runi
Νεοφερμένο μέλος
Έχω ένα γατούλη 8 μηνών... Παράλληλα έχω και έναν φίλο 4 μηνών (όχι ο ίδιος, η σχέση). Σκοπεύουμε σύντομα να μείνουμε μαζί με το φίλο, το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι εκείνος δεν είναι και ιδιαίτερα χαρούμενος με το γεγονός να μένει το γατάκι μέσα στο σπίτι (λόγω της τρέλας που το πιάνει, λόγω της ατελείωτης τρίχας κτλ). Το σπίτι του φίλου έχει πιλοτή και κηπάκο η οποία είναι αποκλειστικής χρήσης (δηλ. όποιος τη χρησιμοποιεί είναι του σπιτιού). Δεν είναι όμως μη προσβάσιμη από γατιά (έχει κάγκελα γύρω γύρω, το πιο εύκολο πράγμα για ένα γατί είναι να φύγει)
Η ερώτηση είναι: σκέφτομαι να στειρώσω το γατούλη και να μένει στην πιλοτή. Το θέμα (ή μάλλον τα θέματα) είναι:
α) Κι αν φύγει?
β) Εκεί γύρω κυκλοφορούν διάφορες γατούλες. Αν πάνε να τον πλακώσουν (λόγω φαγητού πχ)
γ) Οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει (πώς θα ζει εκεί, κρύο,ζέστη κτλ)
Θα ήθελα πολύ την άποψή σας...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Η σχέση μου ΔΕΝ ειχε ΚΑΜΙΑ σχεση με γάτες!!!!
Απλά και δημοκρατικά του είπα.. οτι ΟΙ θα εχεις και τους 2 ή κανέναν!!

Τώρα μετά απο 6 μήνες , εχει προσαρμοστεί πλήρως, και ειμαστε μια ευτυχισμένη οικογένεια!!
Εϊχε και αυτός διάφορες φοβίες, μην νομίζεις, για τους ψύλλους, για τις τρίχες, να μην κολλήσουμε καμία αρρώστια.. οτι δεν θα μπορώ να κάνω παιδι!!! κλπ κλπ...

Και τώρα δεν ξεκολλάει απο πάνω του. Ο Βαγγέλης όχι ο Γατος!!!

drusilia
Διάσημο μέλος
Και το συντομότερο γιατι οσο καθυστερείς θα ειναι ακόμα πιο δύσκολο να υιοθετηθεί.
Θα ειναι πολύ δύσκολο και επικίνδυνο για αυτον να επιβιώσει έξω.
runi
Νεοφερμένο μέλος
stellak
Διάσημο μέλος
Είπα μήπως μπορούσατε να σκεφτείτε κάτι άλλο, μήπως η στείρωση βοηθούσε την κατάσταση..
Η περιέργεια της γάτας δεν ελαττώνεται με τη στείρωση... φαντάζεσαι να του τη δώσει να πάει να εξερευνήσει το απέναντι πεζοδρόμιο και να τον βρεις χαλκομανία έξω από την πόρτα σου; Συγνώμη, δεν θέλω να σε ταράξω, αλλά εδώ μαζεύουμε έτσι τα γατιά που ζουν έξω όλη τους τη ζωή, βάλε με το νου σου ένα γατάκι που έμαθε σε σπίτι...
RedCat
Διάσημο μέλος
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Δυστυχώς, όπως σου είπαν και πιο πάνω, αυτή δεν είναι καλή λύση για το γατάκι. Στον κήπο (με πρόσβαση στο δρόμο) το γατάκι θα είναι εκτεθειμένο σε αυτοκίνητα, φόλες, σκυλιά, καυγάδες με άλλους γάτους.Το θέμα είναι να μου πείτε την άποψή σας αν θα μπορούσε να μείνει στον κήπο

Τα γατάκια που ζουν σε τέτοιο καθεστώς έχουν πολύ χαμηλότερο προσδόκιμο επιβίωσης, ούτως ή άλλως. Πολύ περισσότερο ένα γατάκι που έχει μάθει να ζει μέσα στο σπίτι.
Ίσως αν ζητούσες από το φίλο σου να δεχτεί μια περίοδο προσαρμογής, ένα-δυό μήνες, να έβλεπε ότι στην πράξη τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα φαντάζεται. Αν πάλι δεν αλλάξει γνώμη ούτε με αυτό, τότε νομίζω κι εγώ ότι η αγγελία είναι η καλύτερη λύση.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool