Lacrima
Νεοφερμένο μέλος
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής:
ο γείτονάς μου έχει έναν γατούλη στο μπαλκόνι του (διαστάσεων 1x3 μέτρα), ο οποίος κλαίει συνέχεια
νύχτα μέρα γιατί δεν του δίνουν καμία σημασία. Του έχουν μόνο μια μεγάλη
λεκάνη για να κάνει την ανάγκη του, η οποία έχει να καθαριστεί μέρες.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να πάρουμε τον γατούλη από εκεί πέρα;
Στεναχωριέμαι τόσο πολύ να τον ακούω να κλαίει. Τους βλέπει να ανάβουν
τα φώτα και κάνει χαρές για να του ανοίξουν αλλά μάταια...
Πείτε μου τι να κάνω... Στο τέλος θα πάω και θα τον πάρω μόνη μου...
Μένει στον πρώτο όροφο και δεν είναι δύσκολο...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Ναι...αυτο..συνισταται ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ.Απαγορευεται απο το νομο να μενει μονιμα εξω στο μπαλκονι ο γατος..
Απο εκει και περα..θα πρεπει να γινει καταγγελια.Στην αστυνομια;; κανονικα ναι..αλλα δεν ξερω ποση σημασια θα δωσουν.
Εγω θα σου δωσω 2 τηλεφωνα.
Ελληνικη φιλοζωικη εταιρια: 2106020202
Συνηγορος του πολιτη(μπας και σου πουνε που ακριβως να απευθυνυεις) :2107289600
Lacrima
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Lacrima
Νεοφερμένο μέλος
Ο γατούλης εν τω μεταξύ εξακολουθεί να βρίσκεται στο μπαλκόνι χωρίς σπιτάκι και χωρίς να του καθαρίζουν την άμμο. Ειδικά αυτές τις μέρες που κάνει τόσο κρύο, δε μπορώ ούτε να σκέφτομαι ότι είναι εκεί έξω. Καμία ιδέα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ΥΓ...στο συνηγορο του πολιτη πηρες..να ρωτησεις τις ενεργειες που πρεπει να γινουν;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
stagonitsaa
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επικοινώνησα με τη φιλοζωική εταιρεία πριν 2 μήνες περίπου και μου είπαν ότι δε μπορούν να επέμβουν, δηλαδή να εισβάλουν σε ένα σπίτι εφόσον ο ιδιοκτήτης θέλει να έχει να έχει το κατοικίδιο του. Οι συνθήκες που τους περιέγραψα δεν έπαιξαν ρόλο. Μου είπαν επίσης, να ζητήσω από την αστυνομία να επέμβει!! Αυτό είναι απλά αστείο.. Θα γελάνε μαζί μου αν το κάνω αυτό.
Ο γατούλης εν τω μεταξύ εξακολουθεί να βρίσκεται στο μπαλκόνι χωρίς σπιτάκι και χωρίς να του καθαρίζουν την άμμο. Ειδικά αυτές τις μέρες που κάνει τόσο κρύο, δε μπορώ ούτε να σκέφτομαι ότι είναι εκεί έξω. Καμία ιδέα;
Με συγχωρείς,αλλά δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ αστείο.Δεν έχει το δικαίωμα να αδιαφορήσει η αστυνομία,διαφορετικά παραβιάζει η ίδια το νόμο..
Η περίπτωση που περιγράφεις,αναφέρεται στο άρθρο 6 του νόμου 3170 σου το παραθέτω παρακάτω να το διαβάσεις και μόνη σου....
Άρθρο 6
Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες
Επιτρέπεται η διατήρηση σε κάθε κατοικία μόνο ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών. Προκειμένου για πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω) επιτρέπεται επίσης η διατήρηση ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών σε κάθε διαμέρισμα ακόμα και εκεί που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τη διατήρηση τέτοιων ζώων, με την προϋπόθεση ότι τα ζώα αυτά διατηρούνται στο ίδιο διαμέρισμα όπου διαμένει ο ιδιοκτήτης και δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες του διαμερίσματος.Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας (πυλωτή, ταράτσα, ακάλυπτους χώρους κ.λ.π.). Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς στους ανοικτούς χώρους των μονοκατοικιών, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 1197/1981 (ΦΕΚ 240 Α) και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.
Επίσης,συμπληρωματικά να σου πώ πως η ΕΛ.ΑΣ, έχει στείλει εγκύκλιο προς όλα τα αστυνομικά τμήματα,στην οποία αναφέρονται αναλυτικά οι υποχρεώσεις των αστυνομικών οργάνων,όταν υπάρξει καταγγελία περί κακοποίησης ζώων,την οποία μπορείς να τη δείς εδώ https://s.enet.gr/resources/article-files/eggrafo2.pdf
Μπορείς να την τυπώσεις και αν σε περίπτωση, αντιμετωπίσεις δυστροπία,αδιαφορία,χλευασμό,ειρωνία κλπ,όπως πιστεύεις(και με το δίκιο σου) απο οποιονδήποτε αστυνομικό,απλώς θα του τη δείξεις και το θέμα σου,είτε θέλουν είτε όχι,αναγκαστικά θα προχωρήσει γιατί πρόκειται για ΕΝΤΟΛΕΣ της ΕΛ.ΑΣ και αλοίμονο τους αν τις παραβούν

Piwaki
Νεοφερμένο μέλος
Αν δεν συμμορφωθεί ο ιδιοκτήτης και ξανασυμβεί να αφήσει το γατάκι έξω ξανακαλείς την αστυνομία,και 100 φορές να τους καλέσεις θα έρθουν,και ας αργήσουν λιγάκι,σύσταση θα τις γίνει να είσαι σίγουρη.Μπορείς επίσης
(μου έτυχε και μένα στην γειτονιά μου παρόμοια περίπτωση με σκύλο) να απευθυνθείς στο Δημαρχείο της περιοχής σου τους ενημερώνεις σε πρώτη φάση και αν δεν δεις φώς που δεν το νομίζω...πας και στην Νομαρχία.
Μάζεψε και απο την γειτονιά σου μάρτυρες 1-2 άτομα αρκούν,βγάλε και φωτογραφίες η ακόμη καλύτερα και βιντεάκι.
Συμβουλή μου όμως να επιμείνεις πρώτα να στέλνεις την αστυνομία.
Ευχομαι να πάνε όλα καλά.
kounelaki
Περιβόητο μέλος

brigite
Διάσημο μέλος
Pocahontas
Δραστήριο μέλος
αφού δε θέλουν να φροντίζουν αυτοί τον γατούλη
να τον πάρεις εσύ για να τον φροντίζεις.
κρίμα είναι η ψυχούλα.
φαγητό τουλάχιστον έχει?
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
kounelaki
Περιβόητο μέλος
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
maria_lulu
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool