Γατούλης σε πιλοτή

runi

Νεοφερμένο μέλος

Ο runi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους! Έχω μια ερώτηση να σας κάνω για ένα θέμα που με απασχολεί πολύ εδώ και κάμποσο καιρό και είμαι σίγουρη ότι μπορείτε να με βοηθήσετε... Ουσιαστικά αφορά τη σχέση προσωπικής ζωής και γατούλας...
Έχω ένα γατούλη 8 μηνών... Παράλληλα έχω και έναν φίλο 4 μηνών (όχι ο ίδιος, η σχέση). Σκοπεύουμε σύντομα να μείνουμε μαζί με το φίλο, το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι εκείνος δεν είναι και ιδιαίτερα χαρούμενος με το γεγονός να μένει το γατάκι μέσα στο σπίτι (λόγω της τρέλας που το πιάνει, λόγω της ατελείωτης τρίχας κτλ). Το σπίτι του φίλου έχει πιλοτή και κηπάκο η οποία είναι αποκλειστικής χρήσης (δηλ. όποιος τη χρησιμοποιεί είναι του σπιτιού). Δεν είναι όμως μη προσβάσιμη από γατιά (έχει κάγκελα γύρω γύρω, το πιο εύκολο πράγμα για ένα γατί είναι να φύγει)
Η ερώτηση είναι: σκέφτομαι να στειρώσω το γατούλη και να μένει στην πιλοτή. Το θέμα (ή μάλλον τα θέματα) είναι:
α) Κι αν φύγει?
β) Εκεί γύρω κυκλοφορούν διάφορες γατούλες. Αν πάνε να τον πλακώσουν (λόγω φαγητού πχ)
γ) Οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει (πώς θα ζει εκεί, κρύο,ζέστη κτλ)
Θα ήθελα πολύ την άποψή σας...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κοιτα γενικώς αυτό ειναι πάντα ένα πρόβλημα, που έπρεπε να το δεις και να θεσεις τους ορους σου και στην αρχή της σχέσης, αλλα αυτο ειναι προσωπικό σου ζήτημα. Θα σου πω τα γεγονότα, ενας γατος που έχει μαθει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι είναι άσχημο να βρίσκεται στο δρόμο (γιατι η πιλοτη όπως και να το κάνεις δρόμος είναι). Μάζεψα ενα γατο εξω απο την πυλωτή μου χτυπημένο απο αυτοκίνητο και να φανταστείς ήταν μαθημένος στο δρόμο. Γενικα σκέψου και τις ασθενειες που μπορεί να κολλήσει απο άλλους γατους ή γατοκαβγαδες. Αν πραγματι δεν θελεις να τον κρατήσεις μέσα στο σπίτι θα σε συμβούλευα να δρομολογήσεις την υιοθεσία του σε ένα αλλο σπίτι, ή να πείσεις τον καλό σου ότι ο γάτος ήταν και θα παραμείνει μαζί σου...όπως σου είπα και στην αρχη ειναι θεμα προτεραιοτήτων...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν πραγματικά έχεις εξαντλήσει τα περιθώρια να τον κρατήσεις, βάλε μια αγγελία εδώ. Καλύτερα να βρει ένα σπιτάκι παρά να μείνει στο δρόμο έτσι άμαθος όπως φαντάζομαι ότι είναι...

Και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με τον γατόυλι μου....

Η σχέση μου ΔΕΝ ειχε ΚΑΜΙΑ σχεση με γάτες!!!!
Απλά και δημοκρατικά του είπα.. οτι ΟΙ θα εχεις και τους 2 ή κανέναν!! :)
Τώρα μετά απο 6 μήνες , εχει προσαρμοστεί πλήρως, και ειμαστε μια ευτυχισμένη οικογένεια!!

Εϊχε και αυτός διάφορες φοβίες, μην νομίζεις, για τους ψύλλους, για τις τρίχες, να μην κολλήσουμε καμία αρρώστια.. οτι δεν θα μπορώ να κάνω παιδι!!! κλπ κλπ...:P

Και τώρα δεν ξεκολλάει απο πάνω του. Ο Βαγγέλης όχι ο Γατος!!! :cool:

Κι εγώ προτείνω να τον βγάλεις αγγελία για υιοθεσία αν δεν μπορεις να τον έχεις μέσα στο σπίτι.
Και το συντομότερο γιατι οσο καθυστερείς θα ειναι ακόμα πιο δύσκολο να υιοθετηθεί.
Θα ειναι πολύ δύσκολο και επικίνδυνο για αυτον να επιβιώσει έξω.

Το θέμα δεν είναι αν θα υιοθετηθεί. Υπάρχει άνθρωπος που θα το υιοθετήσει όσος καιρός και να περάσει και όσο χρονών και να είναι. Το θέμα είναι να μου πείτε την άποψή σας αν θα μπορούσε να μείνει στον κήπο και αν θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Δεν είπα ότι δεν έχω θέσει το θέμα. Το έχω θέσει και μάλιστα "δημοκρατικά", όπως λέει και η Julia. Είπα μήπως μπορούσατε να σκεφτείτε κάτι άλλο, μήπως η στείρωση βοηθούσε την κατάσταση..

Είπα μήπως μπορούσατε να σκεφτείτε κάτι άλλο, μήπως η στείρωση βοηθούσε την κατάσταση..

Η περιέργεια της γάτας δεν ελαττώνεται με τη στείρωση... φαντάζεσαι να του τη δώσει να πάει να εξερευνήσει το απέναντι πεζοδρόμιο και να τον βρεις χαλκομανία έξω από την πόρτα σου; Συγνώμη, δεν θέλω να σε ταράξω, αλλά εδώ μαζεύουμε έτσι τα γατιά που ζουν έξω όλη τους τη ζωή, βάλε με το νου σου ένα γατάκι που έμαθε σε σπίτι...

η στείρωση κατά τη γνώμη μου ειναι επιβεβλημένη είτε στη μια περίπτωση είτε στην αλλη, αν εχεις την εναλλακτικη της υιοθεσίας από άλλον θα σου ελεγα να μην τον αφήσεις καθόλου έξω, εδω εγω προσπαθω να δωσω τα αδεσποτακια που έχω στην πιλοτή..:D.

Το θέμα είναι να μου πείτε την άποψή σας αν θα μπορούσε να μείνει στον κήπο
Δυστυχώς, όπως σου είπαν και πιο πάνω, αυτή δεν είναι καλή λύση για το γατάκι. Στον κήπο (με πρόσβαση στο δρόμο) το γατάκι θα είναι εκτεθειμένο σε αυτοκίνητα, φόλες, σκυλιά, καυγάδες με άλλους γάτους.:/:
Τα γατάκια που ζουν σε τέτοιο καθεστώς έχουν πολύ χαμηλότερο προσδόκιμο επιβίωσης, ούτως ή άλλως. Πολύ περισσότερο ένα γατάκι που έχει μάθει να ζει μέσα στο σπίτι.
Ίσως αν ζητούσες από το φίλο σου να δεχτεί μια περίοδο προσαρμογής, ένα-δυό μήνες, να έβλεπε ότι στην πράξη τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα φαντάζεται. Αν πάλι δεν αλλάξει γνώμη ούτε με αυτό, τότε νομίζω κι εγώ ότι η αγγελία είναι η καλύτερη λύση.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back