να σου ζησει:Dοχι που δεν θα το κραταγες:Pκαι μενα η μαμα μου οταν εφερα τον δικο μου απο τον δρομο μου ελεγε οτι οταν γινει καλα θα τον δωσουμε..και οταν βρεθηκε σπιτι εκλαιγε και δεν τον δωσαμε:lol:δενεσαι απιστευτα με τα σκασμενα..

Ωωωωω ευχαριστώ πολύυυ.. το ότι με άφησε να τον πάω τα Χριστούγεννα σπίτι ακόμα και αν είναι να μένει μόνο στο δωμάτιο μου είναι ένα μεγάλοοο βήμα.. Παρόλο που μια κοπέλα που κάνουμε παρέα προθυμοποιήθηκε να τον κρατήσει... Αλλά δεν θέλω να τον αποχωριστώ για να είμαι ειλικρινής :P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back